na paradajky nie je samostatná spotrebná daň, čiže vypestovaním paradajok doma pre vlastnú konzumáciu štát neoberaš o spotrebnú daň z paradajok, lebo taká neexistuje (spotrebná daň z tabaku a alkoholu existuje a pri samotnom legalizovaní marihuany by si ju štát mohol zaviesť tiež). Ak si paradajky vypestuješ doma a ideš ich predávať na trh, máš mať zmluvu (povolenie na predaj) a príjem zdaniť.aacid napísal: 15 aug 2024, 21:26 aj paradajky si vies vypestovat doma sam, napriek tomu vacsina ludi ich kupuje v obchode.
A ako sa dnes štát, resp finančná správa dozvedá o pašerákoch cigariet, alkoholu, výrobcoch nelegálneho alkoholu/cigariet atď? Veď funguje to aj dnes, tu nič netreba vymýšľať len by do ich pôsobnosti spadala aj marihuana, lebo po legalizácii už by samotné pestovanie "načierno" nebolo trestným len pre to pestovanie ale aj pre ten únik na dani, rovnako ako je to teraz v prípade, žeby si mal doma vlastnú pálenicu a pálil by si tam chlast pre seba, rodinu, pol dediny bez licencie a bez toho aby si ten tebou vypálený alkohol kolkoval a teda danil.ked uz sa na to chces pozerat z pohladu statu tak ako sa postaras o to aby sa to aj dodrzovalo? dnes si kadekto pestuje doma rastlinku dve a pritom to neni ani len dekriminalizovane.
ci budes investovat peniaze do policajnych timov co budu random prehladavat byty a zatvarat ludi za to si vypestovali rastlinu?
alebo len budes podporovat bonzactvo a susedsku nenavist aby susedia nahlasovali susedov za nieco vlastne nikomu neublizuje.
samozrejme nehovorim o velkych farmach ktore urcite regulovane musia byt ale o domacom pestovani.
Autoeditácia príspevku po 25 min 2 sek:
curta hlavne nie je diskutér, curta tu väčšinu času chodí trolovať, napíše si svoje, poväčšine, výmysli a polopravdy/klamstvá a keď mu na nich človek reaguje a vyvracia, tak on už nereaguje ďalej. Takto sa diskusia nerobí toto je dikusné fóru, nie nástenka osobného FB profilu, kde si zavesím článok napíšem k tomu môj koment a to stačí. Preto ten disrešpekt voči jeho osobe.Blastbit napísal: 15 aug 2024, 21:01 mLuks - Aj tebe zrejme naposledy odpoviem, to bude závisieť od toho, akým spôsobom mi odpíšeš, ak odpíšeš.
curtu nepoznám osobne, preto mi nie je žiaden kamarát, ale vadí mi vaše povýšenecké správanie voči nemu, bez toho aby ste mu niečo chceli vysvetliť + polopravdy, fabulácie o ňom v rôznych temach.
to že nefajčíš a si abstinent nemá nič spoločné s kontextom toho čo som písal.1. A keď si čítal moje príspevky v minulosti ohľadom alkoholu a cigariet čo si sa dočítal ?
Zas trošku nechápeš pointe, to čo som ja písal, že by stát mohol urobiť ak by marihuanu zlegalizoval, by bolo len postavenie na úroveň už dvoch legalnych drog. V princípe nie je dôvod mať tak prísnu legislatívu voči marihuane ako tu máme, čiže cesta je jej dekriminalizácia, legalizáciou by štát len získal. Je xyz krajín kde to nedopadlo ako v thajsku.2. Prečo postaviť na rovnakú úroveň marihuanu ku alkoholu a cigaretám, keď SR má s nimi vážne problémy ktoré treba riešiť.
Načo ďalšie svinstvo dostávať na legálny trh
A aký je dôvod nechávať si tie dve drogy, ktoré tu máme? Prečo nezakážeme aj alkohol a cigarty? Ty ako abstinent a nefajčiar, by si bol za?
A ako to potvrdzuje tvoju teoriu o tom, že keď mladí by mali dostupnú marihuanu, tak by zrazu prešli na herák? Nijako a to bola aj pointa toho čo som myslel tými pivármi atď, nazačiatku vyskušaš, zistiš, že ti toto nechutí ďalej to neužívaš. Jednoduché. Aj tvoj prípad z modrého koníka to dokazuje, bol pravidelným užívateľom marihuany, výskušal aj tvrdé ale neostal pri nich, nebo ich pravidelným užívateľom. Navyše tvrdé drogy nie su tak ľahko dostupné pre mladých, pretože, ako už písal napr. aacid, marihuanu si vieš vypestovať v podstate aj doma, aj nejaký malý lokalny díler. piko, koks, herák doma tak ľahko nevyrobíš.no ved áno, ale kým boli pubertiaci a dospievajuci, tak skúšali čo im viac chutí a vyhovuje konzumovať. V dospelosti sa vyprofilujú a zamerajú sa najviac na to čo im berie, alebo aj na základe ich finančných možností, čo uprednostňuje skupina a pod. A trávu najviac húlia mladý.
Situácie kde vidieť partie mladých ako pijú hocičo čo si kúpili + fajčia cigarety snád z reality potvrdíš, to vidia aj tí čo nič také nekonzumujú.
A ty zas fanaticky vypisuješ svoju pravdu o tom, ako je marihuana vstupná brána k tvrdým drogám a snažíš sa nás tu presvečať svojími linkami, že aha tu ten užíval aj trávu aj tvrdé, tu ten predával trávu aj tvrdé a berieš to ako všeobecný fakt, že všetci to tak musia robiť a že pri derimi či legalizácii tak určite všetci aj robili lebo tvoje linky. čo je absurdný blud a presne toto som sa ti snažil vysvetliť tými pivármi, vinármi, atď.Minca nemá len jednu stranu, ale má aj druhú a hrany. Vy presadzujete len tú jednu stranu mince, tak to je potom tiež fanatické, hoci druhých haníte za fanatizmus.
Autoeditácia príspevku po 59 sek:
počkajsi ešte na ďalšiu časť
Autoeditácia príspevku po 18 min 25 sek:
keď si si dal veľmi tú námahu a šprtať sa v histórii, tak aspoň nevytrhávaj veci z kontextu.
som podstený, že ti nedám spávať, resp. že míňaš svoj voľný čas na mňa a moju historiu na tomto fóre.
Bola to partia kamarátov zo základnej školy, viacmenej z jednej ulice. Po skončení ZŠ sme zvykli chodiť ešte vonku sem tam piť, oni začali húliť, pár krat som si dal s nimi, mňa to veľmi neťahalo (vidíš, že nie každý, kto sa dostane ku tráve si ju obľúbi). Ale trošku ťa sklamem, celkovo z tejto partie 7-8 sa len jeden dostal do zlého stavu, ostatných to prešlo po čase a buď už nehúlia vôbec alebo ostali pri nej len rekreačne." Presne kvôli tráve je moja bývalá partia kamošov, bývalá. Každý jeden, druhý, tretí deň si museli dať, aj podľa toho jak sa poskladali na trávu. Cestovali sme cez pol mesta a naspäť, len aby si na 5 minút zahúlili. A pre nejaký relax či odreagovanie to tiež nerobili " - dovtedy som si myslel, že marihuana utužuje vzťahy v spoločnosti alebo aj medzi skupinami ludí. Ze absolútne neprináša žiadne rozpory.
citácia vytrhnutá z kontextu, na tráve si vieš vypestovať psychickú závislosť, rovnako ako na káve, čokoláde/sladkom atď, Rieši sa to aj v tých ďalších postoch, navrhujem teda zakázať predaj čokolád/sladkého a za 100g tabuľku Milky rozdávať 5 rokov na tvrdo, za 300g 10 rokov a za Nutellu rovno doživotie. Ironia, ale pointe dúfam pochopíš." Čiže mi nehovor, že si človek nemôže vypestovať závislosť na tráve. " - tak prepáčte, závislosť na tráve nie je, nemôže si ju vypestovať, pretože nie je v ničom škodlivá.
Z tej partie sa to stalo tomu jednému, ten dopadol zle, musel aj spievat aby nesedel, pokiaľ viem tak už je "poučený". Toto ale neplatí pre rekreačných užívateľov, takže zase nie každý fajčiar trávy a stane dutým. Všetko záleží od mieri užívania."..alebo časté užívanie trávy spôsobuje stratu inteligencie/degradáciu kognitívných funkcií/dutú hlavu/vytretosť " - takže som našiel zlé linky a marihuana nespôsobuje žiadne škodlivé účinky a to by potvrdili všetky relevantné štúdie, fakty. Pretože ja som žiadne také nenašiel a nepostol.
Toto je tak vytrhnuté z kontextu, lebo je to debata o chlapcovi čo bol v podmienke za trávu a aj tak mal pri sebe 7g, a presne na túto skotočnosť je aj moja reakcia na jeho hlúposť, to žeby z neho tráva urobila hlúpeho nie je dokázané." Ale tento už hlúpy bol, alebo z neho hlúpeho urobila tráva. " - že marihuana spôsobuje hluposť a iné možné škodliviny na zdraví, moja chyba že som tomu veril.
NA zvyšok tvojich ironických výlevov, nemá zmysel reagovať. Tvoj zásadný problém je, že generalizuješ, nevieš sa na veci pozerať v kontexte a súvislostiach a to aj pri iných témach