4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Blastbit »

Johnnny napísal: 16 aug 2024, 18:28 Fleky jasne, to uplne chapem. Pripad mojej tety ...

Ale to asi nebude uplne vacsina.
Uplna väčšina nie ale keď sa dedko a babka voliaci Smer dozvedia, že ich vnučka získala flek vdaka ministrovi zo Smeru, tak ich to poteší.
To sú hneď minimálne traja ľudia z nejakej rodiny, ktorá dostane priamo (flek) aj nepriamo (radosť) od nejakej vlády.
Iné strany robia to isté a aj také vlády sme tu už mali ktorej Smer nebol súčasť. Ja už som stratil iluzie o niektorej z týchto strán za tie roky.
Jedna vec viacmenej suhlasiť s programom strany po ekonomickej stránke (SaS) a druhá vec, ak opozičná politika prináša tejto tupovláde nahratie nových bodov k dobru. Ked pristúpia na ich hru a keď im aj síce urobia negatívnu reklamu ale pre tupovládu bude pozitívna.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ale je to len Smer ? Napriklad ... sprostredkovane, ale v rodine mame chalana ktory mal flek na ministerstve prave vdaka jednemu ministrovi byvalej vlady. Nechcem byt uplne konkretny, ale tak mi to bolo povedane.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Johnnny napísal: 16 aug 2024, 18:26ale aj oni sa napriklad cez FB dostanu cez v podstate rukolapne dokazy
To bol hadam vtip :) FB im urcite nebude navrhovat nieco co ich nezaujima. Prave naopak. Ponukne im dalsie zdroje s podobnymi rozpravkami.

Aj o tu penazenku mam obavy ak im Fico vysvetli, ze za to moze Matovicova vlada ktora spravila deficit a oni ho musia platat.
Dovod bude irelevantny. Penazenka je pre ne velmi citelna zalezitost.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Johnnny napísal: 16 aug 2024, 18:38 Ale je to len Smer ? Napriklad ... sprostredkovane, ale v rodine mame chalana ktory mal flek na ministerstve prave vdaka jednemu ministrovi byvalej vlady. Nechcem byt uplne konkretny, ale tak mi to bolo povedane.
" Ale je to len Smer ? " - nie v minulom príspevku som písal - " Iné strany robia to isté a aj také vlády sme tu už mali ktorej Smer nebol súčasť "
No jo takže aj z vlastnej skúsenosti vieš, že sa to vie diať. Takže ľudia volia strany aj vďaka tomu, ktorá rodina z toho niečo získa.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Johnnny napísal: 16 aug 2024, 18:26 V principe chapem, ale aj oni sa napriklad cez FB dostanu cez v podstate rukolapne dokazy, ako niektore pasaze z nahravok chaty, alebo priamu konforntaciu toho co robi tato vlada vs co slubovala, pripadne co vycita/vycitala tej byvalej a v kazdom pricetnom cloveku tym padom musi skrsnut aspon nejake podozrenie, ze nieco je mozno inak.
Problém je jednak v tom, ako funguje FB a za druhé v tom, že veľká časť Slovenska nemá dosť vzdelania alebo intelektu na to, aby rozpoznala politickú PR od politickej diskusie. Ja som napríklad o Ficovi nepočul dobré 2 roky, pretože do diskusii nechodí a z tlačoviek uteká ako prašivý pes.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to potom v zahraničí majú vzdelanie a intelekt, ked volia - náckov, komunistov, republikanov v USA, "patriotov", iných extremistov a pod.
To nie je len problém SR, to je celosvetový problém. Vzdelanie nie je len o školách ale o rozhodnutiach ktoré sa dejú na základe životných situácii.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Som za stožiar do každej rodiny
FB_IMG_1723831145622.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V Nízkych Tatrách ťažia štátne lesy, lykožrútom smrekovým zdôvodňujú aj výrub jedlí a bukov.
Nenažrané svine.

https://www.aktuality.sk/clanok/P80oMYA ... i-a-bukov/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 16 aug 2024, 19:28 Tak to potom v zahraničí majú vzdelanie a intelekt, ked volia - náckov, komunistov, republikanov v USA, "patriotov", iných extremistov a pod.
To nie je len problém SR, to je celosvetový problém. Vzdelanie nie je len o školách ale o rozhodnutiach ktoré sa dejú na základe životných situácii.
Môžeš si pred tým zatvárať oči a relativizovať to, ale nie, nie je to všade rovnaké. Posledných 10 rokov sa Slovensko len prepadáva v rebríčku vzdelanosti OECD vo všetkých ukazovateľoch. Už sa nemôžeme porovnávať so susedmi a s najvyspelejšími krajinami už duplom nie. Naopak v rebríčkoch zakonšpirovanosti sme na popredných miestach. Keď si pozrieš akýkoľvek EU rebríček, sme na chvoste. Pred pár dňami prišla správa, že v parite kúpnej sily (čo si môžeš dovoliť kúpiť) sme posledný v EU a predbehlo nás aj Rumunsko. Naopak je Fico druhý najlepšie platený premiér v EU, hneď za Orbánom.

V USA majú stále silné inštitúcie, ktoré si dovolia stíhať aj Trumpa. U nás Fico usilovne pracuje na totálnom rozklade inštitúcii, ktoré boli často chromé na jednu nohu. Trump chodí do diskusíí, chodí na tlačovky a novinári sa ho môžu pýtať otázky. U nás sa voľby vyhrávajú tak, že sa s politickým oponentom nestretneš v diskusii ani raz, namiesto tlačoviek dávaš vyhlásenia (aby sa ťa novinári náhodou niečo neopýtali) a len si točís PR videjká, kde vedieš monológ. V normálnej krajine by už len toto stačilo na diskvalifikovanie osoby z verejného života.

Fico spravil z politických oponentov, z médii, z investigatívnych novinárov, z mimovládok a občianskej spoločnosti svojich nepriateľov a je vo vojne. Cesta späť už neexistuje. A pokiaľ voličom Ficovej koalície táto situácia vyhovuje a sú spokojní, tak sa nič nezmení. Pokiaľ totálne nepadnú na hubu a nebudú cítiť dôsledky krokov ficovej vlády na svojom každodennom živote. Žial potom na tú hubu padneme aj my všetci spolu s nimi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved som ani nepísal že je to všade rovnaké, písal som, že je to celosvetový problém - ako ludia volia, prečo a aké strany.
Hlavne že poznajú v zahraničí zemepis taký sú vzdelaní, keď si mýlia SR so Slovinskom aj vlajkami a myslia si, že sme CSR.
Ono viem z prvej ruky, že nie je aj učitel ako učitel a miesto učenia chodia na výlety viac ako sú v triedach, prekopať osnovy a mnohé iné.
Ale to s tým Ficom a vládnymi stranami ktoré prestali chodiť do diskusii si trafil. Len aby aj moderátori boli objektívny/kritický na obe strany.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

wladas napísal: 16 aug 2024, 18:39 To bol hadam vtip :) FB im urcite nebude navrhovat nieco co ich nezaujima. Prave naopak. Ponukne im dalsie zdroje s podobnymi rozpravkami.

Dovod bude irelevantny. Penazenka je pre ne velmi citelna zalezitost.
Nemyslel som priamo Facebook, myslel som skor situaciu ked to dostanu ako argument v diskusii. Ja sam som to spravil x krat a vysledok bol akurat smajlik, alebo blok.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Statny tajomnik Kuffa prerusil divadelne predstavenie a hurbo napadal ludi. Mohol mu jeho brat, "knaz", vysvetlil, ako sa zije a sprava podla Pisma
https://dennikn.sk/minuta/4151536/

Najhorsie bude, ze ked tieto svine raz zacnu zatvarat, budu robit kňů kňů, ze ich prenasleduju za nabozenske presvedcenie, podla ktoreho nezije nikto z nich. Ani ten "knaz", ktory by uz v inej krajine sedel na dozivotie, lebo je len inak pomenovany radikalny inam, ktory vstepuje ludom ho hlav nenavist.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi bude horúca jeseň - a mala by.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie, ze by som sa toho blbecka chcel zastavat, ale ta inscenacia nie je urcena pre deti do 18 rokov, a teda deti tam nemali co robit

samozrejme, forma, ktorou to spravil je absolutne nevhodna, ale Nko tuto relevantnu informaciu neprinieslo, na sme to spomenute je
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 19 aug 2024, 11:38 nie, ze by som sa toho blbecka chcel zastavat, ale ta inscenacia nie je urcena pre deti do 18 rokov, a teda deti tam nemali co robit
Pod 18r osoby tám stále môžu ísť s doprovodom dospelej osoby. "PG" rating a jeho alternatívy majú informačný/odporúčací charakter pre diváka, nie je to zákon/zákaz.

Hru som nevidel. Neviem, prečo je od 18R. Ale keď je to o ženách rôznych generácii, asi tam sa tam bavia aj o sexe. O tom pubertiaci aj tak vedia viac ako bratia Kuffovci.

Ja sa čudujem, že odtiaľ odišiel so všetkými zubami...
beardie
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 19 aug 2024, 11:49Pod 18r osoby tám stále môžu ísť s doprovodom dospelej osoby.
to ano, s tym suhlasim, ale afaik nikto z organizatorov neoznamil, ze je to od 18 rokov
https://www.sdke.sk/sk/cinohra/elaine-murphy-moje-baby

takto len Kuffa vyuzije chybu organizatorov a ver tomu, ze sa to bude po dezolatskych strankach rozmazavat este dlho, pritom taka blbost
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ono sa da vyuzit aj to, ze ide o primitiva na divadelnom prestaveni.
beardie
Redeemer
Redeemer

kym? nasou opoziciou, ktora je na dovolenke?
Simecka sem-tam hodi statusik a Grohling dava recept na cuketovy tatarak, tito maju nieco zmenit?
Národné divadlo Košice hosťovalo v nedeľu 18. augusta na festivale Zogrod, ktorý sa pravidelne koná v Malej Frankovej a na ktorom už hosťovali viaceré slovenské divadlá. Organizátori si vybrali inscenáciu najúspešnejšej írskej hry roku 2008 Moje baby, ktorá je v repertoári divadla od roku 2016 a poskytuje priestor pre herecký koncert troch herečiek rôznych generácií. Inscenáciu divadlo označuje ako vhodnú pre divákov od 18 rokov. Organizátori festivalu na svojich materiáloch vhodnosť neuviedli a za túto skutočnosť sa dnes nášmu divadlu ospravedlnili.
https://dennikn.sk/minuta/4152258/?ref=mwat

uplne zbytocne nahravanie na smec
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ludia na to mali svoj pohľad, Kuffa mal na to svoj pohľad, ak to bolo od 18 rokov mali sa toho držať aj rodičia. No útok na Kuffu tyčou tam asi bol.
Takto sa to skrátka nerobí do psej matere. No trošku aj vidno, že nahradiť R.Sulika B.Grohlingom na poste predsedu strany nebol úplne dobrý krok.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 19 aug 2024, 16:54 No útok na Kuffu tyčou tam asi bol.
Hej jásne, zaútočili naňho ocelovou tyčou pred XY svedkami s mobilmi, preto ho nebrala RZP a nič mu nie je... Že tým idiotom z SNS ešte niečo veríte.
Napísať odpoveď