Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Flora bol len priklad a neriesil si hlavnu otazku :)
Ale uz ked si zabrdol...nesuhlasim. Kvalitna rastlinna pomazanka je logicky zdrava. Co je zle na repkovom, slnecnicovom a lanovom oleji zle?
Ano, verim tomu ze v nejakej Perle je kopec bordelu. Tomu odpoveda aj chut. Floru pokladam ale za kvalitny vyrobok. Nie nadarmo je najdrahsia z bezne dostupnych.
Olivovy olej pouzivam skoro denne :)
nie je na tom nič zlé ani vyslovene nezdravé. Ale kvalitatívne je extra virgin olivovy olej lepší ako rafinovane repkove, slnecnicove ci lanove oleje. :)
Bežné oleje su rafinované a to už samo o sebe ich degraduje. Extra virgin znamena ze je lisovany za studena, to znamena že v nom zostava vela biologicky cennych látok.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pokial viem tak som ani netvrdil ze rastlinna natierka je zdravsia nez olivovy olej. Takze nechapem na co reagujes.
To mozem povedat ze preco jes maso ked vegetarianska strava je zdravsia? :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"sa nebavime o 5% rozdieli" - nie. V jeden deň som nekúpil Sójový nápoj v COOP za 3,25 lebo som ho kúpil v Libexe za 1,20 eura.
Iný deň pomaranče s podobne trojnásobným rozdielom v cene.
Nevidím iný spôsob nepodporovať nenažranosť.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

wladas napísal: 18 aug 2024, 20:46 Pred 2r stala Flora cca 1,6€. Nechapem ako si ju dnes niekto bezne kupy za 4,7€
ceny energii išli hore, platy tiež nejak, niekto to zaplatiť musí. spotrebiteľ

predajna cena v obchode sa sklada z nakupnej ceny, marže obchodu a dph. roooky dozadu keď som ešte pracoval v tescu, tak nakupka bola približne polovica predajnej ceny. zvyšok bola marža a dph. pri niektorých položkách sa cena pred daním do akcie dvíhala o 20-30 centov napr. Ďalej pri nejakých veľkých akciách napr. 55% na persil atď, je to aj o dohode medzi reťazcom a dodávateľom, môžu sa dohodnúť na nižšej nakupke pri zvýšenom objeme odberu a zároveň obchod vie, ten zvýšený objem predá lebo -55% akcia bude ťahať oči zákazníkom, čiže stratový na tom nie je nikto, ani obchod, ani dodávateľ a ani zákazník. Zároveň sú takéto akcie lákadlom pre zákazníka, ktorý potom môže kupiť aj iné veci v tom danom obchode.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal: 18 aug 2024, 21:01 nie je na tom nič zlé ani vyslovene nezdravé. Ale kvalitatívne je extra virgin olivovy olej lepší ako rafinovane repkove, slnecnicove ci lanove oleje. :)
Bežné oleje su rafinované a to už samo o sebe ich degraduje. Extra virgin znamena ze je lisovany za studena, to znamena že v nom zostava vela biologicky cennych látok.
Ja by som netušil, kde na Slovensku kúpiť olivový olej a ešte v panenskej kvalite. Je to najfalšovanejšia potravina v EU.
mLuks napísal: 18 aug 2024, 21:33 ceny energii išli hore, platy tiež nejak, niekto to zaplatiť musí. spotrebiteľ
Dnes som bol v kine v Eurovei s kamošmi z Maďarska a bavili sme sa o tom, ako Budapešť zdražela, ale že u nás len pozerajú, aké máme extrémne ceny, ale že vo všetkom. Vraj ako na západe, ale s našimi platmi. Pýtali sa ma, ako tu potom prežijeme a čo potom robíme celé dni.

Povedal som, že nič, Slováci sedia doma na facebooku a blbnú z toho. Alebo chlastajú.

Príklad: to VIP kino, tá istá korporácia
v Maďarsku 17€/osoba (neobmedzené kino, jedlo, nealko, alko)
u nás 30€/osoba a alkohol sa platí zvlášť za "kinové ceny"...

A ako bonus, bol tam strašný bordel. Neviem, či nemajú dosť zamestnancov alebo je to chyba manažmentu, ale evidentne tam nikto dlho nevysával a záchody horšie jak niektoré verejné na stanici. Hlavná vec, že tam bol podpísaný zamestnanec, že každý polhodku upratuje. Určite.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

to v akom kine? Cinemax VIP na Mikiho mi ukazuje 15,60/osoba v KE v Stredu, v BoryMall 16,60.

//už som pozrel, že cinemacity je tam, to už je politika danej firmy, ak konkurenčné multikino to má o polku lacnejšie. To im tam aj niekto chodí?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
ceske aj slovenske servre v spolupraci s laboratoriami zvyknu pravidelne robit analyzy oliv. olejov staci si pozriet ktore dopadli najlepsie

Wladas
ze by vegetarianska strava bola jednoznacne zdravsia, na to ziadna seriozna studia neexistuje
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ja co si pamatam tak ked tu lidl zacinal tak to bolo presne tak ze tam ludia chodili aby nakupili lacno, nehladiac na (ne)kvalitu.
Co citam na internete tak v niektorych krajinach to plati doteraz ale minimalne tu na slovensku sa to dost zmenilo. Nie je problem si najst "lacnu lidl alternativu" znackoveho produktu a zistit ze zatial co ta znackova cokolada je plna palmoveho tuku tak ta lidl obsahuje ovela kvalitnejsie tuky.

Za mna je urcite lidl na slovensku podstatne kvalitnejsi ako napriklad take tesco, tam fakt chodim nerad, vzdy tam vidim zhnite potraviny a pochybne individua...
gogo956
Redeemer
Redeemer

ani jeden retazec na Slovensku podla mna nie je vyslovene v kategorii lacny. V kazdom najdes lacnejsie aj drahsie produkty, menej kvalitne ci viacej kvalitne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Tak skoro vsetky retazce predavaju plus minus to iste. V com vidim najvacsie rozdiely a podla coho (subjektivne) hodnotim retazce je pecivo a zelovoc.
Z toho co mam v okoli tak Billa > Lidl > Kaufland > Tesco.
Jednotu/Terno mam blizko len take minipotraviny a tam malokedy kupujem nieco viac ako "chyba mi do receptu smotana tak sa zastavim pri venceni psa".

Tiez ale zalezi od konkretnej pobocky, uz davnejsie sme zistili ze Lidl vo Vrakuni ma horsie ovocie/zeleninu ako Lidl v ruzinove.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Čo Coop to inak. Zrejme závisí od vedúcej-vedúceho.
A áno - niečo je lacnejšie v jednom reťazci, iné v inom.
A všade majú niečo, čo iní nie. Čo ma najviac odrádza od Tesca je časté premiestňovaie tovarov, zmeny roziestnenia - aby donútili ľudí kúpiť aj čo neplánovali. Radšej chodím kupovať do menších obchodov, tu Lídla.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

co si pamatam, tak lidl nikdy nebol az taky suntovy obchod, ako ho zpociatku prezentovali media. otvorenie sprevadzala taka podivna kampan. vela sa hovorilo o tom, ze je to len pre socky a ciganov a naozaj to moc vabne nevyzeralo. ak si pamatate, tak na zaciatku sa ani tovar nerozbaloval, len sa naviezol na paletach z nich si ho ludia rozoberali :D ale velmi rychlo sa prislo na to, ze napriek povesti dokazu casto krat dodat zlozenim kvalitnejsi produkt ako konkurencia.
inac moj najoblubenejsi obchod je kaufland. dlho si to drzal lidl, ale prekazalo mi, ze im obcas chybaju zakladne veci - ak ich prave nemaju v zlave, ako strukoviny, listkove cesto(tam sa uz myslim zlepsili) alebo niektore mliecne vyrobky. a velka vyhoda kauflandu- stale si drzia pultovy predaj a dobre zlavy produktov na nom(narozdiel od billy a tesca)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Lidl je diskont + Kaufland ten istý majitel https://www.interez.sk/zalozil-lidl-aj- ... eexistuje/ Pri kvalite, cenách potravín neprišli SR pomáhať.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to uz kazdy vedel. a co teraz?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Mne v Rakusku vysvetlili, ze Lidl a Hofer su suntove obchody a stavaju ich len v low income stvrtiach a preto v nich nechcu nakupovat. Tam ich tam beru. Na Slovensku mi nepripadal vobec tak zle. A ani v Rakusku, hlavne nie v porovnani s Hoferom, ktory mi prisiel dost tragicky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ano, v Rakusku su Hofer a Lidl povazovane za menej dobre retazce a chodia tam nakupovat hlavne pristahovalci, pre domácich je to považovane tak trochu za hanbu. Ale zavisi od krajiny. Napr v takom Španielsku su aj obrovské Lidle s neporovnatelne vacsim vyberom ako na Svk. Ja chodim do Lidlu ako kedy, v každom pripade na slovenske pomery ma velmi slušnú ponuku a niektore veci inde ani nemaju.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

starysomar napísal: 21 aug 2024, 6:14 Čo Coop to inak. Zrejme závisí od vedúcej-vedúceho.
A áno - niečo je lacnejšie v jednom reťazci, iné v inom.
A všade majú niečo, čo iní nie.
COOP ma stary, nelogicky, komunisticky rezim. Maju regionalnych riaditelov, riaditelov pre urcite pobocky a potom riaditelov len pre danu pobocku. Napriklad daka pani trebars z Prievidze ma pod sebou 5 pobociek v Prievidzi a Handlovej. Ale ina ma zase dalsiu pobocku v Prievidzi a v okolitych dedinach. No tovar si vyberaju same pre svoje pobocky. Nieco maju nariadene od regionalnej sefky, ze trebars tam maju mlieko Rajo a zubnu pastu Coldrex, ale na ulici XXX v Prievidzi maju buchty z lokalnej pekane, no o 6 ulic vedla to uz nepredavaju, lebo to ma inu riaditelku. Ale zase tam predavaju ovci syr z nedalekeho salasa, ktory ina pobocka nema. No a bonbonik je, ze na ich pobocky chce dodavatel dodavat trebars jogurty, ktory ma mliecnu farmu za Bojnicami. Dve pobocky v Bojniciach vezme 3x 10 kusov tyzdenne. Ine pobocky to nevezmu. A dalsia vezme 25 kusov. A tych 25 kusov sa vypreda doobeda. Dodavatel teda povedal, ze tam bude davat 50 kusov a ked sa nepredaju, tak si ich vezme spat a zlikviduje, ze mu pobocka Jednoty zaplati len tolko kolko sa u nich preda. Nie, Jednota to nechce, nesuhlasi, oni chcu len 25 kusov. Tak im dodavatel vysvetluje, ze im moze dat 30, 40, 50 alebo aj 100 kusov a zaplatia len pocet co sa preda. No proste nie, Jednota chce 25 kusov a bic viac. Logika z pohladu zakaznika asi nulova, z pohladu dodavatela nepochopitelna a z pohladu predavajuceho (Jednota) nelogicka.

Proste nezmyselny a nelogicky pristup Jednoty, bez argumentacie, bez vysvetlenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

do Jednoty vôbec nechodím. Z môjho pohladu su to pomerne malé predajne, s obmedzenou ponukou, naviac pomer cena/kvalita nič moc.
Ale čo je "vrchol" je Milk agro v Ba Potraviny Sabi.
Za celú dobu co existuju som tam videl minimum ludi. Výber velmi obmedzeny. Ceny vysoké.
Je pre mna zahada ako mozu tie potraviny ekonomicky fungovat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

M142 napísal: 21 aug 2024, 10:41 to uz kazdy vedel. a co teraz?
Prinútiť majiteľa aby v SR obchodoval čestne a nie ako keby je SR len nemecká kolónia s horšími kvalitami potravin za vyššie ceny.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Prinúť alebo poraď ako :)
COOP je bieda no mám ju pod nosom. Po najnutnejšie zájdem pešo a brával som si tam bublinkovú vodu, rožky, parížsky šalát - a cigarety. Mnohé kupujeme v Libexe. Prevažne potraviny kupuje moja, ja ju zaveziem kam si povie.
Do Tesca chodíme v podstate najmenej.
Napísať odpoveď