Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa Blastbit »

starysomar napísal: 21 aug 2024, 12:25 Prinúť alebo poraď ako :)
COOP je bieda no mám ju pod nosom. Po najnutnejšie zájdem pešo a brával som si tam bublinkovú vodu, rožky, parížsky šalát - a cigarety. Mnohé kupujeme v Libexe. Prevažne potraviny kupuje moja, ja ju zaveziem kam si povie.
Do Tesca chodíme v podstate najmenej.
Najprv ho vyzvať na komunikáciu po dobrom čo sa v SR deje ohladom kvality a cien, aj to ako sa vyberaju ludia na riadiace pozície, ako aj na bežných zamestnancov, ich vyťaženosť a prehadzovanie.
Napríklad aj na FB sa ľudia sťažujú pri ponukách Lidla, Kauflandu prípadne aj Tesca, s ich pracovnými skúsenosťami, alebo aj stým kvôli čomu ich neprijali do pracovných pomerov, alebo aj kvoli čomu odišli.
Sú aj ludia, ktorím vadia samoobslužné pokladne, lebo oni ako zákazníci niesu platení zato, aby si ešte aj sami nablokovali tovar, ak by sa náhodou úplne zrušili pokladníci/pokladníčky a to tiež nie je dobrá správa.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Veď kto nechce nemusi ist na samooblsuzne ale normalne ku kase. Paradoxne ja chodim iba na samoobsluzne lebo tam si to vsetko porobim svojim tempom, mozem si este pozriet blizsie tovar pred tym ako nablokujem a pod.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

gogo956 napísal: 21 aug 2024, 12:04Ale čo je "vrchol" je Milk agro v Ba Potraviny Sabi.
Za celú dobu co existuju som tam videl minimum ludi. Výber velmi obmedzeny. Ceny vysoké.
Je pre mna zahada ako mozu tie potraviny ekonomicky fungovat.
hehe pritom trzby 115milionov euro a 750k zisk k tomu :D ale ano, milk agro je cisty socializmus, oni aj ked spravia novu predajnu, tak ma clovek pocit ako keby to bolo otvorene od 90tok. ale inac maju naozaj kvalitne mliecne produkty, ich volovec je jeden z naj tvrdych syrov, ktore sa na slovensku vyrabaju.
starysomar napísal: 21 aug 2024, 12:25 Prinúť alebo poraď ako :)
kym ludia nezacnu o lokalnych produktoch nielen vypisovat, ale ich aj realne kupovat, tak sa neposunieme nikde. to je dlhodoby trend, ktory sa ukazuje aj v prieskumoch. ked sa ludi pytaju na com im pri potravinach najviac zalezi, tak vyberaju kvalitu a povod medzi najdolezitejsie, ale v realite ich zaujima primarne cena. normalne mam deja vu, myslim, ze som toto iste uz aj pisal na tomto fore :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 21 aug 2024, 13:16 Veď kto nechce nemusi ist na samooblsuzne ale normalne ku kase. Paradoxne ja chodim iba na samoobsluzne lebo tam si to vsetko porobim svojim tempom, mozem si este pozriet blizsie tovar pred tym ako nablokujem a pod.
To je pravda. Ale pokiaľ sa pokladne zrušia a pokladnici/pokladníčky ako prac.pozícia skončí, ale budú trvalo presunutí napr do pekárne alebo prepustení, tak potom tie rady nervóznych ľudí pri samoobslužných pokladniach tiež neurobí dobrú atmosféru v obchode.
To ešte nerátam napr mrznutie ?, neúmyselné/úmyselné poškodenie samoobslužných pokladní, nie každý sa vie rýchlo orientovať v nich a pod.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ja sa samoobslužným vyhýbam. Primárne nie kvôli udržaniu zamestnanosti ľudí, nepasuje mi ich systém a niektoré tovary si aj tak vyžiadajú obsluhu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit
orientovat sa v menu moc netreba vediet. Väcsinou iba napipas tovar a iba u niektorych tovarov treba listovat v menu, typicky pri chlebe a pečive. Vyhodou je, ze ta za tebou nikto netlačí, clovek si potom moze nabalit do tasiek tovar pomalicky bez stresu.
"Mrznutie" alebo nejaky "error" sa občas vyskytne, ale to pride obsluha a rychlo to zvykne opraviť. Nebyva to často a ani to väcsinou moc nezdrzuje.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Mne by tie samoobslužné ani nevadili, keby neboli také zabugované, možno pri 4 z 5 nakupov mi tam napr. v kauflande vyskočí chybová hláška a musí prísť obsluba aby zadala kód a pokračovalo to, čo chodíme do lidla, tak tam sa to stane výnimočne, ak vôbec, ale najčastejčie chodíme do K, takže tažko povedať či je to pravidlo. Trochu ma akurát iritujú tie prázdno stojace pásove pokladne, v celom K fungujú 2 z neviem presne kolko 12+, zrejme ich tam stále držia pre nejaké vianočné nákupy, ale aj tak posledne to dosť prekáža keď musí človek stáť v radoch na dvoch pokladniach a zvyšné sú zavreté, ale predsa nebudem vykladať plný košík na nejaký malý priestor k samoobslužným, navyše keď sú tam také špecialitky ako pečivo a podobne, kde sa to vždy nejak zasekne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Jo gogo pohoda ved nejde o mňa, ide skôr o starých ľudí. :) To mi pripomína situácie z môjho mesta čo sa týka Kaufu - 2 pokladne a dlhé rady.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Keď už riešite samoobslužné...

Vyskušali ste už scan & shop (tesco), resp. všimol som si že to maj aj Kuaf, aj Fresh. teda selfscan nákupu. Ja inak už ani nenakupujem väčšie nákupy. Nič nikde netreba vykladať, scanuješ si tovar sám pri nakupovaní, prideš na samoobslužnú, spáruješ ju so scanerom a zlapatíš. V tom najhoršom prípade ti systém hodí nahodnú kontrolu, príde asistent oscanuje ti pár položiek a vybavene. Raz sa mi stalo, že to akurát nefungovalo a nakupoval som "klasicky staromodne", pripadal som si ako v praveku.

Autoeditácia príspevku po 11 min 50 sek:
starysomar napísal: 21 aug 2024, 6:14 Čo ma najviac odrádza od Tesca je časté premiestňovaie tovarov, zmeny roziestnenia - aby donútili ľudí kúpiť aj čo neplánovali. Radšej chodím kupovať do menších obchodov, tu Lídla.
To premiesťnovanie tovarov nie je preto aby ľudia nakupili aj to čo neplánovali.

Na normálne regulérne vystavenie tovaru v uličkách má Tesco tzv. pánogramy regálov. Je presne určené aké položky kde majú byť vystavené, teda ich poradie, polica a face (teda počet ks vedľa seba z danej položky). Tieto plánogramy sa mienia na základe toho ako sa zaradzujú novinky do predaja, prípade vyradzujú položky z predaja, resp. ak sa s dodávateľmi komerčné odd dohodne na novom vystavení (väčšom, menšom atď). Tieto plánogramy sa zvyknú meniť len v rámci jedného regálu, jedine pri väčších prestavbách sa menia napr. uličky atď. Potom má tesco na ploche hneď pri vstupe akciovú uličku(tzv. power aisle) a plochu rozdeľuje centrálna ulička, kde máš akciové čelá regálov, na týchto miestach sa mení tovar poodľa akutálnej akciovej ponuky.

Aby ťa obchody donútili kúpiť aj to čo neplánuješ na to majú rozostavenie plochy, všimnite si, že väčšina obchodov tesca má pečivo diagonálne oproti vstupu na predajnú plochu aby si prešiel celý obchodom a na to nadväzuje power a central aisle.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

M142 napísal: 21 aug 2024, 13:16ich volovec je jeden z naj tvrdych syrov, ktore sa na slovensku vyrabaju.
Sabi Volovec predavaju bezne v Tescu a Bille. Aj v inych som ho videl. Kupujem pravidelne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 21 aug 2024, 15:10 Mne by tie samoobslužné ani nevadili, keby neboli také zabugované, možno pri 4 z 5 nakupov mi tam napr. v kauflande vyskočí chybová hláška a musí prísť obsluba aby zadala kód a pokračovalo to, čo chodíme do lidla, tak tam sa to stane výnimočne, ak vôbec
U nás je to presne opačne. Kaufland zaviedol automatické pokladne pri totálnej rekonštrukcii predajne, ktorá trvala asi 2 mesiace a kúpil kvalitné pokladne. Zároveň tam sú nonstop 2 zamestnanci. Jeden upratuje a radí ľuďom, druhý riadi centrálny počítač a odklikáva napr. vek pri alkohole počas toho, ako si blokuješ. Nikdy som tam nemal problém. Naopak Lidl kúpil malé mobilné pokladne iba na bezhotovosťné platby a prestaval predajňu za 1 noc. Pri 9z10 nákupov tam mám error pretože tým pokladniam vadia tekutiny. Položíš fľašu, hladinka sa trošku pohybuje a pokladňa sa zastaví. Môj osobný rekord je nejakých 21kg nadváha (že som chcel "ukradnúť" tovar o váhe 21kg), mal som na váhe položenú 1 colu a nič iné. :D

Síce podľa facebooku sa môže zdať, že automatické pokladne nikto nepoužíva, lebo dezoláti dominujú Slovensku. Ale realita je úplne iná. Podobne ako s hotovosť vs karta. Dokonca sa objavila nemalá skupina zákazníkov, ktorá preferuje výlučne automatické pokladne, pretože pociťujú stres a úzkosť pri stretnutí s pokladníkom.

Za mňa je najhoršia Billa. Najdrahšie veci a najnižšia kvalita. Okrem toho je to už naozaj viditeľné, že majú problém s personálom (pretože ponúkajú najmenšie platy a benefity). Poloprázdne regály ako za socializmu (lebo nestíhajú), špina, plesnivá zelenina a ovocie a absolútny vrchol je, keď majú 1 pokladníka v poobednajšej špičke, ktorý zároveň musí odmiehať k automatickým pokladniam, lebo zodpovedá aj za to...
gogo956
Redeemer
Redeemer

SABI VOLOVEC-neviem ako teraz ale v minulosti ho mavali aj v Kauflande /centrala Trnavska/, aj v inych retazcoch, je to kvalitny syr.

Mluks
musim sa priznat ze scan & shop som este neskusal a to z toho dovodu ze clovek musi mat nainstalovanu v mbile tu ich aplikaciu /aspon myslim /. A ja tie appky nepouzivam.
mLuks
Addict
Addict

gogo
neviem ako Kauf a Fresh, ale v Tescu ti na scan & shop stačí ClubCard. Teda ak máš vydanú fyzickú CC oskenuješ jej kod na tom panely S&S, odblokuje ti scaner a ideš nakupovať, na pokladni už CC nemusíš pípať lebo je načítaná v scaneri. Ale majú aj CC app aj Scan & Shop app do mobilov.

inak, čo sa týka samotných predajných plôch, resp. layoutu plôch, tak Lidl je pre mňa masaker. Tam reálne chodím len na pár vybraných vecí, ktoré mi od nich chutia, keby som tam mal robiť veľký nákup, tak blúdim pár hodín. A čo mi najviac chýba v Lidli, nemajú mäsové/výrobkové pulty.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo - staci len naskenovat klubovy ciarovy kod
Mne ten scan & shop nejak nesmakuje. Pride mi to ako robota navyse. S pecivom a vecami na vahu je piplacka.
Za mladych cias som brigadoval ako pokladnik tak ma to proste nebavi.
Ale samoobsluzne pokladne pri mensom nakupe pouzivam.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

wladas napísal: 21 aug 2024, 17:19 Sabi Volovec predavaju bezne v Tescu a Bille. Aj v inych som ho videl. Kupujem pravidelne.
no vsak ja nehovorim, ze nie. len agro milk ma ako obchody, tak aj mliekaren sabi, tak som to len tak spomenul, ze aspon tie produkty maju kvalitne, ked uz ta obchodna siet nestoji za nic.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Scan & Shop vyuzivam a obcas sa pristihnem ze ukladam veci do kosika a zubadam skenovat:D..samozrejme vzdy tie produkty vytiahnem z kosika a doskenujem ale stava sa.
Neviem ci sa to deje aj teraz, ale niektory retazec mal problem na samoobsluznych pokladniach so skenovanim celeho 6packu piva alebo mineralky. Obal si musel roztrhnut a naskenovat vyrobok jednotlivo .

Inac Coop je zajimava znacka v ZA kraji, tam je celkom vychyrena, ale akonahle vojdete do inych okresov je to bieda. Napr v takom Trencianskom kraji ani nepredavaju cigarety.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

daniel.daniel napísal: 21 aug 2024, 21:29 Neviem ci sa to deje aj teraz, ale niektory retazec mal problem na samoobsluznych pokladniach so skenovanim celeho 6packu piva alebo mineralky. Obal si musel roztrhnut a naskenovat vyrobok jednotlivo .
V Lidl to tak je. Keď naskenuješ 6pack, pokladňa sa zablokuje a musí k tebe prísť obsluha.
mLuks
Addict
Addict

pri skenovaní celeho sixpacku zaleží, či je ean sixpacku zalistovaný v systéme, vtedy ho zoberie. Viem, že nie všetky boli zalistované.
Horšie to je s napr. CocaCola 4x0,33l, ktorá sa má takto aj predávať a máš skenovať ean z packu, ľudia to rozoberali na kusy a potom pri inventure sa môžeš aj ošaliť.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

daniel.daniel napísal: 21 aug 2024, 21:29 Scan & Shop vyuzivam a obcas sa pristihnem ze ukladam veci do kosika a zubadam skenovat:D..samozrejme vzdy tie produkty vytiahnem z kosika a doskenujem ale stava sa.
toto je presne dovod preco som toto ani neskusal. tak nejak som zvyknuty hadzat veci do kosika ako ma napadne a urcite by som zabudol nieco nascanovat.
celkovo mi pride take menej komplikovanejsie nakup proste nahadzat do kosika a potom v pokladni ho nascanovat. (samobsluzne pokladne mam celkom rad)
oproti tomu najprv riesit spojazdnenie toho skeneru (co fakt neznasam su tie aplikacie ktore su mi uplne nanic len aby mi reklamy posielali) a potom kazdu chvilu nieco skenovat a mysliet na to aby som nezabudol.
tam proste este nie som :D
radsej pockam kym to bude automatizovanejsie a bude stacit len hodit tovar do kosika a narata sa sam.

k SABI, manzelka ma od nich velmi rada cottage cheese tak som minule zasiel do ich pobocky a bol som tak zhnuseny ze som ani ten cottage nekupil :D fakt ze tam nemali nic skoro a to co mali bolo predrazene...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

daniel.daniel - veľa rokov som chodil do ZA na týždňovky a tam, kde so prevažne nakupoval v COOP je to voči prievidzskej menšej bieda.
Ako si prišiel na to, že nepredávajú cigarety - podľa jednej predajne v nejakom Záprdkove?
Napísať odpoveď