O užívateľoch na hojku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: O užívateľoch na hojku

Príspevok od používateľa Blastbit »

curta
Na FB si vytvoria komunitu (minimálne podobné a rovnaké názory), alebo len četujú s novými ludmi a pridávajú do priatelstiev.
Twitter ani nevyužívam, Instagram je dobrý na predvádzanie sa - to majú v oblube fešné ženy + tam sa snád nedá ani písať, Pokec je mrtvy a plný úchylakov. Kedysi letelo ICQ potom upadlo, teraz si asi drží nejakú úroveň ale asi nie v SR. Skype na volania som ani nevyužíval, neviem či tam je úpadok. Nejaké aj iné fora buď zanikli, alebo riadny úpadok počtu online ľudí. Zoznamky to tiež nie je už ako kedysi, plné fake profilov.

Konieckoncov ludia sa skorej viac stretávajú, majú záluby, cestujú, vzdelávajú sa a nemajú už tolko času, povinnosti a menej píšu do online sveta.

Mne vyhovuje toto všeobecné forum, ked sa nechcem baviť o politike bavím sa o športe a iné, ak je s kým, ale nemal by sa niekto povýšene brať za lepšieho ak niekoho nazve vrahom/alebo podporovatelom vraždenia, s tým nesúhlasím.
Máš možnosť si v nastaveniach svojho profilu dať niekoho do bloku, alebo nepriatelstva ja neviem ako to funguje, lebo som to nikdy nevyužil.
Rokmi zistujem, že aj nejaké hlbšie vysvetlovanie je na škodu - iný pohlad na vec, vytrollovanie ma, vytrollovanie situácie, odfajčenie z diskusie a pod. Ale toto forum nepadne, chodí sem cca 50 ludí sem tam aj iný z naozaj dlhej chvile sa prihlasi a odpíše raz za uhorský rok, to je ešte ok.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

IRC bolo "háklivé".
Jabber (asi) žije.
ICQ skončilo.
SKYPE funguje.
Messenger a iné sú teraz v kurze.

Na rozdiel od mnohých (nie úplne odborných) fór toto celkom žije.
No a na tých akože odborných vídam väčšie sprostosti, než tu :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Je komunizmus za vrazdenie a kradnutie? Je. Takze ak si za komunizmus, musis schvalovat vrazdenie a kradnutie. Inak to neide. Teda len u teba, kedze "si krestan" a zaroven ignorujes KKC a Desatoro.
Mimochodom, propagovanie komunizmu je trestny cin. Tak bud rad, ze si za to co si si dovolil dostal len nesuhlas.

Jediny nazor, ktory si postol bolo to co sa ti deje ked vidis daku staru ochechulu.
Za "nazor" sa snazis prenasledovat len ty, od kedy si v druhom poste po svojom navrate zacal vulgarne utocit, lebo neznesies fakty a pravdu.
Tak skus fakty, nedefekovat si do ust a potom sa mozno bude dat diskutovat aj s tebou, aj ked si za 9 mesiacov urobil vsetko preto, aby si tomu ani sam neveril.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

@curta snažím sa držať hesla "Ži a nechaj žiť." A pokiaľ mi niekto nesadne, na čo zbytočne "pichať do osieho hniezda" 💁🏻‍♀️
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Presne tak Marry528, pokial tu niekto nesadne, tak ho ignorujes. Ja mam napriklad uzivatela jackb v zozname ignorovanych. Nie preto, ze by mi nesadol, ale mi peoste vadili jeho hadky s beardiem o covide, o Ukrajine, castokrat zavadzal a nedokazal si priznat chybu. To nemam rad a preto radsej necitam jeho prispevky.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 21 aug 2024, 22:28 curta
Konieckoncov ludia sa skorej viac stretávajú, majú záluby, cestujú, vzdelávajú sa a nemajú už tolko času, povinnosti a menej píšu do online sveta.
S týmto teda fakt nesúhlasím.
Ľudia sa len presunuli z fór na sociálne sieťe, ale s príchodom smarfónov a zlacnením mobilného internetu trávia ľudia na internete oveľa viac času ako v minulosti.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Ži a nechaj žiť" uznávam a snažím sa dodržiavať. Občas ak vidím písať z môjho pohľadu ... neodolám si rýpnuť :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

JCM01 napísal: 22 aug 2024, 10:34 S týmto teda fakt nesúhlasím.
Ľudia sa len presunuli z fór na sociálne sieťe, ale s príchodom smarfónov a zlacnením mobilného internetu trávia ľudia na internete oveľa viac času ako v minulosti.
No a na socialne siete dávaju selfie z toho čo robili a aktuálne robia. Za mna škoda že skončili hudobné fora. Ale všeobecné forum ako toto treba.

Autoeditácia príspevku po 1 min 7 sek:
starysomar napísal: 22 aug 2024, 10:36 "Ži a nechaj žiť" uznávam a snažím sa dodržiavať. Občas ak vidím písať z môjho pohľadu ... neodolám si rýpnuť :D
Jo a preto si sem tam ako Pinocchio, len nemáš drevený nos na rýpanie :) V čom je curta hlupák a seba ako ohodnotíš ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Čo a prečo si o kom myslím je moja vec - a právo. Povinnosť to zdôvodniť nemám.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

starysomar napísal: 22 aug 2024, 10:36 "Ži a nechaj žiť" uznávam a snažím sa dodržiavať. Občas ak vidím písať z môjho pohľadu ... neodolám si rýpnuť :D
Tak jasné, sú situácie, kde to proste nejde, zdržať sa... 😄😄

Autoeditácia príspevku po 1 min 5 sek:
starysomar napísal: 22 aug 2024, 11:53 Čo a prečo si o kom myslím je moja vec - a právo. Povinnosť to zdôvodniť nemám.
👍🏻
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám za to, že si mnohí o sebe myslíme čo nie sme. Niektorí možno menej.
Bolo k tomu celkom dobre kdesi napísané:

Každý má tri ROZDIELNE tváre, podoby.
Jednu ako si myslí.
Druhú ako che aby ho vnímali iní.
Tretiu aký je naozaj.

Niekto viac, iný menje no isto aj ja :)
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Blastbit: ICQ som nepoužíval, keď som začínal s internetom 1999 boli tzv. "talkery", komunity 100-200 ľudí kde sme sa občas aj stretávali, bolo to bez grafiky, len textové terminály, takže keď prišla grafika a pokec, tak to zaniklo

Marry528: v pohode, ak ťa viac bavia diskusie o nejakej téme, ako o užívateľoch, tak na fóre máš priestoru a priestoru

jackb: tie tvoje choré závery :) komunizmus fungoval aj v 1. stor. medzi prvými kresťanmi a fungoval skvele. ateistický komunizmus v 20 stor. nefungoval celkom dobre.
navyše išlo o akékoľvek ľavicové myšlienky a tie vládnu už vo väčšine západného sveta, nie že sú zakázané.
A je jedno či je to ľavica/pravica, Rusko/Usa, veriaci/"neveriaci", "konzervatívny"/"liberálny", všade máš chorú potrebu vymýšľať vlastné závery. A otravovať s tým opačný tábor.
jackb
Redeemer
Redeemer

Chore zavery mas len a len ty. Krestanstvo, zakazujuce lenivost, nenavist, a zavist ako “komunizmus”, ked komunizmus definoval Marx - levina prizivnicka svina, s tym ze piliere su prave nenavist, zavist a vrazdenie v ich mene.
Komunizmus nikdy nefungoval, nefunguje a ani fungovat nebude, lebo je ta najzvratenejsia ideologia, ktoru kedy niekto niekdy vymyslel. Vytvara cnost z nenavisti a zavisti za to, ze niekto nie je leniva neschopna svina a nuti lepsi ludi znicit. Bud pokorit na dno, alebo rovno zavrazdit.
Tak isto je vtipnucne, ked fasisti nazyvaju liberalov “komunistami” a ty ako karikatura krestana sa pasujes do role “konzervativneho komunistu” a liberalom sa vyhrazas, klamaes o nich a inak ich urazas a to prakticky v kazdom jednom poste.
Ano, mas potrebu svojej lzi psychopaticke zavery zavlacat do kazdej temy a obtazovat nimi. Teraz si dovolujes zalozit temu, aby si ma urazal ma za to, ze ta z kazdej z nich poslem tam kam patris.

Ja trapne, ako sa pasujes do role krestana a pritom sa tak nielenze nespravas, napriklad by si si nazalozil temu na napadanie a urazanie uzivatelov, ale netusis nic o krestanskom ucenim a obsahu jeho knih. Komunista ti ide trosku lepsie. Ale obhajovat bohacov (a nekrestanske uchylne svine) tiez nie je komunisticke.

Snad si uzivatel, ktory nema rad zavadzanie a nepriznanie chyby blokol aj teba a dalsich uzivatelov, ktori nemaju problem otvorene preklamat cele temy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

curta
Došlo na tvoje slová z tvojho prvého príspevku tejto témy :wink: Máš obraz kto chce diskutovať, no radšej ignoruje témy fora a kto rád prúdi.
Ono sa to časom ešte viac vyprofiluje, vidieť to aj v iných témach ako útočne prebiehajú diskusie medzi ludmi z toho istého tábora celé tie roky.
Tak ani sa nečuduj, že si označený za podporovatela vraždenia, vraha, "kresťana", iné označenia a ešte k tomu že sa aj tu niekomu máš vyhrážať ?
Fakt chcem vidieť tú citáciu, kde sa vyhráža niekomu či by bol kresťan/konzervatívec alebo ateista/liberál.
curta
Light Professional
Light Professional

Ono by to bolo až smiešne, ako sa niekto ohradzuje proti kritike svojich spôsobov, a zároveň si vyhradzuje právo kritizovať každého všade, aj mimo tému. Toxickí užívatelia, čítať ich je o nervy, kým sa nezamyslia nad sebou a len kopú okolo tak diskusia nemožná. :)
Asi sa cítia v živote prázdni, tak si to nahrádzajú nenávisťou k iným názorom.
"Nebudeš svätejším keď ťa chvália, ani horším, keď ťa hania.
Čo si, to si; a nemôžeš sa nazývať väčším než si podľa Božieho úsudku."

Nechce sa mi s jackb slovičkáriť čo je komunizmus, a že nie každý kto volí ľavicu (u nás Smer, Hlas), je komunista podľa Marxa. A to som volil SNS. :) Ale keď chce niekto klamať, že komunista, alebo vrah, čokoľvek, tak kľudne, je to jedno, akurát diskusia je potom zahltená podobnými bludmi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Fora ako komunitne portaly su viac menej mrtve. Hojko je jedno z mala.
Obcas to vyuzivaju firmy ako komunitny support a samozrejme warezove fora ziju furt. Dnes je ale 100x jednoduchsie si vytvorit discord server, subreddit alebo hoc len facebookovu skupinu, na co forum ktore musi niekto hostovat a spravovat?
Ja by som veru dal prednost hojko discordu pred tymto ale tak pokial to tu bude zit tak si tu budem vykonavat svoju psychohygienu :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja s tebou normalne musim suhlasit. Nie si schopny prijat kritiku, si toxicky, na kazdeho utocis a kopes. Diskusia mozna nie je. Jeden z vrcholov bol, ked si pre svoje dristy vykopal temu temu, ked niekto hladal film a vypisoval si tam lzi o olympiade.
Tiez suhlasim s tym, ze tvoj zivot musi byt velmi prazdny, ked dokazes len obhajovat zlo a kopat do kazdeho, kto ta za to posle do certa.

So mnou slovickarit skutocne nemusis. Mozes ist vynadat politologom, sociologom, alebo posli PM uzivatelovi, ktori sem chodil a tvrdil, ze bol komunista. Ten tu tych definicii komunizmu naposielal. Do toho vsetkeho, som sa dvakrat ocitol v spolubyvani s ludmi, ktori sa povazovali za komunistov.

Tak to si si teda ako krestan a komunista teda ale vybral. Oco-zakladatel strany - zlodej, ozran a pedofil. Predseda strany - urcite ozran a pedofil. Ci aj zlodej, neviem. V strane plno zlodejom a ludi, ktori s krestanskou moralkou nemaju nic. A kolko to mate percent oproti mlieku? Naozaj si myslis, ze ty mas pravo sa ku nieco vyjadrovat a oplzlo napadat ludi ako Caputova ci opoziciu?
V zachvate komunisteho krestanstva este zdielas Oca Vlasti, ktory je osobne zodpovedny nie len za vrazdu, ale - a to by ta malo trapit najviac - chudobu na Slovensku, lebo Len On mozes za divoku privatizaciu.
Takze problem je, ze nevies nic, len mas nutnost sa ku vsetkemu vyjadrovat a potom to vyuzivat na utoky ludi, ktori nesuhlasia.

Ale ako si teda predstavujes diskusiu? Ty sa niekde zastylizujes, potom si defekujes do ust a vsetci ti budu tlieskat?
curta
Light Professional
Light Professional

Náhodou odhliadnuc od toho, že nikto nie je dokonalý (ako to tzv. liberáli od politikov stále čakajú), som so svojou voľbou spokojný.
Napr. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... redi-skol/

Podľa blázna kresťan nevoli ľavicu, lebo sú to vrahovia (SMER, Hlas), nemá voliť SNS, lebo neviem čo, a skončíme pri tom, že kresťan má voliť Progresívne Slovensko.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ake krestanske, vulgarne napadat oponenta a podnecovat nenavist :)

No mas pravdu, ze len dusevny mrzak moze povazovat volbu najhorsieho ludskeho odpadu v SNS, ktory nie je odborny, ani inteligentny a ani len slusny za "dobru volbu" a je na to este aj hrdy.

Je ale divne, ze najskor si banda debilov v SNS vynutila fotku hlavy statu a teraz ju idu odstranovat. Kto a kolko na tom zarobil? A co netradicna sexualna orientacia, kedy stari chlapi sulozia zeny vo veku ich vnuciek a tie z toho maju financny a statusovy prospech? Na obcianskej nauke nebudu ucit o premierovi ci o Semaforovi?
Co informatika? Alan Turing nic. Takze ani dejepis a VE-day. Estetika - Da Vinici, a Boh ochranuj katechetu, ktory so sebou zoberie obraz Poslednej vecere. Na literature samozrejme bez Sapho ci Oscara Wilda.
Len dusevne chory clovek toto moze schvalovat a je super, ze si sa ku tomu takto verejne priznal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

curta napísal: 26 aug 2024, 12:47 Náhodou odhliadnuc od toho, že nikto nie je dokonalý (ako to tzv. liberáli od politikov stále čakajú), som so svojou voľbou spokojný.
Napr. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... redi-skol/
A čo keby s tými tradičnými kresťanskými hodnotami začali najprv sami od seba? Nech schvália zákon, že o mandát príde poslanec:
- rozvedený
- ženatý ale bezdetný
- ženatý ale chrápe s milenkou
- slobodný nad 30R a bez detí, lebo to je už podozrivé, či nie je náhodou teplý

Danko a spol by boli mimo parlamentu. A tých ostatných by sme dostali von po uzákonení desatora, napr. nepokradneš.
Napísať odpoveď