Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Re: Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

Príspevok od používateľa danodrevo »

ja by som na tvojom mieste (možno som niečo také riešil a možno nie :-D ) riešil zákaz priblíženia ako nedokladné opatrenie súdu. A pokiaľ by ho porušila, tak už máš právny dokument, s ktorým vieš rieši't trestné oznámenie, za nebezpečné prenasledovanie, vyhrážanie, ohrozovanie či jak to je napísané.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Podať na tetu trestné oznámenie na polícii za * poškodzovanie tvojho (asi aj maminho) mena, vyhrážanie sa, obťažovanie. Bol by súd.
* Edit - miesto poškodenia/poškodzovania mena, tam má byť trestný čin ohovárania.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Patova situacia, kedze policia sa nema moc coho chytit. Mozes skusit spolu s mamou podat trestne oznamenie za tyranie blizkej osoby a zverenej osoby, ze tam ide o psychicky natlak, opisat co si opisal tu, prilozit tam tie listy, fotografie, spomenut suseda ako svedka ci inych svedkov. A aj keby to islo do stratena a odmietnu to, tak je sanca, ze sa teta aspon zlakne a navyse mas papier z policie, ze si podal trestne oznamenie a nasledne na to potom skus cez sud. Na okresnom sude treba podat navrh na neodkladne opatrenie vo veci zakazu priblizenia sa a tiez vo veci zakazu vstupu do obydlia, opises tam skutocnosti, prilozis pripadne aj to trestne oznamenie, spomenies ako sa ti vyhrazala (kludne to prikrasli) a sud v tejto veci postupuje celkom promtne. Moze dostat zakaz priblizenia sa do xx metrov, tiez zakaz kontaktovat ta telefonicky, mailom, cez susedov... Neviem ci sa plati 99 eur kolok za podanie, zrejme sa kolok plati len pri obchodych veciach.

Myslim, ze ked pogooglis, tak urcite najdes rady ako to spravit alebo obetuj dve hodiny na pravnika, nech ti vysvetli co a ako, doma si to napises, on to skoriguje a pripadne za teba poda.

Blastbit: Poskodzovanie dobreho mena??? Zrejme mas na mysli poskodenie a nie poskodzovanie, ale to je v prvom rade priestupok, ktory riesi okresny urad a skonci to tak s 30 eurovou pokutou, ak vobec. Obtazovanie riesi Antidiskriminacny zakon, nie Trestny zakon. No a nebezpecne vyhrazanie v tomto pripade asi ani nenaplna skutkovu podstatu trestneho cinu a je tiez velmi tazko dokazatelne, vid.: https://www.lewik.org/term/1351/nebezpe ... tny-zakon/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zle som sa vyjadril, mal som na mysli trestný čin ohovárania. - " ako sme ju okradli a teraz unikáme pred spravodlivosťou a ona sa nás snaží dolapiť. "
" Legálna definícia: Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. "

Sú tam náznaky vyhrážania sa (nie hned nebezpečného podla priamej definicie, no podla nepriamej naznačenej áno to o tom aute napr.) z tej tetinej strany, ale otázka času, kedy môže aj v afekte konať a ubližiť fyzickým kontaktom ephramkovi a jeho mame, aj to sa dá predvídať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko napísal: 23 sep 2021, 19:11Osobne si ale myslím, že pokiaľ sa niečo v jej živote nezmení, niečo negatívne sa jej nestane, tak že sem nepríde.
ephramko napísal: 03 sep 2024, 0:12sa mi do bytu dobýjala nejaká pani
si to predikoval, myslis, ze sa jej nieco v zivote stalo, ze sa odhodlala prist?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 03 sep 2024, 7:31 Kedze pracujes vo väzeni, tak nemusis mat nejaku formu bezpenostnej previerky?
Nie. Nepracujem s utajovanými skutočnosťami. Takže nejaké preverovanie prebehlo len v štandardnej rovine ako občianstvo/ovládanie jazyka, vzdelanie, čistý register a pod.
harrison314 napísal: 03 sep 2024, 7:31 ephramko - prezradila policia nejake infromacie o tebe tvojej tete? Lebo z popisu som postrehol len to, ze to boli u teba preverit. To s tym titulom si mohla vymsliet (co by nebolo prvykrat).
To s tým titulom je taká blbostička, ktorá mohla nastať tak, že sa proste na mňa na polícii vypytovala a povedala že jej synovec je Mgr. XY...policajt si to pozrel a povedal, že on tam takého XY má, ale bez titulu.

Ako som písal beardimu, ako bonus, moja tetka je strašne hrdá na to, že má Mgr. Vyštudovala špeciálnu pedagogiku. Nikdy to nerobila, lebo "deti neznáša a kriplov nenávidí" (jej vlastné slová). Takže je fajn, že taký psychopat nikdy nepracoval s deťmi s hendikepom.

Skôr by ma zaujímalo, ako zistila, kde moja mama pracuje. Tam mám podozrenie na únik zo štátnych databáz. Lebo keď si dám svoju mamu do google, tak to nič nenájde. Nie je ani na webe danej inštitúcie. A nenapadajú ma ďalšie možnosti, ako by to mohla zistiť.

Každopádne, volala tam, že chce svoju sestru XY k telefónu. Kolegyňa mojej mamy sa jej pýtala, čo potrebuje riešiť a podľa toho ju spojí s človekom...odpoveď bola, že do toho ju nič nie je :D Plus jej bolo divné, prečo by sestra sestre volala na recepciu/ústredňu a nie na súkromné číslo. Tak jej duchaprítomne povedala, že žiadnu XY tu nemá a nikto taký tu nepracuje. Odvtedy tam už tetka nevolala.

____
____

Hojko a ostatní,
keď som to riešil s vyšetrovateľmi, tak mi bolo povedané, že tie vyhrážky sa dajú vysvetliť všeliako a toto by žiadny sudca neodsúdil. Mám sa ozvať, keď mi pošle poštou náboj alebo mi priamo napíše, že ma zabije. Potom to už budú hneď riešiť.

Zákaz kontaktovania/priblíženia u nás súdy riešia najmä v prípadoch na ochranu obete, kedy už ten páchateľ niečo spravil a je súdený alebo už odsúdený. Lenže ona mi (zatiaľ) nič z pohľadu trestného práva nespravila. Bolo mi poradené, že keď sa zjaví u mňa doma, v práci a pod., tak na ňu mám volať hliadku, s tým, že mám strach o svoje zdravie a bezpečie. Oni ju síce len pošlú preč. Ale potom keď budem mať niekoľko takýchto incidentov "zapísaných", tak už by si to nejaký prokurátor zobral ako nebezpečné prenasledovanie.

A pokiaľ mi nevypisuje 500 emailov denne alebo mi nevolá tak často, že nemôžem používať telefón alebo pracovať, tak to tiež súdy nebudú riešiť ako stalking. A maximálne by to skončilo s malou pokutou ako priestupok.

Na ochranu osobnosti by zase musela napísať môjmu šéfovi nejakú strašnú blbosť, ktorá by mi mohla potencionálne zničiť kariéru.

Ide o to, že jej jediným zmyslom života je špŕtanie sa v cudzích životoch, intrigy, ohováranie a konflikty. Kebyže teda začnem proti nej nejako úradne konať, tak si myslím, že by dosiahla presne to, čo ju v živote baví. Musel by som sa zaoberať tým, čo ona hovorí/robí a brániť sa a jednak by sme sa museli osobne stretnúť na súde.

Toto je aj dôvod, prečo moja mama neotvorila viaceré dedičské konania. Pretože druhý dedič je jej sestra. Už sme to raz zažili v minulosti, kedy dedičské konanie vyvolali farmári. Ťahalo sa to strašne dlho. A v podstate to skončilo tak, že ju tam museli dovliecť policajti. Spravila tam cirkus a každému vynadala. Pritom ju nikto o nič nechcel obrať, práve neopak, mala dostať pozemky, za ktoré by brala nájom. A ani tam nemusela chodiť, stačilo napísať 1 list o tom, že dedičstvo prijíma alebo že ho odmieta. Po tejto skúsenosti sme si povedali, že tých pár eur ročne za ten cirkus nestojí.
beardie napísal: 03 sep 2024, 11:37 si to predikoval, myslis, ze sa jej nieco v zivote stalo, ze sa odhodlala prist?

Neviem, či sa deje niečo nové alebo je to stále o tom istom a tetka je proste zaseknutá desiatky rokov v minulosti.

Budem úprimný. Išlo tam o prachy. Táto rodinná sága začala tak, že sa moja mama vzdala komplet dedičstva v prospech svojej sestry. V podstate jej mama darovala polovicu bytu. A za "odmenu" jej sestra odmietla vydať akékoľvek veci po rodičoch. To nehovorím o zlate alebo niečom cennom, ale išlo o veci, ktoré mali len citovú hodnotu. Rodinné fotky...alebo napr. moje hračky a detskú výbavičku, ako šerbeľ a pod., ktoré si moja tetka privlastnila. :D :D :D Ale moja mama to brala tak, že zároveň si splnila sesterskú povinnosť a jej sestra bude mať, kde bývať...a že zároveň takto od nej bude mať konečne pokoj. No nemala od nej pokoj. A nejako napadnúť to dedičské konanie už mama nemohla. Takže sme boli v šachu.

Odvtedy ju moja mama ignoruje. Občas sa tetka pokúsila o kontakt s tým, že je jej všetko strašne ľuto a vie, že nám dĺži peniaze a chce to napraviť.

Prišiel rok 2017, kedy sa ozvala mne s tým istým, že ide predávať byt a potrebuje sa spojiť s mojou mamou, lebo jej chce vyplatiť odškodnenie. Že ju trápi svedomie a takto by to chceli ich rodičia, keby žili. Na to mi mama vysvetlila, že tetka túto manipuláciu skúša roky a nedala ani cent na nájom hrobového miesta starých rodičov. Ale že som dospelý, nech sa rozhodnem sám. Ja som sa s tetkou začal baviť. Nestretli sme sa, lebo keď som ju volal na kávu a pod., tak ma ignorovala. A v podstate celý rok mi len vypisovala smsky o 40 rokov starých záležitostiach, za ktoré ani nemôžem, lebo som ani nebol na svete.

A keď som si začal myslieť, že to utnem. Tak naozaj ten byt predala. A mňa následne použila ako upratovača a sťahováka. Vtedy som ju videl prvykrát osobne. Ešte na mňa opakovane robila nátlak, že ak jej nebudem pomáhať, tak nevyplatí ani cent. Zatiaľ čo jej frajer sa tam je*** usmieval, pil kávičku a nepohol ani prstom. Ani vtedy som tomu neveril. Stále som to bral tak, že aspoň získam nejaké osobné veci mojich prarodičov a budem mať nejakú pamiatku/fotku. Lenže stal sa zázrak. Tetka to vyrovnanie vyplatila. A dostal som aj šerbeľ :D :D :D

Nebol to zázrak. Neskôr som si domyslel, ako to bolo. Ten jej frajer, s ktorým žije 40 rokov a nikdy si ju nezobral za ženu, k nej v podstate chodil len na šuštačku raz za týždeň. To bol celý ich vzťah. On žil s rodičmi. V tom 2017 mu zomrela matka alebo otec. A jeho sestra sa s ním nesrala. Buď ju vyplatí alebo sa byt po rodičoch predá a rozdelia si to 50/50 (tak aj bolo). Čiže z frajera mojej tetky sa v tom momente stal v podstate bezdomovec. A potreboval sa nejako zabezpečiť, inak by bol na 100% odkázaný na moju tetku. Takže ju zmanipuloval, aby ten svoj byt predala a kúpili si byt spolu. Potreboval to nejako ospravedlniť, tak asi do mojej tetky hustil, že sa možno moja mama s ňou začne baviť, keď sa s nami vyrovná... Zmysel to dáva. Ak má niekto 40 rokov vzťah s takou psychopatkou, musí byť ešte väčší psychopat a lepší manipulátor.

No a teraz ide o to, že tetka chce peniaze späť. Preto trepe, ako sme ju okradli a pripravili o byt. To, že ten byt získala, pretože jej moja mama darovala polovicu, už samozrejme nepovie. Navyše bola 100% vlastníčka, sama si našla realitku, sama si ten byt predala. Ja som s tým nemal absolútne nič spoločné. Ešte mi potom vypisovala emaily o tom, aký som ja debil, že neviem nič o živote a ona skvelá obchodníčka ten svoj byt sama predala a ešte za akú skvelú cenu. :D :D

Má smolu. Existujú zákonné dôvody, kedy niekto súdne môže požadovať vrátenie daru. Ignorovanie a vzťahy na bode mrazu nie je zákonný dôvod. Okrem toho je to už XY rokov premlčané. A aj kebyže sa topím v peniazoch a niečo jej vyplatím, tak by som mal od nej pokoj? To určite...

Najsmutnejšie na tom je, že vtedy moja mama začala uvažovať, či so sestrou nenadviaže kontakt. Trápi ju to. Tiež sa na tetku začali pýtať ďalší členovia rodiny. Ale nič z toho nebolo. Lebo veľmi krátko potom mi začali chodiť od tetky zase divné emaily. V jednom nadáva na moju mamu. V ďalšom je zase literárna práca o tom, aká je chuderka, nikto sa s ňou nebaví a ona nevie prečo. Vtedy som to uťal a povedal jej, že ju budem ignorovať, ak dokáže len stále dookola riešiť záležitosti, ktoré sa stali predtým, ako som sa narodil. Potom už mi začali chodiť emaily o tom, aká som sviňa aj ja. Až to z mojej strany skončilo, keď som od nej dostal ten "pekný" email na Štedrý deň.

____
____

No a čo sa deje teraz? Asi to tetke a jej frajerovi veľmi nefunguje. Teraz musia existovať v jednom byte. A podľa facebooku jej frajer má od tohto roka nový vážny vzťah a ľudia mu tam v komentároch gratulovali, že snáď už bude šťastný a našiel si nejakú normálnu ženu. :D Ak si to teda nevymyslel. Ako som písal, on sa na facebooku prezentuje ako veľmi úspešný obchodník so zlatom. Klasika. Motivačné citáty o investovaní. Fotky s luxusnými vecami (so svojim BMW na lízing) alebo zlatom (on reálne zlato nepredáva, len akcie alebo čo). Ak ten chlap aj naozaj má nejaké peniaze, tak sa stavím, že si to niekde schováva a užíva si s milenkami.

Ľudia, ktorí jej chceli pomôcť alebo jej vôbec nič nespravili, sú pre ňu svine. A takýto had je pre ňu zlatíčko.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko prečo podla teba muselo dôjsť k nejakému úniku údajov z nejakej štátnej databázy...
Na začiatku si písal, že tete ani nedoplo, že vieš kde býva, keď si to do par sekúnd vieš naťukať do prehliadača a teraz ju podozrievaš, že mohla získať údaje z databázy... :) Akože teoreticky mohla, ak niekoho zasa zmanipulovala. O tebe vedela kde bývaš?

No kludne mohla použiť taktiku ako aj s tvojím susedom, ak vravíš, že je taká dobrá manipulátorka ako je. Možno bola tiež schopná naťukať do googlu niečo s katastrom a ak má doma čas mohla kludne preklikat aj tých 2 niečo tisíc katastrálnych území(určite asi ani nemusela tolko), teda samozrejme v prípade ak vaši vlastnia nejakú nehnutelnosť a nie je napísaná na nejakú schránkovú spoločnosť na Sejšeloch, prípadne na teba alebo niekoho iného...

By ma zaujímalo, akú diagnózu majú ludia, o ktorých sledujeme v správach tie reportáže, kde potom svietia majáky a okolie je zapáskované policajnými páskami. Tam sa jedná prevažne o tých psychopatov?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 03 sep 2024, 18:27 O tebe vedela kde bývaš?
Áno aj nie. Ona proste išla na starú adresu, kde máme všetci trvalý pobyt. Podľa jej emailov zjavne netušila, kde žijeme. A tento rok sa od suseda dozvedela, že na starej adrese žijem už len ja. Našťastie nevie, kde sa odsťahovali rodičia a brat, takže to jej nepovedal. Škoda že neprišla v tom roku 2020...to by to moji spolubývajúci uhrali tak, že sme byt predali a netušia, kam sme sa odsťahovali.

S katastrom zjavne tetka robiť ešte nevie. Skôr mi išlo o tú prácu, že odkiaľ to vysnorila.
retkvic napísal: 03 sep 2024, 18:27 By ma zaujímalo, akú diagnózu majú ludia, o ktorých sledujeme v správach tie reportáže, kde potom svietia majáky a okolie je zapáskované policajnými páskami. Tam sa jedná prevažne o tých psychopatov?
Podľa prof. Heretika je vrah v každom z nás. Len záleží od okolností. Nedá sa to teda tak paušalizovať, že niekto má poruchu osobnosti, tak v budúcnosti niekoho zabije. Na druhej strane ľudia s antisociálnou poruchou osobnosti (sociopati) majú častejšie problémy so zákonom ako priemerný normálny človek. Ak ťa táto problematika zaujíma, môžeš si kúpiť nejakú jeho knižku (Zlo), prípadne som si vygooglil aj prednášku presne na túto tému (spoplatnenú).
https://tootoot.fm/sk/stream/66a784611b234e0be012126b
retkvic
Addict
Addict

ephramko napísal: 03 sep 2024, 19:31 S katastrom zjavne tetka robiť ešte nevie. Skôr mi išlo o tú prácu, že odkiaľ to vysnorila.
No ak nevie pracovat s internetom, ale vie si ziskať od niekoho údaje z databázy, tak to je zasa zahada pre mna. Zeby je to poskytli tý policajti? Ale tak to hádam nie. Jedine ze by mali niekde známosti a cez to, ale tak to uz je co za gdpr, ked moze pomali kazdy statny zamestnanec likovat udaje.
ephramko napísal: 03 sep 2024, 19:31 Ak ťa táto problematika zaujíma, môžeš si kúpiť nejakú jeho knižku (Zlo), prípadne som si vygooglil aj prednášku presne na túto tému (spoplatnenú).
Popravde psychopati ma moc nezaujímajú, teda pokým ich nemám v živote :), ale to je zasa možno tiež ťažko zistiť. Ja som sa niekde dávnejšie stretol v nejakom videu s názorom, že ludia, ktorí pri očnom kontakte alebo proste bežne nezatvárajú normálne viečka, teda že neklipkajú viečami/očami, tak to môže byť nejaký znak psychopata/sociopata?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

S katastrom pracovat nevie, ale mail poslat vie. No s katastrom moze vediet pracovat jej chlap na BMW, jej sused, jej kamarat, jej kolega, krcmar, hocikto dalsi. Okrem toho je tu Google, Facebook, kamarati, kolegovia a dalsi ludia. Pokial viem ako sa volas ty, ako sa vola tvoj otec alebo mama, pokial viem v akom meste asi byvas, tak nevidim problem po case zistit viac informacii. Mozno to nebude zo dna na den, ale kludne aj za rok zistim, ze mam kolegu co jeho brat zije v tvojom meste, ma tam krcmu a pozna tam skoro kazdeho. No a zrazu sa dozviem, ze poznaju aj tvojho oca, lebo niekto odtial je jeho kolega. Samozrejme to pisem ako priklad, ale da sa to. Ono je rodiel hladat niekoho pristahovaneho do pol milionovej Bratislavy a ine je hladat ho, len ak sa prestahoval na ine sidlisko v ramci Zvolena.

To kde pracuju rodicia nemusi byt len zo Socialky alebo policie, ale moze to byt info z banky, zo zdravotnej poistovne, mozno aj mobilneho operatora. Tiez su tie udaje na danovom urade, dost udajov ma aj obec/mesto, ved platis dan za nehnutelnost, za odpad, za psa. Dal si si spravit okuliare v dakej sieti typu Focus ocna optika? Tak aj tam maju o tebe udaje. Nakupil si v Alze? Aj tam maju tvoje udaje. Predaval si stary mobil na Bazosi? Aj tam ostala po tebe stopa vdaka telefonnemu cislu. Reklamoval si topanky v Sportisime? No a aj tam maju o tebe udaje. A udaje maju aj vo Fann parfumerii, aj v Tescu vdaka Club kard, dokonca udaje ma aj lekaren Dr.Max, knihkupectvo Martinus a tak dalej.

Zadam cislo ci mail do Googlu, mozno nieco najdem. Skusim sa s tym cislom ci mailom prihlasit na Facebook, najdem ucet. Pogooglim ten pseudonym z Facebooku a najdem zrazu fotky hub na webe nahuby.sk, kde sa tvoj otec chvali, ze minulu jesen nasiel krasne hriby nedaleko Malino Brda, pretoze tam chodi rad na huby, lebo sa pristahoval akurat do dediny nedaleko Ruzomberka.

Tak kludne to nemusela byr policia, ani Socialka, ale vietor moze fukat z kazdej strany a ja som ti tych stran ukazal vela. Dufam, ze chapes pointu o co mi islo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Blastbit napísal: 03 sep 2024, 9:55 Zle som sa vyjadril, mal som na mysli trestný čin ohovárania. - " ako sme ju okradli a teraz unikáme pred spravodlivosťou a ona sa nás snaží dolapiť. "
" Legálna definícia: Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. "

Sú tam náznaky vyhrážania sa (nie hned nebezpečného podla priamej definicie, no podla nepriamej naznačenej áno to o tom aute napr.) z tej tetinej strany, ale otázka času, kedy môže aj v afekte konať a ubližiť fyzickým kontaktom ephramkovi a jeho mame, aj to sa dá predvídať.
To, ze si si precital teraz vyklad zakona neznamena, ze vies citat aj medzi riadkami. Kedze k danej veci existuju judikatury, velmi dobre sa k danej veci vyjadril v minulosti prokurator Ondrej Repa vo svojom clanku: https://www.pravnelisty.sk/clanky/a649- ... na-kritika

Za zmienku stoja tieto vytrzky: "Z uve­de­né­ho vy­plý­va, že nie kaž­dé ší­re­nie nep­rav­di­vej in­for­má­cie je pos­tih­nu­teľ­né pod­ľa § 373 Tr. zák., ale pôj­de len o ta­ké proti­práv­ne ko­na­nie, kto­ré je sku­toč­ne spô­so­bi­lé v znač­nej mie­re spô­so­biť dek­la­ro­va­ný nás­le­dok v ust. § 373 Tr. zák."

Alebo: "To zna­me­ná, že po­kiaľ pá­cha­teľ vô­bec ne­vie, že ním pre­zen­to­va­ný údaj je nep­rav­di­vý, ale prá­ve nao­pak, je pres­ved­če­ný o tom, že je prav­di­vý, tak po­tom u ne­ho ab­sen­tu­je ve­do­mos­tná zlož­ka úmy­sel­né­ho za­vi­ne­nia."

Takze pokial je teta presvedcena a zije s tym, ze bola okradnuta, tak uz absentuje vedomostna zlozka. Ale treba si to precitat cele a zistis, ze ohovaranie je fakticky tazko dokazatelne a postihnutelne, aj ak mas dvoch-troch svedkov, napokon to cele skonci akurat tak ako priestupok, o com som uz pisal.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne pre toto sa vo Fínsku súdia šéfe. Tak reku nech skúsi aj ephramko. Alebo nech si to rieši ako vie podla okolností. Viac mu neviem pomôcť.
S nejakým prikrášlením si mu ty poradil. Otázne pri súde ako by to zase interpretovala tá jeho teta. Inak im teta nedá pokoj bez ich reakcie. :wink:
Jáj Repa, je mi to už jasné. Tak ako to je som poslal v citácii. Ephramka teta ohovára pravdepodobne medzi ludmi nepravdivými info, je to Tč.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 05 sep 2024, 12:02 Inak im teta nedá pokoj bez ich reakcie. :wink:
Nemá žiaden význam sa s ňou baviť a reagovať. Keď som to robil, tak to proste odignorovala a prišla s novým útokom a novou fantasmagóriou. A potom zase príde aj s tou starou fantasmagóriou zase dookola to isté, ako keby som na to nereagoval. Ona je proste psychopatka. Ju toto baví. Je to jej jediný zmysel života nasierať ľudí a stále dookola riešiť 10-20-30-40-50 rokov staré veci. Preto je najlepšie sa tváriť, že tetka je mŕtva a tajiť totálne všetky informácie o sebe, aj tie úplne banálne. Lebo ona aj úplne nevinnú banálnu informáciu dokáže totálne prekrútiť, na to nabaliť svoje bludy, čoho záverom je vždy, že ona je super a ty si debil/sviňa...

napr. Neviem, či som to sem písal, ale naposledy keď sa mama stretla so svojou sestrou, tak to bolo vtedy, keď si tetka najala nejakú firmu na rekonštrukciu jadra.

Jej verzia: V jednom emaile túto situáciu tetka spomínala a písala niečo v štýle, že moja mama by mala byť psychiatricky liečená, lebo je emočne nestabilná hysterka a navyše nemá srdce a vlastnú sestru chuderku vyhodila v ťažkej chvíli, keď od nás potrebovala pomoc. Potom písala o tom, že ona si pamätá, ako som sa vtedy išiel hrať s kamarátmi a napísala to takým vyčítavých nechutným spôsobom. Neviem, či z nej hovorila závisť (lebo ona nikdy žiadne kamarátky nemala) alebo jej narcizmus, že si cca. 11 ročný chlapec dovolil ísť sa bicyklovať s kamarátmi a nesedel 2 dni pri svojej tetke, ktorá trepe blbosti. Jo a ešte, že som nevďačný panchart, lebo ona mi kúpila darček a ja som na to nechápavo pozeral a ani to nerozbalil.

Naša verzia: Tetka sa ozvala, že nemá záchod, kúpeľnu, ani kuchyni a robotníci ušli a ona nevie prečo a nevie, čo má robiť. Môj otec sa spojil s tým majstrom, aby zistil, čo sa stalo. Stretli sa a keď sa vrátil, tak hovoril, že ten chlap je s nervami v koncoch. Vravel mu, že už sa stretli so všeličím, ale že ujsť museli prvykrát. Lebo, že moja tetka tých robošov obviňovala, že ju sledujú ako sa vyzlieka, že ju chceli znásilniť, že jej schovávajú po byte a do záchodu kamery, aby ju natočili holú...a že poslednou kvapkou kedy ušli, bolo to, že ich obvinila, že sú satanisti a chcú ju zabiť. Vraj že s ňou nechcú mať nič spoločné a nech si nechá aj ten materiál, čo tam zostal a ani za prácu nechcú prachy. Tí chlapi boli z Oravy a majster hovoril, že sa akurát s rodinou vrátil z Vatikánu a potom zobral takúto fušku... :D :D :D Ale môj otec sa s ním dohodol, že my si tetku zoberieme na 2 dni (aj noci) k sebe a oni budú nonstop makať, aby to dokončili. Tetka u nás spala 1 noc. Klasika...ona chuderka, všetci jej ublížili, urážala rodinu, potom začala aj do mojej mamy a do nás. Tak jej moja mama povedala niečo v štýle, že toto už počúvať nebude a keď si neváži, ako jej pomáhame, nech okamžite vypadne.

A ten darček, ktorý som od nej vtedy dostal boli dupačky pre kojenca a taký kýblik, kde boli kocečky, guličky atď. a vy potom kocku máte hodiť cez štvorcový otvor dnu...poznáte to... Si ešte aj dnes jasne pamätám, že na obale bolo veľkým červeným napísané "vhodné pre deti od 0 do 3 rokov". Mal som asi 11 a pocit, že moja vlastná tetka ani netuší, koľko mám rokov a aká je to strašná krava (už mi začínala puberta) :D :D :D diplomovaná špeciálna pedagogička prosím pekne...

Našťastie to život vždy tak zariadi, resp. ako mi povedala jedna vyučujúca na výške "dieťa si vždy nájde to, čo potrebuje". Tak mal som tetu, ktorá bola taká slobodná umelecká duša. Jej život, osobný aj pracovný boli deti. Tá by nemala problém sadnúť na bajk a ísť sa bicyklovať aj s pubertiakmi. S ňou som išiel prvykrát vlakom, loďou a bol prvykrát v UFO. A pravdepodobne aj vy poznáte jej prácu, ak ste pozerávali večerníčky.
retkvic
Addict
Addict

No tak "špeciálna" to jej určite zostalo. No nemáš to celkom ľahké, je vidieť, keď som si to ešte raz celé prečítal, že ty si jej bránou k tvojim rodičom a zrejme u teba nebola posledný krát. To prečo ti to posiela v dátumy kedy to posiela a čo ti posiela je jasné, že chce zvyšovať na teba nátlak aby si jej povedal kde bývajú a čím bude jej situácia zúfalejšia, tým sa to môže stupňovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko - a takyto psychopat, uvedomuje si, ze svojimi cinmmi ublizuje okoliu? Alebo je to tak, ze to plne chape, ale nemoze si pomoct?
retkvic
Addict
Addict

Nech doplní ephramko, ja ked som davnejsie nieco o tom pocuval, tak oni nemajú emočnú stránku, niektorí ju dokonca vraj predstierajú, lebo z vnútra nič necitia, ako chameleón, ktorý splynie s okolím. Teraz už ale neviem či sa to vzťahovalo na socipata alebo psychopata, alebo na oboch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ku mne sa ephramko o tej socialke a katastru nevyjadris?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 05 sep 2024, 19:21 Ku mne sa ephramko o tej socialke a katastru nevyjadris?
Jo, chápem, že v digitálnej dobe sa na internete dá vyhrabať všetko možné. Skôr mi išlo o to, že sa dozvedela jednu informáciu (nebudem to špecifikovať), ktorú mohla získať jedine zo štátnej inštitúcie, prípadne ešte z banky. Ale k bánkám a ich ochrane informácii mám väčšiu dôveru ako k štátu.
harrison314 napísal: 05 sep 2024, 16:32 a takyto psychopat, uvedomuje si, ze svojimi cinmmi ublizuje okoliu? Alebo je to tak, ze to plne chape, ale nemoze si pomoct?
Aj jedno, aj druhé. Plus ešte tretia možnosť, že to nerobí z nejakého nutkania, ale cielene a úmyseľne, aby dosiahol to, čo chce.
retkvic napísal: 05 sep 2024, 17:59 ja ked som davnejsie nieco o tom pocuval, tak oni nemajú emočnú stránku, niektorí ju dokonca vraj predstierajú, lebo z vnútra nič necitia, ako chameleón, ktorý splynie s okolím. Teraz už ale neviem či sa to vzťahovalo na socipata alebo psychopata, alebo na oboch.
Ono to záleží od konkrétnej poruchy osobnosti, klinického obrazu, inteligencie a pod. Že psychopati nemajú emócie je starý koncept, ktorý je nepravdivý. Ono to vzniklo asi tak, že keď človek, ktorý sa všetkým javil úplne normálne, spravil niečo až neľudské, že ti to hlava neberie, následne sa k policajtom choval žoviálne (neprimerane situácii) a o detailoch svojho skutku hovoril bez emócii, ako keby to bolo niečo banálne, čo robia všetci denne...tak si nejaké múdre hlavy povedali, že tí psychopati nemajú emócie.

Takže majú emócie, dokonca aj empatiu. Problém je, že tú empatiu majú zameranú len na seba (sebaľutosť). Chcú byť aj milovaní a majú sociálne potreby, ale druhí ľudia sú pre nich len také nástroje (objekty), ktoré použijú, keď potrebujú naplniť nejakú svoju potrebu. V emočnej oblasti sú plochí, čo v dôsledku znamená, že potrebujú oveľa intenzívnejšie emočné vzruchy, aby niečo cítili. Často teda môžu konať veľmi riskantne a impulzívne.

Jeden americký psychológ (keby som si tak pamätal meno) má teraz zaujímavú knižku v podstate o tom, že by sme nemali tých psychopatov zatracovať, lebo môžu mať aj pozitívne stránky, čo dokladuje konkrétnymi kazuistikami. Veľa osobností histórie, o ktorých sa učíme v učebniciach (myslím tie pozitívne osobnosti), boli v skutočnosti psychopati a to "niečo" pozitívne pre celú spoločnosť, by pravdepodobne nikdy nedosiahli, keby nemali patologickú osobnostnú výbavu. Napr. tam je britský špión, ktorý bol nasadený v Nemecku a jeho taktika bola, že sám z vlastnej vôle nakráčal na gestapo a povedal im, že je špión :D :D :D poviete si, rozsudok smrti...ale nie, Nemci ho potom vysadili späť do Anglicka a do konca vojny to bol jeden z ich najspoľahlivejších agentov. V skutočnosti im celé roky posielal fejkové súradnice a Nemci potom drahými raketami V2 bombardovali stodoly. Jeho nadriadený v prepúšťacej správe konštatuje, že agent XY ľutuje koniec vojny, pretože iba keď bol nasadený na nepriateľskom území, sa cítil nažive.

Mne sa páči ta relácia "Znaky psychopata" (Signs of a psychopath) na Investigation discovery. Asi to nájdete aj na nete. Jedna epizóda má asi 20min. Skutočný prípad. Väčšinou to začína reálnym telefonátom na tiesňovú linku a potom to pokračuje záznamom z vypočúvania. Do toho vstupujú psychológovia, ktorí vysvetľujú, čo ten človek hovorí a prečo a ako sa to odlišuje od normálneho človeka.

Bol tam prípad babenky, ktorá si najala nájomného vraha na svojho snúbenca. Policajti jej prišli oznámiť, čo sa stalo. Ona spustila herecký výkon na niekoľko oscarov. Na polícii v tom pokračovala. Úplne dokonale to hrala XY hodín. Ale nemohla si pomôcť a keď policajti odišli z miestnost, ľusknutím prstu sa zo smútiacej budúcej nevesty stal niekto, kto sa tam tešil, ako keby vyhral v lotérii a začala sa priznávať priamo do kamery. Aj keď vedela, že keď svieti červená, tak ju nahrávajú. No a potom tam policajti prišli aj s jej živým a zdravým snúbencom...a ona okamžite začala hrať zase divadielko. Skončilo to titulkami, kde išiel zvukový záznam z federálnej väznice, ako ona volá svojmu snúbencovi štýlom: "Miláčik, mám teraz veľké problémy, musíš mi dať peniaze na právnika a vysekať ma z toho." On: "píp píp píp...". :D

Záleží to od inteligencie, ale áno. Psychopati si vedia natrénovať "žiadúcu emočnú reakciu". Vedia sa naučiť a dodržiavať aj nepísané sociálne normy. Príklad: Nebudem baliť/sex.obťažovať frajerku svojho najlepšieho kamaráta. Normálny človek to nespraví, pretože má nejaké superego, ktoré mu jednak vraví, že to je spoločensky neprijateľné a tiež, že by ublížil kamarátovi. Tomu ublížiť nechce, lebo ho má rád. Psychopat to tiež nemusí spraviť, ale pretože vie, že by sa s ním ten kamarát prestal baviť...a on by tak prišiel o výhody, ktoré mu ten kamarát poskytuje. Alebo to urobí a priateľku kamaráta znásilní, pretože si spočíta, že to čo "dostane" je výhodnejšie ako to, čo dostáva od kamaráta.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pani pomáha ženám utiecť od svojich partnerov psychopatov. Nie je to veľmi pozitívne, najmä keď počujete, ako polícia a súdy (ne)riešia dané situácie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako teda budeš postupovať pri tej tvojej tete ? Co za opatrenia podnikneš ?
Napísať odpoveď