Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 13 sep 2024, 15:49 Ako teda budeš postupovať pri tej tvojej tete ? Co za opatrenia podnikneš ?
Plánujem si kúpiť/adoptovať psa. Tak asi zmením preferovanú rasu. Z chrta na pitbula :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ten pitbul alebo iná psia rasa ktorá vzbudzuje rešpekt, by bolo určite odstrašujúce pre tú tetu. By si 2x rozmyslela ako reagovať pri tebe a mame.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

ephramko - Írsky vlkodav ani Cane corso by tiež nebola zlá voľba :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ziadny pes nevyriesi tento problem. Pes nevyriesi to, ze teta vola po rodine, ze vola susedom. Pes nevyriesi to, ze teta pride a rozprava sa so susedmi.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

ephramko napísal: 03 sep 2024, 0:12 A typickým znakom psychopatie je emočná plochosť.
Pozor, nie je porucha osobnosti ako porucha osobnosti. Taki hraniciari alebo histerioni su presny opak plochosti, co sa tyka emocii :D

Predsatv si ju ako internetoveho trola, ktory urobi vsetko, aby dostal na seba reakcie a nejak ho to naplnilo.
U nej si to vynasob 10x, lebo ma vnutro (ja) prazdne a derave ako sito.

— Blokni cisla, maily
— Ked pridu emaily z novych adries / sms z novych cisel, precitaj z toho len tolko, aby si identifikoval, ze su od nej, a dalej necitaj, len si to niekam uloz pre buducnost
— Listy bez mena odosielatela necitaj, odloz

Proste sa do toho neangazovat nijakym sposobom, hlavne nie emocne. Ona to vyciti a bud urobi nieco velmi hlupe, na com nasledne mozes zacat riesit veci cez sud, alebo sa vam vytrati zo zivota, a nejde si iny zdroj z ktoreho si bude dobijat prazdne vnutro. Bude pritvrdzovat, bude si chciet tu reakciu vydobit, bude ti pisat hrozne veci. Prave preto to netreba citat, lebo ked sa raz neobvladnes a zareagujes, si s nou na zaciatku.

Mne to uz tochu vypada, ze ona trpi aj niecim, co je nad ramec osobnosti. Tipnem F.22, ale to je take „z kaluze do blata".

vela zdaru
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Len ci je ephramko schopny sa do tych listov nepozriet, pri mailoch sa to ešte dá, že ho hneď navždy vymažem, aby ma to nejako nezatažovalo, no pri liste odloženom na poličke, neviem :)
A zaobstaranie si psa je dosť velký záväzok, aby si ho bol schopný minimálne 2x za deň na tú min. pol hodku vyvenčiť ak nemá výbeh(či prší, sneží, fúka, je sauna, za každého počasia), to nie je ako mačka. Tiež to dosť obmedzuje v cestovaní, jedine že má človek niekoho kto sa o neho za ten čas postará, prípadne psí hotel, alebo ho teda vziať so sebou... ak to bolo myslené vážne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pes má byť odstrašujúci prvok pri prípadnej osobnej konfrontácii tety s ephramkom a jeho mamou. :) Možno tá jeho kúpa psa bol žart, neviem :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Žart :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Fglx napísal: 18 sep 2024, 10:03 Proste sa do toho neangazovat nijakym sposobom, hlavne nie emocne. Ona to vyciti a bud urobi nieco velmi hlupe, na com nasledne mozes zacat riesit veci cez sud, alebo sa vam vytrati zo zivota, a nejde si iny zdroj z ktoreho si bude dobijat prazdne vnutro. Bude pritvrdzovat, bude si chciet tu reakciu vydobit, bude ti pisat hrozne veci. Prave preto to netreba citat, lebo ked sa raz neobvladnes a zareagujes, si s nou na zaciatku.
Ako píšeš, tak aj postupujem. Od toho "vianočné priania" ju niekoľko rokov ignorujem a nepovedal som jej ani slovo. Akurát, že ja si teda prečítam, čo mi zase napísala. Pretože sa živím tým, čo ľudia hovoria, ako to hovoria a čo tým v skutočnosti hovoria... A čítam to aj kvôli tomu, že sa tam môže objaviť niečo, čo prekračuje hranice (trestného práva).
Blastbit napísal: 19 sep 2024, 11:28 Pes má byť odstrašujúci prvok pri prípadnej osobnej konfrontácii tety s ephramkom a jeho mamou. :) Možno tá jeho kúpa psa bol žart, neviem :)
Pes nebol žart. Pitbul bol žart.
retkvic napísal: 19 sep 2024, 11:24 A zaobstaranie si psa je dosť velký záväzok, aby si ho bol schopný minimálne 2x za deň na tú min. pol hodku vyvenčiť ak nemá výbeh(či prší, sneží, fúka, je sauna, za každého počasia), to nie je ako mačka. Tiež to dosť obmedzuje v cestovaní, jedine že má človek niekoho kto sa o neho za ten čas postará, prípadne psí hotel, alebo ho teda vziať so sebou... ak to bolo myslené vážne.
Ja viem. Nechcem si kupovať psa len pretože mám bláznivú tetku. Sorry ak to tak vyznelo. Začínal som ako 6 ročný s pekinézom :D a väčšinu svojho života som prežil so psami v domácnosti. Naopak s mačkou by som nevedel zaobchádzať a nerozumiem im. Mali sme aj psov, ktoré nie sú vhodné pre začiatočníkov, pretože majú "prepináky". Síce veľmi dobre ovládateľné psi, ale keď tam nie som, tak by som za nich ruku do ohňa nedal. Raz som takto skoro prišiel aj o svoje potkany. Išiel som na wc. Pes mal jasne zakázané chodiť mi do izby sám od seba a už duplom nie do postele. Prídem z wc a pes mi v posteli trhá perinu a vankúše. Neviem, či mu niečo spravili alebo mu preplo. Oba potkany som našiel vopchaté vo vankúši, ktorý bol odhodený na opačnom konci izby. Toho teriéra sme mali od chovateľky, ktorá zároveň mala aj chovnú stanicu perzských mačiek. Správne používam minulý čas. Pretože raz prišli domov a našli v obývačke všetky mačky vyvraždené a naukladané pekne vedľa seba, jak na polovačke.

Ale schválne, keď som písal o tom pitbulovi, som si pozeral nejaké rasy "na obranu". A nenašiel som nič vhodné. Pretože bývam v byte. A viete, strážne rasy sa správajú teritoriálne. Potrebujem nejako fungovať so susedmi a inými psami. Suseda má v byte československého vlčiaka a to všetci tŕpneme, kedy to niekoho roztrhá. Pracovné psi, ktoré používajú ozbrojené zložky, zase potrebujú veľa pohybu a aktivít. A potom sú tu nešpecifikované rasy, ktoré môžu slúžiť aj na obranu, ale väčšinou sú to rasy, ktoré kedysi slúžili na lov alebo na zháňanie dobytka/oviec, čiže to mi nebude zlatučko spinkať doma, zatiaľ čo ja som v práci. A ešte sú tu psi, ktorí na prvý pohľad vyzerajú odstrašujúco, ale sú to zlatíčka. Len sú proste veľké. A navyše často majú zdrav. problémy a vrodené vady, ako ten vlkodav.

Takže asi zostanem pri tom chrtovi alebo niečom takom podobnom. Aj keď minulý mesiac som takmer skončil s 10r jazvečíkom. Rodina ho vyhodila, lebo mu nechceli platiť lieky na tlak a radšej si kúpili nového psa. Len ma predbehli iní ľudia.
retkvic
Addict
Addict

Ja nie som uplne že psi človek per se, ale tiež vyrastam so psami od mala, posledne mame doživajuceho mixnuteho labradora, tiahne mu na 15, predtým 2 vlčiakov a už to začina byť trapenie, hlavne tie prechadzky a nekonečne zastavovanie lebo nuchanie zaroveň využiva aj na oddych.

Chrt by nemusel byt zlá volba, susedka ma dvoch chrtov je to taký kludny druh psa, len to rado behá a jeden z nich jej aj rád uteká, lenze ona byva v dome a vybeh maju hned za domom. Neviem ani ci to vobec steka, teda vôbec som ich nepocul. Jazveciky maju zasa problemy s dlhym chrbatom, rozne problemy s platnickami a neviem ake pohyblive je to plemeno, este som nevidel nikoho chodit s jazvecikom na prechadzky, co smozrejme moze byt, len vzdy boli bud na dvore, alebo zavrety v byte. Nieco co je take spratne do bytu napr. civava, alebo take tie kabelkove psy ako jorkširsky terier, niečo roztomile, taky mali živý rozkošný hodvábno chlpatý potkan, pripadne francuzsky buldoček.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja by som hlasoval za dobermana, velmi inteligetna rasa, ale do bytu rozhodne nie.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

ephramko napísal: 19 sep 2024, 22:38 Ako píšeš, tak aj postupujem. Od toho "vianočné priania" ju niekoľko rokov ignorujem a nepovedal som jej ani slovo. Akurát, že ja si teda prečítam, čo mi zase napísala. Pretože sa živím tým, čo ľudia hovoria, ako to hovoria a čo tým v skutočnosti hovoria... A čítam to aj kvôli tomu, že sa tam môže objaviť niečo, čo prekračuje hranice (trestného práva).
Tak ale ta osoba dosahuje polku toho, co chcela. Ty sa tym trapis. Necitat, netrapit sa , zabudnut. Mas len jeden zivot.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

harrison314 napísal: 20 sep 2024, 7:37 Ja by som hlasoval za dobermana, velmi inteligetna rasa, ale do bytu rozhodne nie.
moja sestra mala dvoch dobermanov, mala ich v byte. vzdy tvrdila ze nejde o velkost psa ale o mnozstvo aktivity ktore potrebuje. vraj doberman je do bytu v pohode. samozrejme aspon 2x denne vencit ale.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pes ako spriaznená duša by mohol byť užitočný aj ako spoločník - ak je niekomu sympatický. Na prechádzkach a pri činnostiach s ním zabudnúť na starosti, nepríjemnosti. To aj pohyb v prírode, záujmové aktivity a podobne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 19 sep 2024, 23:34 Chrt by nemusel byt zlá volba, susedka ma dvoch chrtov je to taký kludny druh psa, len to rado behá a jeden z nich jej aj rád uteká, lenze ona byva v dome a vybeh maju hned za domom. Neviem ani ci to vobec steka, teda vôbec som ich nepocul. Jazveciky maju zasa problemy s dlhym chrbatom, rozne problemy s platnickami a neviem ake pohyblive je to plemeno, este som nevidel nikoho chodit s jazvecikom na prechadzky, co smozrejme moze byt, len vzdy boli bud na dvore, alebo zavrety v byte. Nieco co je take spratne do bytu napr. civava, alebo take tie kabelkove psy ako jorkširsky terier, niečo roztomile, taky mali živý rozkošný hodvábno chlpatý potkan, pripadne francuzsky buldoček.
Kabelkové psi moc nechcem. Rovnako buldočkov a podobné rasy. To je ako keby som niekomu povedal, že jeeeej, vy máte postihnuté retardované dieťa, ale je tak milo retardované a ako chrochtá (v skutočnosti sa dusí), také si spravím aj ja.

Čo som si o chrtoch naštudoval a pod chrtom myslím vipeta, tak áno, s tým behaním je problém. Nie v tom, že by chrt bol nejaký veľmi aktívny energický pes, ktorý potrebuje behať niekoľko hodín denne. Skôr naopak, ľudia sa sťažujú, že im chrty nechcú chodiť von, keď je zlé počasie :D Problém je v tom, že sú šprintéri a lovia zrakom. Kľudne sa môžu rozbehnuť za letiacim sáčkom vo vetre a podbehnúť pod auto. A tiež sa pripraviť na to, že chrt bude mať pravdepodobne drahšie oblečenie ako ja :D Lebo majú krátku srsť, nemajú ani podsadu a majú min. tuku.

Bývalá kolegyňa mala chrta. Raz mi vravela, ako ju večer nejaký ožratý chlap zrazu schytil za zadok a ten pes hneď skočil a pohrýzol ho do xichtu.

____
____
Mimo tému, ale ak je tu nejaký odborník na mačky, tak by mi mohol vysvetliť niečo. Tá istá suseda, ktorá má toho československého vlčiaka, má aj čiernu mačku. Bývajú na prízemí, takže mačka chodí celý deň von. Skoro ráno je väčšinou už vystavená na plote pri úrade, tam sa ukazuje, aby ju ľudia obdivovali a hladkali. No a toto robí celý deň. Ktovie koľko ľudí si ju berie domov, lebo si myslia, že je to túlavá mačka a má hlad. No a rovnako si obľúbila aj mňa. Vždy sa niekde zjaví, ja len nahlas poviem "to si zase ty?" a ozve sa take hlasné "mňau mňau" a už beží ku mne. A neviem sa jej zbaviť :D Ide so mňou aj do obchodu. Raz sa ma také babky pýtali, že ako sa mi podarilo takto vycvičiť mačku, že za mnou chodí ako pes. Vravím im, že to ani nie je moja mačka :D

No a ten problém je, že keď ide ku mne do bytu. Pohybuje sa fakt opatrne a nemá tú mániu, že by packami posúvala a zhadzovala naschvál veci, ako niektoré mačky. Ale vždy keď si sadnem alebo lahnem, hneď si sadne na mňa a v tom momente vytiahne drápy a začne si ich brúsiť o mňa. Na čo jej ja poviem, zlá mačička a vyhodím ju z bytu :D Už sa mohla naučiť, že toto nemá robiť.
retkvic
Addict
Addict

Ano, chrty su haklive na počasie, hlavne keď prší alebo je hnusne, to vlastne majú niečo ako tenké páperie, sa to moc ani na chlpy nepodobá.

K tomu OT
A že nemáš mačky, od jedného mačko vlastníka som sa dozvedel, že existuje aj niečo ako belly trap, to už niektorých ruky vyzerajú dost nepekne. To s tým vystieraním drápkov robia asi všetky mačky.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

To mačacie "kapustičkovanie" niektorí považujú za masáž - liečenie, iní za reflex sania materinského mlieka.
Čierne mačky a najmä kocúri sú v niečom iní od ostatných - v povahe, správaní, niektorých reakciách, prejavoch. Viacerí (viaceré) dlhoroční chovatelia vravia, že čierne majú tendenciu najviac zo všetkých liečiť. Minimálne teplo a vibrácie nejaké účinky majú.
To mňaučanie je pozdrav známemu (no môže byť aj pýtanie maškrty). Prejav veľkej náklonnosti je ak priviera oči, dôvery ak ukáže bruško na hladkanie.
Môjho luciferovho potomka som si naučil drápky nevystrkovať no to je nadlho - a je náš domáci.
Na okraj - mačka si vyberá kto je jej sympatický, naša banda pred niekym zmizne, k niekomu sa hneď priblížia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 20 sep 2024, 11:32 A že nemáš mačky, od jedného mačko vlastníka som sa dozvedel, že existuje aj niečo ako belly trap, to už niektorých ruky vyzerajú dost nepekne. To s tým vystieraním drápkov robia asi všetky mačky.
To viem, že aj mačky, ktoré sa dajú hladkať, tak nemajú rady hladkanie všade. Toto ale nie je útok, že by sa po mne ohnala packou alebo hrýzla. Je to ako píše starýsomár, ako keby tá mačka šlapala kapustu. Alebo ako keď si naprávaš vankúš, aby sa ti dobre spalo. Len ona si chce takto napraviť mňa a s drápami. :D

Inak je to v podstate mačka, ktorá sa dá hladkať všade, nosiť...videl som chlapca v tom hračkárskom BMW a viezla sa tam s ním tá mačka :D :D Ona už je taká miestna atrakcia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ma napadlo, či by psychopatovi ( v rôznych formách) pomohlo zvládať jeho stav zviera. Nie aby ho týral, ale aby ho zviera "obmäkčilo".
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak by mal ku nemu vztah, mal by comu (komu) venovat pozornost a menej casu na ine.
Zavisi od miery a formy jeho odchylky podla mna.
Napísať odpoveď