Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja som skôr nepochopil presne to, že prečo nás Gates chce otráviť a zabiť, ale je taký gentleman, že na otrávené potraviny dá žabičku. Nie je hlavná výhoda jedu v tom, že obeť nevie, že je trávená? Vždy keď inšpekcia odhalí nejaký nedostatok v potravine a stiahne ju z trhu, tak sú tam stovky komentárov o žabičkách. Ale na tú základnú otázku, mi nikdy nikto z nich neodpovie. Prípadne sa tam zjaví koment v štýle "začni používať rozum, je toho plný internet, ľudia už otvárajú oči".

Ďalší zase tvrdia, že žabička označuje, že v potravine sú cvrčky. Keď sa ich potom pýtam, v ktorej časti banánu/ananásu a pod. nájdem tých cvčkov a ako ich tam Gates dostal, odpoveď žiadna.

Potom sú tu tí s jednoduchou logikou = na obale je žaba, tak je to vyrobené zo žaby. A kinder čokoláda sa vyrába z čoho? Z detí? :D

A asi najväčší paradox je, že tí ľudia majú záujem o svoje zdravie, nechcú chémiu. Preto odmietajú farbivá, ktoré ľudská civilizácia vyrába z rôznych živočíchov asi od praveku. Ale keďže sú proti chémii, tak si robia ozdravnú kúru z čističu na hajzle alebo jedia prípravky voči ektoparazitom, čo sú mimochodom klasické jedy, len v takej koncentrácii, aby to zabilo napr. svrab, ale nejakého cicavca už nie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Bola by to sranda, keby tých jednoduchých nebolo toľko, že mám dojem, že ich je väčšina.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

harrison314 napísal: 18 aug 2024, 20:38 Stale neuticha ten osial z plochou Zemou. nahodou som narazil na toto video, je super, lebo chlapik tam ukazuje ako za pol hodinu dokazat mobilom gulatost zeme, dalej rozobera ako s plochozemcami diskutovat a co to za druh ludi je. A hlavne co sa pytat konspiracnych teoretikov.

Zaujimave video od pre mna neznameho cloveka.

Nie som fan plochej zeme, ale forfun som si spravil prntscrn z jeho videa v case 3:36. V skicári som to otvoril, natiahol obdlznik na tejto ciare a nie je vodorovna. Aj ked kurzor polozis na koncove body tejto ciary, tak ukazuju rozdiel v pixeloch.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko - ty na to hladis ako na nieco logicke, ale tam nehladaj logiku, tam hladaj emocie, pocit prislusnosti ku elitnej skupine, ktora odhalila pravdu, ktora je beznym ovciam skryta. Dhodoba nedovera ku vsetkemu comu nechapu, hlad po jednoduchych odpovediach.

M4jk1:-) - to moze byt kludne kompresiou videa na youtube, zmensenim obrazu, alebo tym, ze to nefotil podla vodovahy.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

ephramko napísal: 20 aug 2024, 0:39 Ja som skôr nepochopil presne to, že prečo nás Gates chce otráviť a zabiť, ale je taký gentleman, že na otrávené potraviny dá žabičku. Nie je hlavná výhoda jedu v tom, že obeť nevie, že je trávená? Vždy keď inšpekcia odhalí nejaký nedostatok v potravine a stiahne ju z trhu, tak sú tam stovky komentárov o žabičkách. Ale na tú základnú otázku, mi nikdy nikto z nich neodpovie. Prípadne sa tam zjaví koment v štýle "začni používať rozum, je toho plný internet, ľudia už otvárajú oči".

Ďalší zase tvrdia, že žabička označuje, že v potravine sú cvrčky. Keď sa ich potom pýtam, v ktorej časti banánu/ananásu a pod. nájdem tých cvčkov a ako ich tam Gates dostal, odpoveď žiadna.

Potom sú tu tí s jednoduchou logikou = na obale je žaba, tak je to vyrobené zo žaby. A kinder čokoláda sa vyrába z čoho? Z detí? :D

A asi najväčší paradox je, že tí ľudia majú záujem o svoje zdravie, nechcú chémiu. Preto odmietajú farbivá, ktoré ľudská civilizácia vyrába z rôznych živočíchov asi od praveku. Ale keďže sú proti chémii, tak si robia ozdravnú kúru z čističu na hajzle alebo jedia prípravky voči ektoparazitom, čo sú mimochodom klasické jedy, len v takej koncentrácii, aby to zabilo napr. svrab, ale nejakého cicavca už nie.
Ja uz dlhodobo nesledujem spravy, nemam fb, ani nic toxicke, takze sa k tymto nezmyslom uz bezne nedostavam, ale toto ma rozosmialo.
Tito ludia maju vysoku mieru intuitivneho myslenia a zanedbane kriticke myslenie. Nik ich neucil mysliet, aj ked vseobecne hlupi (IQ) nemusia byt. https://www.osel.cz/13425-anatomie-nesm ... indie.html
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Soňa Peková. O tejto pani som nepočul od covidu. Zjavne sa jej moc psychicky nepolepšilo ani po skončení pandémie...
https://www.facebook.com/watch/?v=885991256732325

Eva Hronová, bývalá vysokopostavená členky sekty Tvorivá spoločnosť/Allatra rozpráva o tom, ako to tam funguje a ako sa jej zo sekty podarilo dostať.
https://www.kanarci.online/1450438/1434 ... va-hronova
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dlhsie vlasy jej svedcia viac ako na chlapceka
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mna to neprekvapuje, Pekova sa od vypuknutia Corony zacala ponarat hlbsie a hlbsie do bahna konspiracii a dezinformacii.

Momentalne veci co hovori su veci od Madam Blavatskej a autora Barbara Conana? Ona je v tom tak hlboko, ze s nou nechce mat nic ani Tvoriva spolocnost (lebo jej lore je proste lepsi).

EDIT: Tuto pani si Kotlar vybral do svojej odbornej komisie.

A ak chces trojhodinovy rozbor jej reci:

Autoeditácia príspevku po 9 hod 44 min 44 sek:
ephramko napísal: 27 aug 2024, 9:09 Soňa Peková. O tejto pani som nepočul od covidu. Zjavne sa jej moc psychicky nepolepšilo ani po skončení pandémie...
https://www.facebook.com/watch/?v=885991256732325
Citam diskusie aj v roznych skeptickych kluboch a vyzera to, ze dane video je deepfake. A vyzera to na profi pracu. Trochu zakonspirujem, profi pracou s mediami a videom sa prezentuje Tvoriva spolocnost.

Tvrdi to aj samotna Pekova, ale naozaj nechcem zvysovat jej dosah a davat sem link (vid GoschaTV1).

Update2: Vraj to nie je AI. Ja uz fakt neviem.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 22 hod 16 min 54 sek:
Takze to nie je AI a Pekova sa nezblaznila, len hovorila to co vzdy, len viac emotivne a nepozera vlastne videa.

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Plochozemci: A vy ste boli vo vesmire, videli ste gulatu Zem?
Astronaut: Ano videl.
Plochozemci: Nie nevidel.
Astronaut: ...
Plochozemci: A viete, ze posadka raketoplanu Challengerstale zije a ze ten vybuch len nafingovali?

Na co sa ukazalo, ze plochozemci ani nerozumeju pojmom, ktore pouzivaju a zastupil by ich hovoriaci papagaj.

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Als treba uznat, ze ten jeden plochozemec v siltovke mal svoju teoriu a pojmy naslapane, takze sa na neho nechytal aji diskuter, ani koznonaut Remek. Ako bolo povedane na zaciatku relacie, tak oni tou teoriou ziju, studuju cele dni a potom sa im sype z rukava. Koznonaut aj diskuter prisli fakticky bez pripravy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To iste bolo aj v minulych castiach. ten zo siltovkou vyhra diskiu len svojim vystupovanim a tym, ze richlo rozprava a prebera inicialitivu (pre to sa realne problemy neriesia v televiznej diskusii).

- Problem je, ze tie vedecke tvrdenia a pojmy co pouziva nejestvuju. On si prosto vymsla blbosti ale tvrdi ich zo suverenym tonom.
- Nikdy nedokazali obhajit existenciu plochej zeme, ani sa o to nesnaszia. Namiesto toho sa stavaju do pozicie, ze napdaju realnu fyziku.
- Ked uz nejaky fyzik preberie diskusiu, tak hned zacnu tvrdit o konspiraciach a sfalsovanyhc dokazoch.
- Tento konkretne svoje tvrdenia ukradol od ineho plochozemca, ktory svoj model prehlasil za nefunkcny (ako pikoska v jeho modli atmosfera lomi svetlo o viac ako 180 stupnov ked sa jej to hodi) - https://www.youtube.com/@weeethesheeple1754/videos
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 16 sep 2024, 9:23 Als treba uznat, ze ten jeden plochozemec v siltovke mal svoju teoriu a pojmy naslapane, takze sa na neho nechytal aji diskuter, ani koznonaut Remek. Ako bolo povedane na zaciatku relacie, tak oni tou teoriou ziju, studuju cele dni a potom sa im sype z rukava. Koznonaut aj diskuter prisli fakticky bez pripravy.
Toto je ten problém, že keď si niekto pojmy vycucá z prsta alebo si ich vysvetľuje po svojom, tak na niečo také sa nikdy nemôžeš pripraviť. A ako povedal Remek, buď je on nedovzdelaný, čo môže byť, alebo si tie pojmy proste vymýšľajú. Tak sa potom chytil pojmu, ktorý pozná a opýtal sa na definíciu vztlaku. Chcel počuť slovnú alebo matematickú definíciu. Od plochozemca po XY zopakovaniach otázky nakoniec dostal len, že "vztlak je vztlak". :D

Ja sa budem držať len svojho odboru a zaujala ma schopnosť empatie toho chalana v šiltovke. Lebo emócie iných ľudí spomína 3krát. A 3krát je mimo a nevie reakciu tých ľudí pochopiť.
1. Našli živých a zdravých astronautov z Challengeru a tí ľudia sa rozčulovali. Podľa neho to nie je normálna reakcia.
2. Astronauti po návrate z Mesiaca boli strašne zničení. Podľa neho to je tým, že im zobrali detský sen a videli tam skutočnú pravdu.
3. Remek reagoval pri kontakte s plochozemcami podráždene presne rovnako ako iní astronauti. Čo je podľa neho strašne zaujímavé, že všetci reagujú rovnako a bude za tým nejaké sprisahanie.

Ten chalan v šiltovke, TO JE GDO? :D On je niekde na autistickom spektre alebo má poruchu osobnosti?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Problem nie je, co prezentuju magori, ale kolki im uveria..
Schopnost kritickeho myslenia nula.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Remek nevedel reagovat, lebo necakal co na neho vytiahnu. A to, ze vytiahli kopu odbornych terminov, ktorym sam Remek nerozumel, co aj priznal, tak sa mu tazko reagovali. Ked uvidel tu mapu plochej zeme, tak mu bolo do smiechu. Zial, tazko sa branit bez prirpavy, ale myslim, ze daky vedec ci fyzik by to vedel odargumentovat. Skusim pozriet ine casti, ze co tam bude.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

sak ja ho uplne chapem, on je astronaut, on v tom vesmire ozaj bol. pre neho je fakt ze zem je gulata fakt, tak ako pre nas ze ked vyskocis tak sa velmi rychlo vratis naspat na zem. tiez na to nepotrebujes mat nastudovanu fyziku gravitacnych vln aby si to vedel obhajit.

mne pride absurdne ze sme sa dostali do takej doby kde profesia, vzdelanie a veda uz nezmenaju uz absolutne nic a vedou overene fakty sa musia chodit obhajovat do medii...
a aj tak to niekedy obhajit nevedia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: 16 sep 2024, 11:20 Zial, tazko sa branit bez prirpavy, ale myslim, ze daky vedec ci fyzik by to vedel odargumentovat. Skusim pozriet ine casti, ze co tam bude.
Zial na vsetky tri casti tam poslali ludi bez pripravy. Tato tretia cast bola asi najbolestivejsia na sledovanie. Druha cast bola asi najlepsia, tam sa bavili s fyzikom. Ale ten po tom tiez povedal, nieco v zmysle, ze on si myslel, ze budu hrat futbal a nakoniec sa hral uplne iny sport, ku ktoremu nepoznal pravidla. Ten zo siltovkou tam myslim na neho vytiahol kreacionizmus plus ine konspiracie.

Autoeditácia príspevku po 2 min 21 sek:
aacid napísal: 16 sep 2024, 11:30 a aj tak to niekedy obhajit nevedia.
Pre to sa veda nerobi v mediach. Diskusie zvetsa vyhrava vyrecnejsi clovek, nie ten co ma pravdu, ragumenty a dokazy. Je to proste holubi sach.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

A v čo vlastne veria tí plochozemci? Že Zem je placka a placky sú aj všetky planéty slnečnej sústavy? A teda, ked nám ich ukazujú tak vlastne to nie sú guličky ale teda placky, aj Saturn je placka aj s tými prstencami a všetko je vlastne placaté? Ako vlastne vysvetlia striedanie dňa a noci na planéte ak je Zem placka a je aj Slnko placaté? A to sa neotáča? Prečo potom nevidíme na obloke v určitú dobu taký jasný pásik namiesto kruhu, alebo sú všetky planéty a hviezda v slnečnej sústave zosinchronizované do rovnakého pohybu ako je Mesiac so Zemou? Ako vlastne obiehajú satelity okolo takejto placky, alebo ISS.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic - Oni veria, ze ich vsetci klamu, vsteko je podvod, od vzdelania, cez chemiu, fyziku, gravitaciu, kozmicky vsykum, su v tom zapletene vsteky staty, lebo ti nedovolia ist na atnarktidu aby si zistil pravdu. Dokonca v tej konspiracii su aj telekomunikacne spolonosti, letecke spolocnosti, vsetci piloti, namorna doprava,...

Ak sa pytas na ich model zeme a vesmiru, tak nemaju jeden, ono kazdy plochozemec ma nejaky iny (ziaden samozrejme nefunguje, pre to ich maju tak vela). Co sa tyka ostatnych telies na oblohe tak tie zvetsa nie su realne, je to len nejaka projekcia na kupolu. Gravitacia tiez nejestvuje, ale je to len elektricke pole co nas pritahuje, alebo zem neustale zrichluje a tym vytvara zdanie gravitacie. Nakoniec tie ich extremnejsie modely vesmiru predpokladaju, ze kazda jedna vnimajuca bytost je obklopena sferou, kde sa projektuju hviezdy tak aby to sedelo s tym co vidime.

Ale o tomto mentalnom nastaveni je vidiet az s tych relacii, o tom ako by mala funguovat plocha zem si sa nedozvedel nic.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Na začiatku bola vraj naboženska sekta ktoru založil Voliva zo Zionu v US, a aby mu to fungovalo, tak Slnko zmenšil na priemer niekolo kilometrov a dal ho do vyšky tiež niekolko km nad Zem, tiež ta gravitacia čo neexistuje je iba priamočiary pohyb disku v priestore zo spodu nahor a organizacia spojenych narodov ma plochu Zem vo svojom logu, takže to podla nich nemôže byť nahoda ale jedno velke sprisahanie...
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

a to je taky problem finančný alebo technologicky, spraviť let napriklad okolo rovníka, žeby sa lietadlo vratilo späť do počiatočného bodu? Pýtal som sa chatgpt, či je možné aby lietadlo letelo 40tisic km a odpoveď bola, áno ak by bolo zabezpečené vzdušné tankovanie. Naplanovať to vtedy keď je minimum oblakov a nasadiť kamery na lietadlo. A konšpirácie o plochej zemi by skončili.
Napísať odpoveď