Elektromobil co si o nom myslite?
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
Nemoze to suvisiet s poklesom odbytu - predaja?
Môže.
Ide mi o to, či predajcovi takúto zľavu umožňuje importér, alebo tam už je aj erózia marže na strane predajcu, keďže nemá odbyt..
Ide mi o to, či predajcovi takúto zľavu umožňuje importér, alebo tam už je aj erózia marže na strane predajcu, keďže nemá odbyt..
Pracujem v Nemecku a mám prístup ku korporátnym benefitom kde mám priamo na webe zľavu z cenníkovej ceny mx-30 37% plus 1000€ ak ja alebo rodina vlastní inú Mazdu ak som to správne pochopil.
Takže ta zľava je asi reálna a pri osobnom stretnutí to uhráš možno aj na vyššiu zľavu.
Takže ta zľava je asi reálna a pri osobnom stretnutí to uhráš možno aj na vyššiu zľavu.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano je, toto su ceny za nove kusy:JCM01 napísal: 10 sep 2024, 14:18 Tak to pozerám, lebo ten rozdiel oproti SVK je priepastný..
edit: pozerám, že cenníková cena v DE je od 35 990€, teda dosť podobná tej slovenskej..
Teda v DE je predajca schopný dať zľavu takmer 40%?

No zo srandy som ho dnes bol pozriet v Bratislave a predajca mi ponukal +- podobnu cenu na 2023 model s najazdom cca 4000km ale za to s ovela vyssou vybavou ako Nemecko (Advantage - Industrial Vintage)....
Tak tá cena v DE je zaujímava, celko chrobák
Jo, tú mazdu na SR som videl, majú ju nahodenú medzi skladovými vozidlami.
Jo, tú mazdu na SR som videl, majú ju nahodenú medzi skladovými vozidlami.
-
chlapec10
Addict
No, tak nakoniec som zisti ze za rovnake peniaze sa da ziskat este viac....
Fungl novy Opel e-Mocca, vybava Elegance, cena 20 950 Eur (bez DPH 17 000), dorucenie na slovensko 960 Eur a prihlasenie by bolo spominanych 600 Eur cez firmu (po vlastnej osi odhadujem tak 200-300).
Vcera som si do toho auta bol aj sadnut v Bratislave, cena za rovnaky model u nas 35 tisic
Fungl novy Opel e-Mocca, vybava Elegance, cena 20 950 Eur (bez DPH 17 000), dorucenie na slovensko 960 Eur a prihlasenie by bolo spominanych 600 Eur cez firmu (po vlastnej osi odhadujem tak 200-300).
Vcera som si do toho auta bol aj sadnut v Bratislave, cena za rovnaky model u nas 35 tisic
chlapec10 napísal: 13 sep 2024, 11:27 No, tak nakoniec som zisti ze za rovnake peniaze sa da ziskat este viac....
Vcera som si do toho auta bol aj sadnut v Bratislave, cena za rovnaky model u nas 35 tisic![]()
To si kde nasiel. Skusil som oficiálnu Opel stranku a cena cez 40k
-
starysomar
Hardcore addict
Na okraj - čítal som, že vo Francúzsku je vyše 90% najiteľov EV s nimi spokojných.
-
chlapec10
Addict
treba vzdy hladat mimo oficialnu stranku, v Nemecku sa totiz zacal sirit taky "hack" ktory sa vola Tageszulassung (nejdem tvrdit ze ide o novinku, lebo nemecky auto trh nesledujem), autosalon prihlasi auto (nevyhodou je, ze od toho momentu zacina ist zaruka) takze papierovo sa nejedna uz o uplne nove auto (lebo ma uz 10kmPeter00 napísal: 14 sep 2024, 15:25 To si kde nasiel. Skusil som oficiálnu Opel stranku a cena cez 40k
Diky. Tak to pozriem. Akoze elektroauto by som si nekupil, lebo nemam zbytočných 40k. Ale pri tej cene 22k by som uz uvazovalchlapec10 napísal: 16 sep 2024, 14:55 treba vzdy hladat mimo oficialnu stranku, v Nemecku sa totiz zacal sirit taky "hack" ktory sa vola Tageszulassung (nejdem tvrdit ze ide o novinku, lebo nemecky auto trh nesledujem), autosalon prihlasi auto (nevyhodou je, ze od toho momentu zacina ist zaruka) takze papierovo sa nejedna uz o uplne nove auto (lebo ma uz 10km), no potom zrazu vie predajca dat uplne ine zlavy a uz som videl aj 40% a viac z cennikovej ceny...
to je mi nejake divne, aky to ma zmysel? ved on to auto musel tiez kupit za nejaku cenu, ked sa mu dnes nove neoplati predat za cennikovu cenu tak preco sa mu ho zajtra oplati prihlasit a predat za 60% cennikovej ceny?chlapec10 napísal: 16 sep 2024, 14:55 treba vzdy hladat mimo oficialnu stranku, v Nemecku sa totiz zacal sirit taky "hack" ktory sa vola Tageszulassung (nejdem tvrdit ze ide o novinku, lebo nemecky auto trh nesledujem), autosalon prihlasi auto (nevyhodou je, ze od toho momentu zacina ist zaruka) takze papierovo sa nejedna uz o uplne nove auto (lebo ma uz 10km), no potom zrazu vie predajca dat uplne ine zlavy a uz som videl aj 40% a viac z cennikovej ceny...
respektive naopak, preco nemoze predat neprihlasene nove auto za tych 60% ale prihlasene uz moze?
GPT mi vyplul nieco taketo, takze zjavne sa take veci fakt deju:
„Tageszulassung“ je německý termín používaný v automobilovém průmyslu a doslova znamená „denní registrace“. Odkazuje na situaci, kdy je nové auto zaregistrováno na jediný den u prodejce, ale fakticky se nepoužívá. Tento postup má několik výhod:
Snížení ceny: Automobily s „Tageszulassung“ jsou často prodávány za nižší cenu, protože formálně jsou považovány za ojetá vozidla, i když nejsou skutečně používaná.
Okamžitá dostupnost: Auto je ihned připravené k prodeji a registrace je již vyřízena.
Podpora prodejců: Tento krok může pomoci prodejci splnit kvóty nebo dosáhnout bonusů od výrobců.
I když je vozidlo nové, tímto formálním aktem ztrácí určitou část své tržní hodnoty.
„Tageszulassung“ je německý termín používaný v automobilovém průmyslu a doslova znamená „denní registrace“. Odkazuje na situaci, kdy je nové auto zaregistrováno na jediný den u prodejce, ale fakticky se nepoužívá. Tento postup má několik výhod:
Snížení ceny: Automobily s „Tageszulassung“ jsou často prodávány za nižší cenu, protože formálně jsou považovány za ojetá vozidla, i když nejsou skutečně používaná.
Okamžitá dostupnost: Auto je ihned připravené k prodeji a registrace je již vyřízena.
Podpora prodejců: Tento krok může pomoci prodejci splnit kvóty nebo dosáhnout bonusů od výrobců.
I když je vozidlo nové, tímto formálním aktem ztrácí určitou část své tržní hodnoty.
-
chlapec10
Addict
Iba spekulujem, ale mozno importer/znacka ma nejake zmluvne podmienky proti velkym zlavam...aacid napísal: 16 sep 2024, 15:16preco nemoze predat neprihlasene nove auto za tych 60% ale prihlasene uz moze?
Ale napr tu pridavam priklad nemeckeho autosalonu: https://www.moll-automobile.de/fahrzeug ... s=&order=0
toto je to co nechapem lebo to ze strati trhovu hodnotu je predsa pre predajcu zle lebo ho uz nemoze predat za tolko ako mohol predtym. preco by to robil dobrovolne?Johnnny napísal: 16 sep 2024, 16:20I když je vozidlo nové, tímto formálním aktem ztrácí určitou část své tržní hodnoty.
aacid
"Podpora prodejců: Tento krok může pomoci prodejci splnit kvóty nebo dosáhnout bonusů od výrobců."
Môže proste predajca obetovať zisk na zákaznikovy, ktorému dá auto s väčšou zľavou (viacerím) ale zároveň splní kvoty od importéra, začo mu importér dá bonus, ktorý vykompenzuje straty od zákazníkov. Museli by sme poznať presné podmienky medzi predajcom a importérom. Môže to byť podobný princíp ako som minule spomínal, že funguje v maloobchode, medzi obchodným reťazcom a dodávateľom, kedy sa reťazec s dodávaťelom môže dohodnúť na nižšiej nákupnej cene pri vyššom odbere tovaru a reťazec môže ponúknuť napr. 50% zľavu na daný produkt zákazníkovy. Tým sa ten zvýšený objem tovaru preda a pri zníženej nákupke je reťazec stále v zisku.
"Podpora prodejců: Tento krok může pomoci prodejci splnit kvóty nebo dosáhnout bonusů od výrobců."
Môže proste predajca obetovať zisk na zákaznikovy, ktorému dá auto s väčšou zľavou (viacerím) ale zároveň splní kvoty od importéra, začo mu importér dá bonus, ktorý vykompenzuje straty od zákazníkov. Museli by sme poznať presné podmienky medzi predajcom a importérom. Môže to byť podobný princíp ako som minule spomínal, že funguje v maloobchode, medzi obchodným reťazcom a dodávateľom, kedy sa reťazec s dodávaťelom môže dohodnúť na nižšiej nákupnej cene pri vyššom odbere tovaru a reťazec môže ponúknuť napr. 50% zľavu na daný produkt zákazníkovy. Tým sa ten zvýšený objem tovaru preda a pri zníženej nákupke je reťazec stále v zisku.
-
masterdead
SysAdmin
Toto robia predajcovia aj na Slovensku. Ja ked som hladal EV6, tak v motor-car mi ukazovali ako uplne nove, tak jazdene ale priamo nimi. Ako mi predajca vysvetloval, tak najcastejsie ide o auta, ktore sa im nedari predat, alebo si ich niekto objednal a neprevzal a im tam proste stoja. Tak ich prihlasia, troska s nimi pojazdia, rok odpisuju a predaju vyrazne so zlavou.
-
chlapec10
Addict
a rozdiel v cene bol akymasterdead napísal: 16 sep 2024, 21:35 Toto robia predajcovia aj na Slovensku. Ja ked som hladal EV6, tak v motor-car mi ukazovali ako uplne nove, tak jazdene ale priamo nimi. Ako mi predajca vysvetloval, tak najcastejsie ide o auta, ktore sa im nedari predat, alebo si ich niekto objednal a neprevzal a im tam proste stoja. Tak ich prihlasia, troska s nimi pojazdia, rok odpisuju a predaju vyrazne so zlavou.
-
masterdead
SysAdmin
Na mne ponukane modely vychadzala zlava asi 25%. Mali aj vacsiu asi 30% na jedno auto, ale to bolo hned prec.
Toto nie je zrovna moja parketa a na prvu dobru mi to nedava zmysel rovnako ako Tebe, ale zrejme prave pojde o to co uz bolo povedane a sice, ze je pre nich vyhodnejsie predat to auto s mensim ziskom, nez vobec. Aj ked teda popravde tie cisla su celkom extremne a ani by mi nenapadlo ocakavat zlavy v desiatkach percent.aacid napísal: 16 sep 2024, 17:08 toto je to co nechapem lebo to ze strati trhovu hodnotu je predsa pre predajcu zle lebo ho uz nemoze predat za tolko ako mohol predtym. preco by to robil dobrovolne?
dik za vysvetlenie, toto je uz uveritelnejsie.
ono predaj novych aut a predaj jazdeniek boli akoby dve samostatne firmy, autosalon samotny jazdenky nepredaval koncovym zakaznikom ale bazaru, ktory ale realne bol v tej istej budove a predaval auta iba ich znacky.
svokor ked este pracoval v autosalone tak nikdy nema auto dlhsie ako rok, vzdy dostal nejaky novy model, pol roka, rok, jazdil a potom ho predali ako "vystaveny kus"...masterdead napísal: 16 sep 2024, 21:35 Toto robia predajcovia aj na Slovensku. Ja ked som hladal EV6, tak v motor-car mi ukazovali ako uplne nove, tak jazdene ale priamo nimi. Ako mi predajca vysvetloval, tak najcastejsie ide o auta, ktore sa im nedari predat, alebo si ich niekto objednal a neprevzal a im tam proste stoja. Tak ich prihlasia, troska s nimi pojazdia, rok odpisuju a predaju vyrazne so zlavou.
ono predaj novych aut a predaj jazdeniek boli akoby dve samostatne firmy, autosalon samotny jazdenky nepredaval koncovym zakaznikom ale bazaru, ktory ale realne bol v tej istej budove a predaval auta iba ich znacky.