Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
krypto bude stale zaujimavym trhom pre vyrobcov minerov. Mozno sa zníži počet vyrobcov ale všetci urcite nezmiznú.
Co sa tyka kvantovych pocitacov, tak tie mozu casom zmenit toho ovela viacej ako iba tazbu krypta.
Co sa tyka kvantovych pocitacov, tak tie mozu casom zmenit toho ovela viacej ako iba tazbu krypta.
Nefunguje to nahodou tak ze potrebny HW vykon sa upravuje medzi taziarov? Cim menej taziarov tym sa tazenie viac oplati cize to naspat prilaka taziarov.
Je to presne tak, ako píše wladas. Čím viac minerov je, tým je vyšší hash rate a tým je potrebný vyšší výkon pre vyťaženie bloku. Ak by sa vo veľkom začali mineri presúvať a využívať ich HW na AI, tak by sa prepadol hash rate, čo by zase prilákalo nových minerov so slabšími strojmi, pre ktorých by minovanie mohlo byť znovu profitabilné a to by postupne spôsobilo ďalší rast hash rate. Proste pozitívna spätná väzba. Samozrejme len pri zachovaní dopytu po BTC minimálne na tej úrovni, ktorú máme dnes.
Keď sa ale pozriete na graf BTC hash rate, tak ten kontinuálne stúpa, takže si nemyslím, že by došlo k nejakému veľkému odchodu minerov.
No a čo sa týka kvantových počítačov, tak keby bol nejaký vyvinutý s dostatočným výkonom pre prelomenie hashovacích algoritmov, tak máme oveľa väčší problém ako to, že BTC a všetko zvyšné krypto pôjde na $0, keďže v tom momente by nebolo bezpečné absolútne nič v digitálnom svete
Keď sa ale pozriete na graf BTC hash rate, tak ten kontinuálne stúpa, takže si nemyslím, že by došlo k nejakému veľkému odchodu minerov.
No a čo sa týka kvantových počítačov, tak keby bol nejaký vyvinutý s dostatočným výkonom pre prelomenie hashovacích algoritmov, tak máme oveľa väčší problém ako to, že BTC a všetko zvyšné krypto pôjde na $0, keďže v tom momente by nebolo bezpečné absolútne nič v digitálnom svete
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
hashovacie algoritmy su OK. Tiez su bezpecne. Problem je v eleiptickych krivkach a teda ten, co bude mat prvy kvantovy pocitac, tak sa instane stal vlastnikom lubovolnej bitcoinovej penazenky.Pilifo napísal: 12 mar 2024, 11:40 No a čo sa týka kvantových počítačov, tak keby bol nejaký vyvinutý s dostatočným výkonom pre prelomenie hashovacích algoritmov, tak máme oveľa väčší problém ako to, že BTC a všetko zvyšné krypto pôjde na $0, keďže v tom momente by nebolo bezpečné absolútne nič v digitálnom svete![]()
Co je lepsie na holding? BTC lebo ETH? Uz par mesiasov ETHcko neustale oslabuje. Mam daco v ETH a premyslam to prehodit do BTC.
-
Mek
Addict
IMHO BTC
(not financial advice)
(not financial advice)
Ja mám nejaké ETH a tiež rozmýšľam, že by som to swapol za BTC.
Je pravda, že ETH oslabuje voči BTC, ale nečudoval by som sa, keby v "banana zone" bull markete, ktorý ešte asi len príde pár mesiacov po halvingu, zase outperformne BTC, ako sa to stalo posledné 2 cykly. Každopádne určite väčšinu je lepšie držať v BTC, ktorý má menší downside risk.
Je pravda, že ETH oslabuje voči BTC, ale nečudoval by som sa, keby v "banana zone" bull markete, ktorý ešte asi len príde pár mesiacov po halvingu, zase outperformne BTC, ako sa to stalo posledné 2 cykly. Každopádne určite väčšinu je lepšie držať v BTC, ktorý má menší downside risk.
Pekne to lieta
Sakra akurat teraz ma musi crypto.com otravovat s overovanim totoznosti. Nekup to take lacne
Buy the dip a dip dipne ešte
No je to pravda. Tie nehnuteľnosti sa starnutím záhadne nestávajú lepšie a neupgradujú sami od seba svoje featury. Je to len efekt monetárnej inflácie. Ale denominované v BTC cena nehnuteľností stále klesá 
Akurát som čítal pri jednom videu že je bizár začať odpredávať protfolio pre odpalom na 100K pri BTC..Chalpci..prosim nebudte naivni..Kto ešte verí v tu hodnotu? veď sa kompletne rozpadol halving cyklus to sa už nezotaví..takže každé 4 roky už nemožno čakať že BTc začne rásť to jedbnoducho nebude BTC je v takých sračkách že ten akurát tak pojde na nulu...prejdem ku ETF..hovorilo sa ze ETF bud BTC a krypto odpálôia alebo kompletne zastvaia market...bnohuzial stala sa druha moznost ETF vobec nic nepomahajui cene BTC ani kryptu skor spomalili market..dalsia vec..FEd znižil urokove sadzby a BTcv akyrpto robia čo? nič nerastu neodopaluje to..prichadza recesia...ďalšia vec ak bude mať BTC 100 000 K tak uz tu nikto z ans na svete nebude..BNTC skončil BTC je dead akjo cele krypto ja uz kryptu neverim a končím s kryptom nadobro..tak..vybľačal som sa a bude dobre
-
Mek
Addict
Kryptomenam zacinaju doverovat aj insitucionalni investori a od buduceho roka uz budu moct banky drzat BTC.
ETF BTC nie je vsetko. Mozu byt aj ine krypto ETF. Okrem toho neboli spustene zrovna v tej spravnej casti ekonomickeho cyklu ako takeho. Keby sa tlacili peniaze a liali ludom "helicopter money", to by sme videli tie narasty v krypte.
Osobne by som az taky pesimisticky nebol. Ak vsak nevydrzis "hodlovat" dlhsie ako rok-dva, tak potom ano, tento druh investicie pre teba nie je.
ETF BTC nie je vsetko. Mozu byt aj ine krypto ETF. Okrem toho neboli spustene zrovna v tej spravnej casti ekonomickeho cyklu ako takeho. Keby sa tlacili peniaze a liali ludom "helicopter money", to by sme videli tie narasty v krypte.
Osobne by som az taky pesimisticky nebol. Ak vsak nevydrzis "hodlovat" dlhsie ako rok-dva, tak potom ano, tento druh investicie pre teba nie je.
Podobne prispevky ako teraz od dekarbona ma len utvrdzuje ze krypto ma stale buducnost
Ale uz ma dlho serie ze btc nejak uteka od ETH ktore vlastnim.
Ale uz ma dlho serie ze btc nejak uteka od ETH ktore vlastnim.
Inak Salvádor má Bitcoin ako oficiálnu menu. 
ahojte, mám na coinbase nejaké ETH, chcel by som ho zameniť na EUR a poslať na účet, lenže mi vyskočí okno že musím potrvidť svoje údaje (adresa, atď), keď kliknem v okne na potvrdiť údaje tak ma to len hodí na domovskú stránku, neviem nič potvrdiť. Neviete čo s tým, resp ako inak vybrať tie peniaze?
ďakujem
ďakujem
-
starysomar
Hardcore addict
Tneto pribeh sa tu uz omiela roky... imho sa podla mna k tomu uz nedopracuje nikdystarysomar napísal: 22 okt 2024, 10:50 Riadna smola:
https://zive.aktuality.sk/clanok/p9BU8E ... aign=cross
Zostal este niekto altivny na Pi Network? Aktualne sa blizi deadline na KYC (asi o tyzden) a tusim do konca roka je desdline na migraciu platnych coinov do mainnetu.
CoinMarketCap zatial ukazuje cenu cca 75€ (co sa mi samozrejme zda extremne prestrelene), tak teda uvidime. Ja som akurat vcera skompletizoval vsetky formality a teraz som vo fronte na migraciu coinov.
CoinMarketCap zatial ukazuje cenu cca 75€ (co sa mi samozrejme zda extremne prestrelene), tak teda uvidime. Ja som akurat vcera skompletizoval vsetky formality a teraz som vo fronte na migraciu coinov.
ja aktivny uz nie som dlhsie. ale par mesiacov dozadu mi pisal kamarat ze aha aka cena tak som presne spravil vsetko co chceli a potom ked som zistil ze vlastne to aj tak nie je predajne zatial tak som si len trieskal hlavu o stenu ze som sa nechal nachytat aby som im vsetky svoje osobne udaje dal.
ta cena nebude ani tisicina tych 75 eur realne. ked ja mam niekolko tisic pi coinov a to som to "tazil" chvilu a uz dost neskoro tak to znamena ze vsetci musia mat tych pi coinov ako nasratych a vsetci len cakaju kedy to budu moct predat.
realna otazka je ci niekto caka aby to mohol kupit...
ta cena nebude ani tisicina tych 75 eur realne. ked ja mam niekolko tisic pi coinov a to som to "tazil" chvilu a uz dost neskoro tak to znamena ze vsetci musia mat tych pi coinov ako nasratych a vsetci len cakaju kedy to budu moct predat.
realna otazka je ci niekto caka aby to mohol kupit...