Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Taurin a kofein ma zly vplyv na vyvoj deti.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

heker napísal: 26 sep 2024, 21:52Aky mate problem s energetakmi?
EDIT: OK, budem pokracovat v teme o energetakoch.

Energeticke napoje - Strana 26 - www.hojko.com
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja osobne z energatakmi problem nemam, ono v nich nie je nic co by nebolo aj inde. Problem je v davke danych veci. Ked si ho obcas das v pohode, ked ich pijes kazdenne ma to nejake negativne ucniky, ked ich skombinujes s vidkou je to zabijak nervovej sustavy.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Mirrorion napísal: 26 sep 2024, 1:49 v Tescu sa mi stalo,že na samoobslužnej pokladni mi museli "odblokovať" aj nealko pivo s obsahom alkoholu 0,0%.
ale keďže som pracoval v podobnom korporáte, tak už za tým nejakú logiku ani nehľadám...

(radšej by som bol, keby energeťáky predávali až od 18r)
ano lebo stale je to pivo..a aj na obale je uvedena znacka od 18 rokov
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nealko pivo ma 0,5% tak aj preto.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tie radlery maju 0.0% predsa, nie?
tiez si myslim ze je to proste tym ze je to pivo. nebudem klamat, radler moze byt malinovka bez alkoholu ale ked vidim dieta s radlerom v ruke tak mi to nie je uplne po srsti, normalizuje pivo a uci deti ze je to ok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

odborníci hovoria že deti a mladiství by nemali piť ani nealkoholické pivá, lebo ich to učí na tu chuť
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aj akúsi rutinu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

všimol som si zaujimavu vec: každe kino si udava na rovnaky film rozdielne vekove obmedzenia. Jedno 18rokov, druhe od 15 rokov a Netflix 16+. Vzdy som si myslel ze v ramci jednej krajiny ma dany film pevne dany jeden typ vekoveho obmedzenia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie vzdy sa da objednavat z velkych eshopov a vzdy mi je proti srsti davat svoje osobne udaje random eshopu (ktoreho zabezpecenie moze byt mizerne). financne to uz je vyriesene sluzbami ako paypal/google play/gopay a podobne.
najcastejsie ked nieco objednavam tak si to nechavam zaslat do nejakeho boxu. nemohla by packeta lebo niekto rozbehnut sukromne nakupovanie? ja by som mal na packete konto s mojimi vsetkymi udajmi, na eshope by som len vybral dorucenie packetu, rovnako by som si vybral box kam to chcem zaslat a to by malo stacit, nie? packeta eshopu da heslo, eshop to napise na balik. vobec nepotrebuje vediet moje meno, telefonne cislo ci adresu.
dokonca aj tie platby by mohli byt cez packetu, proste eshop by o mne nevedel nic.
chapem ze pre firmy by to asi nebolo ale koncovemu zakaznikovi predsa fakturu davat nemusis, staci pokladnicny blok.

snazim sa najst nejake kriticke miesta kde by mohli vzniknut problemy. ani reklamacia by nemal byt problem, nie? na to ti tiez staci blocik.

(btw je packeta akciova spolocnost? viem ze na slovensku je iba sro ale je to nadnarodna spolocnost, ma verejne obchodovatelne akcie?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Možno preto, že by si tabak, alkohol a iné mohli veľmi ľahko objednať nezletilí.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a to si teraz nemozu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid

mozes si nastavit limit platieb na jeden den cez net na nizku sumu a ked budes potrebovat urobit nakup za vyssiu sumu tak to proste manualne zmenis v internetbankingu a zase potom vratis nazad. Ano nie je to moc šikovné ale ja to tak robím a aspon viem že viac ako par € nikto zneuzit nemoze. :-)
aacid napísal: 02 okt 2024, 9:06 a to si teraz nemozu?
v takych pripadoch by mal kurier overit pri preberani vek, tak je to oicialne teraz nastavene
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Na taketo veci mi uz viac ludi odporucilo pouzivat Revolt, jeden z produktov by mala byt kreditka, ktoru si dobijas manualne.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

virtualnu kartu ma aj mbank a myslim, ze aj nejake ine sk banky
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

aacid napísal: 02 okt 2024, 9:06 a to si teraz nemozu?
Normálne nemôžu, zatiaľ každá stránka s tabakom chcela po mne pri registrácii kópiu občianskeho... Bez toho by mi neposlali tovar
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 02 okt 2024, 9:08mozes si nastavit limit platieb na jeden den cez net na nizku sumu a ked budes potrebovat urobit nakup za vyssiu sumu tak to proste manualne zmenis v internetbankingu a zase potom vratis nazad. Ano nie je to moc šikovné ale ja to tak robím a aspon viem že viac ako par € nikto zneuzit nemoze. :-)
ako som pisal, o platbu az tak nejde, pokial platim cez nejaku branu ako gopay alebo paypal tak sa nebojim. ide mi skor o tie osobne informacie.
gogo956 napísal: 02 okt 2024, 9:08v takych pripadoch by mal kurier overit pri preberani vek, tak je to oicialne teraz nastavene
takze posielanie tabakovych vyrobkov do boxov asi nebude dovolene. tym padom by to nemuselo byt dovolene ani potom.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ma tak napadlo keď nedavno rozoberali tie 13 dôchodky a že tí čo žili a pracovali väčšinu života mimo Slovenska a na staré kolená sa rozhodli užívať si vyšší životný štandard na Slovensku a povedzme tu odpracovali nejaký mikro čas, tak dostali ten 13 dôchodok, tak ako to majú v prípade zdravotného poistenia?

Ak niekedy kedsi dávno platil on alebo zamestnávatel za neho zdravotné odvody, tak akonáhle odíde na dôchodok, tak má nárok na slovenske zdravotné poistenie? Teda že ho za neho na dôchdku platí štát aj keď tu do systému odviedol mikro odvod? Prípade, keď večšinu života odvázdal odvody v zahraničí, tak má nárok na dôchodku sa dať ošetriť tam? Alebo to tak v zahraničí nefunguje a musí si poistenie platiť aj ako dôchodca?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 02 okt 2024, 15:31 Ak niekedy kedsi dávno platil on alebo zamestnávatel za neho zdravotné odvody, tak akonáhle odíde na dôchodok, tak má nárok na slovenske zdravotné poistenie? Teda že ho za neho na dôchdku platí štát aj keď tu do systému odviedol mikro odvod? Prípade, keď večšinu života odvázdal odvody v zahraničí, tak má nárok na dôchodku sa dať ošetriť tam? Alebo to tak v zahraničí nefunguje a musí si poistenie platiť aj ako dôchodca?
Za dôchodcov platí zdravotné poistenie štát automaticky. Je jedno koľko pracovali. Dokonca platí aj za tých, ktorí nikdy nerobili a nemajú nárok na dôchodok.
https://www.vszp.sk/platitelia/platenie ... nec-statu/

V prípade ľudí, ktorí časť života prežili a odpracovali v zahraničí, tak je to na zákonoch tej krajiny, v ktorej žili...a na ich vlastnom rozhodnutí, či budú zdravotne poistení tu alebo tam. Ak majú dôchodkový vek a nie sú poistencami v inej EU krajine, automaticky sa stávajú poistencami štátu tu na Slovensku.

___
___
Nárok na 13. dôchodok má prakticky každý, kto má nárok na akýkoľvek dôchodok.
https://www.socpoist.sk/socialne-poiste ... 3-dochodok
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 02 okt 2024, 15:54 V prípade ľudí, ktorí časť života prežili a odpracovali v zahraničí, tak je to na zákonoch tej krajiny, v ktorej žili...a na ich vlastnom rozhodnutí, či budú zdravotne poistení tu alebo tam. Ak majú dôchodkový vek a nie sú poistencami v inej EU krajine, automaticky sa stávajú poistencami štátu tu na Slovensku.
Toto, napr. také Kysuce, polovica ludí tam prcuje v Čechách ak nie viac, prípadne ludia na juhu v Maďarsku, možno aj niekto na západe v Rakúsku, ak žili väčšinu života v cudzej krajine a majú odpracované na SK len nejaké mizivé roky, že či je im umožňené využívať zdravotný systém tých štátov keď sú na dôchodku ako keď prímajú aj ten ich dôchodok odtial, alebo teda prímu to slovenské s vedomím, že tam za tie roky odvádzali svoje peniaze pre iný systém.
Napísať odpoveď