Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:11 mLuks -
Ak poznáš takéto slona a máš dôkaz tak budiš.
NIe, ja chcem od teba postup ako dokážeš neexistenciu lietajúceho ružového slona s modrým chobotom. Aby som ja vedel, aký postup mám použiť na dokázanie neexistencie boha.
Na súde sa dokazuje nevina.
Kde? Na akom? Nevina sa nedokazuje, pretože podľa prezumcie neviny si nevinný až do vyrieknutia právoplatného rozsudku o tvojej vine.
A navyše platí.
Latinský právny výraz „in dubio pro reo“ znamená „v pochybnostiach v prospech obvineného“. Tento výraz predstavuje jednu zo základných zásad trestného konania, ktorá je upravená v ust. § 2 Trestného poriadku.

Táto zásada pochádza ešte z čias stredoveku a vychádza z myšlienok rímskeho práva. Pochybnosťami sa v tomto prípade majú na mysli pochybnosti skutkového, nie právneho charakteru. Daná zásada sa v praxi prejavuje tak, že pokiaľ orgány činné v trestnom konaní nezistia skutkový stav veci dostatočne bez akýchkoľvek pochybností, má sa zato, že rozhodnutie musí byť vydané vždy v prospech obvineného. Jednoducho povedané, ak má súd čo i len najmenšiu pochybnosť o vine obvineného, povinnosťou súdu je rozhodnúť v jeho prospech. Táto zásada je neoddeliteľne spätá aj s ďalšou zásadou, a to zásadou prezumpcie neviny.
A tie otázky (list/jedlo) keď som si niečo poslal/objednal a nepríde to, tak sa to dokazuje, že som si to vyžiadal a neprišlo to.
Ako, napíš presný postup.
Kurier povie, že ti doručil jedlo, ty povieš že nedoručil a žiadaš vrátenie peňazí. Slovo proti slovu. Ako dokážeš, že jedlo nebolo naozaj doručené, aby si reštaurácia/služba nemyslela, že si len špekulant, ktorý sa chce najesť zadarmo?
Lenže ty ako ateista tvrdíš že Boh neexistuje, lebo si si sám od seba povedal že neexistuje, ale nato aby neexistoval potrebuješ dôkaz.
NIe, nie, opäť nie. Ja nepotrebujem dôkaz na to aby boh neexistoval. Mne stačí, že nie je dostatok relevantných dôkazov o jeho existencii. Negatívna skutočnosť je preukázaná nedostatkom dôkazov pozitívnej skutočnost. Kým nie je fakticky dokázaný tak pre mňa neexistuje. A ja som si to sám nepovedal, povedali to chýbajúce relevantné dôkazy o jeho existencii.
Ako existujú energie, alebo plyny vo vzduchu, hoci predtým o nich ľudia nevedeli že existujú, tak sa dokazujú.

Plyny atď vieš zmerať, teba boli dokázané meraním, meranie vieš kedykoľvek opakovať. Keď budeme vedieť zmerať boha, potom bude dokázaný, dovtety jeho existencia nemá faktický základ.
Duchovia sa tiež dokazujú hoci v nich nemusíš veriť.
A vieme na 100% povedať, že to boli nejaký duchovia? Ale keď už si pri duchoch, ich prítomnosť na nejakom mieste sa snažia dokázať fotkami, vidami, meracími zariadeniami atď. Ale zmeral a odfotil už niekto boha?
Predpokladám že veríš v mimozemšťanov, či nie ?
NIe na takej úrovni aby si to ty mohol nazvať vierou a zas tu dve strany vykrikovať, že mám vieru a "aha, ateista verí". Na zelených mužíčkov, čo prídu obsadiť planétu? NIe.

Že pri veľkosti vesmíru, možne byť niekde iná galaxia s inou formou života? Možné to je, ale len veda na to môže dať odpoveď a vierou to nenazývam. Pokiaľ ale niekde existuje aj iný život, tak to ale vyvracia existenciu boha. V biblii sa nič také nepíše, žeby aj niekde inde bol nejaký Ježiš II a Svet II atď.

Autoeditácia príspevku po 7 min 32 sek:
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:30 Existencia/neexistencia Boha sa bude dať dokázať o stovky/tisíce rokov technologiou ako aj iné.
A prečo sa ten boh proste nezjaví a vybavené?
Prečo dovolí ľudom až o tie stovky/tisíce rokov neskôr aby ho odhalili, že "aha existuje" vedu/technikou a nie už teraz? To všetky tieto generácie ľudí sú nejako menej cenné pre boha, že si nezaslúžia vedieť naozajstnú pravdu ale majú mať len vieru. A tie neskôršie generácie po jeho dokázaní už budú mať fakty a nie len vieru.

Prečo dnes ten boh požaduje od ľudí aby v neho verili "blahoslavení sú tí, ktorí uverili" či ako sa to vraví. A potom tomu bohu už bude stačiť, len že o ňom ludia budú vedieť, že je.

To je dosť hnusné od toho dobrotivého, milosrdného, láskavého, dobrého, atď, boha, ktorý chce ľudom len dobre.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

To je márne - rácio versus sny.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

harrison - ako aj pri lochneskej príšere alebo Yetim sa to dokazuje existencia/neexistencia.
mLuks - dokazuje,...potvrdená objednávka,...preto sa dokazuje ako aj u duchov...dimenzie predsa.
starysomar - sny majú aj ateisti tým pádom, podla delenia, v nedávno uvedených linkoch kto z nich v čo verí.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 20:18 harrison - ako aj pri lochneskej príšere alebo Yetim sa to dokazuje existencia/neexistencia.
Lenze lochnesku sme dokazali "vyvratit" rovnako ako krestanseho Boha.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Blastbit - nechel som použiť iné slovko, preto "sny".
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 20:18 mLuks - dokazuje,...potvrdená objednávka,...preto sa dokazuje ako aj u duchov...dimenzie predsa.
keď chceš debatovať, tak skús písať normálne ako človek alebo sa vykašli na to a nediskutuj. Či si jak malé decko, že musíš mať posledné slovo aj keď to nedáva zmysel? Na to je tu quote tag aby si citoval na čo reaguješ a reagoval vecne.

"dokazuje" - to je k čomu? Na ktorú časť môjho postu si reagoval?

"potvrdená objednávka" - A ako potvrdená objednávka dokazue to, že ty si reálne prebral alebo neprebral jedlo od kuriéra? Postup - objednáš si jedlo, reštaurácia prijíme objednávku, urobí jedlo, pošle kuriera k tebe, kurier príde na miesto, neodovzdá ti jedlo a zje ho on, ty reklamuješ, že ti neprišlo jedlo, reštaurácia/kurierska spoločnosť žiada dôkaz, že ti neprišla objednávka - Aký dôkaz predložíš?
Kuriér odklikne objednávku ako doručenú, pri konfrontácii s tvojou reklamáciou sa bude kuriér brániť, že on ti to odovzdal, že ty klameš.
Videl si také tie memečka, že napr. "wolt žiadal ukázať, že mi neprišlo jedlo" a človek sa odfotil pred prázdnym stolom s príborom v ruke, alebo s prázdnym rukami atď. - Aký dôkaz by si predložil ty, že ti neprišlo jedlo? Ako by si teda preukázal túto negatívnu skutočnosť?

"preto sa dokazuje ako aj u duchov" - ale pritomnosť duchov sa zisťuje zväčša zo zvedavosti a znovu zopakujem, že nie je potvrdené, že sú to naozaj nejakí duchovia, alebo konkrétni duchovia.

"dimenzie predsa" - čo?

Na čo si ale hlavne nezareagoval, je to, že si mi nenapísal postup akým dokážeš neexistenciu lietajúceho ružového slona s modrým chobotom.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 02 okt 2024, 20:41 Lenze lochnesku sme dokazali "vyvratit" rovnako ako krestanseho Boha.
Tam nie je dôkaz že či existuje alebo neexistuje, čiže žiadne vyvrátenie neexistuje.

Autoeditácia príspevku po 1 min 12 sek:
mluks - Odpovedal som vecne keď zase vidím, že ma nerozumieš. Slona si si ty vymyslel, ak aj nie, tak taký istý postup ako aj pri iných bytostiach.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:05 mluks - Odpovedal som vecne keď zase vidím, že ma nerozumieš. Slona si si ty vymyslel, ak aj nie, tak taký istý postup ako aj pri iných bytostiach.
Neodpovedal si vecne absolutne na nič.

My tu všetci zučastnení v tejto debate teraz tvrdíme, že neexistencia sa nedokazuje, ty jediný tvrdíš, že sa dokazuje. My nevieme ako, ty vieš ako, tak nás zasväť do toho a povedz nám to? Ako teda máme my dokázať neexistnciu, pouč nás.

Ja som si slona vymyslel? - Takto sa teda dokazuje neexistencia?
Ty si si boha vymyslel. Tí ľudia tam kdesi nazačiatku, keď s tým začali si boha vymysleli. Vybavené, dokázaná neexistencia boha.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Viackrát som odpovedal že sa dokazuje technologiami. Neexistencia je slovo pre niečo čo človek nevie obhájiť, niečo ako vy niektorí.
Preto radšej napíšete, že neexistuje lebo neexistencia sa nedokazuje, ale keď sa jedná o mimozemšťanov vtedy presne viete ako čo dokázať. :wink:
Tak potom ty a další ateisti ste si vymyleli mimozemšťanov rôznych foriem a takto by sme sa o tom mohli doťahovať stovky strán, nič viac nič menej.
Nejaké dristy o kurieroch a jedle, to ma nezaujima, lebo ja viem, že ked som si objednal niečo, tak viem že to mám potvrdené a vie to aj kurier.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:05 Tam nie je dôkaz že či existuje alebo neexistuje, čiže žiadne vyvrátenie neexistuje.
A pri tom, 99% svetovej poplacie povazuju Lochnesku za urban legendu. Ved sa uz skuamala enviromentalna DNA, cele sa to peskenovalo sonarmi a ziadna Lochneska.

Preco by teda Boh mal byt iny? Preskovali sme fyziku, zachtili sme neutrina, statisticky spracovali modlitby a ziaden Boh.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 02 okt 2024, 21:17 A pri tom, 99% svetovej poplacie povazuju Lochnesku za urban legendu. Ved sa uz skuamala enviromentalna DNA, cele sa to peskenovalo sonarmi a ziadna Lochneska.

Preco by teda Boh mal byt iny? Preskovali sme fyziku, zachtili sme neutrina, statisticky spracovali modlitby a ziaden Boh.
Lochneska môže byt kludne dávny jašter svojim spôsobom, kedže aj iné morské tvory nepoznáme a objavujeme ich.
K Yetimu mi čo povieš ? Lenže Boh môže byt neviditelný a technologia nám môže pomôcť zviditelniť - ale až storočiami.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:15 Viackrát som odpovedal že sa dokazuje technologiami.
Akými technologiami, čo? kde?
Neexitencia je slovo pre niečo čo človek nevie obhájiť, niečo ako vy niektorí.
Preto radšej napíšete, že neexistuje lebo neexistencia sa nedokazuje,
dnes nemáš veľmi svoj deň, že? Mám pocit, že toto písal andrej danko. ...Ale v tvojej reči, "boh" je slovo pre niečo, čo si človek nevie vysvetliť, niečo ako vy veriaci.
ale keď sa jedná o mimozemšťanov vtedy presne viete ako čo dokázať. :wink:
Tak potom ty a další ateisti ste si vymyleli mimozemšťanov rôznych foriem a takto by sme sa o tom mohli doťahovať stovky strán, nič viac nič menej.
čo ty máš s tymi mimozemšťanmi? uniesli ťa a robili na tebe testy či čo? Čo majú ateisti s mimozemšťanmi? Povedal som ja snáď, že mimozemšťania existujú alebo, že sú dokázaní?
Nejaké dristy o kurieroch a jedle, to ma nezaujima, lebo ja viem, že ked som si objednal niečo, tak viem že to mám potvrdené a vie to aj kurier.
To nie su dristy, to je logika, ktorej evidentne nechápeš. Je to presne to čo ty žiadaš odomňa aby som ti dokázal neexistenciu boha, na príklade s jedlom ti ukazujem, že neexistencia (negatívna skutočnosť) sa dokázať nedá. Lenže asi ti to tvoja logika veľmi neberie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zase píšeš odveci ale zakaždým ti tieto srajdy skomentujem, lebo ty túto tému berieš len na odbavovanie sa nič viac. Ako ti odpíšem tak odpíšem a odpísal som ti viac než je potrebné. Je mi záhada tvoje urážanie dokonca liberálneho Boha, to je dosť protichodné, tak ty si tým Dankom zrejme každý deň. Aby liberál urážal liberálneho Boha čo nič zlé nekázal, práve naopak, tak to je až klišé.
K téme niečo viac dôležité - nie moc pekná vizitka biskupa https://dennikn.sk/4119509/v-madarsku-s ... tazovania/
mLuks
Addict
Addict

To by ten liberálny boh najprv musel existovať a keďže neexistuje, lebo jeho existencia nebola dokázaná a neexistencia sa nedokazuje, lebo si nám nenapísal ako, tak to vôbec nie je záhada.

Ale boh, ktorý v jeho mene nechá predstaviteľov cirkvi (teda svojej zastupiteľskej organizácie na zemi) štvať ľudií proti lgbti, nie je veľmi liberálny boh, takže neviem ani o ako boha zase hovoríš.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nebola dokázaná ani v dnešnej dobe, tak sa má dokázať a to technologiami (viackrát zopakované), ale až o storočia neskor to bude možné.
Ked zviditeľnia aj iné čo sme pokladali za neviditelné a neexistujúce no predsa to existuje. Tak cirkevný lgbt majú v zuboch ateistických lgbt.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:48 Nebola dokázaná ani v dnešnej dobe, tak sa má dokázať a to technologiami (viackrát zopakované), ale až o storočia neskor to bude možné.
Ked zviditeľnia aj iné čo sme pokladali za neviditelné a neexistujúce no predsa to existuje.
odcitujem sám seba, lebo sa mi to nechce písať znovu, odignoroval is to a neodpovedal si na to.
mLuks napísal: 02 okt 2024, 18:59 A prečo sa ten boh proste nezjaví a vybavené?
Prečo dovolí ľudom až o tie stovky/tisíce rokov neskôr aby ho odhalili, že "aha existuje" vedu/technikou a nie už teraz? To všetky tieto generácie ľudí sú nejako menej cenné pre boha, že si nezaslúžia vedieť naozajstnú pravdu ale majú mať len vieru. A tie neskôršie generácie po jeho dokázaní už budú mať fakty a nie len vieru.

Prečo dnes ten boh požaduje od ľudí aby v neho verili "blahoslavení sú tí, ktorí uverili" či ako sa to vraví. A potom tomu bohu už bude stačiť, len že o ňom ludia budú vedieť, že je.

To je dosť hnusné od toho dobrotivého, milosrdného, láskavého, dobrého, atď, boha, ktorý chce ľudom len dobre.
Tak cirkevný lgbt majú v zuboch ateistických lgbt.
Ja sa ťa pýtam prečo to liberalny boh dovolí, nie kto má koho rád?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Odpovedal som na všetko čo bolo nutné nepotrebujem ti viac nato odpovedať.
Sak si maj názory aké vieš, ja ich mám tiež na tému bytosti, božstvá, Boh, kuriéri, slony. :roll:
Ja som ti odpovedal na cirkev a to že Boh niečo dovolí, to môže byť aj Satanova robota, prečo toho nehaníš ?
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:54 Odpovedal som na všetko čo bolo nutné nepotrebujem ti viac nato odpovedať.
Takže ti došli argumenty a nemáš k tomu čo povedať
Ja som ti odpovedal na cirkev a to že Boh niečo dovolí, to môže byť aj Satanova robota, prečo toho nehaníš ?
Pretože podľa vás je len boh jediný všemohúci, stvoriteľ všetkého, atď. Takže stvoril aj satana, haniť satana nemá význam, ak satana stvoril boh, treba haniť stvoriteľa, toho jediného všemocného stvoriteľa a tým je boh, ktorý keby chcel, tak satana aj zničí a bol by pokoj od všetkého zlého.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Neexistencia sa bežne dokazuje, aspoň vo vede.
V matematike, formálnych jazykoch a automatoch a pod.

Keď niekto chce dokázať neexistenciu Boha, mohol by začať tým ako všetko vzniklo a čo je po smrti.
Dokedy to niekto nevysvetli bez Boha (čiže nikdy), dovtedy sa bude veriť, že všetko urobil Boh a po smrti nás súdi Boh. To je najlogickejšie vysvetlenie, nie ako že všetko sa urobilo samé od seba. :)

Ružového slona je do toho zbytočné ťahať.:)

Väčšina ľudí nechce žiť tak, že sme vznikli z ničoho, sme tu pre nič a po smrti zas nič.
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 02 okt 2024, 22:08 Väčšina ľudí nechce žiť tak, že sme vznikli z ničoho, sme tu pre nič a po smrti zas nič.
Presne táto veta vystihuje celú vieru, ľudia nie sú schopí prijať tento holý fakt a preto si vymysleli bohov a náboženstvá. Na zvyšok tvojich bludov je zbytočnosť reagovať.
Napísať odpoveď