Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

curta
Light Professional
Light Professional

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa curta »

Ty by si mohol úplne prestať reagovať, keďže tie chabé argumenty vzbudzujú skôr ľútosť. :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Argumentovať na "argumenty" ružový slon, potom preistotu ružový slon s modrým chobotom a krídlami, kurieri a jedlo, Satan dobrák, tak určite :wink:
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mLuks »

myslíš svoje? to máš pravdu, žiadne nemáš, to je poľutovania hodné.

Autoeditácia príspevku po 5 min 44 sek:
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 22:25 Argumentovať na "argumenty" ružový slon, potom preistotu ružový slon s modrým chobotom a krídlami, kurieri a jedlo, Satan dobrák, tak určite :wink:
Aregumentovať na "argumenty", boh je dobrý, boh je láska, boh stvoril všetko, boh to tak chce, boha dokážeme o tisíce rokov neskor, boh nemôže za zlo, to satan, boh bla bla bla, neexistencia sa dokazuje ale nepoviem vám ako...ale áno budem, len presne preto aby som vám ukázal ako sa mýlite a dristate bludy.

Dvaja ublížení a ofučaní veriaci, ktorí nezvládajú argumentačnú diskusiu, tak to hrajú na sarkastické poznámky.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 22:25 Argumentovať na "argumenty" ružový slon, potom preistotu ružový slon s modrým chobotom a krídlami, kurieri a jedlo, Satan dobrák, tak určite :wink:
Aký je rozdiel v argumentácii na ružového slona a tvojho po novom, neviditelneho "Boha"? Ja v tom nevidím žiaden rozdiel.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Sarkastické poznámky ? To že napíšem čo si písal ako "argumenty", ty si začal s takými kecami nie ja.
A ked si nedostal také odpovede aké si si ty želal, tak už to hráš na "nemáš argumenty", "ublížený veriaci" a pod.

Autoeditácia príspevku po 2 min 56 sek:
lukas9206 napísal: 02 okt 2024, 22:36 Aký je rozdiel v argumentácii na ružového slona a tvojho po novom, neviditelneho "Boha"? Ja v tom nevidím žiaden rozdiel.
Ružový slon je ružový kvoli pigmentu a to sa vie vedecky hned ozrejmiť prečo je tomu tak.
Zatial čo neviditelný Boh ak sú pochybnosti o jeho existencii tak ho zviditelniť ako aj iné čo bolo neviditelné a už je viditelné.
mLuks
Addict
Addict

no veď nemáš argumenty, keď ani neodpovieš, lebo tebe sa nechce, to čo je za diskusia. Takto sa vedie diskusia? najprv sa tu biješ do prs ako sa neexistencia dokazuje a keď od teba chcem aby si nám teda dokázal neexistenciu niečoho, tak sa ofučíš a robíš tu takéto scény?

Tak dokáž neexistenciu Alaha, Budhu, mne je jedno. Ale dokáž neexistenciu ak tvrdíš, že sa neexistencia dokazuje.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 22:41 Zatial čo neviditelný Boh ak sú pochybnosti o jeho existencii tak ho zviditelniť ako aj iné čo bolo neviditelné a už je viditelné.
Uveď príklad niečoho neviditeľného čo je teraz vidieť.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 22:41 Zatial čo neviditelný Boh ak sú pochybnosti o jeho existencii tak ho zviditelniť
A čo keby sa zviditeľnil on sám? Veď je predsa živý a vníma, napr. aj to, že sa tu teraz o ńom naťahujeme. Tak nech sa zviditeľní a bude pokoj.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 02 okt 2024, 22:44 Uveď príklad niečoho neviditeľného čo je teraz vidieť.
Energia

Autoeditácia príspevku po 1 min :
mLuks napísal: 02 okt 2024, 22:42 no veď nemáš argumenty, keď ani neodpovieš, lebo tebe sa nechce, to čo je za diskusia. Takto sa vedie diskusia? najprv sa tu biješ do prs ako sa neexistencia dokazuje a keď od teba chcem aby si nám teda dokázal neexistenciu niečoho, tak sa ofučíš a robíš tu takéto scény?

Tak dokáž neexistenciu Alaha, Budhu, mne je jedno. Ale dokáž neexistenciu ak tvrdíš, že sa neexistencia dokazuje.
Vidno ako čitaš tie príspevky ked som uviedol technologiu ale až o pár stoviek až tisíc rokov. Teraz sa to nedá, ako ani existencia mimozemstanov.
Ja som sa ofučal ? Ved ti na všetko odpovedám či stručne či rozšírene, ale očividne nerozumieš, ked aj tie príspevky čitaš a reaguješ ako reaguješ.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 22:51 Vidno ako čitaš tie príspevky ked som uviedol technologiu ale až o pár stoviek až tisíc rokov. Teraz sa to nedá, ako ani existencia mimozemstanov.
Keby boh existoval, tak by zariadil aby tá technológia bola už teraz, nie až o tisíc rokov. Mimo toho, že by sa mal zjaviť sám od seba a nečakať na to, kým ľudia sami vymyslia technologiu, ktorou odhalia jeho existenciu. Toto je absurdný blud.
Ved ti na všetko odpovedám či stručne či rozšírene, ale očividne nerozumieš,
Už tri spíspevky sa ťa pýtam , prečo sa boh neukáže sám? A jediná tvoja odpoveď bola.
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 21:54 Odpovedal som na všetko čo bolo nutné nepotrebujem ti viac nato odpovedať.
teraz si znovu odignoroval moju otázku na to a neodpovedal.
mLuks napísal: 02 okt 2024, 18:59 A prečo sa ten boh proste nezjaví a vybavené?
Prečo dovolí ľudom až o tie stovky/tisíce rokov neskôr aby ho odhalili, že "aha existuje" vedu/technikou a nie už teraz? To všetky tieto generácie ľudí sú nejako menej cenné pre boha, že si nezaslúžia vedieť naozajstnú pravdu ale majú mať len vieru. A tie neskôršie generácie po jeho dokázaní už budú mať fakty a nie len vieru.

Prečo dnes ten boh požaduje od ľudí aby v neho verili "blahoslavení sú tí, ktorí uverili" či ako sa to vraví. A potom tomu bohu už bude stačiť, len že o ňom ludia budú vedieť, že je.

To je dosť hnusné od toho dobrotivého, milosrdného, láskavého, dobrého, atď, boha, ktorý chce ľudom len dobre.
Tri krát si mi na toto neodpovedal, ale ty budeš klamať, že odpovedaš na všetko.
curta
Light Professional
Light Professional

mLuks keď dostane kvalitné argumenty, tak povie "drísty, bludy, trollovanie, lži" :lol: na viac proste nemá, a z nejakého záhadného dôvodu považuje za argumenty, len tie svoje chabé pokusy
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Je povinný sa zjaviť satanášovi mLuksovi lebo si to on praje ? Je povinný Blastbit odpovedat na všetko čo si mLuks zmyslí ?
Nie som povinný na všetko odpovedať (hoci som aj stručne odpovedal), celu tu diskusiu si opäť len ty sám začal s výplodmi bludov o slonoch, kurieroch a jedle, Satanovi dobrákovi, "zlý boh", čo je inak liberálny Boh s jeho prikázaniami. No a predtým celé strany popierať v koho a čo veria ateisti a v koho nie a nakoniec napísať "mna to nezaujima", potom neskor sám dodáš link ateistickeho delenia. Si dobre pomotaný.
mLuks
Addict
Addict

aha, kvalitný argument je, že boh sa nám neukáže ale počká kým my vymyslíme technologiu, ktorou ho objavíme. Ano Curta, "máš pravdu". Bohužiaľ, za blázna si na tomto fóre ty, nie ja.

Autoeditácia príspevku po 2 min 57 sek:
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 23:12 Je povinný sa zjaviť satanášovi mLuksovi lebo si to on praje ? Je povinný Blastbit odpovedat na všetko čo si mLuks zmyslí ?
Nie som povinný na všetko odpovedať (hoci som aj stručne odpovedal), celu tu diskusiu si opäť len ty sám začal s výplodmi bludov o slonoch, kurieroch a jedle, Satanovi dobrákovi, "zlý boh", čo je inak liberálny Boh s jeho prikázaniami. No a predtým celé strany popierať v koho a čo veria ateisti a v koho nie a nakoniec napísať "mna to nezaujima", potom neskor sám dodáš link ateistickeho delenia. Si dobre pomotaný.
No je v jeho vlastnom záujme sa zjaviť ľudom, ale na ľudoch mu nezáleží. A už nemotaj dve na tri. Teraz si do jedného postu posplietal x debát a myslíš si aký si frajer. Pomotaný si jedine ty, lebo nevieš čo píšeš a nevieš siani stáť za svojimi nazormi a čo je hlavné nevieš si ich obhájiť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Celé tie hodiny ti ich píšem, donekonečna ich nebudem omielať preteba. Sak maj si posledné slovo.
K téme - curta - zachytil si nejaké informácie ohladom pozitívnych alebo negatívnych situácii v Cirkvi ?
Aký máš názor na technologické pokroky pri zisťovaní existencie neviditelných alebo rôznych dalších bytostí ?
curta
Light Professional
Light Professional

No čo sa týka Cirkvi na Slovensku, to bolo pozitívne, od blahorečenia slovenského bohoslovca pred mesiacom. Vo svete cesta pápeža po Ázii a Oceánii. Inak nič nové.
Technológie vítam napr. pri objavovaní mimozemského života, aj keď sme len na začiatku. Ledva skúmame Mars a ostáva nám miliarda hviezd s planétami v našej galaxii a ďalšia stovka miliárd galaxií. Neviem či to niekedy zvládneme preskúmať. A možno sa potom zas objaví nový vesmír. Dokázať nejaké bytosti mimo priestoru a času sa asi našimi technológiami nedá. Skôr psychologicky - zázraky, nevysvetliteľné javy; mŕtvy, ktorý videl veci v iných miestnostiach a podobné nevysvetliteľné veci.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vy tu ozaj dve strany riesite ze nevieme dokazat existenciu boha lebo je neviditelny? :D :D :D

pokial je boh nieco co sa nehybe, nekona ziadne ciny ani s nikym nekomunikuje, tak ano, jedina moznost je prist na to ako ho zviditelnit.
ale nebol by dostatocny dokaz boha jeho ciny? tato entita stvorila svet, stvorila zivot, stvorila adama a nasledne evu z rebra.
tato entita podla biblie nemala problem rozostupit more pre svojho posla, nemala problem zabit vsetkych prvorodenych. nemala problem oplodnit zenu a napriek tomu ostala panna, jeho potomok vstal z mrtvych, vedel premienat vodu na vino.

to mi prislo ako uplne dostatocny dokaz. stacilo by mi vidiet jediny zazrak. a samozrejme necakam ze boh ma potrebu dokazovat svoju existenciu zrovna mne ale vypada to ze nema tu potrebu to dokazovat nikomu. jedine co hovori o jeho cinoch je jedna knizka od neznameho autora
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Napísal by som to len 1x o neviditeľnosti a dokazovaní, ak by niekto nemal potrebu do toho vŕtať lebo to má za potrebu, preto 2 strany.
curta - sem tam aj niečo negatívne vie prísť, vždy to sem postnem, ako aj pozitíva.
Zatiaľ sa to nedá, no ako sa objavovali storočiami, tisícročiami pre ľudstvo nové poznatky a vytvárali nové technológie tak zrejme aj potom to tak bude. Ak sa ľudia dovtedy nevyhladia.
Ktorý z doterajších zázrakov, nevysvetliteľných javov ťa zaujal na toľko, že si nad ním rozmýšľal že ako je to vôbec možné ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ziadny lebo o ziadnom neviem.
mLuks
Addict
Addict

Napisal by som to len 1x, keby niekto dookla netvrdil, ze neexistencia sa dokazuje a pritom sam nevedel dokazat neexistenciu alaha, naco ho vyzval iny user.
Nasledne az neskor zacal hovorit, ze boha dokazeme technologiami o stoky, tisice rokov neskor. Inak neviem ako si moze byt taky isty, ze technologie dokazu prave toho jeho krestanskeho boha.

Ale ano, ako pises aacid, keby boh chcel tak sa dokaze sam presne takymi istymi cinmi, ako su opisovane v biblii. A nie kvoli mne, ci tebe, ale kvoli ludstvu ako takemu. Aby ukoncil nabozenske ci ine vojny, aby zjednotil ludstvo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 03 okt 2024, 10:12 ziadny lebo o ziadnom neviem.
Pýtal som sa síce curtu (ked bude online) ale ok. Napr. čo deti vo Fatime videli Pannu Mariu o tom si nepočul ? Preto pútnické miesta.
Napísať odpoveď