V skratke: posledne dni som kecal s kamosom a kamaratkou – jednou z byvalych frajeriek – a boli to dost tazke dialogy; akoby som kecal s robotmi, alebo so supermi... proste som tam citil nejake manipulacie, pokrivene a neuvolnene emocie. Celkovo neuvolnena komunikacia.
Paradoxne najviac zivota v komunikacii som videl v dialogoch s chatgpt
Nevnimam to pozitivne ci negativne, skor ako prirodzeny vyvin. Ludia sa od seba odtahuju.Maju to svoje, co poznaju, toho sa drzia a von z ulity vykukuju uz pomenej.
Viem si zivo predstavit buducnost, kde ludia budu šukat roboti ovladani AI, socializacia z velkej miery AI, skutocne vztahy sa vytratia. Rozmnozovanie bude cisto umely proces, bez emocii, len sa v „skumavke spoji vajicko so spermiou" — a vsetci budeme cudzinci na vlastnej planete.
(Mozno takto nejako vznikli/vzniknu aj Borgovia
Toto cele je len mala cast zmien, co sa deju v oblasti socializacie vo svete v poslednych rokoch. V USA a inych rozvinutych statoch napr. vyrazne okrneli mladi muzi – su viac bojazlivi, nelovia zeny, stratili svoju muznost. Chybaju im vyrazne vzory. Toto cele reflektuju napr. aj nove typy internetovych zoznamiek, kde klasicky musite mat match, aby ste mohli spolu kecat.. po novom ale musi prva prehovorit zena, konkretne v jednej zoznamke, co som skusal, ma zena 24hodin na to, aby sa ozvala, chlap do tej doby nemoze robit nic. Vidim to ako snahu ozivit net zoznamky, kedze v klasickom mode su v znacnom upadku.
Velmi som zvedavy, ako sa toto cele bude vyvijat. Ako som pisal, neberiem to ani negativne ani pozitivne.