ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 15:59
to je nejaka norma aby si to mohol nazvat mlyncekom na maso?
kde padlo 1200 rusov denne?
Keby si aj čítal to čo ľudia postuju a len zbytočne a hlupo nerýpal a nekopal, tak by si sa teraz takto hlúpo nepýtal. Ale aspoň ukazuješ ako diskutuješ.
V príspevku, ktorým som reagoval na empika je spoiler, keby si ho rozklikol, tak by si sa dočítal nasledovné:
Je to kruté a primitívne, ale funguje to. Tak opisuje pre londýnske Timesy ukrajinský výsadkár Andrij spod Kurachova ruskú taktiku „mlynčeka na mäso” posledných mesiacov.
Tento spôsob boja sa podľa britského denníka stal synonymom pre ruskú vojenskú stratégiu počas jeho snahy o ovládnutie Donbasu. Avšak aj podľa štandardov tejto krvavej vojny „bolo posledných niekoľko mesiacov bezprecedentných v rozsahu ľudských strát, ktoré bol Kremeľ ochotný pripustiť v záujme postupných územných ziskov”.
Nielen Ukrajinci, ale aj západné tajné služby odhadujú, že posledné dva mesiace boli doteraz najkrvavejšími mesiacmi vojny, keď denne ruská armáda strácala 1200 zabitých alebo zranených ruských vojakov, a do príchodu zimy to tak môže ostať.
Môžme sa baviť o tom či som vhodne použil padlo, ale keď ty máš svoje vlastné definície "mlynčeka na mäso", tak ja môžem slovom "padlo" označiť zabitých a zranených.
Tu ale vidieť, že ty si ten post nečítal, len si ho prebehol, videl si tam slovné spojenie "ruský mlynček na mäso", tak si si rýchlo chcel kopnúť a už si sa pýtal na ukrajinský mlyček na mäso. Nabudúce si aspoň daj námahu a prečítaj si posty, na ktoré chceš reagovať rýpaním aby si nerobil zo seba hlupáka ako teraz. Javatar ti to napísal veľmi dobre.
Blastbit napísal: 16 okt 2024, 16:21
Denné straty 1200 nemá ani UA + RF (žiadne operácie v mestách).
pre teba platí to isté čo pre AT, ty tiež silou mocou sa musíš ku všetkému vyjadrovať a písať svoje "odborné" názory aj keď nečítaš posty a nevieš kontext debaty
Autoeditácia príspevku po 20 min 33 sek:
ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 15:59
to mi je jasne... Ukrajina naopak uz pomalicky zahajuje psychologicku pripravu na znizenie veku a mobilizaciu zien...
Ako ti napísal gogo, pod 25 rokov sa na UA nemobilizuje. Ale aj keby, nerozumiem prečo to spomínaš a pozastavuješ sa nad tým, keď je UA napadnutá. Pokiaľ si pamätáš, minule sme mali tiež takúto debatu, kde som ti ukázal, že rusi (útočiaca krajina) sú ochotní verbovať aj 18 ročné deti ako kontraktorov a poslať ich na UA. Vtedy ten článok bol o dvoch čerstvo 18 ročných ruských chlapoch, ktorí podpísali kontrakt s vidinou zarobiť si a ktorý na UA zomreli.