Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa eMPiko »

mLuks, Našiel si aj tu správu služieb ktorá tie straty odhaduje? Zo skúsenosti to často vyzerá tak že tie služby len citujú ukrajinské údaje a nerobia vlastné odhady.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

mLuks napísal: 16 okt 2024, 20:34 AT povedal, že podľa neho je aj Kursk mlynček na mäso pre UA, tak som sa ho pýtal, či pri Kursku majú UA straty 1200 vojakov denne, tak ako rusi na celom fronte za posledné mesiace
Nie, nebolo to tak...
ja som napisal
ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 10:18 Javatar, ja považujem za mlynček mäso aj ofenzívu na Kursk a nezdá sa mi ze by Ukrajine nejak zásadne pomohla...
ty si sa opytal
ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 10:18 Javatar, ja považujem za mlynček mäso aj ofenzívu na Kursk a nezdá sa mi ze by Ukrajine nejak zásadne pomohla...
a ja som reagoval
ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 15:59 to je nejaka norma aby si to mohol nazvat mlyncekom na maso?
kde padlo 1200 rusov denne?
rec nebola o fronte ale o mlynceku na maso, sam to dobre vies...
mLuks napísal: 16 okt 2024, 19:56 Ale aspoň ukazuješ ako diskutuješ.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 20:37 Mlynček na mäso môže byť hocijak veľký a hocijak rýchly, nie len taký ako spomína neznámy (možno dokonca vymyslený) ukrajinský výsadkár Andrij spod Kurachova a vy to po ňom opakujete...
Ale ak ty označíš raneného ako padlého tak na teba sedia tvoje slová

Ano, čiže Londýnsky The Times si vymyslel nejakého UA výsadkára a urobil s ním akože rozhovor, ktorý následne zverejnil na svojom webe.
Russians are being sent to die in daily ‘meat grinder’. The tactic works

Mne sa ani nechce veriť, že toto myslíš vážne a takéto niečo dokážeš vyprodukovať. Chceš sa ešte viacej strápňovať?

Narozdiel od teba si ja aspoň dokážem priznať chybu, pretže som napísal, že som možno nesprávne použil slovo padlo. Ty si ael priznať chybu nedokážeš a ideš tu zase splietať nezmysli o vymyslených vojakovh atď.

Ano presne ukazuješ ako diskutuješ.

Autoeditácia príspevku po 2 min 10 sek:
ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 20:46 rec nebola o fronte ale o mlynceku na maso, sam to dobre vies...
reč bola o fronte v tom spoileri, ktorý som posielal epikovi, ktorý si ty ani neotovoril ale si sa vtrepal do debaty.

Presne ukazuješ ako diskutuješ, znovu tie tvoje manipulatívne sračky.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

tak si priznaj ze tych 1200 si pouzil zamerne a pritom si vedel ze v ziadnom mlynceku take straty Rusi nemaju...
dobre si vedel, ze pod otazkou "kde padlo 1200 rusov denne?" som myslel konkretny mlyncek a mrtvych v nom...
ci chces byt ako jack a hadat sa o nezmysloch este 5 stran?
mLuks
Addict
Addict

eMPiko napísal: 16 okt 2024, 20:46 mLuks, Našiel si aj tu správu služieb ktorá tie straty odhaduje? Zo skúsenosti to často vyzerá tak že tie služby len citujú ukrajinské údaje a nerobia vlastné odhady.
"Zo skúsenosti to často vyzerá tak" ..máš nejaké konkrétne skúsenosti, ktorých to tak nielen vyzerá ale aj je? Či je to len prázdna fráza.

NIe, nehľadal som žiadnu správu, citoval som ti len text z vývoja bojov na eNku, kde sa však uvádza aj analýza WSJ, ktorá má potvrdzovať slová toho výsadkára. Máš to v tom citovanom spoileri.
Ukraine Faces Bleak Winter as Russia Ramps Up Assaults, U.S. Support Trickles In
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Stačili mi zdroje z UA strany o stratách RF armády, takže ja nie som ten múdry, oni to rátajú nie ja.
Takže nemecký kancelár chce jednať s Putinom https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... m-40493371
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 20:55 tak si priznaj ze tych 1200 si pouzil zamerne a pritom si vedel ze v ziadnom mlynceku take straty Rusi nemaju...
dobre si vedel, ze pod otazkou "kde padlo 1200 rusov denne?" som myslel konkretny mlyncek a mrtvych v nom...
ci chces byt ako jack a hadat sa o nezmysloch este 5 stran?
A ty si priznaj, že splietaš nezmysli.

A ty si si odkiaľ domyslel, že aj som myslel nejaký konkrétny mlynček? Vieš prečo som použil konkrétne číslo 1200, lebo sa to píše v tom článku, ktorý som citoval. Porozumel si? Ešte raz, ty si sa vtrepal svojím rýpaním do debaty, bez kontextu.

Vzhľadom na to, že máš vlastné definície, ako ti to napísal aj Javatar, tak u teba nikto nidy nevie ako čo vlastne myslíš. A jediný, kto sa tu naťahuje a háda o nezmysloch si ty, keď píšeš o vymyslených vojakoch.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"...hrať šachy s holubom..."
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Ak si naozaj myslel cely front tak prepac.
Ja som zacal rypat a chcel som z teba dostat co je to ten mlyncek na maso (priklad konkretneho miesta)...
Ale ak mlyncekom na maso naozaj oznacujete 1 mrtveho/zraneneho Rusa na 1km frontu za 24 hodin, tak bud vedome sirite manipulativne sracky alebo ste len naivne naleteli psychologickej operacii Andriho spod Kurachova...

Autoeditácia príspevku po 54 sek:
starysomar napísal: 16 okt 2024, 21:12 "...hrať šachy s holubom..."
...je ako nekupit od stareho somara metabond
aj ja ta mam rad, este nieco?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Dnešná správa z bojiska ohľadom Kurskej oblasti https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... ala-262582
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tajtrlitigricek - neda sa, nikomu nic nepredavam.
No ked nemas argument, kopes.
Ine nevies, len kydat hnoj.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

starysomar napísal: 16 okt 2024, 21:53 Tajtrlitigricek - neda sa, nikomu nic nepredavam.
No ked nemas argument, kopes.
Ine nevies, len kydat hnoj.
Ale narozdiel od teba tu nelovim posty a pisem aspon o Ukrajine :smt006
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 16 okt 2024, 21:13 Ak si naozaj myslel cely front tak prepac.
Ja som zacal rypat a chcel som z teba dostat co je to ten mlyncek na maso (priklad konkretneho miesta)...
Ale ak mlyncekom na maso naozaj oznacujete 1 mrtveho/zraneneho Rusa na 1km frontu za 24 hodin, tak bud vedome sirite manipulativne sracky alebo ste len naivne naleteli psychologickej operacii Andriho spod Kurachova...
buď taký láskavý a prečítaj si tie články čo som sem dával, tam to mášter všetko pekne vysvetlené a nemusíš tu zo seba robiť hlupáka.

denné straty, ktoré uvádzajú tie weby sú s vysokou pravdepodobnosťou myslené na celý front, ale ruský spôsob boja "mlynčekom na mäso" tomu napomáha a teda, kľudne na viacerích miestach frontu môžu takto mlieť svojich ľudí behom jedného dňa.

Nikde, nikto nepísal, že v nejakom jednom konkrétnom mlynčeku na mäso zomrelo 1200 ľudí. Pokiaľ si ty vo svojej hlave pospájaš pojmy, takto, tak potom jasne, že jediné čo robíš, je tvoja manipulatívna diskusia.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

mLuks napísal: 16 okt 2024, 20:59 "Zo skúsenosti to často vyzerá tak" ..máš nejaké konkrétne skúsenosti, ktorých to tak nielen vyzerá ale aj je? Či je to len prázdna fráza.
áno, je to konkrétna skúsenosť lebo keď sa vydáš hľadať zdroj takýchto štatistík väčšinou to skončí tak že zdroj je nejaká ukrajinská inštitúcia, ktorú napr. ISW spomenie a zrazu sa z toho stane záver vojnových analytikov. Väčšinou straty na dennej báze žiadny západný zdroj neodhaduje.
Blastbit napísal: 16 okt 2024, 21:30 Dnešná správa z bojiska ohľadom Kurskej oblasti https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... ala-262582
Zachytil som správy že Ukrajinci na Kursk poslali nové posily. Možno teda čakať že ruská protiofenziva sa spomalí.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

eMPiko - alebo RF pošlú zase viac početnejšie a lepšie vyzbrojené jednotky, techniku. Aj tak mi príde Kurská oblasť ako nestrategické územie.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 16 okt 2024, 21:59 buď taký láskavý a prečítaj si tie články čo som sem dával, tam to mášter všetko pekne vysvetlené a nemusíš tu zo seba robiť hlupáka.

denné straty, ktoré uvádzajú tie weby sú s vysokou pravdepodobnosťou myslené na celý front, ale ruský spôsob boja "mlynčekom na mäso" tomu napomáha a teda, kľudne na viacerích miestach frontu môžu takto mlieť svojich ľudí behom jedného dňa.

Nikde, nikto nepísal, že v nejakom jednom konkrétnom mlynčeku na mäso zomrelo 1200 ľudí. Pokiaľ si ty vo svojej hlave pospájaš pojmy, takto, tak potom jasne, že jediné čo robíš, je tvoja manipulatívna diskusia.
Neodvolavaj sa na články a nepíš tu slohy o ničom, opýtam sa jednoduchú otázku.
Je PODLA TEBA ruský spôsob boja naozaj vhodne nazyvat mlyncekom na mäso keď to vychádza na 1 mŕtveho/raneneho Rusa na 1km frontu za 24 hodín?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Ale narozdiel od teba tu nelovim posty a pisem aspon o Ukrajine" - čo má Ukrajina s tým, čo z vlastných výborných poznatkov a skúseností občas niekde spomínam?
Na rozdiel od Teba som celý život ľuďom a nejakým aktivitám pomáhal a pokiaľ budem môcť, budem. Nepochopíš - zadarmo. A niektorým za naše vlastné peniaze.
Ten nezmyselný (a nie len on) konflikt stál a bude stáť státisíce životov ĽUDÍ - na oboch stranách - pre zvrátené túžby šialencov.
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 5:53 Neodvolavaj sa na články a nepíš tu slohy o ničom, opýtam sa jednoduchú otázku.
Je PODLA TEBA ruský spôsob boja naozaj vhodne nazyvat mlyncekom na mäso keď to vychádza na 1 mŕtveho/raneneho Rusa na 1km frontu za 24 hodín?
a to si odkial zase vytiahol 1mrtveho/ranenaho na 1km frontu na 24 hodin? Ze si ty nieco spriemerujes aby to tebe sedelo do tvojej definicie?

Ano rusky sposob boja je mlyncek na maso, bachmut aj adjivka to dokazuju.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Austrália pomôže Ukrajine s 49 darovanými tankami M1A1 Abrams https://www.aktuality.sk/clanok/Sf94S22 ... ov-abrams/
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 9:04 nie clanky, bud chlap a priamo napis kde je ten mlyncek na maso...
lebo inak mi to vychadza, ze len bez rozmyslania postujes "senzacie" a ked do toho rypnem tak zrazu to ten clanok, to henten Andrij a ty nic, ty muzikant...
a ty si myslis, ze ja som na ukrajine? Ty odkial cerpas nejake svoje senzacie o mobilizovani zien, znizovani veku? Nie z clankov, ktore najdes? Ci ty si priamo v ukrajinskom parlamente, priamo na ukrajine? Postujes len senzacie, ktore navyse ani nie su pravda, oznacis rozhovor s vojakom za vymysleny a vymyselneho vojaka.

Mlyncek bol v bachmute, v adjivke, teraz ho maju na donbase.

Bud ty chlap a ospravedln sa za svoj vyrok o vymyslenom rozhovore s vymyslenym vojakom. Nie si chlap, si len manipulativny antiukrajinec, ktoremu vadi, ze ukrajina este nekapitulovala.
Napísať odpoveď