Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Nastavit kolieskami/nozickami rovnovahu (vysku) chladnicky. Ale mozno je to tak schvalne kvoli setreniu energie, aby nebola dlho otvorena.
to bol dobrý timming odpovedí
...na to šetrenie energie je skôr pípanie, že je dlho otovrená. Vyhodil by som chladničku, ktorá sa mi sama zatvára kvôli šetreniu energie
hej presne, ak sú dlho otvorené tak pípa...no skúsim sa s tým pohrať, lebo nepripadá mi komfortné to zatváranie dverí
-
starysomar
Hardcore addict
Naša nepípa ak z nepozornosti dvere privrem tak, že ostane zhruba centimetrová medzera.
V Bratislave som si všimol že zavreli herne ktore fungovali dlhe roky /chodieval som iba okolo/. A našiel som teraz článok niekde, že do konca roka skončia licencie pre vsetky a nove sa nebudu vydávať. Správny krok!
Ako je to s hernami vo vasich mestách? Su povolene? Boli by ste za ich zákaz?
Zbytočnosť zatvárať herne, keď online kasína, Niké, Tipos, Loto, Keno10, športka, atď... stále fungujú.
Stále nechápem, ako môžu byť povolené reklamy na online kasína v hlavných vysielacích časoch.
Každopádne herne máme zakázené od 2015 (Brno).
Stále nechápem, ako môžu byť povolené reklamy na online kasína v hlavných vysielacích časoch.
Každopádne herne máme zakázené od 2015 (Brno).
U nas sa nic take nechysta a presne ako sa pise vyssie, je to absolutne zbytocne, ked si kazdy nosi mobilnu hernu vo svojom vrecku. Niekto by mohol predpokladat, ze ta narocnost registracie odradi aspon tie najspodnejsie vrstvy, ale nie je to tak, uz som dokonca ako takto hra na lavicke v parku bezdomovkyna.
To ze to bola bezdomovkyna este neznamena ze je jednochusi clovek.
V Nitre bola 5-6 rokov dozadu spisovná petícia proti hazardu, úspešne. A tento rok vypršala licencia poslednej herni. Prvé krajské mesto bez herní.gogo956 napísal: 31 okt 2024, 20:16 V Bratislave som si všimol že zavreli herne ktore fungovali dlhe roky /chodieval som iba okolo/. A našiel som teraz článok niekde, že do konca roka skončia licencie pre vsetky a nove sa nebudu vydávať. Správny krok!
-
starysomar
Hardcore addict
Rozumne. Kto chce - nájde si hazard inde. Prečo by mal byť "verejne dostupný"?
Ide aj to to, že v prípade fyzických herní to ludia, aj deti, majú vonku stale na očiach, napr ked idu zo školy, z roboty, na nakupy. A slabšie nátury to potom môže zlákať, aj keď predtým hazard nerobili.
ja neviem, ci je fyzicka pritomnost herni az tak problem. vacsi je podla mna hazard v hrach, kde sa strasne vela obsahu toci okolo nahodneho padania veci zo vselijakych boxov a odtial je to uz len krok k skusaniu naozajstnych hazardnych hier.
inac asi to sem uplne nepatri, ale predsa sem pride viac uzivatelov ako inde, tak skusim jeden technicky problem s android telefonom. stara suseda si ma zavolala na pomoc, lebo jej zmizli aplikacie. naozaj to tak vyzeralo, tak som ich isiel znova nainstalovat, na co som prisiel, ze v play store normalne figuruju, su nainstalovane a aj sa daju spustit. tak isto su pristupne z predinstalovanej vault appky od xiaomi. ale v menu ich neviem najst a tak isto nefiguruju v zozname nainstalovanych aplikacii v nastaveniach. kde moze byt problem?
inac asi to sem uplne nepatri, ale predsa sem pride viac uzivatelov ako inde, tak skusim jeden technicky problem s android telefonom. stara suseda si ma zavolala na pomoc, lebo jej zmizli aplikacie. naozaj to tak vyzeralo, tak som ich isiel znova nainstalovat, na co som prisiel, ze v play store normalne figuruju, su nainstalovane a aj sa daju spustit. tak isto su pristupne z predinstalovanej vault appky od xiaomi. ale v menu ich neviem najst a tak isto nefiguruju v zozname nainstalovanych aplikacii v nastaveniach. kde moze byt problem?
-
starysomar
Hardcore addict
Niekto / niečo skryl(o) aplikácie.
"Zámok aplikácii" ikony neskryje - testol som. Marí sa mi, že to umožňujú niektoré alternatívne launchery.
EDIT:
Nastavenia - Domáca obrazovka - Skryť ikony na ploche...skryť ikony aplikácií.
Skúsil som to na dve apky - zmizli z plochy aj zonamu aplikácií.
"Zámok aplikácii" ikony neskryje - testol som. Marí sa mi, že to umožňujú niektoré alternatívne launchery.
EDIT:
Nastavenia - Domáca obrazovka - Skryť ikony na ploche...skryť ikony aplikácií.
Skúsil som to na dve apky - zmizli z plochy aj zonamu aplikácií.
Viem, že pred letom o tom bola vášnivá diskusia v Žilinskom zastupitelstve, taký fajný lobista poslanec predložil návrh aby sa schválilo nejaké uznesenie, že sa ruší celé nariadenie čo aktuálne obmedzuje platnosť licencii a de fakto by tak úplne zanikla kontrola nad hernami v meste, nakoniec sa našťastie pár duchaprítomných poslacov rázne ozvalo a rozhodlo sa o presunutí hlasovania po letných prádzninách, no odvtedy som to už nesledoval, no diskusie na stretnutí mestského zastupitelstva bývajú teda kvalitne napeté. Nehovorím ani o tom, že podobný exoti akých máme v parlamente nechýbajú ani v mestskom zastupitelstve a je možné, že sa do neho postupne aj dostanú.gogo956 napísal: 31 okt 2024, 20:16 Ako je to s hernami vo vasich mestách? Su povolene? Boli by ste za ich zákaz?
Lobisti argumentovali, že či vôbec poslanci vedia kolko penazí sa točí v online kasínach a kolko v tých fyzických, že ak by ich zrušili, tak aj tak to všetko prejde do online priestoru, veď také herničky pri škole nikomu nikdy neuškodili, a že vlasne je to po online už iba taká doplnková službička.
Posledne sa do čela hlavného kontrolóra mesta dostala pani, čo roky robila finančnú riaditeľku mesta Žilina, do vyberoveho konania bol pozvaný aj človek čo mal ovela viac skúseností aj medzinárodných z danej problematiky ale samozrejme jeho zvolenie neprešlo, pani poznám trochu aj osobne, milá pani, taká chameleónka, ale predsa len nejaký konflikt záujmov tam bol vyčítaný, takto to proste funguje a k primatorovi sa radšej ani nejdem vyjadrovať, lebo Trabelise to pekne krasne všetko skupuje aj vďaka a hlavne vedeniu mesta.
-
daniel.daniel
Medium Star
Casto sa deje aj toto. V okresnom meste vyprsi licencia a herna sa presunie do okolitej obce v zdialenej 3km dalej. Po case aj v danej obci vznike nariadenie o zakaze hazardnych hier a zas sa opakuje ten isty kolotoc. Zaujimave je ze casto prebieha velka diskusia, pise sa o tom v novinach a niektore obce preventivne vydavaju opatrenie o zakaze ale niektore az ked je neskoro.
Teraz herna meni uz tretiu lokalitu a zakotvi tu: https://myorava.sme.sk/c/23391754/zubro ... -ludi.html .
Obec teraz vydala VZN o zakaze hazardu, ale samozrejme je tam vinimka na licencie udelene pred platnostou VZN. Takze herna bude, a este bude mat monopol pocas trvania licencie.
Teraz herna meni uz tretiu lokalitu a zakotvi tu: https://myorava.sme.sk/c/23391754/zubro ... -ludi.html .
Nomalny starosta by hned spozornel, ze niekto tam chce sprevadzkovat hernu, ale to by nesmel dobre vztahy s majtelom herne.Starosta dostal podľa neho mail, v ktorom sa ho zástupca spoločnosti prevádzkujúcej herne pýtal, či obec má prijaté všeobecne záväzné nariadenie o zákaze prevádzkovania hazardných hier na svojom území. „Na to odpovedal, že nie,“ povedal Bolibruch.
Obec teraz vydala VZN o zakaze hazardu, ale samozrejme je tam vinimka na licencie udelene pred platnostou VZN. Takze herna bude, a este bude mat monopol pocas trvania licencie.
S online stávkovými kanceláriami je to rovnaké, možno aj horšie. Pri každej reklamnej prestávke je jedna reklama na online stávkovú kanceláriu, a lákajú vás na vstupný bonus atď.gogo956 napísal: 03 nov 2024, 9:06 Ide aj to to, že v prípade fyzických herní to ludia, aj deti, majú vonku stale na očiach, napr ked idu zo školy, z roboty, na nakupy. A slabšie nátury to potom môže zlákať, aj keď predtým hazard nerobili.
to nie je vynimka, ale problem retroaktivitydaniel.daniel napísal: 03 nov 2024, 19:43 Obec teraz vydala VZN o zakaze hazardu, ale samozrejme je tam vinimka na licencie udelene pred platnostou VZN. Takze herna bude, a este bude mat monopol pocas trvania licencie.
zbytocnost to uplne nie je. jedna vec je ze tie zavyslosti to nevyriesi, to je pravda, ale aspon to tych ludi dostane z ulic a mozu si zavyslacit doma.Spixy napísal: 31 okt 2024, 21:02 Zbytočnosť zatvárať herne, keď online kasína, Niké, Tipos, Loto, Keno10, športka, atď... stále fungujú.
par rokov dozadu bola v BA herna na kazdom rohu, fakt ze kazdych 200m bola herna. a okolo tych herni sa zdrzovali ludia co do tych herni chodia.
herne boli otvorene nonstop, obcas niekto nahnevany co prehral uz vsetko o tretej v noci hulakal a rozbijal okolie...
takze asi to nie je dokonale riesenie ale urcite lepsie ako to nechat tak ako bolo.
Prečo niektoré spotrebiče potrebujú uzemniť a niektoré nie? Elektrine stačí mať iba uzavretý okruh a na to stačia tie dve diery v zásuvke.
Je to problém aj na ISS, že nemajú ako uzemňovať?
A je jedno, čo je to za zem? Na Mesiaci by to uzemňovalo rovnako?
Je to problém aj na ISS, že nemajú ako uzemňovať?
A je jedno, čo je to za zem? Na Mesiaci by to uzemňovalo rovnako?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Spotrebice uzemnit nepotrebuju. Uzemnenie je ochrana pri poruche, aby ta nekoplo, nezhorel ti dom atd... Uzemnuju sa typicky kovove casti spotrebicov, co nie su pod prudom. Tie ktore nemaju zem vetsinou nemaju ani kovove casti.Spixy napísal: 13 nov 2024, 20:40 Prečo niektoré spotrebiče potrebujú uzemniť a niektoré nie? Elektrine stačí mať iba uzavretý okruh a na to stačia tie dve diery v zásuvke.
Nie, no na ISS predpokladam, ze nemaju hlavne rozvody na 230V. Ale typujem tak 24V. Zem nie je potrebna na fungovanie spotrebica.
Ta zem, je to, ze voci nulaku ma nulovy roudiel nepetia. Dosahuje sa to tak, ze sa nulak uzemnuje, zakopavaju sa kusy kovu napojene na nulak.
Nie, predpokladam, ze mesacny prach je nevodivy lebo nema vlhkost.