Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Chladit ten procesor v kombinacii s RTX 4060 je a bude problem. Vezmi ten Vivobook co sa tu spomina a je po probleme. Alebo to HPcko, tu je test hlucnosti (thermal + noise ci noisy) - https://www.rtings.com/laptop/reviews/h ... g11-a-2024
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
O hlucnost pri pozadovanom vacsom vykone neslo, tam sa da predpokladat, ze to bude hucat. Aj moj terajsi notebook pri hrani hier huci. Mne vadil neobvykly staly ton pri pomalych otackach (=beznom pouziti). A to hrkotanie praveho ventilatora pri vacsich otackach. Znacilo to mozne problemy s ventilatormi v buducnosti (a potom vela stastia pri zhanani nahrady...)
To Lenovo som vratil a kupil iste MSI miesto neho. HP nechcem uz z principu, mam averziu voci tej znacke a zle skusenosti. Zajtra skusim to MSI a uvidim ci to bol krok spravnym smerom.
To Lenovo som vratil a kupil iste MSI miesto neho. HP nechcem uz z principu, mam averziu voci tej znacke a zle skusenosti. Zajtra skusim to MSI a uvidim ci to bol krok spravnym smerom.
Ako pozeram, kupil si vsak nieco ine ako tvoje poziadavky. Chcel si 15-tku notebook, ale kupil si si 17,3" MSI.
-
Mek
Addict
Jo, pravdu mas. Ta uhlopriecka bola v poziadavkach kvoli tomu, ze sa mi nechcelo kupovat novu brasnu. To Lenovo predtym malo vacsiu uhlopriecku a voslo sa do brasne s velkou rezervou. Toto MSI, ako som skusal, sa uz nevojde, takze nakoniec tu brasnu aj tak budem musiet kupit. Ale inac sa mi to MSI paci, vsetko funguje ako ma, necham si ho. Dakujem vsetkym za rady 
Nech nevytvaram novu temu tak pisem sem - pc uz kupeny, len som chcel overit ci je normalne aby reflexia priameho svetla (napr. ziarovka) na display ukazovala takuto strukturu (foto). Nemyslim to farebne spektrum ale ze to vyzera akoby tam boli take mini zarezy alebo ako to definovat.
Je to OLED 3K dotykovy na laptope asus ux3405ma
Pokial nan nesvieti svetlo priamo tak je to ok, len v tychto situaciach pri tmavych castiach to vyrusuje ked mam nejako svetelny zdroj napr. za sebou a je tam odraz.
Je to OLED 3K dotykovy na laptope asus ux3405ma
Pokial nan nesvieti svetlo priamo tak je to ok, len v tychto situaciach pri tmavych castiach to vyrusuje ked mam nejako svetelny zdroj napr. za sebou a je tam odraz.
-
hojko
Site Admin
Daj fotku do prilohy, lebo neviem co mas na mysli.
Pridane do povodneho prispevku
-
hojko
Site Admin
Mam OLED 2,8K na Asuse, ale nic take som si nevsimol. Ale tak moj displej moze byt iny ako tvoj, hoci ide o OLED.
Zda sa mi to zvlastne, ked som pozeral v predajni vystavene kusy (asus oled, len neboli dotyk) tak som pri zasvieteni na ne nevidel rovnaku vec - tak rozmyslam ci by toto bol dovod na pripadnu reklamaciu.
Co sa SW tyka, tam som mal zopar problemov s tym ze napr sa 'zasekol' spusteny program (bolo potrebne ukoncit cez task manager), pripadne po prebudeni zo sleep/hibernate modu nieco nereagovalo alebo start lista sa nenacitala spravne...toto mi na novy a pomerne vykonny system nepride ok, tak to sledujem a uvazujem nad tou reklamaciou...len to by bolo do 30d bez pc ktory potrebujem.
Co sa SW tyka, tam som mal zopar problemov s tym ze napr sa 'zasekol' spusteny program (bolo potrebne ukoncit cez task manager), pripadne po prebudeni zo sleep/hibernate modu nieco nereagovalo alebo start lista sa nenacitala spravne...toto mi na novy a pomerne vykonny system nepride ok, tak to sledujem a uvazujem nad tou reklamaciou...len to by bolo do 30d bez pc ktory potrebujem.
-
hojko
Site Admin
K displeju sa ti vyjadrit neviem. Skus napisat presny model notebooku, ktory mas (je to uvedene na spodnej casti notebooku). Co sa tyka zasekavania, tak to je vec Windowsu, tam nie je co reklamovat. Mozes skusit reset systemu alebo pripadne to rovno naformatovat a dat si tam cisty Windows.
Model presne -> ASUS Zenbook 14 OLED UX3405MA-OLED495X
Tak si kúp zatiaľ nový a do 14 dní vrátiš. A potom to urobíš s ďalším.
To by nebolo idealne riesenie kedze by som zakazdym potreboval nastavit a instalovat mnoho veci..
Ten display mi vsak pride zvlastny, napr. hlavne ked je seda farba tak vidiet akoby zrnitost Nenasiel som zatial nikde vystaveny rovnaky model aby som vedel pozriet ci aj ostatne su na tom rovnako.
Riesim taktiez ci stylus (verzia 2.0) funguje spravne, kedze napr. tlacidlo hore (shortcut button) reaguje len kratko po pripojeni cez BT, potom uz nie..co mi teda pripada ze tam nieco nie je ok.
Ten display mi vsak pride zvlastny, napr. hlavne ked je seda farba tak vidiet akoby zrnitost Nenasiel som zatial nikde vystaveny rovnaky model aby som vedel pozriet ci aj ostatne su na tom rovnako.
Riesim taktiez ci stylus (verzia 2.0) funguje spravne, kedze napr. tlacidlo hore (shortcut button) reaguje len kratko po pripojeni cez BT, potom uz nie..co mi teda pripada ze tam nieco nie je ok.
-
hojko
Site Admin
Hmm, ono to vyzera mozno aj na vadny displej. U ktoreho predajcu si to kupoval??? Skusal si mu napisat, ze co hovori na ten displej??? Pripadne to skus aj na Asus podpore, ked zadas seriove cislo notebooku, ze ci by oni neporadili: https://www.asus.com/sk/support/contact ... eshooting/
Riesim to cez ASUS support, odpisali so zopar dalsimi otazkami ohladom displaya tak som im poslal dodatocne info. Ten farebny vzor tam vidim vzdy ked je protisvetlo, bez ohladu ci je pc zapnuty alebo nie. Taktiez sum (teraz hlavne vnimam na bielom pozadi) vidim z beznej pracovnej vzdialenosti a taktiez hned po zapnuti, nezavisle od toho ako dlho to uz ide, etc.
Kupoval som to kvoli grafike a foto editacii, tak tento sum je dost kontraproduktivny a skresluje vysledok.
Tiez mi to pripada ako problem tohto kusu, len teda nemam s cim porovnat - ale aby bol OLED 3K takyto sa mi nezda, nikto nikde v recenziach a pod. nespomina akekolvek problemy tohto charakteru. A nemyslim ze napr. extra dotykova vrstva sposobuje ten farebny vzor a sum.
Kupovany bol cez Nay ako novy kus
Kupoval som to kvoli grafike a foto editacii, tak tento sum je dost kontraproduktivny a skresluje vysledok.
Tiez mi to pripada ako problem tohto kusu, len teda nemam s cim porovnat - ale aby bol OLED 3K takyto sa mi nezda, nikto nikde v recenziach a pod. nespomina akekolvek problemy tohto charakteru. A nemyslim ze napr. extra dotykova vrstva sposobuje ten farebny vzor a sum.
Kupovany bol cez Nay ako novy kus
-
hojko
Site Admin
Nemas 3K, ale 2,8K displej. Pozeral som moj Asus s 2,8K OLED, co budem totozny displej s tym tvojim. U mna ziadny sum, ani dake divociny pri protisvetle. Obavam sa, ze u teba ostava jedine reklamacia.
Hej tak 3k pisem lebo to tak vsade uvadzaju aj na ofic. stranke...asi zaokruhluju (alebo marketingova blbost).
Pockam este ci pride vyjadrenie od asus support a potom dam reklamovat...hadam nebudu vymyslat, ale nezda sa mi to v poriadku, neda sa s tym pracovat..cakal by som hladky vzhlad a nie sum ktory rusi napr uz len ked otvorim excel.
Pockam este ci pride vyjadrenie od asus support a potom dam reklamovat...hadam nebudu vymyslat, ale nezda sa mi to v poriadku, neda sa s tym pracovat..cakal by som hladky vzhlad a nie sum ktory rusi napr uz len ked otvorim excel.
-
hojko
Site Admin
Mas ciastocne pravdu, ja takisto. Pozeral som na Asus webe, aj na Alze. Starsie kusky, ktore boli pred rokom, tak ich oznacovali ako 2,8K (2880x1800px), novsie oznacuju uz ako 3K (totozne rozlisenie, teda 2880x1800 px). Cize Asus mierne zjednodusil oznacenie rozlisenia. Zaujimalo by ma, ze co ti odpisala Asus podpora. Urcite daj vediet.
Prave to ze technicky je to to iste ale zacali oznacovat inak, co myslim bude mat aspon ciastocne suvis s marketingom.
Kazdopadne, Asus support odpoved:
"kolegové ze servisu testovali jiný kus tohoto modelu a barevný vzor ani šum nebyl vidět ani při osvícení displeje a to ani v zapnutém ani vypnutém stavu. Doporučují počítač reklamovat. Učiňte tak pomocí svého prodejce nebo vyplněním požadavku na opravu na odkaze: https://eu-rma.asus.com/cz , prosím. Výrobek bude poté přepraven kurýrem do servisu."
Kazdopadne, Asus support odpoved:
"kolegové ze servisu testovali jiný kus tohoto modelu a barevný vzor ani šum nebyl vidět ani při osvícení displeje a to ani v zapnutém ani vypnutém stavu. Doporučují počítač reklamovat. Učiňte tak pomocí svého prodejce nebo vyplněním požadavku na opravu na odkaze: https://eu-rma.asus.com/cz , prosím. Výrobek bude poté přepraven kurýrem do servisu."
-
mirak2
Hardcore addict
Po 11tich rokoch mi zrejme vypovedal sluzbu moj notebook a tak potrebujem vasu pomoc.
Co na nom chcem robit? Programovat (cim viac RAM, tym lepsie), obcas film/serial (mam telku, takze toto len ako backup), obcasne si zahrat nejaku hru (skor starsie hry, ale ak to potiahne CS2, tak sa potesim)
Kde ho chcem nosit? Drvivu vacsinu casu nikde, doma bude napojeny cez docking station k monitoru
Kolko som ochotny za neho zaplatit? 2500e je absolutny strop, ale pokial netreba, tak to nemusime hrotit, idealne okolo 2000e a kupovat ho budem v Cesku, tak by bolo fajn, keby ho tu viem tiez zohnat
Dik vopred!
Co na nom chcem robit? Programovat (cim viac RAM, tym lepsie), obcas film/serial (mam telku, takze toto len ako backup), obcasne si zahrat nejaku hru (skor starsie hry, ale ak to potiahne CS2, tak sa potesim)
Kde ho chcem nosit? Drvivu vacsinu casu nikde, doma bude napojeny cez docking station k monitoru
Kolko som ochotny za neho zaplatit? 2500e je absolutny strop, ale pokial netreba, tak to nemusime hrotit, idealne okolo 2000e a kupovat ho budem v Cesku, tak by bolo fajn, keby ho tu viem tiez zohnat
Dik vopred!