Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
Rozhovor s ChatGPT4o - SKUTOČNÁ REVOLÚCIA - YouTube
skusali ste uz niekto https://notebooklm.google ?
podhodis mu nejake zdroje (pdfka, wordy, weby), on to zanalyzuje, spravi vycuc, FAQ a bude ti odpovedat na otazky ohladom tej temy.
teraz som to skusil a celkom pekne to funguje. sice som mu dal iba jednu wiki stranku ale ta bola taka dlha ze sa mi ju nechcelo citat a on mi celkom pekne odpovedal na otazky ktore som mal.
no a je to zadarmo.
podhodis mu nejake zdroje (pdfka, wordy, weby), on to zanalyzuje, spravi vycuc, FAQ a bude ti odpovedat na otazky ohladom tej temy.
teraz som to skusil a celkom pekne to funguje. sice som mu dal iba jednu wiki stranku ale ta bola taka dlha ze sa mi ju nechcelo citat a on mi celkom pekne odpovedal na otazky ktore som mal.
no a je to zadarmo.
-
starysomar
Hardcore addict
Asi testnem alebo nahovorím dcéru, vie anglicky. No odpovie to vcelku aj na otázky v slovenčine.
Na "výcuc" namiesto googlenia sa mi celkom pozdáva Aria v Opere no na niektoré veci nevráti moc rozumné odpovede.
Na "výcuc" namiesto googlenia sa mi celkom pozdáva Aria v Opere no na niektoré veci nevráti moc rozumné odpovede.
Copilot v Edge to s webmi vie už dlhšie. Pdf, word som neskúšalaacid napísal: 03 okt 2024, 11:58 skusali ste uz niekto https://notebooklm.google ?
no a je to zadarmo.
ono asi najvacsia vyhoda tohto bude ze tam vies dat viac zdrojov a on to zozuje vsetko.
copilot som inak prestal pouzivat, mam pocit ze je dost sprosty oproti konkurencii. teda nepouzival som to na taketo vycucy na to moze byt fajn.
ale na technicku podporu moc nie je (pouzival som ten zabudovany vo windowsoch), minuly tyzden som zapajal dalsi switch doma, trapil som sa, furt mali zariadenia zapojene v nom zle ipcky. napisal copilotovi co s tym a totalne ma sklamal, napisal som mu presne cisla portov, ip adresy a nazvy switchov. v jeho odpovedi najprv spravil "suhrn" kde tie cisla a mena boli spravne a potom ked uz pisal riesenia tak to boli genericke rady z internetu "nastav vlan1 na porte 1 a vlan 2 na porte 2", pricom ja pouzivam vlan 10 a 20 a porty 3 a 5..
no a samozrejme nic z toho nepomohlo.
potom som presne to iste napisal Claude a ten mi rovno napisal "nastav port 3 na switchi A na vlan taku a taku" a hned to fungovalo.
copilot som inak prestal pouzivat, mam pocit ze je dost sprosty oproti konkurencii. teda nepouzival som to na taketo vycucy na to moze byt fajn.
ale na technicku podporu moc nie je (pouzival som ten zabudovany vo windowsoch), minuly tyzden som zapajal dalsi switch doma, trapil som sa, furt mali zariadenia zapojene v nom zle ipcky. napisal copilotovi co s tym a totalne ma sklamal, napisal som mu presne cisla portov, ip adresy a nazvy switchov. v jeho odpovedi najprv spravil "suhrn" kde tie cisla a mena boli spravne a potom ked uz pisal riesenia tak to boli genericke rady z internetu "nastav vlan1 na porte 1 a vlan 2 na porte 2", pricom ja pouzivam vlan 10 a 20 a porty 3 a 5..
no a samozrejme nic z toho nepomohlo.
potom som presne to iste napisal Claude a ten mi rovno napisal "nastav port 3 na switchi A na vlan taku a taku" a hned to fungovalo.
Jop, s Copilotom (pouzivam ten v Edge) sa musis bavit ako s mierne zaostalym clovekom a furt mu opakovat kontext, inak po dvoch vetach zabudne o com sa bavite
Pytal som sa ho nieco ohadom americkych volieb a ich vplyve na burzu – po dvoch vetach mi tam zacal splietat Pelleho
Nie je zly, len ako pisem, treba sa s nim bavit trochu ohladuplnejsie
Pytal som sa ho nieco ohadom americkych volieb a ich vplyve na burzu – po dvoch vetach mi tam zacal splietat Pelleho
Nie je zly, len ako pisem, treba sa s nim bavit trochu ohladuplnejsie
-
starysomar
Hardcore addict
Umelá inteligencia ako priemer ľudskej? 
Je Claude dobry a je zadarmo? Ake ma vyhody, nevyhody? Chcelo by to nejaky clanok, porovnanie, recenzie, vyhody a nevyhody...aacid napísal: 04 okt 2024, 9:38potom som presne to iste napisal Claude a ten mi rovno napisal "nastav port 3 na switchi A na vlan taku a taku" a hned to fungovalo.
Je pravda, ze Copilot casto zlyhava, ale aj Gemini niekedy, vlastne pre rozne veci moze byt lepsi jeden, alebo druhy, konkretne som o tom tusim pisal vyssie.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam zas zle skunosti s Geminy, pride mi ze viac obkecava. Zato copilot mi da odpoved na prvykrat. Pride mi divne, ze nsa nase skusnosti tak lisia.
Claude mi pride super, hlavne na technicke veci. je zadarmo ale mas tam obmedzenie na pocet dotazov za den, mne to vacsinou staci, chcel som to aj vyskusat ako plugin do vscode ale 20 eur mesacne sa mi za to nechce uplne davat...
my mame v ramci korporacie interny web kde si vies vybrat ktorukolvek AI (najnovsie ako chatgpt o1 ci llama 3.2 tam este nie su) ale popravde sa mi s tym nechce moc hrat lebo to UI nie je nic moc. mozno ked najdem dobry prompt niekedy tak ho vyskusam pustit na viacerych.
my mame v ramci korporacie interny web kde si vies vybrat ktorukolvek AI (najnovsie ako chatgpt o1 ci llama 3.2 tam este nie su) ale popravde sa mi s tym nechce moc hrat lebo to UI nie je nic moc. mozno ked najdem dobry prompt niekedy tak ho vyskusam pustit na viacerych.
Blíží se AI svému limitu? Jaká je realita grantů? Jak se vyrůstá nadaným dětem? Tomáš Mikolov - YouTube
Jan Romportl, Obecná umělá inteligence (AGI) a temná stránka ChatGPT - YouTube
Perfektne video

-
starysomar
Hardcore addict
Z AI vyhľadávačov ešte môže byť veľké nešťastie
https://zive.aktuality.sk/clanok/5Yxl2O ... ampaign=lp
https://zive.aktuality.sk/clanok/5Yxl2O ... ampaign=lp
Dost doom veci z toho obcas idu
Obcas dost tazke chlapa zachytit, ked sa na to velmi nesustredite – je fakt rychly a preskakuje z myslienky na myslienku rychlostou blesku. Zda sa, ze vidi do vela veci, ktore spaja do celku ako som to ester nepocul od nikoho. Obcas som mal ale pocit, ze hovori o niecom o com vlastne ani nehovori... Tiez je pre mna tazke rozlisit, ci prehana, alebo nie.
Este si to budem musiet pozriet znova.
Obcas dost tazke chlapa zachytit, ked sa na to velmi nesustredite – je fakt rychly a preskakuje z myslienky na myslienku rychlostou blesku. Zda sa, ze vidi do vela veci, ktore spaja do celku ako som to ester nepocul od nikoho. Obcas som mal ale pocit, ze hovori o niecom o com vlastne ani nehovori... Tiez je pre mna tazke rozlisit, ci prehana, alebo nie.
Este si to budem musiet pozriet znova.
Trénuje si lidstvo vlastního kata? Nebojím se toho, říká mladý genius z IBM - https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... .seznam.cz
Je to skôr o robotizacii ale zaujimave:
https://gpcsl.com/2024/10/15/robots-pav ... milestone/V rámci pozoruhodného počinu inžinierstva a automatizácie Čína nedávno dokončila prvý úplne bezpilotný projekt obnovy ciest na svete, ktorý pokrýva pôsobivých 157,79 kilometrov rýchlostnej cesty bez zapojenia jediného ľudského stavebného robotníka.
Prečo mám pocit že aj ten článok písalo AI? 
Super toto je druh práce kde automatizácia prinesie veľký prínos. Asfaltovanie aj v noci bez nutnosti nočných príplatkov, a teda bez zdraženia projektu.
Super toto je druh práce kde automatizácia prinesie veľký prínos. Asfaltovanie aj v noci bez nutnosti nočných príplatkov, a teda bez zdraženia projektu.
Tu je vhodna tema na podobne clanky, su tam aj 3D tlaciarne, ktore vytlacia domy, aj poschodove budovy a pod.gogo956 napísal: 24 nov 2024, 19:08Je to skôr o robotizacii ale zaujimave:
https://gpcsl.com/2024/10/15/robots-pav ... milestone/
Technologicke inovacie - www.hojko.com