Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Poradite nejake dratove spunty do 20e.
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. CCA C12 vies na ali kupit za okolo 20€.
Dik, a keby som chcel nieco zo sk?
-
Ryan Giggs
VIP
No to co som spominal je zvukovo na urovni 100-150 eurovych sluchadiel. Takze asi tak.
Z nasich shopov mozno Moondrop CHU, ale tie sa tiez nechytaju. Akekolvek KZ alebo CCA su o triedu dalej ako to co kupis tu.
Z nasich shopov mozno Moondrop CHU, ale tie sa tiez nechytaju. Akekolvek KZ alebo CCA su o triedu dalej ako to co kupis tu.
Ak máš rád bass, tak môžem odporučiť QKZ x HBB, neviem či na sk ich môžeš dostať, no ja som ich objednával cez linsoul dot kom.
Pokial sa bojíš nákupu zo zahraničia, tak zbytočné obavy, navyše pri takej nízkej cene sa to reklamovanie ani neoplatí.
---
@Ryan Giggs, pol roka spet si mi odporúčal KZ AS 16 Pro, ja som vtedy po takom basic researchi kupil 7Hz Salnote zero, zvukovo mi prídu ok, len celkovo ničím špeciálne neoslnia, sú proste také viac menej neutrálne.
Potom som kúpil tie spomínané hbb a vyzerá to, že tento štýl sa mi viac páči, kedže som predtým mal aj tie sr80 grado a nečakal som, že za tak málo dostanem tak vela, je možné, že niekde je toho basu až príliš, ale niekde je ho zas tak akurát a je fajn hlavne ten subbase a tie nízke basové tóny.
Blíži sa vypredajová sezóna a som rozmýšlal či by som ešte nevyskúšal niečo medzi a hlavne s lepším soundstageom, rozmýšlal som nad planarmi ako hidizs-mp145, ale jednak cenovo sú už podstatne vyššie a zdajú sa mi také trochu umelé a chladné, a vhodné len na istý druh hudby, hoci detaily sú výborné aj čo sa basu týka.
Že či by niečo stálo za to v takej "budgetovej" kategórii okolo tých 50-150, prípadne aj tej 20-50, ak by to bolo niečo lepšie z tej kombinácie zero a qkz x hbb.
Stále platí to o KZ AS 16 Pro, alebo sú v niečom dosť podobné tým zero?
-
Ryan Giggs
VIP
Žijeme v dobe hypu neutralneho zvuku, dnes je v mode držať sa Harman krivky, v tom sa vyrobcovia predbiehaju. Preto je stale ťažšie najsť nejake basove sluchadla, aby ale aj zaroveň dobre hrali ako celok.
Co sa tyka AS16 Pro, su to basovejšie ladene sluchadla (avšak nie basove - to sa da "doladiť" použitymi nastavcami) a maju dobre podanie priestoru. Za nejakych 40€ za čo idu momentalne, je to jedna z najlepšich kup, čo sa da uskutočniť. Občas (pri nejakych akciach) sa daju najsť aj pod 30€ a vtedy je to excelentna kupa. Hoci len ako nejake založne sluchadla do šuflika. Je to špičkovy zvuk za smiešny peniaz.
Na tej hornej hranici (z toho čo je dostupne u nas) mi napada napr. Kinera Phoenixcall. Tie maju celkom uderny bas. Pripadne by som sa pozrel na Moondrop Starfield II. Z vonku nemusia byť marne tie Hidizs. Daju sa tuniť tymi filtrami. Tieto som nepočul, ale par skusenosti s tou značkou mam, tak zle sluchadla asi von nevypustia.
Co sa tyka AS16 Pro, su to basovejšie ladene sluchadla (avšak nie basove - to sa da "doladiť" použitymi nastavcami) a maju dobre podanie priestoru. Za nejakych 40€ za čo idu momentalne, je to jedna z najlepšich kup, čo sa da uskutočniť. Občas (pri nejakych akciach) sa daju najsť aj pod 30€ a vtedy je to excelentna kupa. Hoci len ako nejake založne sluchadla do šuflika. Je to špičkovy zvuk za smiešny peniaz.
Na tej hornej hranici (z toho čo je dostupne u nas) mi napada napr. Kinera Phoenixcall. Tie maju celkom uderny bas. Pripadne by som sa pozrel na Moondrop Starfield II. Z vonku nemusia byť marne tie Hidizs. Daju sa tuniť tymi filtrami. Tieto som nepočul, ale par skusenosti s tou značkou mam, tak zle sluchadla asi von nevypustia.
Môžem sa teda pozrieť po tých AS16 Pro, ešte som napr. uvažoval nad tu spomínanými KZ-ZS10 PRO X.
Medzi nimi je nejaký rozdiel? V prospech?
Tiež tu bol spomenutý model KZ ZS10 Pro bez X, ten som myslím už moc na cinskych obchodoch nenašiel, skôr nejaká verzia KZ ZS10 Pro 2.
Na tú Kinera Celest Phoenixcall sú celkom ok ohlasy, len my príde celkom tlstá tá časť čo ide do zvukovodu.
Plus z tých planárov Hidizs-m145 asi moc nič nebude, v procese údajne zmenili tuning a aj pozmenili materialove zlozenie iem, ktore vraj trochu meni zvuk oproti povodnej verzii k horšiemu, takže zasa až taká super firma to nakoniec nebude, keď o tom nedajú vedieť zákazníkom a myslia si, že si to nevšimnú.
https://www.head-fi.org/threads/hidizs- ... er.973735/
Navyše sú vraj dosť velké a nemusia byť pohodlné.
Ešte som tiež v procese upgradu cital, že
LETSHUOER S08 nemusia byt zlé.
Z tých budgetových okolo 20€ sú zasa posledne populárne napr.
ZiiGaat NUO
TRN V10 Pro
kz-vader balanced
Medzi nimi je nejaký rozdiel? V prospech?
Tiež tu bol spomenutý model KZ ZS10 Pro bez X, ten som myslím už moc na cinskych obchodoch nenašiel, skôr nejaká verzia KZ ZS10 Pro 2.
Na tú Kinera Celest Phoenixcall sú celkom ok ohlasy, len my príde celkom tlstá tá časť čo ide do zvukovodu.
Plus z tých planárov Hidizs-m145 asi moc nič nebude, v procese údajne zmenili tuning a aj pozmenili materialove zlozenie iem, ktore vraj trochu meni zvuk oproti povodnej verzii k horšiemu, takže zasa až taká super firma to nakoniec nebude, keď o tom nedajú vedieť zákazníkom a myslia si, že si to nevšimnú.
https://www.head-fi.org/threads/hidizs- ... er.973735/
Navyše sú vraj dosť velké a nemusia byť pohodlné.
Ešte som tiež v procese upgradu cital, že
LETSHUOER S08 nemusia byt zlé.
Z tých budgetových okolo 20€ sú zasa posledne populárne napr.
ZiiGaat NUO
TRN V10 Pro
kz-vader balanced
-
Ryan Giggs
VIP
AS16 su o triedu inde co sa zvuku tyka, ako ktorakolvek variacia ZS10.
TRN V10 Pro nemaju zvuk nicim zaujimavy. Ani za tie prachy.
Inak AS16 su celkom dost velke, tak to tiez zvaz. Ale tak niekam tie menice napchat musia. Je to nieco za nieco. Ale nie su nepohodlne. Len su proste mohutne.
Za cenu okolo 20 € su vysoko nadstandardne CCA C12. Len maju rovnejsi charakter.
TRN V10 Pro nemaju zvuk nicim zaujimavy. Ani za tie prachy.
Inak AS16 su celkom dost velke, tak to tiez zvaz. Ale tak niekam tie menice napchat musia. Je to nieco za nieco. Ale nie su nepohodlne. Len su proste mohutne.
Za cenu okolo 20 € su vysoko nadstandardne CCA C12. Len maju rovnejsi charakter.
Taká otázka, každý smartfon, ktorý má usb-c by mal podporovať DSP? Mám fon čo má aj 3,5mm jack, len som niekde počul, že tie fony čo majú aj jack toto nepodporujú, alebo to už dnes dokáže každý? Plus to EQ sa robí práve cez ten dsp, ak by som to chcel robiť cez 3,5 jack, tak to takto nefunguje?
-
Ryan Giggs
VIP
Signal ide z DSP do DACu.
Ahojte, chcel by som tip na BT sluchadla na usi v ciernej farbe max do 100 €. Ma to byt darcek pre teenagera a ziadne dalsie extra poziadavky neboli vyslovene, takze predpokladam, ze nejde o nejaky ultra doraz na kvalitu hudby. Ma to byt proste asi nieco na take kazdodenne pouzivanie cize hudba v primeranej kvalite a mozno filmy / serialy.
-
Ryan Giggs
VIP
Na uši, či okolo uši?
ako airpods max
-
Ryan Giggs
VIP
No lebo airpod max su sluchadla okolo uši, nie na uši. To je rozdiel.
Ak by si rad čo-to ušetril, tak napr. 1More SonoFlow, oproti 100 eurovym sluchadlam zvukovo nezaostavaju. Ak by si sa chcel trošku rozšupnuť, tak cca za 20€ nad limit SENNHEISER Accentum.
Ak by si rad čo-to ušetril, tak napr. 1More SonoFlow, oproti 100 eurovym sluchadlam zvukovo nezaostavaju. Ak by si sa chcel trošku rozšupnuť, tak cca za 20€ nad limit SENNHEISER Accentum.
Takze ani za viac penazi (do 100) nekupim citelne lepsie BT sluchadla okolo usi ako su tieto s cca polovicnou cenou oproti rozpoctu? https://www.audigo.sk/Sluchatka/Bluetoo ... onoFlow-SE
-
Ryan Giggs
VIP
Zvukovo sa posunieš až tymi Sennami. Ale ber verziu bez SE, tuto: https://www.audigo.sk/Sluchatka/Bluetoo ... 4835f20b96.
SE verzia nepodporuje LDAC.
SE verzia nepodporuje LDAC.
Tie Senny si myslel len Accentum alebo Accentum Wireless? Lebo su to asi dva rozdielne modely (aj ked oba bezdrotove). Ta lacnejsia verzia, ale uz aj tak nad rozpocet, je len Accentum a pravdepodobne nema LDAC (neviem nakolko je podstatny - tipujem, ze kvoli delayu pri filmoch).
-
Ryan Giggs
VIP
Existuju 2 verzie. Accentum Wireless a Accentum PLUS Wireless. Rozdiely maš v odkazoch.
https://www.sennheiser.sk/sluchadla-a-n ... m-wireless
https://www.sennheiser.sk/sluchadla-a-n ... s-produktu
https://www.sennheiser.sk/sluchadla-a-n ... m-wireless
https://www.sennheiser.sk/sluchadla-a-n ... s-produktu
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Caute. Potreboval by som poradit true wireless spunty do usi povedzme okolo 50e. Mam poziadavku na kvalitny mikrofon aby sa s nimi dalo volat aj vonku a druha strana nemala problem rozumiet 
-
Ryan Giggs
VIP
Pozri Hifiman TWS 450. Tie maju filtraciu ruchov mikrofonu.