A to su ake zbrane?Blastbit napísal: 30 nov 2024, 8:52 Nielen ľudská sila ale aj raketová, najlepšie zbrane kremelský režim ešte nenasadil.
Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
Jo, viaceré zdroje hlásia že ľudská sila je momentálne najväčší problém pre Ukrajinu, a nemajú veľa možností čo s tým urobiť. Existujúce sily sú už dosť vyčerpané, niektorí sú na fronte roky. Môžu znížiť vek mobilizácie, ale aj 20-25 roční už z väčšej časti tak či onak narukovali a množstvo nevyčerpanej živej sily tam neostalo veľké. 18-19 roční na Ukrajine prakticky nie sú, lebo krajinu opúšťajú ešte ako nezletilí predtým ako dosiahnu 18.gogo956 napísal: 30 nov 2024, 7:37 Podla Ua zdrojov sa dari plnit náborové ciele ani nie z 2/3, co nestaci na doplnanie poctu padlých. Dalej je hlasene ze velka cast mobilizantov je nasledne na fronte bez vôle bojovat a v armade je vysoká dezercia.
Podla aktualnych informacii od ceskych dobrovolnikov je na fronte ruska prevaha v zivej sile velká.
Ono toto potom vytvára netypickú dynamiku na fronte, kedy Rusi napr. radšej bojujú v mestskej zástavbe ako na otvorených plochách. Na otvorenej ploche dokáže aj malá jednotka s dronmi a mínami zastaviť útočné operácie. V mestách ale skrátka potrebuješ masu obrancov aby držali každú ulicu, budovu, a pokiaľ ich nemáš, dokážu sa útočníci pohybovať dopredu a obklučovať pozície. Zároveň sú v mestách drony menej užitočné keďže je náročnejšie s nimi monitorovať situáciu a útočiť. Preto napr vidíme že Rusi radšej Kurakovo čistia ulicu po ulici a nesnažia mesto obkľúčiť.
heker- ich najlepší tank, burevestnik, satan 2 vo väčšom počte, bežná jadrová hlavica ktorú majú.
A zase "Ukrajinci maju problemy". Ze si Rusko vozi kanonenfuter okrem Koreii aj z Jemenu, nic.
Obsadzovanie cudzieho mesta nazvat "cistenim" je skutocne objektivne. Akoby obrancovia boli daky odpad.
Ale on nikdy nebol rusofil. Len sa tak sprava a kazdy jeho post je plny nenavisti voci obrancom Ukrajiny.
https://news.sky.com/story/ukraine-russ ... eblog-body
Obsadzovanie cudzieho mesta nazvat "cistenim" je skutocne objektivne. Akoby obrancovia boli daky odpad.
Ale on nikdy nebol rusofil. Len sa tak sprava a kazdy jeho post je plny nenavisti voci obrancom Ukrajiny.
https://news.sky.com/story/ukraine-russ ... eblog-body
Takze ak je zivotnost Konskriptovica mesiac a Ukrajinec je na fronte uz 33 mesiacov, tak... velky problem s ludskou silou ma Rusko.Russian soldiers have life expectancy of one month after signing up, analyst claims
A key driver of Russia's war effort has been Moscow's efforts to coerce an increasing numbers of men to enlist in the country's armed forces.
But according to Estonian analyst Artur Rehi, the average life expectancy for anyone signing up now stands at between two weeks and one month.
He said the effort to seize more territory in the run-up to potential peace negotiations meant Russia was losing around 1,600 people a day.
"Russia has turned into a huge conveyor belt of death, destroying Ukraine and devouring itself from the inside," he said.
ano suhlasim.eMPiko napísal: 30 nov 2024, 10:34 Jo, viaceré zdroje hlásia že ľudská sila je momentálne najväčší problém pre Ukrajinu, a nemajú veľa možností čo s tým urobiť. Existujúce sily sú už dosť vyčerpané, niektorí sú na fronte roky. Môžu znížiť vek mobilizácie, ale aj 20-25 roční už z väčšej časti tak či onak narukovali a množstvo nevyčerpanej živej sily tam neostalo veľké. 18-19 roční na Ukrajine prakticky nie sú, lebo krajinu opúšťajú ešte ako nezletilí predtým ako dosiahnu 18.
Ono toto potom vytvára netypickú dynamiku na fronte, kedy Rusi napr. radšej bojujú v mestskej zástavbe ako na otvorených plochách. Na otvorenej ploche dokáže aj malá jednotka s dronmi a mínami zastaviť útočné operácie. V mestách ale skrátka potrebuješ masu obrancov aby držali každú ulicu, budovu, a pokiaľ ich nemáš, dokážu sa útočníci pohybovať dopredu a obklučovať pozície. Zároveň sú v mestách drony menej užitočné keďže je náročnejšie s nimi monitorovať situáciu a útočiť. Preto napr vidíme že Rusi radšej Kurakovo čistia ulicu po ulici a nesnažia mesto obkľúčiť.
Na Ua nie je podpora pre povinnu mobilizaciu najmladsich rocnikov a tato populacna skupina je relativne malá.
Ukrajinci si stale viacej uvedomuju ten velký nepomer medzi mobilizacnym potencialom Ua a Ruska. Vedia že Rusku je jedno kolko strati vojakov, pretože Putin chápe, že vždy bude vediet doplnat dalsich, zatial co Ua nie.
Stale sa pise len o stratach ruskej armady, ale straty Afu su tiez velké. Preto už dlhšie tvrdim, že by sa vojna mala čo najskor skončiť, bez ohladu na to, kde je spravodlivost. Zapad dodaval Ua zbrane neskoro a nie v dostatocnom mnozstve a to časove "okno prilezitosti" na väčší uspech sa zmeškalo a už sa nikdy nezopakuje. Sedi to tym padom aj s nazorom ze Zapad dopredu hral tak, aby Ukrajina ani "uplne nepadla" ale ani "nevyhrala" a zaroven aby Rusko utrzilo velke ekonomicke a vojenske škody. Vsimnite si ze prave teraz Biden, v poslednej dobe, poschvaloval obrovske baliky vojenskej pomoci Ua, teraz, ked je jasne že Ua nema sancu tym nic zasadne ziskat. Preco to neschvalovali vtedy ked to vyznam malo?
Rusko sa nedá vojensky ani ekonomicky zničiť. Ti ludia tam radsej budu jest iba suche zemiaky ale nevzdaju sa, taka je ich mentalita. A staty ktore budu obchodovat s Ruskom sa najdu vzdy aj ked stacilo by keby zostal iba gigant Čína. A pre Cinu je velmi vyhodne žmýkať z Ruska nerastne suroviny za vypredajove ceny, nema najmensi dovod odstupit od obchodovania s nim.
jackb
keď bude treba, Putin dohodne dalsich vojakov z Kldr, alebo nariadi nejaku obmedzenu mobilizaciu. Nehovoriac o tom, ze nerobi mu problem nestale terorizovat obyvatelov Ua miest neustalymi naletmi rakiet a dronov, ničiť infrastrukturu, co hlavne teraz pred zaciatkom zimy je vážny problem. V poslednych dnoch boli zaznamenane velmi slne ruske vzdusne utoky..
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pozri cielom sankcii nie je aby rusko zbankrotovalo, ved sa pozri na Venezuelu alebo Argentinu, tie stale nejako funguju.eMPiko napísal: 29 nov 2024, 13:58 Určite im neprospievajú, ale otázka je či ten efekt je taký silný aký sa očakával. Podľa mňa nie, resp. minimálne v médiách sa podávali iné predikcie o tom aké budú následky týchto sankcií. Už tri roky sa hovorí ako ruskej ekonomike za 3 mesiace dôjde dych. Ja to vnímam že tie sankcie sú menej úspešne ako sa čakalo. Na druhú stranu európske ekonomiky sú na tom dosť zle, Amerika nás necháva za sebou, prakticky všade stúpajú proruské strany, Nemci už volajú do Moskvy.
Potom sú aj sankcie ktoré sa úplne minuli účinkom, napr. sankcie na čipy. To bolo tiež v médiách podávané že ruská ekonomika tým bude trpieť a budú si musieť vlastné čipy pomaly robiť, miesto toho si v klidku dovážajú miliardy čipov z Číny a nič sa okolo toho nerobí. Tu to skôr ale naráža na to, že na Západe si stále poriadne neuvedomujeme že čo všetko už v Číne vedia vyrábať a v akých kvantách. Pred 20 rokmi možno ešte Západ vedel takto sankciami zabrániť transferu technológií, dnes už nie
Ale vytvara to tlak, stazuje situaciu. A ked sa pozries od koho Rusko kupuje minuciu tak to funguje.
harrison314
sankcie funguju v tom zmysle, ze zvysuju Rusku naklady, lebo musi vzdy vyhladat nove alternativne riesenia, ktore su drahsie.
Ale sankcie nefunguju v tom zmysle, ze by Rusku v comkolvek zabranili. Na svete sa VZDY najde nejaky stat ktory bude od Ruska kupovat cokolvek a cokolvek mu dodavat. Rusko ma stale este pomerne dost z toho svojho obrieho dolaroveho balíka.
Dalej ma moznosti napr zmrazit vklady obcanov v ruskych bankach /nad urcitu sumu/ a pod. Taky obrovsky a bohaty stát /myslene ako celok/ ma vzdy moznosti ako sa prisposobit novej situacii.
Existuje len jediny sposob ako by sa dalo Rusku teoreticky doviest k bankrotu: zadrziavat tankery ktore rusko tajne pouziva na prepravu ropy.
Lenze to sa nikdy nestane:
1/reakcia Ruska by mohla byt nevypocitatelna
2/zvysilo by to ceny ropy čo si Usa a Zapad celkovo urcite nepraje.
sankcie funguju v tom zmysle, ze zvysuju Rusku naklady, lebo musi vzdy vyhladat nove alternativne riesenia, ktore su drahsie.
Ale sankcie nefunguju v tom zmysle, ze by Rusku v comkolvek zabranili. Na svete sa VZDY najde nejaky stat ktory bude od Ruska kupovat cokolvek a cokolvek mu dodavat. Rusko ma stale este pomerne dost z toho svojho obrieho dolaroveho balíka.
Dalej ma moznosti napr zmrazit vklady obcanov v ruskych bankach /nad urcitu sumu/ a pod. Taky obrovsky a bohaty stát /myslene ako celok/ ma vzdy moznosti ako sa prisposobit novej situacii.
Existuje len jediny sposob ako by sa dalo Rusku teoreticky doviest k bankrotu: zadrziavat tankery ktore rusko tajne pouziva na prepravu ropy.
Lenze to sa nikdy nestane:
1/reakcia Ruska by mohla byt nevypocitatelna
2/zvysilo by to ceny ropy čo si Usa a Zapad celkovo urcite nepraje.
zavery vysetrovaniajackb napísal: 30 nov 2024, 9:39Dokonca link na Nemcov, wait for it, ze si to Rusi znicili sami. Preto mam dalsiu dolezitu otazku: co ich prinutilo otocit o 180°.
napisal si, ze Dani a Svedi oznacili za vinnikov Rusov, ked som chcel od teba citaciu, nic relevantne si neposkytol
kedze nemas nic navyse, uchylujes sa ku svojej obvyklej taktike, a to ignorovat argumenty a vytiahnut nieco dalsie
dopustas sa 2 vyznamnych argumentacnych faulov:
1. cherry picking - ze nieco do skladacky pasuje este neznamena, ze je to jedina mozna kombinacia
2. false cause - ze sa udalost A stala pred udalostou B este neznamena, ze udalost A ma suvis s udalostou B
vzhladom na to, ako sa vyvijala vojna a ake boli sankcie, anoNa konci novembra 2024. Bolo to tak na konci leta/na zaciatku jesene 2022?
ak si si to nevsimol, Ukrajina prehrava a Rusko sa na pocty mrtvych nikdy nehralo, aktualna situacia je pre Ukrajinu po zvoleni Trumpa kritickaNeunikam. Chcem aby si urobil trendovu cieru na price of a mile, aby tie stlpce mali skutocny zmysle.
cherry picking, viz vyssiepritom stale nepoznam odpoved na otazku, "preco je viac pravdepodobne, ze sa Ukrajinci cvicili neviem kde a robili bondovku, ked nad miestami vybuchov zastavovali ruske lode urcene na taky druh operacie, jedna z nich aj s ponorkou?"
Occamova britva.
ked uz tak velmi hladas odpovede, mozes odcitovat tie Suchoje, Kindzaly a Zirkony, tam ich najdes
a este pindas, ze diskutovat so mnou ti sposobuje bolest
no mozno by si s tym mal prestat, staci sa ospravedlnit za vsetky zavadzania a klamstva, su vyznacene cervenym boldom a je ich neurekom, a ist do faka
Ved mas clanok z BBC a link na nemecky clanok. Ty to ignorujes, ako vsetko co nie je confirmation bias tvojich bludovbeardie napísal: 01 dec 2024, 21:40 zavery vysetrovania
napisal si, ze Dani a Svedi oznacili za vinnikov Rusov, ked som chcel od teba citaciu, nic relevantne si neposkytol
kedze nemas nic navyse, uchylujes sa ku svojej obvyklej taktike, a to ignorovat argumenty a vytiahnut nieco dalsie
aj Nemci vedeli ako to Rusi urobili pomocou presne pomenovanych lodi. az neskor po tom prisli noviny s bludmi o DNA, ktoru nemaju s cim porovnat a teraz si vymysleli banu a cvicenie na operaciu od roku 2019.
namiesto toho, aby si na tie plot holes ukazoval ty sam, tak kazdy z logickych preslapov ignorujes.
trpis stavom, kedy si nevies predstavit hypoteticke sitacie aj normalne, alebo to tu robis naschvalvzhladom na to, ako sa vyvijala vojna a ake boli sankcie, ano
takze ruske vojska su po Kyjivom a ten drzi uz len Zelenskeho ochranka a par fanatickych fanusikov Bendera Rodrigueza?ak si si to nevsimol, Ukrajina prehrava
ja som si vsimol, ze Rusi museli dovliect zbrane z Iranu a potom aj Korei. ze za nich musia bojovat Africania, Korejci a ludia z Jemenu. od Bachmutu ich kazdy meter postupu stoji obrovske straty. ak si si toto nevsimol, neviem o co sa v tejto teme snazis.
debunkovanie ruskej lzi Occamovou britvoucherry picking, viz vyssie
takze si si ich stale nenasiel. skus zacat vpisanim textu do policka na to urceneho a stlacenim Enterked uz tak velmi hladas odpovede, mozes odcitovat tie Suchoje, Kindzaly a Zirkony, tam ich najdes
presne to mozes. ospravedlnit za kazdu jednu loz, ktoru podporujes; kazdu jedno loz o mne; kazdu jednu ignoraciu faktov, ktora narusa tvoje chore vidie sveta a ist. lebo ty len vyvolavas konflikt.a este pindas, ze diskutovat so mnou ti sposobuje bolest
no mozno by si s tym mal prestat, staci sa ospravedlnit za vsetky zavadzania a klamstva, su vyznacene cervenym boldom a je ich neurekom, a ist do faka
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... a-40499455
Dnes - nemecký kancelár sľubuje Ukrajine pomoc za 650 miliónov.
Dnes - nemecký kancelár sľubuje Ukrajine pomoc za 650 miliónov.
myslis tie z prvej polky roku 2023? vysetrovanie nemeckej prokuratury trvalo az do 2024, takze je aktualnejsie
samozrejme, vysetrovanie je obsiahlejsie ako nejaky novinovy clanok
ty si zase nevies uvedomit realitu, lebo si niekto dovolil upozornit ta na chyby tvojich oblubencovtrpis stavom, kedy si nevies predstavit hypoteticke sitacie aj normalne, alebo to tu robis naschval
nejak ti unika, ze ty musis dokazat, ze nemecka prokuratura sa myli, pokojne do toho zapoj aj nejake konspiracne teorie, ale musis zacat
opakovanym odkazovanim sa na 3 linky z 2023 a na citacie, ktore nepotvrdzuju tvoje slova, diskusiu neposuvas
ano, a aj napriek tomu je momentalne Rusko vitazne, pretoze okupuje velku cast Ukrajinytakze ruske vojska su po Kyjivom a ten drzi uz len Zelenskeho ochranka a par fanatickych fanusikov Bendera Rodrigueza?
ja som si vsimol, ze Rusi museli dovliect zbrane z Iranu a potom aj Korei. ze za nich musia bojovat Africania, Korejci a ludia z Jemenu. od Bachmutu ich kazdy meter postupu stoji obrovske straty. ak si si toto nevsimol, neviem o co sa v tejto teme snazis.
ak Trump zacne presadzovat to, co slubuje, tak sa Rusko za hranice spred 2014 nestiahne, naopak, bude mat moznost nechat si uzemie, ktore odvtedy dobyli, cim sa stanu v tejto vojne realnymi vitazmi, bez ohladu na pocet ruskych mrtvych ci kriplov
jediny kilometer stvorcovy ukrajinskeho uzemia pod ruskou spravou je vyhra Ruska
paralelou moze byt Zimna vojna
nenasiel som to, preto o to ziadam teba, v pripade Suchojov uz viac ako 7 tyzdnovtakze si si ich stale nenasiel. skus zacat vpisanim textu do policka na to urceneho a stlacenim Enter![]()
hned po tebe, mas ich vyznacenepresne to mozes. ospravedlnit za kazdu jednu loz, ktoru podporujes; kazdu jedno loz o mne; kazdu jednu ignoraciu faktov, ktora narusa tvoje chore vidie sveta a ist. lebo ty len vyvolavas konflikt.
Nepotvrdzuju moje slova zavery Nemcov, Svedov a Danov, ze to boli Rusi s detailnym popisom toho, kde sa lode specialne urcene na taku robotu zastavovali?beardie napísal: 02 dec 2024, 9:22 myslis tie z prvej polky roku 2023? vysetrovanie nemeckej prokuratury trvalo az do 2024, takze je aktualnejsie
samozrejme, vysetrovanie je obsiahlejsie ako nejaky novinovy clanok
ty si zase nevies uvedomit realitu, lebo si niekto dovolil upozornit ta na chyby tvojich oblubencov
nejak ti unika, ze ty musis dokazat, ze nemecka prokuratura sa myli, pokojne do toho zapoj aj nejake konspiracne teorie, ale musis zacat
opakovanym odkazovanim sa na 3 linky z 2023 a na citacie, ktore nepotvrdzuju tvoje slova, diskusiu neposuvas
"Nemecka prokuratura" sa myli, lebo z Ukrajincov robi teroristov a nevysvetluje preco to neboli Rusi, aj ked vykonavali ponory na miestach vybuchov.
Zimna vojna kde za 105 dni padlo 380tisic Sovietov a len 70 tisic Finov?ano, a aj napriek tomu je momentalne Rusko vitazne, pretoze okupuje velku cast Ukrajiny
ak Trump zacne presadzovat to, co slubuje, tak sa Rusko za hranice spred 2014 nestiahne, naopak, bude mat moznost nechat si uzemie, ktore odvtedy dobyli, cim sa stanu v tejto vojne realnymi vitazmi, bez ohladu na pocet ruskych mrtvych ci kriplov
jediny kilometer stvorcovy ukrajinskeho uzemia pod ruskou spravou je vyhra Ruska
paralelou moze byt Zimna vojna
Jedna vec je, co Stavka na mrtvych a kriplov, ale dolezita je verejna mienka. Manzelia a synovia vymeneni za vrecia cibule; nedostupnost zakladnych potravin; paliv; uzatvorene civilne letiska pre presytiene vzdusneho priestoru dronmi; este dojde na obmedzenie vyberov z banka a aj ti najotrlejsi sa zabudia
Na zpravy.seznam o tom povedali par slov tiez
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audi ... nar-265473
Takze v oktobri si to ignoroval, a potom si pod kazdy post spamoval, takze ani nema sancu to hladat. Vo februari si bol priamo ucastny diskusie a tiez nic.nenasiel som to, preto o to ziadam teba, v pripade Suchojov uz viac ako 7 tyzdnov
https://www.telegraph.co.uk/news/2024/0 ... lure-kyiv/
Spoiler
Russia has made various statements about the Zircon. Most famously Vladimir Putin included it in his list of six Russian “super weapons” in 2018, ones which he stated were impossible for America to intercept or defeat. Official footage has supposedly showed various Zircon test firings: in at least some cases these later turned out to be other, older weapons, casting some doubt even on the existence of Zircon, or its existence as described.
---
It’s also worth remembering that the Russians routinely exaggerate their military capabilities. Another of Putin’s six super-weapons, the “Kinzhal” air launched missile, is supposedly hypersonic and unstoppable: but it has turned out in the Ukraine war that American-made Patriot interceptors can knock it down with a high rate of success.
---
It’s also worth remembering that the Russians routinely exaggerate their military capabilities. Another of Putin’s six super-weapons, the “Kinzhal” air launched missile, is supposedly hypersonic and unstoppable: but it has turned out in the Ukraine war that American-made Patriot interceptors can knock it down with a high rate of success.
https://bsky.app/profile/antongerashche ... dh373ses2y
V podstate Rusku viacej vyhovuje ked vojna pokracuje aj nadalej ako Ukrajine. Na strane Ua zomieraju Ukrajinci čím sa oslabuje sila populacie do buducna. Ale na Ruskej strane je to ináč: etnickych Rusov je iba pomerne málo a keď už tak su to socialne znevyhodneni ludia ktori boli dlzobami dotlaceni podpisat kontrakt, alebo väzni, ale etnické minority a najnovsie vojaci Kldr.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
preco zas klames? v oktobri som sa aj ja aj beardie pytal kedy a kde tu banda rusofilov tu na fore pisala ze "suchoj sa neda zostrelit"jackb napísal: 02 dec 2024, 18:13 Takze v oktobri si to ignoroval, a potom si pod kazdy post spamoval, takze ani nema sancu to hladat. Vo februari si bol priamo ucastny diskusie a tiez nic.![]()
kedy prestanes konecne klamat, ja na tvojom mieste by som sa aj hanbil sem nieco pisat...
false cause, viz vyssie
presne ta, za vitaza je povazovane Rusko, resp ZSSRZimna vojna kde za 105 dni padlo 380tisic Sovietov a len 70 tisic Finov?
lol, ano, v Rusku je verejna mienka naozaj velmi podstatnaverejna mienka
takze to uz odcitujes alebo nie?Takze v oktobri si to ignoroval, a potom si pod kazdy post spamoval, takze ani nema sancu to hladat. Vo februari si bol priamo ucastny diskusie a tiez nic.
Takze, vieme presne kde a kedy sa Rusi potapali. O Andromede mame len tvrdenia nemeckeho bulvaru prelozene Americami. Ergo, urobili to Rusi. Presne podla principu Occamovej britvy.
Mas divne standardy. Vratane tych na "vitazstvo". Ak by si si robil rodokmen, nevolal by sa tvoj predok Pyrhos?
Povedal by som, ze to iste o verejnej mienke si hovorili aj takto na zaciatku decembra v roku 1916.
Mas divne standardy. Vratane tych na "vitazstvo". Ak by si si robil rodokmen, nevolal by sa tvoj predok Pyrhos?
Povedal by som, ze to iste o verejnej mienke si hovorili aj takto na zaciatku decembra v roku 1916.
minule sme vedeli len o pohybe lodi, zrazu uz vieme aj o potapani (vies to podlozit?), som zvedavy, co sa dozvieme buduci tyzden
inak, este stale cakam na tie zavery Svedov a Danov, tiez prosim o citaciu
toto pisu internety
podobne, ak by Ukrajina prisla co i len o meter stvorcovy uzemia a uznala by to, Rusko by sa stalo vitazom
predpokladam, ze plynovody su uz dostatocne vysvetlene
mas nieco k Suchojom, Kindzalom a Zirkonom, napriklad citacie? clovek by si myslel, ze ak nieco nie si schopny dolozit viac ako mesiac napriek viacerym vyzvam, tak si vymyslas
vzhladom na tvoju historiu vymyslov a klamstiev to tak vyzera, noze, obhaj sa
inak, este stale cakam na tie zavery Svedov a Danov, tiez prosim o citaciu
toto pisu internety
to nie je moj standard, je to vysledok vojny akceptovany oboma stranamiBoth Sweden and Denmark closed their investigations into the incident in February 2024 without assigning responsibility.[16] Swedish authorities cited the lack of jurisdiction while the Danish ones said that there was no basis for pursuing a criminal case.[17]
podobne, ak by Ukrajina prisla co i len o meter stvorcovy uzemia a uznala by to, Rusko by sa stalo vitazom
predpokladam, ze plynovody su uz dostatocne vysvetlene
mas nieco k Suchojom, Kindzalom a Zirkonom, napriklad citacie? clovek by si myslel, ze ak nieco nie si schopny dolozit viac ako mesiac napriek viacerym vyzvam, tak si vymyslas
vzhladom na tvoju historiu vymyslov a klamstiev to tak vyzera, noze, obhaj sa
Vidis, necitas 
post2451307.html#p2451307
Obsahuje link na BBC. A clanok BBC obsahuje link na zdroje a dalsi clanok o ruskych lodiach nad miestami vybuchu.
Ak "closed their investigations without assigning responsibility", preco sa Pejskov vyjadril, ze je to absurdne? Teda v preklade z ruskych dristov - priznal, ze to urobili Rusi.
380k ludi a nedosiahnut ciele stanovene pred vojnou... zdielas taky optimizmus aj pri operacii v Kurskej oblasti?
Plynovody vysvetlene nie su. Lebo ruske lode tam zavadzali, Nemeci nemali s kym provnat DNA, pribeh o planovani "ukrajinskej operacie" sa kazdy krat diametralne meni...
Vraj sa dnes zase trhali dake kable. A kedze nedavno ziskala Ukrajinca cenu za potapanie, tak ani nikto nemusi vysetrovat. Alebo nie?
Linky neotvaras, len spamujes. Preco to robis, nevysvetlis. Budes zahnojovat temu.
post2451307.html#p2451307
Obsahuje link na BBC. A clanok BBC obsahuje link na zdroje a dalsi clanok o ruskych lodiach nad miestami vybuchu.
Ak "closed their investigations without assigning responsibility", preco sa Pejskov vyjadril, ze je to absurdne? Teda v preklade z ruskych dristov - priznal, ze to urobili Rusi.
380k ludi a nedosiahnut ciele stanovene pred vojnou... zdielas taky optimizmus aj pri operacii v Kurskej oblasti?
Plynovody vysvetlene nie su. Lebo ruske lode tam zavadzali, Nemeci nemali s kym provnat DNA, pribeh o planovani "ukrajinskej operacie" sa kazdy krat diametralne meni...
Vraj sa dnes zase trhali dake kable. A kedze nedavno ziskala Ukrajinca cenu za potapanie, tak ani nikto nemusi vysetrovat. Alebo nie?
Linky neotvaras, len spamujes. Preco to robis, nevysvetlis. Budes zahnojovat temu.
poziadam ta o citaciu potapania, ty ma odkazes na clanok, kde sa o potapani nic nepise, sam napises o lodiach nad miestom vybuchu, pripadne doporucis dalsie odkazy v tom linku
a nie, "is believed to be capable of underwater surveillance" a "has the ability to carry out operations on the seabed" naozaj nie je to iste ako tvoj post "vieme presne kde a kedy sa Rusi potapali"
skus znova, ale mam pocit, ze tie blaboly pises schvalne, aby si ma potesil
lebo toto nemozes mysliet vazne
"closed their investigations without assigning responsibility" neznamena "spravili to Rusi"
irelevantne, Ukrajina straca uzemie coraz vacsim tempom, akekolvek tvoje konstrukty sa netykaju temy, mas bud napisat "ano, stracaju uzemie vyssim tempom", alebo suchat nohami
co presne nie je vysvetlene pri plynovodoch? vidis nejakych novych odberatelov z inych krajin? su to aspon porovnatelne hodnoty s transportom plynu do Europy pred 2022?
naposledy si trhanie kablov prisudil Rusku, spravila to cinska lod, byt tebou, tak cakam na vysetrenie
stale cakam na tie Suchoje, Kindzaly a Zirkony, stacia mi 2 citacie, temu zahnojujes ty opakovanim blabolov miesto pridania citacii, nie som jediny, co ta o to ziada
ako obvykle, cau zase zajtra
a nie, "is believed to be capable of underwater surveillance" a "has the ability to carry out operations on the seabed" naozaj nie je to iste ako tvoj post "vieme presne kde a kedy sa Rusi potapali"
skus znova, ale mam pocit, ze tie blaboly pises schvalne, aby si ma potesil
lebo toto nemozes mysliet vazne
"closed their investigations without assigning responsibility" neznamena "spravili to Rusi"
irelevantne, Ukrajina straca uzemie coraz vacsim tempom, akekolvek tvoje konstrukty sa netykaju temy, mas bud napisat "ano, stracaju uzemie vyssim tempom", alebo suchat nohami
co presne nie je vysvetlene pri plynovodoch? vidis nejakych novych odberatelov z inych krajin? su to aspon porovnatelne hodnoty s transportom plynu do Europy pred 2022?
naposledy si trhanie kablov prisudil Rusku, spravila to cinska lod, byt tebou, tak cakam na vysetrenie
stale cakam na tie Suchoje, Kindzaly a Zirkony, stacia mi 2 citacie, temu zahnojujes ty opakovanim blabolov miesto pridania citacii, nie som jediny, co ta o to ziada
ako obvykle, cau zase zajtra
Takze lod s miniponorkou vypne odpovedac a zastane tam kde je trubka len 80m hlboko a opakuje to viac krat. Ale potapanie - skutok sa nestal.
No niekto si pozicia jachtu a hned ju upravi na potapanie a pri vrateni do pozicovne si nikto nevsimne, ze bola prestavana. A to je viac pravedpodone ako puzitie lode which "has the ability to carry out operations on the seabed".
Ak "closed their investigations without assigning responsibility", preco to Pejskov komentoval, ze je to absurdne? Akoby si zdielal nieco, co nie je celkom pravda.
Vidis, len realitu popieraju bludy, ktorymi zahnojujes. Namiesto toho, aby si priznal, ze to boli Rusi, lebo vieme kde a kedy pouzili lode "the ability to carry out operations on the seabed" nad turbkami.
Podla mna Rusi stracaju svojich a cudzich vojakov coraz vyssim tempom. Nie su schopni dobyt naspat casti Kurskej oblasti. Ak to nevidis, mas suchat nohami.
Preco situaciu z decembra 2024 prisudzujes stav v lete 2022? Ved to este Rusi drzali Cherson a ani tazku techniku v Charkivskej oblasti este neodovzdali. A aj lavka na Krym cakala na prvy ohnostroj...
Ak vidis inych ludi, ktori odo mna nieco ziadaju, tak mozno vymen lieky alebo odbornika. To iste plati aj ked nevidis citacie.
Mimochodom, vypisoval si cosi "o mojej historii vymyslov a klamstiev". Pritom je tema o SARS2, plna tvojich vymyslov a klamestiev. Tak isto ako ta o emigracii, uz pred 2020 ale ja teraz. Nehovoriac o tom ako si klamal o zdravotnom stave prezidenta US. A o tom, ake lzi a akych psychopatickych luharov obhajujes, ani nehovoriac. Takze, ak chces sudit ci si niekto vymysla ci dokonca klame, mal by si s vymyslanim a klamanim prestat na aspon 5 rokov. Samozrejme po tom ako sa za kazdu jednu loz ospravedlnis samostatne.
No niekto si pozicia jachtu a hned ju upravi na potapanie a pri vrateni do pozicovne si nikto nevsimne, ze bola prestavana. A to je viac pravedpodone ako puzitie lode which "has the ability to carry out operations on the seabed".
Ak "closed their investigations without assigning responsibility", preco to Pejskov komentoval, ze je to absurdne? Akoby si zdielal nieco, co nie je celkom pravda.
Vidis, len realitu popieraju bludy, ktorymi zahnojujes. Namiesto toho, aby si priznal, ze to boli Rusi, lebo vieme kde a kedy pouzili lode "the ability to carry out operations on the seabed" nad turbkami.
Podla mna Rusi stracaju svojich a cudzich vojakov coraz vyssim tempom. Nie su schopni dobyt naspat casti Kurskej oblasti. Ak to nevidis, mas suchat nohami.
Preco situaciu z decembra 2024 prisudzujes stav v lete 2022? Ved to este Rusi drzali Cherson a ani tazku techniku v Charkivskej oblasti este neodovzdali. A aj lavka na Krym cakala na prvy ohnostroj...
Ak vidis inych ludi, ktori odo mna nieco ziadaju, tak mozno vymen lieky alebo odbornika. To iste plati aj ked nevidis citacie.
Mimochodom, vypisoval si cosi "o mojej historii vymyslov a klamstiev". Pritom je tema o SARS2, plna tvojich vymyslov a klamestiev. Tak isto ako ta o emigracii, uz pred 2020 ale ja teraz. Nehovoriac o tom ako si klamal o zdravotnom stave prezidenta US. A o tom, ake lzi a akych psychopatickych luharov obhajujes, ani nehovoriac. Takze, ak chces sudit ci si niekto vymysla ci dokonca klame, mal by si s vymyslanim a klamanim prestat na aspon 5 rokov. Samozrejme po tom ako sa za kazdu jednu loz ospravedlnis samostatne.