4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa kayko »

curta napísal: 23 jan 2025, 20:17 Fico hneď po nástupe "zastavil predavačov" (privatizáciu) a podobné kroky robí dodnes a ľudia to ocenia.
Toto nie je argument v kapitalizme, možno tak v komunizme.
V kapitalizme máš možnosť kúpiť si akcie a byť spoluvlastníkom čoho len chceš, ak máš teda deficit pocitu vlastníctva niečoho.
Bohatý štát=chudobný ľud, pretože štát dokáže v skutočnosti zarábať iba na ľuďoch, alebo nerastných surovinách. Naopak, keď dáš vlastníctvo do rúk ľuďom, budú motivovaní, aby sa sami postarali, aby ich biznis prosperoval. Je to win-win, pretože bohatý investor, odvedie zároveň vyššiu daň štátu.
Najlepšie to vidíš v štátnej správe, kde sa platy musia vyrovnať komerčnej sfére, aby mohli konkurovať, ale výkon a efektivita sa už vyrovnať nemusia. Z toho vyplýva, že pre štát je výhodnejšie byť akcionárom a teda mať potrebnú kontrolu, než všetko vlastniť.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Máš dojem, že chápe? Odpíše Ti (ak vôbec a nepostne ďaľší blud) z cesty alebo copy-paste.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Fico dnes strasil kyberutokom, aby bol hrdina, ze zdravotnictvo je jeho temou. Realne zas riesi vymysleny problem, ktory ani nevyriesil. Podla vstekeho ide o bezny utok, ktorych tu mame denne desiatky.

https://zive.aktuality.sk/clanok/GdgYEM ... nne-mnoho/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja mám na svojom bezvýznamnom počítačiku dnes (vlastne neviem koľko dní nazad som to mazal) 27803 zablokovaných "podozrivých" sieťových aktivít.
Zaujímavé na tom je len to, že som mával rádovo menej než "sa udialo čo sa udialo" a začal som sa ku tomu denne aktívne vyjadrovať.

Fiko je cocot - aj so svojími vlezdoprdelistami.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Strana Hlas vylúčila poslancov Samuela Migaľa a Radomíra Šalitroša. Návrh na ich vylúčenie schválilo predsedníctvo strany na dnešnom kongrese. Ďalších dvoch rebelujúcich poslancov – Jána Ferenčáka a Romana Malatinca strana vo vyhlásení nespomína.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Wtf? Nechapem :D
To akoze dobrovolne sa vzdali poslancov v koalicii?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

no ak rátame počty, tak máme menšinovú vládu momentálne. 79 - 5 (traja huliakovci a dvaja vylučení z hlasu) je 74. Ak si uvažime, že tí dvaja ostaní z hlasu budú asi po dnešku tiež štrajkovať, tak sme na čísle 72. ...a tu už sa bavíme len o charaktere tých 7 ľudí či pri hlasovaní o dôvere vlády podržia Fica alebo nie.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Dlho som tu nebol ; mame tu medzi ucastnikmi este nejakych ficofans? Tak pred mozno 5rokmi, co som tu bol, este prevladali.
Po dnesnom tyzdni uz Smer mozu podporovat skutocne len uplne mentalne retardovani, co nevedia ani vidlicku pouzit, ked im to dakto neukaze.
Ked si pozriete taku diskusiu na debata.pravda.sk, tak je aj tazko rozlisovat, ci to ti retardi robia, lebo troluju alebo skutocne nemyslia. Ti fejsbukovi, tam to je jasne, to moze fico bit po hlave a budu dakovat.

Utok na VSZP zrejme vybavil fico u putina v ramci akcneho balicka "Prevrat", lebo isiel z Ruska https://x.com/rusnackor/status/1882818778746216723

Kataster uz vraj obnovili, po 3 tyzdnoch, len bohvie, ci uz vsetko.
Kazdopadne Smer sa vsade zbavuje odbornikov a dosadzuje novodobych Kolesikovcov ako prasiatko Bartek od Trencina (aj tam robi hanbu)

Huliak mal mimochodom nejake video z maleho stretnutia, kde mu nakladali byvali clenovia "narodnej koalicie", ktorych sklamal...tak snad mu prehovoria do bacovskej duse a nebude ako otrok schvalovat nezmysly.
Aj ked ten spominany trestny zakon je passe.

Smeracke hovnomty ako eReport funugju poslednu dobu naplno, tam ked sa hodi normalny prispevok v diskusii, neprejde cez schvalenie, ale ked demental napise, ze zbavme sa progresivcov, je tam hned...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes je hostom Sobotnych dialogov sam sef Robert Fico. Som zvedavy na tu sprsku vymyslov, ktoru tam bude trepat. Bude to aj v archive po odvysielani, v kalendari treba prepnut na dnesny datum (25.januar) - https://www.stvr.sk/televizia/archiv/12354
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: 25 jan 2025, 5:39 Dnes je hostom Sobotnych dialogov sam sef Robert Fico. Som zvedavy na tu sprsku vymyslov, ktoru tam bude trepat. Bude to aj v archive po odvysielani, v kalendari treba prepnut na dnesny datum (25.januar) - https://www.stvr.sk/televizia/archiv/12354
Nejake navrhy na bingo karticku co tam bude? (Ukrajina, Maijdan a novinari mam uz zabrane)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kataster neobnovili - použili "niečo iné" (...vugk, cica... ). Ja mám pôdu ok no zachytil som nejaké posty že ľuďom pomizla časť lesov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

No Fico sa moze vyrozpravat k Majdanu, zasahovaniu do zahranicia, ako to orgsnizuju americania so Simeckom, mozno spomenie vcerajsi DDoS utok na zdravotnu poistovnu ci NCZI. Predpomladam, ze k realnym problemom ako su problemy zdravotnictva, vypadok katastra, nespokojnost ludi, tak to nic nepovie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Neoveroval som:
vszp.jpg
Autoeditácia príspevku po 6 min 36 sek:
Stále aktuáne!!!

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Makovnik napísal: 25 jan 2025, 2:30 Po dnesnom tyzdni uz Smer mozu podporovat skutocne len uplne mentalne retardovani

Kazdopadne Smer sa vsade zbavuje odbornikov a dosadzuje novodobych Kolesikovcov ako prasiatko Bartek od Trencina (aj tam robi hanbu)

Smeracke hovnomty ako eReport funugju poslednu dobu naplno, tam ked sa hodi normalny prispevok v diskusii, neprejde cez schvalenie
Včera bol na ČTčke Marián Greksa (netuším odkiaľ práve jeho Češi vyhrabali). Keďže je zo Senca a viem, ako mu drbalo cez covid, tak som si ho vypočul ako sondu do uvažovania voliča koalície. ZHRNUTIE: Najprv len papagájoval vyhlásenia vládnej koalície. Moderátor ho upozornil, že o týchto faktoch (čo kto urobil alebo povedal) už informovali a ich zaujíma, čo si o tom myslí Greksa. No a on proste neverí, že by mohli tak klamať. Niečo sa muselo diať, lebo Gašpar zo SIS by si nedovolil si to celé vymyslieť. Fico by si nedovolil zneužiť SIS. Média šíria paniku a opozícia zveličuje vyjadrenia SMERákov, ktoré sú často nešťastné a debilné. Ale Fico by si nedovolil nás dostať z EU. To by bola samovražda a nikto predsa nechce, aby sme boli ruská gubernia.

Dobrou ukážkou debility bol len poslanec vládnej koalície, ktorý v diskusii o katastri tvrdil, že kataster síce nefunguje, ale pošta áno a ľudia si list vlastníctva môžu vybaviť na pošte. Tvrdil to s úplnou vážnosťou. Tak mu tam musel poslanec z PS vysvetliť, že pošta čerpá údaje z katastra, takže na pošte ľudia vybavia hovno.

Ereport je jedna vec, ale ja som tento týždeň skúsil po pár rokoch komentovať články na médiach, ktoré vlastní PENTA. Neprešiel ani jeden komentár.

Toto bola tiež fajn diskusia o Slovensku. Češi z vonku jasne vidia, čo je Fico zač a čo robí. To len tí naši tupovoliči si stále nechcú pripustiť, že by si Fico dovolil ich proste oje***.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... lem-357253
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Niekde na internete som videl, že vraj ma Fico nejaké spojenie s plynarmi. Preto let do Moskvy, preto tajný režim pri odvolaní atď. Čiže by sa s neho v podstate stal taky slovenský šejk 😅.

Pravdepodobne je to len blud ktory bol niekde na nete. Ale nebol by som prekvapený ak by to bola pravda.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Z toho ako mu zadarmo robili reklamu je to pravdepodobné.

Ad Fico/plyn:
https://blog.sme.sk/galek/politika/10-k ... ca-o-plyne
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 25 jan 2025, 10:39 Pravdepodobne je to len blud ktory bol niekde na nete. Ale nebol by som prekvapený ak by to bola pravda.
Možné je všetko, keďže cucáme lacnú ruskú ropu, ale MOL vlastní aj Slovnaft. MOL vlastnia ľudia od Orbána. Viki ako premiér dohodne s Putinom dumpingové ceny ropy, MOL predá produkty z ruskej ropy za trhové ceny. Ten rozdiel je ich čistý zisk a Viki (Fidesz) dostane %%%, že taký kšeft vybavil. A preto máme benzín a naftu drahšiu ako okolité krajiny.

Nečudoval by som sa, kebyže tá slovenská firma, ktorá prepravovala plyn cez SR a vyberala miliardy za tranzit. Bola v skutočnosti dojná krava, ktorú SMERáci tunelovali. A keďže plyn nejde, nebudú peniaze za tranzit, takže nebude ani keš v alobale...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

starysomar napísal: 25 jan 2025, 10:02 Neoveroval som:
vszp.jpg
Tu je zdroj https://bsky.app/profile/minorfloat.bsk ... ip2jnkuk2e
Ale typek hovori, ze rovnake utoky sa deju denne z Ruska na nase banky (nie len). A z rovnakych IP-ciek prichadzali phisingove emaily a su tam phisngove stranky.

Ale ma tam aj priklad Phisngoveho utoku na VsZP https://bsky.app/profile/minorfloat.bsk ... ipobgp4c2e
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Eustream prepravuje a uskladnuje plyn. 51% akcionarom Eustreamu je SPP ktore vlastni stat. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 25 jan 2025, 8:00 Nejake navrhy na bingo karticku co tam bude? (Ukrajina, Maijdan a novinari mam uz zabrane)
„Tretina ľudí, ktorí chodia na protesty, sú nevďační Ukrajinci, ktorí hučia proti slovenskej vláde". Môžeš si zakričať BINGOOOO :D
Napísať odpoveď