Autoeditácia príspevku po 1 hod 28 min 27 sek:
Na Slopensku býva aj iná kombinácia - otec Boh, matka Bohyňa a deti úbožiatka ...
Presne veď nech si kresťania veria v dobrú osobnosť ako aj bytosť.curta napísal: 24 mar 2025, 20:31 Pred naším letopočtom verili Hebreji len v jedného Boha v jednej osobe, naozaj až v 3 stor. sa riešilo či je Ježiš Boh alebo nie, až z toho vzniklo učenie o Trojjedinom Bohu. Je to tak s mnohým, ľudia poznávajú Boha/vesmír postupne.
Az nakoniec spoznali, ze ziaden nie je. A ide len o modifikovane legendy jedneho starovekeho naroda, tak ako modifikovane legendy inych starovekych narodov.curta napísal: 24 mar 2025, 20:31 Pred naším letopočtom verili Hebreji len v jedného Boha v jednej osobe, naozaj až v 3 stor. sa riešilo či je Ježiš Boh alebo nie, až z toho vzniklo učenie o Trojjedinom Bohu. Je to tak s mnohým, ľudia poznávajú Boha/vesmír postupne.
Blastbit napísal: 25 mar 2025, 7:55 Ešte dokázať či je či nie je. To je ako keď niekto vyhlási že neexistuje aby existoval ružový slon.
Ale vďaka vede + dôkazom vieme že existuje a aj príčina ružového slona existuje, čo ju spôsobuje.
a presne niekde v 3. Stor sa tiez niekto len tak dohodol ze narodenie JK budete oslavovat 24.12. aj ked sa vtedy vobec nenarodil. Ale niekomu na pacili pohanske zvyky na oslavu zimneho slnovratu, tak si toto obdobie privlastnil.curta napísal: 24 mar 2025, 20:31 Pred naším letopočtom verili Hebreji len v jedného Boha v jednej osobe, naozaj až v 3 stor. sa riešilo či je Ježiš Boh alebo nie, až z toho vzniklo učenie o Trojjedinom Bohu. Je to tak s mnohým, ľudia poznávajú Boha/vesmír postupne.
aaale ja zvyknem na "dokazanie neexistencie" niecoho pouzivat v takych to debatach frazu, ze nech mi dokaze neexistenciu ruzoveho slona s modrym chobotom. Vtedy v tej debate som zabudol dopisat to "s modrym chobotom" a blastbit nasiel na nete ruzoveho slona, teda slona, ktory ma ruzovy pigment kvoli niecomu.
Ja som myslel, ze je to ruzovy neviditelny slon, co je lepsie prirovnanie.mLuks napísal: 25 mar 2025, 10:20 aaale ja zvyknem na "dokazanie neexistencie" niecoho pouzivat v takych to debatach frazu, ze nech mi dokaze neexistenciu ruzoveho slona s modrym chobotom. Vtedy v tej debate som zabudol dopisat to "s modrym chobotom" a blastbit nasiel na nete ruzoveho slona, teda slona, ktory ma ruzovy pigment kvoli niecomu.
ty vies citat s porozumenim? Co sa ti na tych dvoch tvrdeniach nezda? Oni sa nevylucuju.Blastbit napísal: 25 mar 2025, 10:37 " Neexistencia sa nedokazuje,"" Takze pokial sa vedecky nedokaze existencia boha,.." bijuce do očí, the best.
![]()
pre teba blbiny, pre cloveka ktory rozmysla ide o pointu.Potom si spieval o špagetovom monštre a podobné blbiny si si rád vymyšlal.
ako to suvisi s temou? Potrebujes si ventilovat svoje osobne animozity?Nezabudni plakať že ti starysomar prial zle.
mas moznost si ma pridat do ignor listu a nevidiet tak moje posty, preco si to doteraz neurobil? Lebo si zvedavy na moje posty, velmi rad ich citas a zbieras z nich informacie, ktore mi potom v inych postoch vycitas. Kedze voci mne pocitujes averziu, vyuzivas kazdu moznost, ako sa mi pomstit, zosmiesnit ma alebo poskodit, aj tento tvoj post s ruzovym slonom aj tema metbond je toho dokazom. Tak sa nehraj.Na nejaké dalšie tvoje spamy nielen tu ale aj metabond nie som zvedavý,
tvoja vec to bude, ked v postoch pre inych ludi nebudes spominat mna a to este bez toho aby si tych inych ludi uviedol do kontextu debaty, ktoru si mal so mnou.to o čom píšem s inými je čisto len moja vec.![]()
kedze vies, ze som ateista, tak tento tvoj spampost je trapny pokus o co?Blastbit napísal: 25 mar 2025, 11:09 Mimo týchto tvojich spamov sa ťa opýtam dôležitú otázku - Je o tebe pravda že si pastafarian ?
Veď sme v téme viera, náboženstvá atd, tak som sa ťa opýtal či to je, či to nie je pravda. Tak som ti dal otázku.mLuks napísal: 25 mar 2025, 11:13 kedze vies, ze som ateista, tak tento tvoj spampost je trapny pokus o co?
tvoja otazka je absolutne bezpredmetna pre akukolvek debatu, pretoze vies kto som.Blastbit napísal: 25 mar 2025, 11:18 Veď sme v téme viera, náboženstvá atd, tak som sa ťa opýtal či to je, či to nie je pravda. Tak som ti dal otázku.
ja som ta nikdy nikde hanlivo neoznacil, ani priamo, ani nepriamo. Ak nevidis rozdiel medzi opytovacou vetou a oznamovacou vetou v slovenskom jazyku, tak to fakt nie je moj problem a tento svoj komplex z minulosti by si si uz mohol sam so sebou vyriesit.No vzhľadom k tomu že si ma nepriamo v minulosti hanlivo označil
nie, ako prvy si si rypol ty, reagoval som na teba, nie ty na mna.Ale dneska si začal rýpať tak okrajovo.
Ty co tu zase dristas? Spagetove monstrum tu bolo spominane len v kontexte toho, aby si dokazal ty jeho neexistenciu, kedze si ty tvdril, ze neexistencia sa dokazuje. V tom istom kontexte som ja spominal slona, ci sa tu spominali kadejake jednorozce ci spidermani. Spagetove monstrum sa v tejto teme spomina xyz rokov, este ked tu debatovali ludia ako hughito, tehla, lubos, atd vtedy tie debaty aj mali uroven, nie ako dnes s curtom a s tebou.Blastbit napísal: 25 mar 2025, 11:37 Preto si sa oháňal špagetovým monštrom "ako argument" - majú svoje hnutie je to jasné.
citoval som teba, lebo ty si spomenul mna v danom poste, takze ty si ako prvy dnes v poste spomenul mna a este aj bez kontextu, preto lukas sa pytal, ze wtf?Ty si prvý dneska rýpal na mňa citáciou tak nehraj sa že to nie je pravda a začneš sa vykrúcať.
ked sa ta niekto opyta ci ti sibe, to podla teba znamena ze ta hanlivo onzacil alebo ze urcil tvoju mentalnu subnormu? Proste sa ta to opytal z nejakeho kontextu, moje otazky boli tak isto z nejakeho kontextu lebo si tam pisal bludy.Ale áno označil pytal si sa ma priamo na nepriame označenie 2x
na tom mi nezaleziale odpúšťam ti to, budem k tebe milší.
ja na teba reagujem stale rozumne.Takže vyber si reaguj na mňa rozumne všade