Popletena donaska

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Popletena donaska

Príspevok od používateľa aacid »

dnes sa mi stal taky kuriozny problem.
objednaval som si jedlo cez bistro sk, predpokladam ze konkretna restauracia ma dohodu s woltom, pretoze samotne dorucenie islo cez neho. prisla mi sms od woltu ze objednavka sa spracovava a linkom na tracking. uz ked bol skoro na mieste som otvoril ten tracking a pozeram ze je niekde uplne inde. nehovoril po slovensky, pisali sme si smsky, on si trval na tom ze je tam kde ma byt, ja som ho na ulici nikde nevidel. poslal som mu pin na google maps, dlho nechodil, nakoniec ked prisiel tak neverbalne opakovane komunikoval ze on bol na spravnej adrese a ze kto mu benzin preplati. aj ukazoval aj mi poslal screen woltovej appky kde bola adresa objednavky a bola to ta na ktorej povodne bol. ale v bistro appke vidim adresu objednavky moju.
zaujima ma dost kde nastala chyba, tie mena ulic boli dost podobne, je mozne ze miesto toho aby cely proces bol automatizovany tak ked tej restauracii pride objednavka z bistra niekto musi rucne vytvorit objednavku cez wolt a prepisat tam adresu?

pizza bola studena, sofer asi prisiel o par eur za benzin, obaja to nejak prezijeme. napriek tomu som to nechcel nechat tak a narazil som na dalsi super problem. bistro sk viac menej nema zakaznicku podporu alebo sami ju aspon nepodarilo objavit. v appke som nasiel iba moznost sa rozpravat s chatbotom ktory mi nevie odpovedat na nic. niekde na ich strankach som nasiel clanok "Ako sa mozem stazovat?" v ktorom je nefunkcny link na formular, odkaz na stranku spotrebitelskeho ambasadora ktora je iba vo francuzstine a link na stranku spotrebitelskej platformy EC kde je ale hned hore napisane ze platforma konci a nove pripady uz nejde otvarat :D
nakoniec som niekde nasiel schovanu moznost "Zaujima vas nieco ine?" ktora skryvala formular, som zvedavy ci sa niekto ozve.

cakal by som ze spotrebitelsky zakon (nas alebo EU) bude taketo nieco riesit. ze firma (hlavne taka co asi celkom bezne musi riesit zakaznicke problemy) musi mat transparentne a pristupne formy komunikacie.
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Popletena donaska

Príspevok od používateľa cinges »

Pozri sa, aku mame vladu, kazdy to ma v pi*i. Okradanie a totalne bezpravie je momentalne Slovensky standard. Prave pre toto objednavam len cez wolt, lebo tam ked sa nieco dodrbe, tak tam mas podporu ihned a vedia ti v pohode vratit peniaze, mas tam adresy, vies teoreticky kde nastala chyba. Z bistro som par krat objednaval z nudze cnost, ale uz radsej budem hladny :D (mesto, kde nebol wolt)
Mozes in ale napisat na facebook tvoje ksusenosti pod ich debilne prispevky, tam si to obcas niekto precita.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

S týmito donáškovymi službami bol často nejaky problem. Resp tazko povedat kedy to bolo na strane donaskovej sluzby a kedy na strane tej druhej firmy. Preto tieto sluzby uz vôbec nevyuzivam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna ak by si dal podnet na SOI tak si to s nimi velmi radi vybavia. Aj chybu donasky, aj netransparentne formulare (za to podla mna mozu dostat slusnu pokutu)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Len ako dokazes pred SOI chybu donaskyz ze bol vodic niekde inde a ze pizza dosla studena?
wladas
Redeemer
Redeemer

Sem tam pouzivam Bistro aj ja ale tento rok som tam mal asi len jednu objednavku. Od kedy zmenili web aj app tak je to divne. Aj ceny mi pridu vyssie. Preto casto u mna pri vybere po tejto zmene vyhral Bolt alebo Wolt. Pred zmenou som pouzival vyhradne Bistro.
Kedze neobjednavam nejak casto tak som si to nejak neuvedomil. Nedal som si tu suvislost so zmenou ich systemu.
Teraz som ale len tak zo zvedavosti otvoril Bistro app v google play a co nevidim. Od februara kedy zmenili system tak 4 z 5tich hodnoteni ma len jednu *

Cize papa Bistro :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Bistro som používal často, samozrejme podľa toho čo bolo výhodnejšie z trojice bistro, Bolt, wolt. Odkedy ale nastal redizajn apky, neviem tomu prísť na chuť, zle sa mi v tom orientuje a zdajú sa mi vyššie ceny. Ešte som tam po zmene neobjednal
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

mozem sa spytat prečo vyuzivate donasku?neni lepsie sadnut a sa ist najest?neberte to ako urazku alebo co ,len sa informujem :)
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Je to časovo náročnejšie (väčšinou je to 15 minút tam a ďalších 15 naspäť). Alebo sa mi proste nechce ísť von.
Alebo chcem pozerať seriál / F1 (pri jedení). Alebo strážim doma psa a nechcem ho nechávať samého.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tak ja na orave nemam moc velke moznosti ako vy dole, ale ja radsej volim sadnut do auta a mat teple jedlo.samozrejme taka pizza ok ale normalne jedlo urcite idem do restiky
wladas
Redeemer
Redeemer

typek61 napísal: 06 apr 2025, 14:42 mozem sa spytat prečo vyuzivate donasku?neni lepsie sadnut a sa ist najest?neberte to ako urazku alebo co ,len sa informujem :)
Ked som doma a chill tak mam aktivovany rezim introvert :D Alebo sa mi len nechce cakat v restike na objednavku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

donasku vyuzivam ked sa chcem najest doma. ak sa chcem najest v restauracii tak samozrejme sadnem do auta a idem do restauracie :D
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

typek61 napísal: 06 apr 2025, 17:20 mat teple jedlo
Jedlo balia do vzduchotesných obalov, ktoré kuriéri nosia v termo-taškách, takže v 99% mi to prišlo teplé. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Presne tak. Dokonca som sa raz na polievke aj popalil kedze ma ani nenapadlo ze bude stale horuce.
Napísať odpoveď