objednaval som si jedlo cez bistro sk, predpokladam ze konkretna restauracia ma dohodu s woltom, pretoze samotne dorucenie islo cez neho. prisla mi sms od woltu ze objednavka sa spracovava a linkom na tracking. uz ked bol skoro na mieste som otvoril ten tracking a pozeram ze je niekde uplne inde. nehovoril po slovensky, pisali sme si smsky, on si trval na tom ze je tam kde ma byt, ja som ho na ulici nikde nevidel. poslal som mu pin na google maps, dlho nechodil, nakoniec ked prisiel tak neverbalne opakovane komunikoval ze on bol na spravnej adrese a ze kto mu benzin preplati. aj ukazoval aj mi poslal screen woltovej appky kde bola adresa objednavky a bola to ta na ktorej povodne bol. ale v bistro appke vidim adresu objednavky moju.
zaujima ma dost kde nastala chyba, tie mena ulic boli dost podobne, je mozne ze miesto toho aby cely proces bol automatizovany tak ked tej restauracii pride objednavka z bistra niekto musi rucne vytvorit objednavku cez wolt a prepisat tam adresu?
pizza bola studena, sofer asi prisiel o par eur za benzin, obaja to nejak prezijeme. napriek tomu som to nechcel nechat tak a narazil som na dalsi super problem. bistro sk viac menej nema zakaznicku podporu alebo sami ju aspon nepodarilo objavit. v appke som nasiel iba moznost sa rozpravat s chatbotom ktory mi nevie odpovedat na nic. niekde na ich strankach som nasiel clanok "Ako sa mozem stazovat?" v ktorom je nefunkcny link na formular, odkaz na stranku spotrebitelskeho ambasadora ktora je iba vo francuzstine a link na stranku spotrebitelskej platformy EC kde je ale hned hore napisane ze platforma konci a nove pripady uz nejde otvarat
nakoniec som niekde nasiel schovanu moznost "Zaujima vas nieco ine?" ktora skryvala formular, som zvedavy ci sa niekto ozve.
cakal by som ze spotrebitelsky zakon (nas alebo EU) bude taketo nieco riesit. ze firma (hlavne taka co asi celkom bezne musi riesit zakaznicke problemy) musi mat transparentne a pristupne formy komunikacie.