Elektromobil co si o nom myslite?
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
Aerodynamicky koeficien asi nebudu mat dobry ako Tesly.
Možno nie ako model 3 ale model Y je SUV. Ako úprimne, momentlane tá značka neponúka nič čím by ma zaujala. Ani cena, ani technológie, plus servis bude pravdepodobne zdlhavejši.
Ja mam s Y pri priemerke 90km/h a maximalke 170km/h spotrebu cca. 17 kWh. BYD seal čo je sedan ma cez 20 kWh. Ja som čakal, že keď už príde čínska automobilka sem, tak tu príde a tým najlepším čo má. S averziou ľudí na čínske auta, to bude mať podľa mňa ťažké s takýmito modelmi.
Ja mam s Y pri priemerke 90km/h a maximalke 170km/h spotrebu cca. 17 kWh. BYD seal čo je sedan ma cez 20 kWh. Ja som čakal, že keď už príde čínska automobilka sem, tak tu príde a tým najlepším čo má. S averziou ľudí na čínske auta, to bude mať podľa mňa ťažké s takýmito modelmi.
-
starysomar
Hardcore addict
Ako už bolo napísané - môže to byť taktika. Alebo možno snaha moc nepodráždiť.
ano, ma to logiku, najprv sem pridu s najvacsimi konkurentami toho co sa tu predava. ale uprimne neviem kto realne caka kedy sa na trhu konecne objavi dalsie stredne velke crossover EV.
naopak ten trh EV pod 30k je stale dost nezaujimavy... tam sa caka asi najviac kto co prinesie.
naopak ten trh EV pod 30k je stale dost nezaujimavy... tam sa caka asi najviac kto co prinesie.
Som zvedavý ako sa u nás uchytí. V GB je BYD vraj celkom hit.
Ale úprimne nevidím dôvod si kúpiť BYD Seal napríklad namiesto Tesly 3. Ta tuším vychádza aj lacnejšie.
Ale úprimne nevidím dôvod si kúpiť BYD Seal napríklad namiesto Tesly 3. Ta tuším vychádza aj lacnejšie.
tak ked uz nie presvedcenie tak absencia autorizovaneho servisu na slovensku hovori proti tesle.
ja nechcem byt velky konspirant, je to len moj nazor ale nemam uprimne dobry pocit ze keby elon musk velmi chcel tak dokaze na dialku kontrolovat ktorukolvek teslu na svete... kedze posledne mesiace posobi ako komiksovy zaporak tak mi to nepride 100% nerealne.
ja nechcem byt velky konspirant, je to len moj nazor ale nemam uprimne dobry pocit ze keby elon musk velmi chcel tak dokaze na dialku kontrolovat ktorukolvek teslu na svete... kedze posledne mesiace posobi ako komiksovy zaporak tak mi to nepride 100% nerealne.
Tak pochybujem žeby BYD malo na SK nejaké extrémne pokrytie autorizovaných servisov. Ale to úprimne neviem. A s presvedčenia platí to isté aj pre Čínu 
Pochybujem žeby to mohol on sám stlačením tlačítka spraviť. A ak by aj áno, tak by si tým úplne podkopal dôveru a už nik by si Teslu v živote a ani nič od neho nekúpil. A to isté by sa vlastne mohlo stať aj s Čínou, keďže tie automobilky sú Čínou takisto nejak kontrolované.
Pochybujem žeby to mohol on sám stlačením tlačítka spraviť. A ak by aj áno, tak by si tým úplne podkopal dôveru a už nik by si Teslu v živote a ani nič od neho nekúpil. A to isté by sa vlastne mohlo stať aj s Čínou, keďže tie automobilky sú Čínou takisto nejak kontrolované.
-
starysomar
Hardcore addict
Je to mimo EV v podstate no prv vysmievanej "Dacii Ruster" sa posledné roky darí celkom dobre. Mám dojem (teda žiadne racionálne argumenty) že si to tu oťukávajú zbierajú údaje (...) a v rámci svojej rozpínavosti o nejaký čas niečim "zaútočia" na tradičné firmy a trhy.
Ta siet sa rozsiri, osobne si myslim, ze do 1-2 rokov na tom BYD bude urcite lepsie nez Tesla co sa servisov tyka. A potom je otazka ci je Seal lepsie auta, nie len EV, kedze technikou na Teslu naozaj nema. A teda za mna by to uz bol fakt problem, tie rychlosti su naozaj pomale.
Podobne ma sklamala Mazda 6. Okrem kolotocarskeho zadku to ma hodne ubohu techniku, co je skoda, lebo inak to mohol by skvely elektricky sedan.
Podobne ma sklamala Mazda 6. Okrem kolotocarskeho zadku to ma hodne ubohu techniku, co je skoda, lebo inak to mohol by skvely elektricky sedan.
Ioniq 6 som dnes videl v KE na ceste, celkom zaujímavé na pohlad a pripomína mi i30 fastbackJohnnny napísal: 03 apr 2025, 15:04 Aky maate nazor na toto auto ? https://www.teslamagazin.sk/hyundai-ion ... usel-75889
Uz v povodnej verzii sa mi nepodarilo identifikovat ci sa mi to paci, alebo nie, ale facelift mi odpalil dekel. Puntik za odvahu, ale neviem ci by som to chcel doma. A zaroven chcel![]()
Inak, posledné 4 dni v práci som jazdil na firemnej bmw i3ke, tak keď sa trochu zastavím pracovne, tak napíšem svoje dojmy a nejaké dáta.
Tento som este nepocul. Trefne. S dovolenim pouzijem dalej
neni toto asi uplne spravna tema ale tak je to o Teslach. vie Tesla ako spolocnost na dialku ovladat ich auta? urcite im vie odomknut/zamknut konkretnu funkcionalitu (vykon, dojazd), pokial vie toto tak z technickeho hladiska nic nebrani tomu ovladat auto aj inak. minimalne na dialku zapnut FSD, zablokovat manualne ovladanie a nastavit v navigacii destinaciu.lukas9206 napísal: 08 apr 2025, 12:02 Pochybujem žeby to mohol on sám stlačením tlačítka spraviť. A ak by aj áno, tak by si tým úplne podkopal dôveru a už nik by si Teslu v živote a ani nič od neho nekúpil. A to isté by sa vlastne mohlo stať aj s Čínou, keďže tie automobilky sú Čínou takisto nejak kontrolované.
vieme ze Musk nema problem vyuzivat produkty svojich firiem na nie zrovna najcestnejsie veci... staci pozriet na X kde si vie Musk kedykolvek postnut prispevok ktory sa automaticky zobrazi kazdemu... a nemal problem to vyuzivat pri prezidentskych volbach.
ten clovek nie je uplne v poriadku a moze sa stat ze mu preskoci a spravi nieco uletenejsie ako hajlovanie na podiu a tankovanie akcii svojich firiem...
nehovorim ze je to pravdepodobne, nehovorim ze sa to stane, akurat ze si myslim ze je to technicky realizovatelne a viac menej zavysle na jednom cloveku. ta cina je aspon nejaky kolektiv, skupina ludi, mensia sanca ze spravia nieco fakt uletene.
Autoeditácia príspevku po 2 min 16 sek:
sorry, neviem ci mas/nemas deti alebo ci vobec budes niekoho prevazat na zadnych sedadlach ale zaujimal ma nazor na tie zadne dvere. tie ma tak nejak najviac odradzaju od i3, budem v tom denne vozit deti a pride mi to slusny diskomfort co ma bude furt srat.mLuks napísal: 08 apr 2025, 21:04 Inak, posledné 4 dni v práci som jazdil na firemnej bmw i3ke, tak keď sa trochu zastavím pracovne, tak napíšem svoje dojmy a nejaké dáta.
Súhlas s Mazdou 6. Totálmne sklamanie. Kolotočarina ako všetky aktuálne európske EV (prečo to robia?).Johnnny napísal: 08 apr 2025, 20:14 Ta siet sa rozsiri, osobne si myslim, ze do 1-2 rokov na tom BYD bude urcite lepsie nez Tesla co sa servisov tyka. A potom je otazka ci je Seal lepsie auta, nie len EV, kedze technikou na Teslu naozaj nema. A teda za mna by to uz bol fakt problem, tie rychlosti su naozaj pomale.
A taktiež úplne sklamanie aj z tabletov - neviem to prekusnúť..
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Auto vizualne zaujmave, ale mna odradil kufor, radsej Ioniq 5 (alebo Ioniq 9Johnnny napísal: 03 apr 2025, 15:04 Aky maate nazor na toto auto ? https://www.teslamagazin.sk/hyundai-ion ... usel-75889
Uz v povodnej verzii sa mi nepodarilo identifikovat ci sa mi to paci, alebo nie, ale facelift mi odpalil dekel. Puntik za odvahu, ale neviem ci by som to chcel doma. A zaroven chcel![]()
Tiez som cakal nejaku brutal uvadzaciu akciu alebo take nieco... Ved uvidime, mozno Xpeng, ktory tiez prichadza na SlovenskoJa som čakal, že keď už príde čínska automobilka sem, tak tu príde a tým najlepším čo má. S averziou ľudí na čínske auta, to bude mať podľa mňa ťažké s takýmito modelmi.
Inak čo je zlé na tej Mazde? Síce som ešte neštudoval techniku auta, ale za mňa vyzerá superJCM01 napísal: 09 apr 2025, 8:25 Súhlas s Mazdou 6. Totálmne sklamanie. Kolotočarina ako všetky aktuálne európske EV (prečo to robia?).
A taktiež úplne sklamanie aj z tabletov - neviem to prekusnúť..
Neviem čo myslíš pod kolotočarinou EU aut, ale WV ID 5,6,7 či Audi 6 sú najnudnejšie auta na trhu pre mňa čo sa dizajnu týka.
Za mna M6 vyzera luxusne vpredu, ale ten zadok mi uz pride dost uleteny. Interier za mna dopohody, specialne v kontexte dnesnej doby mi pride vylozene pekny.
Akurat ze je to skoro 5m sedan s mensou baterkou ktora ma necelych 70kW a dojazd okolo 470km co je imho dost malo a ani rychlost nabijania 165kW nie je nic extra. "Nastastie" je tu long range ktory ma 80kW baterku a dojazd vyssi asi o 70km, ale nabijanie sa znizilo na 90kW!.
Navyse ma aj nizsi vykon, 180kW vs 190kW. A dynamikou to vyzera byt na urovni dvojlitrovej koncernovej nafty co je sice napohodu, ale ak by som dnes ked mam este na vyber chcel ist do EV, cakam od toho aj trochu uletenejsiu dynamiku.
Akurat ze je to skoro 5m sedan s mensou baterkou ktora ma necelych 70kW a dojazd okolo 470km co je imho dost malo a ani rychlost nabijania 165kW nie je nic extra. "Nastastie" je tu long range ktory ma 80kW baterku a dojazd vyssi asi o 70km, ale nabijanie sa znizilo na 90kW!.
Navyse ma aj nizsi vykon, 180kW vs 190kW. A dynamikou to vyzera byt na urovni dvojlitrovej koncernovej nafty co je sice napohodu, ale ak by som dnes ked mam este na vyber chcel ist do EV, cakam od toho aj trochu uletenejsiu dynamiku.
To nabíjanie je riadny prúser. Asi to bude NMC baterka, ale aj tak to bude obmedzujúce na dlhé trasy.
V čom je tá rýchlosť nabíjania prúser? O koľko minút ročne prídeš, ak nebudeš nabíjať 250 kW, ale 90 kW?
Tak ono samozejme su ludia pre ktorych je cesta ciel a spravit si hodinovu prestavku na nabijacke im nevadi, alebo dokonca vyhovuje, ale ja ani pri cestach do Chrovatska/Slovinska nie som zvyknuty stat dlhsie nez 10m ak vobec. A hlavne do Slovinska chodievam v piatok po praci na predlzene vikendy a aj tak mam prichod pred desiatou vecer.
Akoze jasne, predavajte to za 20k a ten kompromis unesiem, ale ze by som toto chcel znasat v aute za 50k ... co ja viem.
Akoze jasne, predavajte to za 20k a ten kompromis unesiem, ale ze by som toto chcel znasat v aute za 50k ... co ja viem.
Niekomu môže vadiť nabíjať na dlhých trasách s 10% do 80% namiesto 20-25 minút 45 minút.