Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
28
26%
nie
41
39%
viac sa oplatí normálne
21
20%
neviem
16
15%

Celkom hlasov: 106

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa beardie »

Veď hej, ale koľkokrát ročne robíš dlhé trasy?
Ak často, áno, ale väčšina ľudí má dlhé trasy 2x do roka keď idú do Chorvátska a do Álp
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Tak je to samozrejme individualne, ale 5m sedan nie je auto do mesta a zmysel tych aut su prave dialkove trasy. Aj ked teda toto je uz liftback.

Ale ako ked tak nad tym premyslam, tak za tie peniaze ta ponuka vobec nie je zla kedze to auto je v podstate v plnke. Nie je to sice koncernova plnka, ale nic extra tam asi nechyba. Skoda len tej dynamiky a toho nabijania ktore je fakt pomale, ale tak obcas sa stalo, ze automobilky to zrychlili neskor updatom. Mozno sa to podari aj tu.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

lukas9206 napísal: 09 apr 2025, 18:57 Neviem čo myslíš pod kolotočarinou EU aut, ale WV ID 5,6,7 či Audi 6 sú najnudnejšie auta na trhu pre mňa čo sa dizajnu týka.
Mám na mysli prepojenie svetiel led pásom. Jednoducho sa mi to nepáči.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie napísal: 10 apr 2025, 6:40 Veď hej, ale koľkokrát ročne robíš dlhé trasy?
Ak často, áno, ale väčšina ľudí má dlhé trasy 2x do roka keď idú do Chorvátska a do Álp
tak tak, vacsina ludi mam pocit ze si neuvedomuje ze nepotrebuje 5 metrovu lod s 1000km dojazdom ale moze za podstatne menej penazi kupit kompaktnejsie auto a na tie 2 dovolenky rocne si moze pozicat caravelle alebo nieco podobne s hromadou miesta na ludi aj veci a stale usetri kopu penazi.

niekedy ked sa tak zamyslam na rannej ceste do prace co za auta okolo mna chodia mam pocit ze tu ma kazdy 5 deti, 2 psov a kazdy vikend travi na chalupe na kopaniciach.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Uplne nerozumiem myslienke. Predsa nikto netvrdi, ze si ma kazdy kupit 5m sedan. To auto ma svoj vyznam a ucel uplne rovnako ako ho maju tie 3m kandlicky. A pokial sa rozhodujem racionalne, 5m sedan si kupujem na dlhe cesty po dialnici proste preto, ze na to je ta kategoria aut urcena kedze ma to karosarsky najlepsie predpoklady. A problem u tohoto auta vidim trochu ten, ze ta technika celkom nereflektuje ucel podobnych aut, to je cele. Pri elektrickej C3 by podobne parametre naozaj prekazkou neboli.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

lukas9206 napísal: 09 apr 2025, 23:17 Niekomu môže vadiť nabíjať na dlhých trasách s 10% do 80% namiesto 20-25 minút 45 minút.
Co mam zatial skusenost, tak problem neni ani tak v elektroaute, ale v nabijacke :? ktora nedokaze nabijat deklarovanym vykonom... a na Slovensku je celkom slabe pokrytie nabijaciek mimo velke mesta a hlavne tahy..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to nebolo konkretne na tu mazdu.

len mam pocit ze trh je presyteny velkymi SUV ako keby to vsetci potrebovali.
20 rokov dozadu vsetci jazdili na fabiach, ked si potreboval nieco vacsie tak si si kupil oktaviu kombik. dnes su cesty plne velkych SUVcok a ludia to chcu a kupuju. viditelne je ich malo, ludia si nevedia vybrat medzi Tiguanom a Tuaregom tak potrebuju este Tayron...

rovnako pri akejkolvek debate o EV je to vzdy o dojazde ako keby to bolo jedine dolezite.

kompaktne a subkompaktne auta nikoho nazaujimaju, pritom to by mali byt najpredavanejsie auta v meste (doteraz spominam na Rim kde najvacsie auta boli fiat pandy :D). prikladom je tu BYD ktory ma paradne konkurencie schopne kompaktne EV ale na slovensko pride debutovat 3 SUVecka (ok, jedno je technicky sedan)...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Jasne, akoze to bez debaty. A nejde len o SUV, ale celkovo ten dementny trend ze sa tie auta neustale zvacsuju.

Ja som spominal, ze zvazujem ze si pred EV este kupim G20tku ak vyda, no auto z ktoreho padam na zadok je pre mna G30, ale ak si aj odmyslim naklady, do tak velkeho auta sa mi dnes proste ani nechce pretoze s tym clovek pomaly nezaparkuje a ked aj ano, tak z neho nevyjde. A pritom je to imho zbytocne, ludia sa nezvacsuju. Aj u tej Mazdy by mi vobec nevadilo, keby bola tak o 20cm kratsia. Ale tie vacsie auta su proste pohodlnejsie, nie kvoli tomu ze su velke, ale ze su tak stavane, no kym 2 generacie dozadu bola 5ka na urovni Mondea, dnes je to an urovni minulej sedmi.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

To zväčšovanie by bolo ok ak by sa zväčšoval priestor pre posádku / batožinu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak zase to si myslim, ze sa zvacsuje.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

aacid napísal: 10 apr 2025, 9:53 BYD ktory ma paradne konkurencie schopne kompaktne EV ale na slovensko pride debutovat 3 SUVecka (ok, jedno je technicky sedan)...
O mesiac pride na Slovensko aj Atto 2, zas je marketinogovo logicke, ze zacnes tym najlepsim :wink:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no neviem, od cinskych znaciek ocakavas ze prinesu lacne auta. takto niekto uvidi uvodny lineup a povie si "nic pre mna"... mozno prichod dalsich modelov uz ani nezaregistruje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

proste stale viacej ludi ma na to, aby sa vozili vo velkom aute. A priznajme si, ze pre rodinu s detmi je velkost vnutorneho priestoru auta velmi dolezita. A Suv su aj preto popularne, ze pri vyssom posede je lepsi vyhlad na cestu, ci lahsie nastupovanie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ja neviem, nechcem sa hadat, chapem ze to mnozstvo predanych aut je tu preto lebo ludia to chcu, nie preto lebo nam to automobilky nutia ale nikto ma nepresvedci ze klasicke MPV ako s-max, touran ci 5008 (predtym ako z neho spravili SUV) nie je 10x lepsie rodinne auto ako akekolvek SUV dnes na trhu.

nad lahsim nastupovanim som inak uvazoval akurat dnes, ozaj je niekto okrem zdravotne znevyhodnenych dochodcov co maju problem nastupit do nieSUV auta?
vyhlad na cestu mi pride tiez len taka vyhovorka, v com je to lepsie? co tym ziskas naviac? zase nesoferujes kamion ze vdaka vyssiemu posedu vidis pred auto pred tebou. hlavne ked vacsina aut na cestach je SUV tak vyssi posed nejak straca zmysel lebo zrazu neni vyssi ale proste priemerny.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"pre rodinu s detmi je velkost" - chodili sme na týždňovú/dvojtýždňovú dovolenku do hôr kde nebolo nič na pevných základoch jednotkovým Puntom - dve deti, kopu oblečenia aj do zimy, dažďa, čižmy, stan, karimatky, spacáky, psík, gitara - dnes nemysliteľné.
Do/z vyššieho auta sa už aj mne lepšie nasadá/vystupuje, kedysi som to nechápal. No tie prerastené autá neobdivujem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid

1/kolko ludi dnes kupuje klasicke Mpv? laicky odhadujem ze uplne minimum

2/to nie je otazkou toho ci clovek dokaze/nedokaze do bezneho sedanu nastupit, ale ze clovek je od prirody lenivy tvor a do Suv je to vdaka vyske pohodlnejsie lebo sa nemusis tak sklanat. Tym netvrdim ze je Suv lepsie, cely zivot jazdim klasickym sedanom a je to fajn, len konstatujem trend.

3/v Suv sedis o nieco vyssie a z väcsej vysky automaticky vidis o nieco lepsie. Tu nejde ani tak o ine autoa ako o celkovu situaciu vonku.
Inac vec je, keby sa to zmeralo, o kolko realne clovek lepsie vnima situaciu z Suv oproti klasickemu auto. Asi nie o vela, ale psychika robi dost.

starysomar
my sme chodili s rodicmi so Skodou 120 do Juhoslavie tisic km na juh, samozrejme bez klímy o tej sa ludom v tej dobe u nas ani nesnivalo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj tak som bol s pribuznymi, na tri tyzdne.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

BYD uz je vraj v Auparku, niekde tam na konci. A udajne maju naplanovych 20 servisov v SR do konca 2025. Cize ista droban vyhoda oproti Tesle by tam bola.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

aacid napísal: 10 apr 2025, 20:41 nad lahsim nastupovanim som inak uvazoval akurat dnes, ozaj je niekto okrem zdravotne znevyhodnenych dochodcov co maju problem nastupit do nieSUV auta?
Ja mám Mazdu 3 a máme doma aj CX3 a CX5 - keď jazdím tými CXkami, to nastupovanie je neporovnateľne lepšie. Mám problém s krížami, teda dokážem to oceniť.
Zatiaľ som však nedospel do štádia, aby som si kúpil SUV, sedan je sedan :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tiez to mam tak, ze ano, nastupuje sa tam lahsie, ale jednak je mi to zatial jedno a jednak v aute viac sedim nez nastupujem. Aj s tym vyhladom by sa dalo suhlasit no vacsinu casu si v tom pripadam trochu ako v autobuse. Pocit z jazdy je u mna pri standardnom aute proste lepsi.
Napísať odpoveď