Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa beardie »

nevies citat ludi, preto si bol na HR
nevies citat ludi, lebo si doteraz nenadviazal s nikym romanticky vztah

prva vec co sa uci na akomkolvek manazerskom kurze: "know your audience"

je uplne jasne, ze to nezvladas
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Jediná jasná vec je tvoj bias voči mne. Ja som jasne napísal, že som sa ich hneď na začiatku pýtal, či im môj humor nevadí a ony mi odvetili, že sa nemusím ničoho báť a v skutočnosti ma potichu bonzovali HR oddeleniu pol roka. Načo sa vôbec unúvam s vysvetľovaním situácie, keď si aj tak všetko vysvetlíte po svojom a potom prezentujete ako fakty?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Treba Ťa obdivovať?
Terepin
Addict
Addict

starysomar napísal: 19 apr 2025, 8:34 Treba Ťa obdivovať?
Že napriek osočovaniu a klamstvám som ešte stále schopný slušne odpovedať? Áno, máš.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Napr ja som od začiatku pochopil, že si sa pýtal ľudí v práci, že či im nebude vadiť tvoj humor, no hrali na teba divadlo že je to okej.
Tak teda za chrbtom šli na HR sa na teba sťažovať, možno si nechtiach niečo prepískol, alebo skrátka sú falošní, takže to tak zle dopadlo.
No ako som už hovoril ak vyzeráš ako "rohlík" ľudia si budú dovoľovať, budeš vyzerať dobre môžeš hovoriť aj o hovnách a ženy to rozosmeje.
Ale tak aspoň vieš, že práca je na obživu, kamarátov/kamarátky a baby na vzťah sa dajú nájsť aj vo vhodnejšom prostredí ako je to pracovné.
Terepin
Addict
Addict

Úprimne Ti ďakujem za pozitívny príspevok. :)

Pozri, ja som pracoval 7 rokov v USS, teraz 5 rokov v DTSYS a všade bola a stále je kamarátska atmosféra medzi kolegami. Niekedy viac, niekedy menej - podľa toho kto si ako sadne. Ale presne od toho máme teambuildingy. V oboch firmách som si našiel nie len kolegov, ale aj kamarátov, s ktorými som si skvelo rozumel. A boli to mladší kolegovia, aj starší kolegovia, dokonca aj nadriadení. Áno, na začiatku práce v USS som ešte nevedel dobre čítať ľudí kvôli paranoje, ktorú som získal od svojho otca v detstve, ale postupom času som sa to naučil. Aj teraz v DTSYS, keď už 2x hrozilo, že budem prepustený z dôvodu znižovania počtu zamestnancov, ma moji kolegovia podržali a vďaka môjmu renomé u nich sa moji nadriadení snažili udržať vo firme, čo sa aj podarilo. A to všetko vďaka tvrdej práce, ktorú som na sebe za tie roky odrobil. A poviem ti, počuj od svojej mami ako je na mňa pyšná za to, ako som sa ako človek zmenil, je na nezaplatenie. Lenže v konečnom dôsledku nič z toho mi nijak nepomohlo so ženami. Až na jednu výnimku: Američanka, ktorú som spoznal vo svojej obľúbenej hre. Ju som ju vďaka mojej až extrémnej empatii dokázali vyhrabať zo situácie, keď sa nevedela brániť obchytkávaniu jej nevlastným otcom (v detstve bola sexuálne zneužitá priateľom jej matky), až po jej súčasný úspešný malý biznis. Na čo som hrdý, necháp ma zle, ale okrem dobrého pocitu z toho reálne nič nemám. A nepíšem to preto, aby ste ma ľutovali, ale aby som vysvetlil prečo moja motivácia je takmer na bode mrazu.

P.S.: S tým humorom mali problém len tie dve "kolegyne" z iných tímov. V rámci môjho tímu takéto vtipy nie sú ničím výnimočným. Dokonca tento typ humoru zaznel počas tímového callu presne v ten deň keď som sa vrátil z HR. :|
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Edit - Ok prečítal si si to predtým. Nejako nad tým uvažuj.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Terepin napísal: 19 apr 2025, 9:14 Že napriek osočovaniu a klamstvám som ešte stále schopný slušne odpovedať? Áno, máš.
tento skill je dost raritny 👍
s velkou pravdepodobnostou moze znacit zdrave sebavedomie a sebauctu – a na tom sa da stavat

ohladom zien – skus menej premyslat
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Suhlasim. Na to, kolko sa tu Terepinovi niekedy naklada, tak mam pocit, ze ma dost hrosiu kozu a zvlada to super 🙂
Drzim ti palce aj nadalej 😉
Terepin
Addict
Addict

Ďakujem. Je to skill, na ktorom stále pracujem. Mám dosť krátku zápalnú šnúru, takže niekedy sa uvedomím prineskoro a potom sa musím ospravedlňovať za svoj výbuch. Ale vo väčšine prípadov sa už dokážem ovládnuť.

Čo sa žien týka - čím viac sa o nich dozvedám, tým menej ich chápem. A to mám dve mladšie sestry, ktoré sú krásne, úspešné, ale samé a po 30ke, lebo ani bohovi neustúpia zo svojej typickej ženskej mentality (snažiť sa ma muž a ja mám len čakať). Ako sa hovorí: ženy nevedia čo chcú a neprestanú kým to nezískajú. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

K tomu ma napadá jeden výrok a jeden vip.

1. Ženu možno alebo milovať, alebo jej rozumieť. Oboje naraz sa nedá.
2. Raz žil na Zemi muž ktorý pochopil uvažovanie žien, no než to stačil povedať ostatným, umrel od smiechu. (Ten je aj v opačnom garde).
Terepin
Addict
Addict

starysomar napísal: 19 apr 2025, 17:28 K tomu ma napadá jeden výrok a jeden vip.

1. Ženu možno alebo milovať, alebo jej rozumieť. Oboje naraz sa nedá.
2. Raz žil na Zemi muž ktorý pochopil uvažovanie žien, no než to stačil povedať ostatným, umrel od smiechu. (Ten je aj v opačnom garde).
:D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Frco napísal: 19 apr 2025, 13:30 Suhlasim. Na to, kolko sa tu Terepinovi niekedy naklada, tak mam pocit, ze ma dost hrosiu kozu a zvlada to super 🙂
Drzim ti palce aj nadalej 😉
Nedávno sa na slovenskom reddite rozoberalo čo sú to pasívne-agresívne emoji :) A tak je na zamyslenie, do akej miery bol tento koment sencere.

Autoeditácia príspevku po 4 min 7 sek:
Terepin napísal: 19 apr 2025, 13:30 Čo sa žien týka - čím viac sa o nich dozvedám, tým menej ich chápem. A to mám dve mladšie sestry, ktoré sú krásne, úspešné, ale samé a po 30ke, lebo ani bohovi neustúpia zo svojej typickej ženskej mentality (snažiť sa ma muž a ja mám len čakať). Ako sa hovorí: ženy nevedia čo chcú a neprestanú kým to nezískajú. :D
Alebo si prešli niečim z toho čo ty a to, že sú samé nie je náhoda ale následok.
Terepin
Addict
Addict

Ony mali detstvo normálne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Hľadajú zabezpečených fešákov, keď sú pekné ženy tak chcú mať zabezpečené pekné a zdravé deti.
Tak mne z toho vychádza toto, preto potom povedia veď nech sa chlapi snažia a preto sú dlhšie slobodné.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tomu sa dá len ťažko veriť, jedine že by nevyrastali v tej istej rodine, prípadne a aj to je možnosť, stali sa z nich skryté narcistky a nikto pri nich nevydrží, lebo sa nakoniec prejavia.
Terepin
Addict
Addict

Ta ver tomu, že vo väčšine prípadov som bol mlátený len ja. A tým myslím varechy, opasky, prašiaky. Krvné podliatiny boli u mňa bežné. Moje sestry dostali maximálne ručný výprask po zadku.

Autoeditácia príspevku po 2 dni 1 hod 12 min 57 sek:
Tak lámem palicu nad svojou kolegyňou. Ako povedal môj otec: ak by mala seriózny záujem sa stretnúť, tak by si čas našla.

Čo už. Čakám ďalej. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Terepin
neustúpia zo svojej typickej ženskej mentality (snažiť sa ma muž a ja mám len čakať)
všade v prírode platí, že samci sú aktívnejší v snahe o kopuláciu so samičkou ako naopak. Preto logicky samičky si môžu dovoliť ten luxus byť pasívne v tom zmysle, že si už len potom vyberú toho ktorého uznaju za vhodné.
Proste tak to funguje a človek kedže do prírody patrí, tak tomuto pravidlu do velkej miery podlieha tiež.

Samozrejme, tým že ludia su aj rozdielni, tak existuju aj pripady ked zeny su velmi aktívne a niektorí muži velmi pasívni, ale vo všeobecnosti ide skôr o výnimky potvrdzujuce pravidlo.
A to mám dve mladšie sestry, ktoré sú krásne, úspešné, ale samé a po 30ke
také ženy si v dnešnej dobe častokrat ani nezvyknu zakladať rodiny. Zase je to logické: maju peniaze, su samostatné, môžu cestovať podla chuti, kariera, takže maju fajn život. Rodinou by sa im všetko zmenilo-väčšinou strata kariery, strata samostatnosti, vela nových záväzkov.
Takto si mozu nadväzovať nezáväzné vztahy podla chuti a ako im vyhovuju- ale rovnake pravo ma aj muž ktorý nie je ženatý.
Taketo spravanie vedie k tomu, že klasická europska rodina postupne zaniká, natalita je pod bodom prirodzenej obnovy, Europa je stale viacej ovplyvnovana africko-blizkovychodnymi vplyvmi kde je institut rodiny stále živý a silný. A oni sa nakoniec stanu novými dedičmi Europy..
Tak lámem palicu nad svojou kolegyňou.
kto to ma dopredu prepocitane a vie ze karierne by si na tom mohol polepsit, tak moze skusit vzrah na pracovisku. Ale ak takto podmienka nie je splnena, tak si vysoko pravdepodobne celu situaciu nakoniec iba zhorší. Vo vseobecnosti nadväzovat vztahy na pracovisku je problematicke.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

To je vďaka americkým vplyvom. Európa s takými dedičmi teda dopadne.
Pre neskúseného chlapa je slobodná mamička čerstvo po rozvode nevhodná.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit napísal: 20 apr 2025, 8:28 Hľadajú zabezpečených fešákov, keď sú pekné ženy tak chcú mať zabezpečené pekné a zdravé deti.
Tak mne z toho vychádza toto, preto potom povedia veď nech sa chlapi snažia a preto sú dlhšie slobodné.
z biologickeho hladiska je život všetkých živých tvorov na Zemi len o tom, aby prežili do obdobia pohlavnej dospelosti a nasledne naplodili potomkov ktorí by mali mat /v idealnom pripade/ lepsiu vychodziu poziciu ako ostatní jedinci v ramci daneho druhu. To znamená aby mali dobrú genetiku a zaroven mali materialne zabezpecenie ktore im pomoze v buducnosti dalej uspesne prenasat svoje geny do dalsej populacie.
Je to cele len hra génov ktore sa presuvaju v čase.

V minulosti bolo velmi dôlezite s kým mala žena dieta. Pretože muž ktorý mal v skupine dobre socialne postavenie, rešpekt a pod. si vedel pre svojich potomkov vydobyt lepsie podmienky a tym padom logicky zanechal viacej potomkov ktori boli dalej uspesni.
Pre neskúseného chlapa je slobodná mamička čerstvo po rozvode nevhodná.
celkovo to nie je pre chlapa dobrý deal, či už je skuseny alebo nie a ani prilis nezalezi ako dlho od rozvodu prebehlo. Proste je to v takom pripade cele velmi neisté a rizikové.

Autoeditácia príspevku po 7 min 1 sek:
Celé "mystérium lásky medzi mužom a ženou" je v skutocnosti len chladný kalkul našich génov ktore nás skoro plne ovládajú.
Napísať odpoveď