Žijeme v simulácii?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Žijeme v simulácii alebo matrixe?

áno, v simulácii
1
5%
áno, v matrixe
2
9%
skôr áno, v simulácii
1
5%
skôr áno, v matrixe
2
9%
možno
3
14%
skôr nie
1
5%
nie
12
55%
neviem
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 22

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Žijeme v simulácii?

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dreamer napísal: 20 apr 2025, 14:56 Niekedy mam pocit, akoby to co spravim som ani nechcel spravit, alebo niekedy spravia ludia nepochopitelnu vec, casto sa to vola "skrat", hlavne pri zlocinoch.
Uprimne, keby sa mne toto deje, tak by som vyhladal odbornu pomoc. Ono to neznie, ze by sa to malo stavat normalne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

harrison314 napísal: 20 apr 2025, 18:23Uprimne, keby sa mne toto deje, tak by som vyhladal odbornu pomoc. Ono to neznie, ze by sa to malo stavat normalne.
Nemyslim si, ze ma niekto ovlada, vlastne ani nie som presvedceny, ze zijeme v simulacii, iba tu moznost nevylucujem a uvazujem o tom, diskutujem.

Skor som chcel poukazat na tu druhu cast, ze taky vrah ma niekedy skrat, nepamata si, co spravil, alebo je uplne normalny a potom spacha vazny zlocin, okolie tomu nechce verit a pod. V takych pripadoch by to vysvetlovalo "moju" teoriu, ze ak by sme zili v simulacii, ktora je ciastocne ovladana inymi bytostami, tak by to taketo veci vysvetlilo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dobrá výhovorka len pred zákonom neobstojí :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Niekto niečo spraví čo nevie vysvetliť, alebo sa niečo deje čo sa nevie vysvetliť? Bum simulácia.
Moja babka tomu napríklad hovorila náboženstvo.

Akože neviem, ale tie znaky tam sú dosť podobne 😅
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No keď nás nestvoril Boh tak mimozemšťania :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

To su iba take male postrehy, detaily.

Dovodov na to, ze mozeme zit v simulacii je vela, aj mnohi vedci to nevylucuju, precitajte si prvy prispevok temy a dalsie prispevky.

Ved aj teraz som zopakoval, ze je to len diskusia a ze nie som presvedceny, ze zijeme v simulacii, iba to nevylucujem.

Vlastne som zrejme ani raz nenapisal, ze zijeme v simulacii, iba to, ze je to mozne.

Prosim, rozlisujte, ked je niekto presvedceny, ze boh existuje, na 100%, bez dokazov - a ked ja diskutujem o moznosti, ze by sme mohli zit v simulacii.

Inak, tvrdit, ze na 100% nezijeme v simulacii, je rovnako nezmyselne, ako tvrdit opak, alebo ako tvrdit, ze boh existuje, pretoze vobec nemame dostatok dokazov, ze v simulacii nezijeme.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lukas9206 napísal: 21 apr 2025, 7:07 Niekto niečo spraví čo nevie vysvetliť, alebo sa niečo deje čo sa nevie vysvetliť? Bum simulácia.
Moja babka tomu napríklad hovorila náboženstvo.

Akože neviem, ale tie znaky tam sú dosť podobne 😅
Ja to tu hovorim (pisem) stale. Este to ma aj ten znak, ze sa o teba niekto zaujima, niekto ma vsetku moc a sleduje ta.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"To, že nie si paranoidný ešte neznamená, že Ťa nik nesleduje" :D
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

argumentovat ze nemozeme zit v simulovanom vesmire preto lebo by to neodpovedalo simulovanym fyzikalnym zakonom tohto simulovaneho vesmiru mi pride celkom smiesne.

pokial nasu realitu niekto "vytvoril" tak vytvoril predsa aj tie fyzikalne zakony ktorymi sa vesmir riadi. my si myslime ze vesmir ma nejaku velkost, mozno skutocny vesmir je miliardu krat vacsi ako tento nas simulovany a v tom realnom vesmire takato simulacia nepredstavuje nic extra narocne...
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Argumentoval, ze ak ma rodicovsky vesmir rovnake fyzikalne zakony, ako su tie nase, tak je nemozne ho simulovat, lebo by na to proste nebola energia. Nic viac, nic menej.

Ja si myslim, ze nas vesmir nie je ziadna simulacia, skor je to nejake vypocetna entita, ktorej na zaciatku dali urcite parametre, aby sa z nich nieco „vypocitalo". Taky trosku lepsi procesor :D
No a ked si odmyslime nas cas, tak ten vypocet prebehne okamzite.

Nic v nasom vesmire ten vypocet nemoze zmenit – nic sa tu nedeje nahodne – ziadna castica, ani pole sa zrazu nebude chovat inak, ako by malo... a uz vobec nie kvoli iluzii autonomnej ludskej voli.

Ja myslim, ze to co je tam von, je uplne mimo akymkolvek predstavam a pre nas aj navzdy bude, nech uz sa vyvinieme do cohokolvek.

Nad tymto som uvazoval uz ako pubertak a casom som dosiel k takym veciam, ze mi z toho skoro siblo, tak som to radsej nechal tak.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Potom ale narazas na to, ze simulacnu teoriu nie je mozne ani vyvratit a ani potvrdit. A ja s nou mam dva problemy - dobru hypotezu ide vyvratit experimentom, simulacnej teorii nic nevasvedcuje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

niektori vedci zastavaju nazor, ze my ludia, ani nie sme so svojim mozgom schopní, v skutocnosti vesmír, tak ako funguje , nikdy pochopiť. Jednoducho naša myseľ nie je stavaná na chápanie takychto vecí. Takže vzdy budeme mat iba nejake svoje predstavy o vesmire, ktore ale nebudu zodpovedat realite.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tu je zrnutie toho clanku vyssie, podla mna tym pada ten argument, ze je pravdepodobnejsie, ze zijeme v simulacii ako v realite, lebo ak sa vyvnula nejaka vyspela civilizacia, tak vytvorila plno inych simulacii.

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Technokratické náboženstvo? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak je niekde vesmire civilizacia ktora je pred nami vyvojovo povedzme 10milionov rokov, co z hladiska celkoveho veku vesmiru je krátka doba, tak jej možnosti su pre nás ludí úplne nepochopitelné a mimo nasu predstavivosť. Nema ani zmysel nad tym prilis mudrovať. To je ako keby mravci sa dostali k zdrojovemu kódu Windowsu 11 a snažili sa pochopiť o čo ide..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

A / alebo - nieje :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ak sme v simulácii a keď na tomto svete zomrieme, prebudíme sa v nejakom prístroji simulácie inej civilizácie potom to bude dávať zmysel.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 30 apr 2025, 18:44 ak je niekde vesmire civilizacia ktora je pred nami vyvojovo povedzme 10milionov rokov, co z hladiska celkoveho veku vesmiru je krátka doba, tak jej možnosti su pre nás ludí úplne nepochopitelné a mimo nasu predstavivosť. Nema ani zmysel nad tym prilis mudrovať. To je ako keby mravci sa dostali k zdrojovemu kódu Windowsu 11 a snažili sa pochopiť o čo ide..
Prave v tom videu spominaju, ze je jedno aka si vyspela civilizacia, na simulaciu vesmiru nie je vo vesmire dost energie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

v akom vesmire? v tom nasom ktory je simulovany? ako moze niekto kto zije v simulacii vesmiru tusit kolko energie je v tom ozajsnom vesmire?
Napísať odpoveď