harrison314 napísal: 10 okt 2024, 8:08Dreamer - to ako vazne? V jednej vete Fyzik, dokazy a Biblia?

Odpoviem citaciou prispevku, na ktory reagujes:
Dreamer napísal: 09 okt 2024, 22:56Toto netreba brat celkom vazne, spominali to prave v zabavnej relacii a zdrojom je bulvar
Len kratko, ak by toto bola simulacia, preco by v nej nemohol byt
boh zakomponovany? Pre ozivenie "hry", aby to bolo zabavnejsie, mohli by tu byt skutocne zazraky, ktore by boli nekompaktibilne s fyzikalnymi zakonmi, ale simulacia by nedovolila, aby ich videli vsetci, je to celkom zaujimavy prvok "hry", tak ako su podobne veci v pc hrach, ktore pozname, kuzla a pod. Vacsina ludi tomu neveri, lebo su nelogicke a nemaju dokazy.
--------------------------------------------------------------------------------
Teraz este ina teoria, ktoru som uz mozno naznacil.
Kedze je tak vela zmien, tak mi napadlo, ze by tento svet nemusel byt skutocny a nemusela by to byt ani simulacia vesmiru, ale
"hra" pre jedneho, alebo niekolkych ludi, vsetci ostatni by boli NPC, teda za istych okolnosti aj vy (mozete si v tomto vymenit miesto so mnou, teda vy - 1 clovek, ktory to cita, je skutocny a ja som NPC).
Takto by bol v prvom scenari iba 1 skutocny clovek, ja (prip. vy) a vsetci ostatni by boli NPC, vsetko okolie by bolo pc simulaciou a tak by sa nemusel simulovat cely vesmir, ani jeho cast, ale iba mozog 1 cloveka, do ktoreho by prichadzali vsetky podnety (moj, prip. vas mozog), v podstate by takych simulacii mohli byt miliony, aj miliardy.
Priviedli ma k tomu rozne veci, napr. casto na nieco myslim a casto sa stane nieco podobne, ale v inej intenzite, alebo ked sa veci zhorsuju, tak pride zrazu nieco pozitivne, ale necakane, az nemozne - alebo potom sa veci zlepsuju a zrazu sa veci pokazia, aby nebola "hra" nudna. Napisal som to vseobecne, ale je vela takych konkretnych veci a nemozem o vsetkych pisat. Niekedy sa mi zda, ako by ma "hra" nechcela pustit inde, ako je naplanovane, dane.
Taktiez ako prisiel Matrix film, tak uz to nikto neberie ako moznost, lebo to predbehol ten film, preco by tu bol ten film, keby to bola skutocne simulacia vo forme matrixu? Lenze co ak v hre je mozne pretacat cas - a niekto uz zistil, ze je to simulacia - a prave tym, ze mohli pretocit cas spat a spravit film, tak uz to nikto neobjavi, lebo uz to je vonku, pod svetlom je najvacsia tma.