Zdravé stravovanie
Re: Zdravé stravovanie
Ja omacky vobec nekupujem. 99% je pre mna sladkych. Mne to davnejsie prestalo chutit. Vratane kecupu. Sladka chut mi proste nevyhovuje k beznemu slanemu jedlu.
Hellmann's Original obsahuje 26% cukru. To je extremne vela. Doslova namacanie parkov v cukre. Fuj
Ale na rychlo som nasiel Hellmann's Burger a ta uz ma len 7%
Ak mam chut, tak si spravim vlastnu napr jogurt + cesnak + olivovy olej + bazalka + sol + citronova stava/kys.citronova.
Ake sojove omacky mas na mysli? Tie co su napr k sushi? Tie by mali byt +- v pohode az na ten obsah soli. Ale daju sa kupit aj s mensim obsahom soli.
Hellmann's Original obsahuje 26% cukru. To je extremne vela. Doslova namacanie parkov v cukre. Fuj
Ale na rychlo som nasiel Hellmann's Burger a ta uz ma len 7%
Ak mam chut, tak si spravim vlastnu napr jogurt + cesnak + olivovy olej + bazalka + sol + citronova stava/kys.citronova.
Ake sojove omacky mas na mysli? Tie co su napr k sushi? Tie by mali byt +- v pohode az na ten obsah soli. Ale daju sa kupit aj s mensim obsahom soli.
OK, takze stevia - a tie nealko radlery bez cukru su teda zdrave alebo nie? Prip. ake napoje odporucas, alternativy k pivu, radlerom, dzusom a pod., ktore by som mohol osladit steviou?
Mam alergiu na miecnu bielkovinu a vajicka, takze nemozem nic mliecne, ked teraz nechcem ani udene maso, sunky, salamy, tak okrem veganskych alternativ toho vela nezostava, este tie zdrave sunky su drahe...
Mam alergiu na miecnu bielkovinu a vajicka, takze nemozem nic mliecne, ked teraz nechcem ani udene maso, sunky, salamy, tak okrem veganskych alternativ toho vela nezostava, este tie zdrave sunky su drahe...
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Sladit sa da aj inulinom (nepliest s inzulinom) a bonus - je to forma vlakniny prospesna pre crevne bakterie.
Mek - dik, ja som vlastne hladal aj dalsie zdrave sladilo.
Stale sa cudujem, preco sa stale pouziva cukor vo vsetkom, prip. tie nezdrave sladidla, ked su aj zdrave alternativy.
Podobne ako to spracovane maso a udeniny, ked uz 10 rokov sa vie, ze su karcinogenne.
Nie ze by sa prestali predavat sunky a sladene napoje, ale aby bola aspon cast alternativna.
Stale sa cudujem, preco sa stale pouziva cukor vo vsetkom, prip. tie nezdrave sladidla, ked su aj zdrave alternativy.
Podobne ako to spracovane maso a udeniny, ked uz 10 rokov sa vie, ze su karcinogenne.
Nie ze by sa prestali predavat sunky a sladene napoje, ale aby bola aspon cast alternativna.
ci su radlery bez cukru zdrave? kedze su bez cukru, treba pozriet cim su sladene. Ak umelymi sladidlami, tak to uplne ok nie je. Ak su steviou tak je to v pohode. Ale ako vo vsetkom zavisi od miery. Sem tam radler urcite neuskodi.Dreamer napísal: 15 jún 2025, 17:00 OK, takze stevia - a tie nealko radlery bez cukru su teda zdrave alebo nie? Prip. ake napoje odporucas, alternativy k pivu, radlerom, dzusom a pod., ktore by som mohol osladit steviou?
Mne na priklad chuti mineralka ktora je vychladena z chladnicky na napoje. Vyhoda je, ze napoj nie je zdaleka taký ladový ako b bol normalnej chladnicky, je iba správne vychladený. Do toho potom sa da kvapnut trochu citronovej stavym, alebo mätoveho vytazku /zo skutocnych bylin, existuju rozne druhy z lekarne a je to skoro zadarmo/
Ja sa napr cukru a sladkostiam nevyhybam. Lenže to kompenzujem pravidelnym pohybom, športom a dostatkom zdravych bielkovín /nemám problém s mliecnymi produktami takze hlavne odtial/.
Hlavne si porieš aby si mal dostatok bielkovin, to totiz znizuje aj GI sacharidov co je pozivitivne.
Mek
inulín je super, je aj zdravý, odporucam. Ale! nedá sa ho jest vela, lebo potom nafukuje, co v spolocnosti clovek neocení
Sa musím pochváliť, že tento rok som zatiaľ zhodil asi 8kg. Začalo to neúmyselne. Praskol mi zub a keď boli zuby vyriešené, tak som zase dostal nejakú črevnú príhodu. Už sa mi to raz stalo minulý rok. Proste som sa v noci zobudil na bolesť brucha. Nafúknuté, tvrdé brucho bolestivé na dotyk. Pichlavá bolesť najmä v pravom dolnom sektore. Myslel som si, že mám akútny zápal slepého čreva. Ale nie. A lekári ani nezistili, čo mi je.
No a po takej mesačnej neplánovanej diéte na kašovitej strave som si dal jahodový jogurt a skoro som sa pogrcal. Extrémne sladké to bolo. Rozhodol som sa, že zmením stravovanie. Pretože už dlhsie som sa cítil unavený alebo naopak ráno sa cítim veľmi ťažko. Plus do toho tie nevysvetlené bolesti čriev.
Čo som zmenil:
- Začal som jesť menej. Robím v podstate presný opak tých rád typu "jedzte aspoň 5krát denne, budete mať rýchly metabolizmus". Jem 2krát denne, niektoré dni len 1 jedlo denne. V podstate asi robím taký prerušovaný pôst. Ale zistil som, že 24hod je maximum. Potom už mám hnačku, lebo mi zomiera mikrobióm, ktorý nemá čo jesť.
- Prestal som jesť večer, resp. nejem tak 4-5 hodín pred spaním. Ak náhodou po 21hod. pocítim hlad, idem si dať grécky jogurt alebo tanier nejakej zeleninovej vodnatej polievky. Prinajhoršom poslúži aj wifonka, ak nemám navarené.
- Užívam probiotiká, ale tak nepravidelne. 2-3 tbl. týždenne.
- Keď cítim, že mám dosť, tak proste nejem a nenatlačím to do seba. Odložím si to na neskôr alebo vyhodím.
- Zistil som, že mám silnú skríženú alergiu na jablká. Takže žiaden džús (okrem pomaranču), lebo aj keď je milión príchutí džúsov, väčšina z nich je hlavne jablková štava s nejakou inou príchuťou.
- Úplne som sa začal vyhýbať keksíkom, čokoládkam a takýmto veciam. Keď už, tak si kúpim radšej kúpim nejaký podstivý koláč/zákusok a vychutnám si ho.
- Pivo som zredukoval na minimum. Mám z neho hnačku a nafukuje ma. Keď už musím piť, tak si dám pohár bieleho alebo gin.
- Udeniny som nemal ani nepamätám. Detto také tie tradičné slovenské vysmážané jedlá ako rezeň a pod.
Čo sa zmenilo:
- Pocitovo sa cítim, ako keby som zhodil 25kg. Mám viac energie, necítim sa ťažko.
- Mám ploché brucho, lebo ma nenafukuje. Opticky vyzerám oveľa viac chudší, ľudia si to všímajú, hovoria mi ako som strašne schudol a nechcú veriť, že to je len pár kilo dole. Ale tak váha neklame. Na opasku som sa posunul o 3 dierky a musel som si už kúpiť menšie nohavice.
- Totálne sa mi zmenili chute. Napr. som zistil, že mi prestal chutiť McDonald. A to som bol maniak na mekáč. Vždy mi to strašne chutilo. Teraz mi to pripadá tak, že mekáč má takú neurčitú mdlú chuť.
- Nemám záchvaty žravosti a také tie pocity typu "bože, musím si dať niečo sladké, inak zomrem". Naopak mám pravidelnú ukážkovú stolicu ako z medicínskej učebnice.
Čo teda jem?
- Na raňajky si väčšinou striedam cottage cheese s pestom/ tuniak/ vajcia + celozrnný chlieb + surová zelenina. Káva. Raňajkujem až v čase okolo obeda, resp. keď už cítim, že začínam mať hlad. Vždy som to mal takto. Niekoľko hodín po zobudení mi nechutí jesť. A neznášal som, keď ma kedysi babka hneď po budíčku nútila ísť jesť.
- Obedujem teda až niekedy podvečer/večer. Momentálne mám väčšinou slovenskú kuchyňu. Minulý týždeň fašírka z rúry, varené zemiaky a cviklový šalát. Tento týždeň mám také pomaly varené kura so zeleninou a omáčkou + ryža + kvasená kapusta.
- Mávam dni, kedy jem bezmäsito. Väčšinou tofu so zeleninou. Alebo mám ako hlavné jedlo polievku, ale takú hustú krémovú, ktorá zasýti.
- Moja slabina je cola a sladené nápoje. Ale keď teraz vidím colu za skoro 3€ za fľašu, tak si poviem, seriem na teba Fico
Nedostaneš ani cent
A doma si spravím earl grey.
___
___
Inak neviem ako vy, ale podľa mňa záleží od toho, kam tú stéviu dáte. V káve chutí neskutočne hnusne. Naopak v ovocnom čaji ani nerozpoznám, že to je stévia a nie obyčajný cukor. Keď si robím domácu bylinkovú citronádu, tak to väčšinou skombinujem. Uberiem tak 2/3 cukru a pridám stéviu.
Naopak umelé sladidlá mi robia veľmi zle. Buď ma z nich bolí hlava. Alebo mám taký lepkavý pot a ja neznášam, keď mám mastné/lepkavé ruky.
No a po takej mesačnej neplánovanej diéte na kašovitej strave som si dal jahodový jogurt a skoro som sa pogrcal. Extrémne sladké to bolo. Rozhodol som sa, že zmením stravovanie. Pretože už dlhsie som sa cítil unavený alebo naopak ráno sa cítim veľmi ťažko. Plus do toho tie nevysvetlené bolesti čriev.
Čo som zmenil:
- Začal som jesť menej. Robím v podstate presný opak tých rád typu "jedzte aspoň 5krát denne, budete mať rýchly metabolizmus". Jem 2krát denne, niektoré dni len 1 jedlo denne. V podstate asi robím taký prerušovaný pôst. Ale zistil som, že 24hod je maximum. Potom už mám hnačku, lebo mi zomiera mikrobióm, ktorý nemá čo jesť.
- Prestal som jesť večer, resp. nejem tak 4-5 hodín pred spaním. Ak náhodou po 21hod. pocítim hlad, idem si dať grécky jogurt alebo tanier nejakej zeleninovej vodnatej polievky. Prinajhoršom poslúži aj wifonka, ak nemám navarené.
- Užívam probiotiká, ale tak nepravidelne. 2-3 tbl. týždenne.
- Keď cítim, že mám dosť, tak proste nejem a nenatlačím to do seba. Odložím si to na neskôr alebo vyhodím.
- Zistil som, že mám silnú skríženú alergiu na jablká. Takže žiaden džús (okrem pomaranču), lebo aj keď je milión príchutí džúsov, väčšina z nich je hlavne jablková štava s nejakou inou príchuťou.
- Úplne som sa začal vyhýbať keksíkom, čokoládkam a takýmto veciam. Keď už, tak si kúpim radšej kúpim nejaký podstivý koláč/zákusok a vychutnám si ho.
- Pivo som zredukoval na minimum. Mám z neho hnačku a nafukuje ma. Keď už musím piť, tak si dám pohár bieleho alebo gin.
- Udeniny som nemal ani nepamätám. Detto také tie tradičné slovenské vysmážané jedlá ako rezeň a pod.
Čo sa zmenilo:
- Pocitovo sa cítim, ako keby som zhodil 25kg. Mám viac energie, necítim sa ťažko.
- Mám ploché brucho, lebo ma nenafukuje. Opticky vyzerám oveľa viac chudší, ľudia si to všímajú, hovoria mi ako som strašne schudol a nechcú veriť, že to je len pár kilo dole. Ale tak váha neklame. Na opasku som sa posunul o 3 dierky a musel som si už kúpiť menšie nohavice.
- Totálne sa mi zmenili chute. Napr. som zistil, že mi prestal chutiť McDonald. A to som bol maniak na mekáč. Vždy mi to strašne chutilo. Teraz mi to pripadá tak, že mekáč má takú neurčitú mdlú chuť.
- Nemám záchvaty žravosti a také tie pocity typu "bože, musím si dať niečo sladké, inak zomrem". Naopak mám pravidelnú ukážkovú stolicu ako z medicínskej učebnice.
Čo teda jem?
- Na raňajky si väčšinou striedam cottage cheese s pestom/ tuniak/ vajcia + celozrnný chlieb + surová zelenina. Káva. Raňajkujem až v čase okolo obeda, resp. keď už cítim, že začínam mať hlad. Vždy som to mal takto. Niekoľko hodín po zobudení mi nechutí jesť. A neznášal som, keď ma kedysi babka hneď po budíčku nútila ísť jesť.
- Obedujem teda až niekedy podvečer/večer. Momentálne mám väčšinou slovenskú kuchyňu. Minulý týždeň fašírka z rúry, varené zemiaky a cviklový šalát. Tento týždeň mám také pomaly varené kura so zeleninou a omáčkou + ryža + kvasená kapusta.
- Mávam dni, kedy jem bezmäsito. Väčšinou tofu so zeleninou. Alebo mám ako hlavné jedlo polievku, ale takú hustú krémovú, ktorá zasýti.
- Moja slabina je cola a sladené nápoje. Ale keď teraz vidím colu za skoro 3€ za fľašu, tak si poviem, seriem na teba Fico
___
___
Inak neviem ako vy, ale podľa mňa záleží od toho, kam tú stéviu dáte. V káve chutí neskutočne hnusne. Naopak v ovocnom čaji ani nerozpoznám, že to je stévia a nie obyčajný cukor. Keď si robím domácu bylinkovú citronádu, tak to väčšinou skombinujem. Uberiem tak 2/3 cukru a pridám stéviu.
Naopak umelé sladidlá mi robia veľmi zle. Buď ma z nich bolí hlava. Alebo mám taký lepkavý pot a ja neznášam, keď mám mastné/lepkavé ruky.
ephramko robil si aj nejaké aktivity navyše? silový tréning alebo šport a tak? alebo si riešil len stravu a všetko ostatné ostalo po starom?
Práveže nie, na svojej fyzickej aktivite som nič nemenil.fildinko napísal: 17 jún 2025, 6:09 ephramko robil si aj nejaké aktivity navyše? silový tréning alebo šport a tak? alebo si riešil len stravu a všetko ostatné ostalo po starom?
Celkom neviem ako kde vypocitavaju cenu tých sladených nápojov, to si to tie podniky strielajú od brucha?
V centre Ziliny na Bulvári stojí pol litra capovanej kofoly 3.9€, takze logicky som optol pre pivo, ktoré stojí o pomali polovicu menej, hoci som mal chuť na kofolu, ale tak 4€ za pol litra im proste nedám.
Cez víkend sme boli na horskej chate pod Suchým a tam ceny zase relatívne príjemné, som myslel,ze tam budem platit podobne alebo este viac kedze horská chata ale kofola stála v uvodozovkach iba 2.5€ a pivko tiez fajnové.
Posledne sme doma vyskúšali tie bezcukrové sirupy čo sa predávajú v jednote, ze to obsahuje iba kyselinu citrónovú a nejaký koncentrát ovcnej stavy a do toho sa podla chuti rozpustí iba kryštálový cukor. Celkom dobrá vychytávka, aspoň čo sa ceny a aj chute týka, síce sa tam pridáva cukor, ale nie je tam umelé sladidlo a vychádza to na 1€ za 7deci sirupu, kedze z 1 davky výjdu dve flasky.
Keď povedzme športujete, alebo máte väčší fyzický výdaj, čo používate na doplnenie elektrolitov a proti kŕčom? Nejaké prípravky, alebo stačí vám obyčajné magnézium a minerálka s citrónom alebo čím?
V centre Ziliny na Bulvári stojí pol litra capovanej kofoly 3.9€, takze logicky som optol pre pivo, ktoré stojí o pomali polovicu menej, hoci som mal chuť na kofolu, ale tak 4€ za pol litra im proste nedám.
Cez víkend sme boli na horskej chate pod Suchým a tam ceny zase relatívne príjemné, som myslel,ze tam budem platit podobne alebo este viac kedze horská chata ale kofola stála v uvodozovkach iba 2.5€ a pivko tiez fajnové.
Posledne sme doma vyskúšali tie bezcukrové sirupy čo sa predávajú v jednote, ze to obsahuje iba kyselinu citrónovú a nejaký koncentrát ovcnej stavy a do toho sa podla chuti rozpustí iba kryštálový cukor. Celkom dobrá vychytávka, aspoň čo sa ceny a aj chute týka, síce sa tam pridáva cukor, ale nie je tam umelé sladidlo a vychádza to na 1€ za 7deci sirupu, kedze z 1 davky výjdu dve flasky.
Keď povedzme športujete, alebo máte väčší fyzický výdaj, čo používate na doplnenie elektrolitov a proti kŕčom? Nejaké prípravky, alebo stačí vám obyčajné magnézium a minerálka s citrónom alebo čím?
magnezium vo forme bisglycinatu davam uplne kazdy den, bez ohladu na to ci sportujem alebo nie./najlepsie nalačno/Keď povedzme športujete, alebo máte väčší fyzický výdaj, čo používate na doplnenie elektrolitov a proti kŕčom? Nejaké prípravky, alebo stačí vám obyčajné magnézium a minerálka s citrónom alebo čím?
Ostatné elektrolity nedoplnam. Ale v lete ked sa clovek velmi potí, tak zvyknem pit slanšie minerálky a trošku viacej soliť. Chloridu sodneho je vela v bežnej strave, netreba to prehanat, draslik je v ovoci, zemiakoch, zelenine..
retkvic napísal: 18 jún 2025, 0:01Keď povedzme športujete, alebo máte väčší fyzický výdaj, čo používate na doplnenie elektrolitov a proti kŕčom? Nejaké prípravky, alebo stačí vám obyčajné magnézium a minerálka s citrónom alebo čím?
Dávam odmerku izotonického nápoja v deň keď idem do sauny/robiť šport. Väčšinou s jedlom.
Keď idem niečo na celý deň, tak aj viac dávok.
Tri porcie ovocia denne môžu spomaliť starnutie | TVNOVINY.sk
Flavonoidy sa nachádzajú najmä v:
– ovocí: bobuľové ovocie, citrusy, jablká, hrozno
– zelenine: cibuľa, kapusta, brokolica, paprika
– bylinkách a korení: petržlen, mäta, oregano
– nápojoch: zelený a čierny čaj, červené víno, kakao
– strukovinách a sóji: najmä izoflavonoidy
Sú najviac koncentrované v šupkách, listoch a farebných častiach rastlín.
Co to je za srandu? Citim v tom umelinu. To je ako dzem bez cukru, alebo cukriky bez cukru. Skoro oxymoron.retkvic napísal: 18 jún 2025, 0:01 Posledne sme doma vyskúšali tie bezcukrové sirupy čo sa predávajú v jednote, ze to obsahuje iba kyselinu citrónovú a nejaký koncentrát ovcnej stavy a do toho sa podla chuti rozpustí iba kryštálový cukor.
V sirupe a dzeme MUSI byt cukor z jeho principu - konzervant a samozrejme chut.
DVE POTRAVINY, ktoré najviac škodia na prázdny žalúdok: O prvej si myslíme, že je zdravá a druhú jeme na raňajky takmer všetci! - Ženské rady
Toto je zaujimave, takze moj pokus o 14 hodinove posty, ked si dam na ranajky caj bez cukru, je tymto naruseny, vlastne nezavisle na tento clanok mam pocit, ze mi ten caj nerobi dobre, hned potom, je mi zle, ale potom to rychlo prejde a necitim ani hlad. Kazdopadne, neviem do akej miery to je skodlive, asi tak vazne to nebude. Prip. co namiesto cierne caju odporucate, iny caj, alebo nieco uplne ine? Ide mi o tom, aby neprerusil ten 14 hodinovy post, aby tam bol kofein alebo nieco podobne, ale uvolnoval sa postupne, ako pri ciernom caji.článok upozorňuje na potraviny, ktoré môžu škodiť, ak sa konzumujú na prázdny žalúdok. medzi najproblematickejšie patria:
– čerstvo vylisovaná ovocná šťava – dráždi žalúdok, zvyšuje chuť do jedla a podporuje ukladanie tuku
– kysnuté pečivo – spôsobuje výkyvy cukru v krvi a falošný pocit sýtosti
– káva a čaj nalačno – môžu spôsobiť prekyslenie žalúdka a tráviace ťažkosti
– jogurt – prospešné baktérie sa v kyslom prostredí žalúdka zničia
– údené, vyprážané a kvasené jedlá – sú ťažké na trávenie a málo výživné
odporúča sa začať deň pohárom teplej vody a bielkovinovým jedlom. ovocnú šťavu či jogurt si dať až neskôr.
Dreamer
1/aky ciel sledujes tym 14hodinovym pôstom?
2/ aký si si daval caj- cierny alebo zeleny? Zeleny je pre niekoho jemnejší na zaludok. Pripadne mozes skusit pit iba mineralnu vodu, to je fajn riesenie pri pôste pretoze obsahuje prirodzene elektrolity.
1/aky ciel sledujes tym 14hodinovym pôstom?
2/ aký si si daval caj- cierny alebo zeleny? Zeleny je pre niekoho jemnejší na zaludok. Pripadne mozes skusit pit iba mineralnu vodu, to je fajn riesenie pri pôste pretoze obsahuje prirodzene elektrolity.
Ako pripravujes ten caj? Ako dlho luhujes?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zenske rady... a este to vyzera aj prehnane cez AI.Dreamer napísal: 19 jún 2025, 22:54 – jogurt – prospešné baktérie sa v kyslom prostredí žalúdka zničia
Takze ani jogurt ani fermentovane potraviny nema vyznam jest, lebo bakterie sa v zaludku znicia?
Tak ten zdroj moze byt pochybny, aj ked tam spominaju lekarov a odbornikov, priznavam.
AI je iba TLDR.
Caj pijem cierny a dnes mi uz nebolo zle, je mozne, ze som ho asi luhoval o nieco dlhsie, tiez su tam take usadeniny, ktore som asi vypil, alebo cast, dnes nie, takze zrejme mi vadit nebude, ale mozno neskor vyskusam aj zeleny.
14-hodinovy post sme tu riesili, v tejto teme, ma to mat rozne pozitiva, strucne od AI:
Kazdopadne, hlavne s tym nemam problem, aj ked to skusam iba kratko, vobec necitim hlad, mam dost energie.
AI je iba TLDR.
Caj pijem cierny a dnes mi uz nebolo zle, je mozne, ze som ho asi luhoval o nieco dlhsie, tiez su tam take usadeniny, ktore som asi vypil, alebo cast, dnes nie, takze zrejme mi vadit nebude, ale mozno neskor vyskusam aj zeleny.
14-hodinovy post sme tu riesili, v tejto teme, ma to mat rozne pozitiva, strucne od AI:
– podporuje autofágiu
– znižuje hladinu inzulínu
– zlepšuje citlivosť na inzulín
– podporuje spaľovanie tukov
– pomáha pri chudnutí
– znižuje zápalové procesy
– zlepšuje metabolizmus
– zlepšuje trávenie
– zlepšuje koncentráciu
– zvyšuje mentálnu bdelosť
– znižuje riziko cukrovky 2. typu
– znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení
– predlžuje životnosť buniek
– spomaľuje starnutie
Kazdopadne, hlavne s tym nemam problem, aj ked to skusam iba kratko, vobec necitim hlad, mam dost energie.
Dreamer
čierny/zelený čaj by sa mal idealne luhovat 2-3minuty. Ale môžeš na ráno skúsiť aj nejaký bylinkový čaj /tie sa potom luhuju dlhšie aj 10-15minut/.
Jogurt je na ráno nalačno vo všeobecnosti fajn, ale kazdy mame ine trávenie a niekomu to vyhovovat nemusi.
čierny/zelený čaj by sa mal idealne luhovat 2-3minuty. Ale môžeš na ráno skúsiť aj nejaký bylinkový čaj /tie sa potom luhuju dlhšie aj 10-15minut/.
Jogurt je na ráno nalačno vo všeobecnosti fajn, ale kazdy mame ine trávenie a niekomu to vyhovovat nemusi.
-
starysomar
Hardcore addict
Časťou ephramkoých patálií som si tiež prešiel. Mne dávnejšie veľmi pomohol kefír (robím si ho doma) a postupne som pridal viacero prírodnín a doplnkov - Psyllium, žinčicu, želatínu, Jointflex, občas trocha jablčného octu - jem o dosť menej mäsa, až na občasnú slaninu v haluškách žiadne údeniny, málokedy vysokospracované potraviny. Vylúčil som mlieko, začalo robiť problémy.
Skúsil som odporúčaných 5 jedál denne no vrátil sa k dvom. Raňajky okolo ôsmej hoci vstávam pred šiestou, obed okolo 15-16.
Občas jem až keď vyhladnem. Každý to máme inak zrejme.
Skúsil som odporúčaných 5 jedál denne no vrátil sa k dvom. Raňajky okolo ôsmej hoci vstávam pred šiestou, obed okolo 15-16.
Občas jem až keď vyhladnem. Každý to máme inak zrejme.