Je toto v zamestnaní normálne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Je toto v zamestnaní normálne?

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ale nevidím dôvod aby ťa mal nejaký kolega dotýkať či hocikde chytať. Inak koľko firiem/povolaní uvádzaš do životopisu ?
chudoba
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chudoba »

To mi poradili v projekte profesia labs, že mám to pospájať. Aby som nevypisoval klasicky od-do ale že mám skúsenosti z tej oblasti, tam z tej oblasti. Ak som robil v teoch automobilkách po sebe tak stačí napísať automobilový priemysel výroba od-do a spojiť. Keď som robil pickera v piatich rôznych firmách tak zase opísať práca na nízkozdvižnom vozíku v sklade a zase bum spojiť. Dá sa to vykrášliť a uviesť polopravdy.
Vyjednávač
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vyjednávač »

Škoda že aj v tejto téme uvádzaš len samé polopravdy, možno by sa tu ostatní s tebou inak bavili.
chudoba
Expert
Expert

Aké? To že k tebe príde kolega a kmása ťa za líce je podľa teba normálne? A že zamestnávateľ podrží jeho? Z ľudského hladiska to chápem že sa partia návzájom podrží, ale teraz za to že oni držia spolu majú toto robiť mne? Kde sú nejaké ludské práva, etika, rešpekt dôstojnosti a také?

Som v novej práci, kolektív ma vôbec nešikanuje, niesu tu normy, ani roztaktovaný čas na sekundy a v pohode zvládam. Tak čo je na tomto nepochopitelné? V jednej práci ma šikanovali aj v ďalších troch, tak som musel odíšť lebo ludia sa nezmenia. Svojho zamestnávatela a kolegov nemôžete zmeniť iba VYMENIŤ a to som urobil a všetko je v poriadku.

A to že som nikde nestíhal je že som lovol v nesprávnych vodách. Taký človek čo je pomalší nemá ísť do fabriky alebo logistického centra. Kde je všetko normované. Roky sa snažím dostať k smetiarom ale to je vždy obsadené, tie fleky si držia, tam nieje fluktuácia ako v tých halách. Konečne som našiel malú dedinskú firmu a je mi tu dobre.

Dokonca firma je pri rómskej osade tak som čiastočne medzi svojimi. Keď ma vidia zbierať flašky alebo kovošrot tak ma chápu, nekritizujú ma za chudobu, za oblečenie atď. V podstate moja skorovedúca je tiež rómka a rozumieme si.
Vyjednávač
Amateur
Amateur

A nekmášu ťa za líce preto lebo stále fňukáš aký si chudobný ale ráno prídeš na firmu, naložíš si dva plné taniere za 7€, aby si začal vyžierať ešte skôr ako začneš pracovať? A tie štangle slaniny a klobás čo vyjedáš dlho do noci pred TV, to je aký prejav chudoby? A už si ty chudoba schudol či stále máš 125 kilov??
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Vieš, kto to je?
Vyjednávač
Amateur
Amateur

starysomar napísal: 21 júl 2025, 18:33 Vieš, kto to je?
Samozrejme že viem, poznám ho dlhé roky, jediné to šťastie že som s ním nikdy nepracoval, inak by som ho dával do laty, akurát absolútne sa nedivím tým čo ho šikanujú lebo pri ňom by behom jedného dňa stratil nervy aj majster pokru. Neschopný, lenivý, ale keď ide o žranie, tak to vie minúť peniaze do posledného centa. A na druhý deň vyplakáva ako je strašne chudobný. Nech vám tu povypráva aké super pracovné výkony podával, keď rozvážal po okolitých dedinách knedle. Jeho šéfka si od zúfalstva vlasy trhala keď sa zakaždým vracal s trojhodinovým meškaním :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

a tie knedle zákazníkom dodal, alebo ich zjedol?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

...som bol v tom, že Chudoba je fikcia a niekto si robí prdel. A ono sa to predsa vyskytlo :D
Vyjednávač
Amateur
Amateur

K-u-b-i-a-k napísal: 22 júl 2025, 8:22 a tie knedle zákazníkom dodal, alebo ich zjedol?
Dodal, aj keď vždy s meškaním, a ak niekde bola pekná predavačka samozrejme že ju nepozabudol obťažovať. A knedle nezjedol, on také samotné nelúbi, jemu to treba pripraviť, ideálne s nejakým pečeným mäsom a naservírovať mu to rovno popod nos, riady samozrejme len odovzdá, načo by sa obťažoval umývaním.
starysomar napísal: 22 júl 2025, 10:55 ...som bol v tom, že Chudoba je fikcia a niekto si robí prdel. A ono sa to predsa vyskytlo :D
To si myslia viacerí, na mnohých forách, kde sa vyskytol, ale toto hovado skutočne existuje. Jeho by mali vystavovať na prednáškach ekonómie, aby všetci videli ako sa to nemá robiť. S ním sa bavia už len tí čo ho nepoznajú.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A je autista či nie ? To by možno vysvetľovalo jeho správanie a správanie sa v práci.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale neospravedlňovalo.
Vyjednávač
Amateur
Amateur

Blastbit napísal: 22 júl 2025, 11:29 A je autista či nie ? To by možno vysvetľovalo jeho správanie a správanie sa v práci.
Podľa všetkého má zrejme ľahkú autistickú formu, posudkový lekár sa mu odmietol pod to podpísať, ale na Sociálnej poisťovni sa mu to nejako s externu pomocu pretlačilo. On len potreboval mať istý príjem, aby mal čo prežrať za týždeň a po zvyšok mesiaca sa už niekam zašije alebo bude odpad zbierať.

Tuná ako píše starysomar, vôbec ho to neospravdlňuje, on sa len na autizmus vyhovára, skutočnosť je taká, že sa vôbec nesnaží na sebe pracovať a zlepšovať sa, samé len "dajte", "nájdite mi", "spravte mi". Najviac vie pobaviť, keď si hľadá nové zamestnanie, práca ho nikdy nezaujíma, zúčastní sa náboru (cez pracovný pohovor nula bodov, to by ho vyhodili cez zavreté dvere), postaví sa k pásu a uvidí čo mu dajú robiť. On si hľadá zamestnanie len na základe toho, aký je tam plat, či sú tam zálohy, koľko chodov je v kantíne, či je firemná doprava a ideálne zdarma. Iné ho nezaujíma. Takže už máte odhalené tajomstvo prečo jeho profesijný životopis vyzerá skôr ako kronika vývoja druhu Homo a nie ako CV.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Parazit.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Poznám chalaniska ktorý má schizofréniu ale pod kontrolou, pretože na ňu berie lieky.
Zaúčal som ho, hoci až neskôr sa mi v súkromí priznal čo mu je, ale snaží sa robiť ako vie.
Čo sa týka ID že to si on nešiel vybavovať, pretože sa chce stále cítiť ako plnohodnotne zdravý.
Málokto o ňom vie čo mu je, hlavne že nemešká, v partii sním normálka a vystriedal asi len 3 firmy.
Teraz si teda dávam otázku čo je horšie či schizofrénia alebo ľahšia forma autizmu, každý si to zhodnotí.
No a chudoba snáď už našiel prácu a povolanie kde už vydrží roky, lebo 50 firiem vystriedať po okolí je príliš.
chudoba
Expert
Expert

Blastbit napísal: 22 júl 2025, 13:14 1. Čo sa týka ID že to si on nešiel vybavovať, pretože sa chce stále cítiť ako plnohodnotne zdravý.
Málokto o ňom vie čo mu je, hlavne že nemešká, v partii sním normálka a vystriedal asi len 3 firmy.

2. Teraz si teda dávam otázku čo je horšie či schizofrénia alebo ľahšia forma autizmu, každý si to zhodnotí.
No a chudoba snáď už našiel prácu a povolanie kde už vydrží roky, lebo 50 firiem vystriedať po okolí je príliš.
1. To isté chceli moji rodičia. Ja už od dectva mám psychiatrickú diagnózu. Lekári navrhovali aby som bol invalid, dokonca aj o odobratí svojprávnosti sa uvažovalo. Ale otec o tom nechcel ani počuť. Ak je vyjednávač ten koho si myslím tak vie že moj otec má veľmi podobné názory ako on. Proste si povedal že to zo mňa vytlčie. A budem normálny, že ma dá do laty, lebo on kripla nechce. Že som len rozmaznaný lenivý zmrd ktorému treba pár po hube a je vyriešený. Od otca som mal toto celý život. Keď ma v škole zmlátili spolužiaci, tak on ma zmlátil tiež. Takto riešil šikanu. Ale v 80-ych a 90-ych rokoch to bolo bežné. Bol som viac krát aj v psychiatrickej liečebni v detstve, preradili ma na osobitnú (teraz špeciálnu) školu. Takže niečo mi byť muselo lebo len tak toto s človekom nespravia. V podstate som mohol byť od dectva invalidný len otec zo mňa chcel mať človeka, nechcel o tom ani počuť. Ale ak nejakú diagnózu mám, tak tá sa raz ajtak prehaví a aj sa prejavuje neustále celý život. Tak už v dospelosti som dodatočne išiel k lekárom a vyšlo že mám autizmus. Posudkový to nepodpísal lebo mal podobný názor ako vyjednávač že proste som zdravý chlap a žiadny kripel. Ale na sociálnej bola možnosť nejak inák to dať posúdiť a na základe lekárskych náleziv mi prisúdili ID ale mne išlo hlavne o to nech to mám na papieri aby som mohol do chránenej dielne kde by som zvládal pracovné tempo a kolektív je tam predpokladám podobný ako ja, tak tam majú šikanu a mobing podchytené.

Takže dá sa to vysvetliť dvojako. Vždy sa nájdu provokatéri čo len povedia parazit lebo to je najjednoduchšie. Ale tú snahu nevidia. Áno je ťažké vyhovieť dnešným požiadavkám zamestnávateľov, pracovné tempo je vysoké, a v kapitalizme západného typu sú vyhoretia bežné aj u zdravej populácie. Ale to prečo nikto nevidí že ja neotravujem na stanici ludí aby mi dalu pár centov, ale idem su zbierať kovošrot a (Z)-tká, ze tých pár eur zarobím vlastným úsilím. A že mám 50 zamestnaní za sebou to je len snaha že to nevzdávam. Že aj keď ma 10x vyhodia tak ja sa zamestnám aj 11-ty krát. Kolko spoluobčanov sedí na dávkach 10-20 rokov a nejdú pracovať aj keď ich volajú aby šli. Toto akosi niektorí nechcete vidieť.

To že som pažravý je pravda. Ale každý máme zlozvyky. Niekto fajčí, niekto alkoholizuje, niekto hrá automaty… Tak ja lúbím jest.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Len stručne už nemám čas - tam asi ide o princíp toho že zješ zrejme až príliš, potom máš 40 kg nadváhy, chýbajú ti peniaze keď toho preješ, nevládzeš robiť, nestíhaš alebo sa ti nechce. Niekde sú vysoké výkony súhlasím. Západného aj východného. Každá minca má viac ako 2 strany. :smt006
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ospravedlňujem sa za toho parazita - uletelo mi to.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Blastbit napísal: 22 júl 2025, 13:14 Poznám chalaniska ktorý má schizofréniu ale pod kontrolou, pretože na ňu berie lieky.
Zaúčal som ho, hoci až neskôr sa mi v súkromí priznal čo mu je, ale snaží sa robiť ako vie.
Čo sa týka ID že to si on nešiel vybavovať, pretože sa chce stále cítiť ako plnohodnotne zdravý.
Teraz si teda dávam otázku čo je horšie či schizofrénia alebo ľahšia forma autizmu, každý si to zhodnotí.
Toto nemôžeš takto paušalizovať. Sú rôzne schizofrénie a tiež sú rôzne stupne postihu. Niekto to mal ľahšie, ako ten tvoj kolega, niekto zas halucinuje aj cez lieky, takže ich musí brať mraky a je z neho zelenina.
chudoba
Expert
Expert

A niekde písali že keď aj prijímajú zdravotne postihnutého človeka, tak skôr prijmu napr. vozíčkara lebo hlavu má v poriadku a môže to byť dobrý ekonóm, informatik, či čokolvek v kancli kde nohy nepotrebuje používať… Ale ludia s psychickými diágnózami sú nepredvídateľní, stav sa im môže zhoršiť atď. Takže ak aj nejaká firma má nejaké % pracovných miest vyhradených pre zdravotne znevýhodnených, tak aj s pomedzi nich, nieje jedno koho si vyberie.

Netreba sa ospravedlňovať. Každý má právo na svoj názor. Na to slúži diskusia aby sa každý vyjadril. Je demokracia. Kto si myslí že parazit, tak si bude stále myslieť, kto za tým vidí snahu aspoň nejako prežiť v porovnaní s oveľa horšími ľuďmi, si myslí každý svoje.

Fórum neni len o tom že poradiť. Je to ako virtuálna krčma, a dobre padne sa aj vyrozprávať. A pýtať sa AI je užitočné keď hľadáte radu, či info, ale niekedy chcem počuť aj názory živých ľudí, aj keď tie stroje začínajú mať čoraz lepšie komunikačné schopnosti a už to smeruje tam kde vo filmoch Terminator alebo Ja Robot.

Budú mať ešte diskusné fóra zmysel?
Napísať odpoveď