A Sulík mi už leze na nervy s tým idzem, nejdzem. Pohnojil, čo sa dalo. A keď ho raz politika nebaví a hovorí to verejne voličom, tak nech ide variť tie vajcia a neotravuje.
4. Ficova vláda (2023-202x)
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Demokrati v nejakých letných prieskumoch prekonali 5%, tak je proste treba ich zvoziť pod čiernu zem. A potom v prípade Matoviča ísť do rozhovoru, 20minút vyplakávať, že ho média nevolajú a ďalších 20minút vyplakávať, že nechápe, prečo o neho iní opoziční politici nechcú opreť ani bicykel. 
A Sulík mi už leze na nervy s tým idzem, nejdzem. Pohnojil, čo sa dalo. A keď ho raz politika nebaví a hovorí to verejne voličom, tak nech ide variť tie vajcia a neotravuje.
ako ich nad oklamal a ake konkretne skreky v clanku?Blastbit napísal: 25 aug 2025, 10:09 Podľa nich spoluprácaasi niet cesty poraziť túto vládu do budúcna https://www.aktuality.sk/clanok/ex5stBT ... mal-vladu/
" Sulík, Matovič aj Gröhling sa spojili proti Naďovi. Naozaj pri S-300 oklamal vládu a čo na to Ivan Korčok? " - ďalšie škreky v článku.
Ty si sa to docital? Lebo ja nie, kedze zvysok clanku je za paywallom a nemam zaplatene aktuality. Ak ich ty mas zaplatene, tak preco nedas do spoileru cely clanok? A ak ich nemas zaplatene, tak zase vynasas sudy, bluznis z polovicnych clankov, ktore si ani ty sam nedocital.
Ci tebe staci nazov a vybavene. Hladac bulvaru a senzacii.
Sulik je drbnuty na hlavu, Matovic urazeny na Nada. A co na to hovori Korcok som sa nedocital, lebo tu davas polovicne clanky.
Ale bez Matoviča sa vláda nezloží nech je aký je. Možno by ti chutilo to čo navaril v bez servítky aj "láska" k nemu ide cez žalúdok.ephramko napísal: 25 aug 2025, 10:58 Demokrati v nejakých letných prieskumoch prekonali 5%, tak je proste treba ich zvoziť pod čiernu zem. A potom v prípade Matoviča ísť do rozhovoru, 20minút vyplakávať, že ho média nevolajú a ďalších 20minút vyplakávať, že nechápe, prečo o neho iní opoziční politici nechcú opreť ani bicykel.
Už sa ale neviem dočkať, kedy odvolajú toho Kotlára a či aj roztrhá svoj diplom, lebo ho tak na vláde podporovali a sa sním riadne sekli.
mLuks - vyplakaný, vyštekaný, ohádzaný o zem, karavana ide ďalej, kto chce sa k článku vyjadrí zo záujmu tej ich situácie, koho nie robí čo ty.
Pri tebe je jedno koľko z článku vidieť, si neschopný pochopiť aj to čo tam je. Jo reaguješ, dostaneš čo ti patrí a potom sa sťažuješ ako hysterka.
Že sľúbil náhradu za S300 na 2 roky, ale spojenci od nás stiahli PVO skôr... Ako keby Naď mohol za Ficovu politiku na 4 svetové strany a jeho útoky na našich spojencov. A Kaliňáka, ktorý nakupoval za miliardy, ale systém PVO nekúpil.
Tak asi mal Naď nakúpiť nejaké expirované raketky do nejakého 40 ročného systému a mať to uložené v krabiciach v sklade. To by bola adekvátna náhrada za tú S300.
Aha, takze len dalsia blastbitovska senzacia na styl smotanky, posthunting, ze pridal clanok, ktory ani on sam nedocital len videl nazov, z nazvu si urobil svoj nazor a uz huraaaa ide postovat. Nic podstatne, ani dolezite.
Pre senzáciu slepého mLuksa ktorý si nedovidí viac než na nos a tým pádom v článku nevidí škreky a ani dôvody konfliktu.
Škreky z článku -
" Podľa Naďa ide len o „trápny politický boj“. Sulík je podľa neho „bohorovný proruský klamár ",
" Najskôr ho za klamára označil Richard Sulík, neskôr tak spravil Igor Matovič a minulý týždeň sa k nim pridal aj Branislav Gröhling.",
" Batérie Patriot však naše územie opustili v lete 2023 a v apríli minulého roku zo Slovenska odišla aj batéria systému SAMP, ktorú nám
požičala talianska vláda. Práve preto Sulík ako prvý vyhlásil, že Naď vládu oklamal. " * o konsolidácii viem, pskar mu mal inak kontrovať.
A ako bonus
"Ja mLuks opäť prvý píšem Blastbitovi preto, aby som ho mohol po nezvládnutej diskusii obviniť z toho, že je závislý a posadnutý voči mne"
Nová info ako Kotlár odmieta odísť z postu, lebo je ako súdruh Harabin "ja som vyhral" https://dennikn.sk/minuta/tema/19325/ficova-vlada
Škreky z článku -
" Podľa Naďa ide len o „trápny politický boj“. Sulík je podľa neho „bohorovný proruský klamár ",
" Najskôr ho za klamára označil Richard Sulík, neskôr tak spravil Igor Matovič a minulý týždeň sa k nim pridal aj Branislav Gröhling.",
" Batérie Patriot však naše územie opustili v lete 2023 a v apríli minulého roku zo Slovenska odišla aj batéria systému SAMP, ktorú nám
požičala talianska vláda. Práve preto Sulík ako prvý vyhlásil, že Naď vládu oklamal. " * o konsolidácii viem, pskar mu mal inak kontrovať.
A ako bonus
"Ja mLuks opäť prvý píšem Blastbitovi preto, aby som ho mohol po nezvládnutej diskusii obviniť z toho, že je závislý a posadnutý voči mne"
Nová info ako Kotlár odmieta odísť z postu, lebo je ako súdruh Harabin "ja som vyhral" https://dennikn.sk/minuta/tema/19325/ficova-vlada
A ten zvysok? Co na to korcok? Clanok pokracuje aj nejakym nadoisom o matovicovi a to uz nevidno. To ti nevadi? To ze tebe polka clanku staci na utvorenie si nejakeho nazor je tvoj osobnostny problem. Mne nie, pre mna je to len tvoje hladanie senzacie bez kontextu.
Naco sem davas clanky za paywallom, ktory ty nemas predplateny? Ja ked dam clanok z eNka, tak ho aj spoilerujem, abz si ho kazdy mohol precitat.
A jediny kto nezvlada diskusie na tomto fore si ty a tvoje labilne spravanie.
A ako som xkrat povedal ja na tvoje bludy budem reagovat hocikedy, ked sa mne zachce. Je mi jedno ci reagojem na teba prvy alebo druhy, ty si ten labilny.
Naco sem davas clanky za paywallom, ktory ty nemas predplateny? Ja ked dam clanok z eNka, tak ho aj spoilerujem, abz si ho kazdy mohol precitat.
A jediny kto nezvlada diskusie na tomto fore si ty a tvoje labilne spravanie.
A ako som xkrat povedal ja na tvoje bludy budem reagovat hocikedy, ked sa mne zachce. Je mi jedno ci reagojem na teba prvy alebo druhy, ty si ten labilny.
By ma zaujímalo ako to ten Dubéci myslí keď povie, "vládne konsolidačné opatrenia nemajú žiaden dopad."
Konsolidácia má práveže vždy dopad na občanov https://www.sme.sk/minuta/tema/822894/v ... -slovensku
To ale nedovolia EU partneri, inak by mali klin v spoločenstve https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... od-europy/
" Vláda Roberta Fica sa vedome snaží zatiahnuť Slovensko do izolácie a preč od Európy " - no vyhlásenia R. Fica sú nevhodné.
* dole - len tebe tupému to nebolo jasné ani dôvody ich hádok ani škreky ktoré som aj označil, preto skoro celú stranu meleš tupiny.
Konsolidácia má práveže vždy dopad na občanov https://www.sme.sk/minuta/tema/822894/v ... -slovensku
To ale nedovolia EU partneri, inak by mali klin v spoločenstve https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... od-europy/
" Vláda Roberta Fica sa vedome snaží zatiahnuť Slovensko do izolácie a preč od Európy " - no vyhlásenia R. Fica sú nevhodné.
* dole - len tebe tupému to nebolo jasné ani dôvody ich hádok ani škreky ktoré som aj označil, preto skoro celú stranu meleš tupiny.
Skús nečítať len nadpisy článkov a nehľadať len senzácie a bulvár, keby si sa trošku hlbšie zamyslel nadtým čo Dubéci povedal a kto Dubéci je, tak by si pochopil ako to myslí. Tomu sa ale hovorí čítanie s porozumením a v kontexte a to ti veľmi nejde, o čom sme sa už veľa krát presvedčili.Blastbit napísal: 25 aug 2025, 14:52 By ma zaujímalo ako to ten Dubéci myslí keď povie, "vládne konsolidačné opatrenia nemajú žiaden dopad."
Ak Dubéci tvrdí, že vládne konsolidačné opatrenia nemajú žiaden dopad, nemyslí tým dopad na ľudí (občanov krajiny) ale že nemajú dopad na zlepšie ekonomickej situácie slovenska, čiže na to, na čo boli tie konsolidačné opatrenia prijaté. Inými slovami, konsolidačné opatrenia súčasnej vlády nefungujú, pretože sa ukazovatele ešte zhoršili, deficit neklesol (napriek zvýšenej DPH a zavedeniu transakčnej dane, atď) a sú nutné ďalšie veľké konsolidačné opatrenia (opäť téma upravy DPH, nové dane, otvorenie/znižovanie II. piliera, atď)
Ak by to Dubéci povedal, tak ako si to pochopil ty, že "vládne konsolidacné opatrenia nemajú dopad na občanov", tak by tým vlastne obhajoval konsolidaciu a teda obhajoval zvýšenie DPH, zavedenie transakčnej dane, atď, čo ti musí byť jasné že je blbosť, ak Dubéci je opozičný politik z PS. Ale ak Dubéci povie, že "vládne konsolidačné opatrenia nemajú dopad na zlepšie ekonomiky", tak tým tie opatrenia kritizuje, čo sa od neho ako od opozičného politika očákva, resp. je to prirodzené a teda to vyplýva aj z kontextu. Tomuto sa hovorí čítanie s porozumením.
A vidím, že svoje labilné výlevy si si po sebe premazal (alebo niekto iný), keďže poobede si tam mal ešte nejakú naplakanú reakciu na mňa, ktorú som si prečítal a teraz už tam nie je. Mne sa tu ideš vysmievať čo mne stačí a čo nestačí ale pritom ani ty sám netušíš, čo sa skrýva za tým paywallom a čo tam ešte je dovysvetľované atď. a práve za toto som ťa zdrbal a na toto reagoval, že nemáš kompletné informácie a vynášaš súdy o tom či klamal alebo neklamal ani netušíš či to náhodou v tej druhej polovici článku Naď nejako nevysvetlil, ale tebe stačí prvá polovica, že Sulík povedal, že Naď klamal a tým to je pre teba vybavené.
A preto si sa pýtal a ephramko ti odpovedal lebo "chápeš" texty. Slovenska s veľkým S. Ja som to bol, no uznal som, že z toho by bol výlev a vidím že si ho dal, nesklamal si, takže čoskoro to bude na celú stranu.
No aj pri tomto sa ukáže ako sa to vyvinie, len aby zase hysterke viac nehrablo že to je s predplatným, pochybujem že aj to pochopí.
https://domov.sme.sk/c/23535609/akcia-v ... ..&ref=mnt - " Dvoch podozrivých mužov po zadržaní prepustila bez vznesenia obvinenia, ale vyhostila ich z dôvodu "vážnej bezpečnostnej hrozby". Jeden skončil na Ukrajine, Vakuljak však zostal na území EÚ a zdržiava sa v Poľsku."
No aj pri tomto sa ukáže ako sa to vyvinie, len aby zase hysterke viac nehrablo že to je s predplatným, pochybujem že aj to pochopí.
https://domov.sme.sk/c/23535609/akcia-v ... ..&ref=mnt - " Dvoch podozrivých mužov po zadržaní prepustila bez vznesenia obvinenia, ale vyhostila ich z dôvodu "vážnej bezpečnostnej hrozby". Jeden skončil na Ukrajine, Vakuljak však zostal na území EÚ a zdržiava sa v Poľsku."
Pretože z tej polovice nie je vôbec nijako jasné, ako ich mal Naď oklamať, je tam len niečo okrajovo spomenuté a nejaké obvinenie ale chýba tam explicitne vyjadrenie toho samotného klamstva, preto som sa to pýtal.Blastbit napísal: 25 aug 2025, 20:23 A preto si sa pýtal a ephramko ti odpovedal lebo "chápeš" texty. Ja som to bol, no uznal som, že z toho by bol výlev a vidím že si ho dal, nesklamal si, takže čoskoro to bude na celú stranu.
Nikde v tej voľnej časti, tam nie je napísané či im Naď povedal, že tu budeme mať NATO podporu na trvalo a mali sme len dva roky, alebo na tri roky a mali sme len dva roky, alebo či im Naď povedal, že NATO nám dá patriot a oni nám ho len požičali dočasne, rozumieš už tomu? či stále si mimo a stále tebe stačí len polka textu s obvinením a kontext netreba?
Ale pre teba, aby si videl aký si blbý, som si dal aktuality predplatiť a tu si môžeš dočítať aj zvyšok článku (celkom dosť dlhého oproti tomu čo je len v náhlade) aj s vysvetleniami a nakoniec zistíš, že Naď až taký klamár nemusí byť. Ale ako vravím, ty namiesto prečítania si celého článku hľadáš senzácie a bulvár, to ti stačí a sám so sebou si spokojný.
Spoiler
Keď dá Matovič za pravdu Sulíkovi
Bývalý šéf SaS v júli zavítal do konšpiračného portálu Hlavné správy, kde sa o protivzdušnom systéme systéme rozhovoril. „Ale veľmi dobre si pamätám na systém S-300, kde pán Naď oklamal nielen mňa ako ministra zodpovedného za vydanie exportnej licencie, ale prakticky celú vládu. Pretože nám povedal, že za S-300 je zabezpečená trvalá náhrada a tá jednoducho nebola,“ povedal.
Líder Demokratov je vraj jedným z mála politikov, „ktorý by takto prvoplánovo a s plechovým ksichtom klamal“. O niekoľko týždňov sa k Sulíkovi pridal aj predseda hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý bol v čase darovania S-300 ministrom financií. So Sulíkom sú v politike úhlavnými nepriateľmi, predsa mu však dal za pravdu.
„On prišiel na vládu a všetkým aj na koaličnej rade hovoril, že keď aj S-300 darujeme, vôbec nemusíme mať žiadne obavy, lebo okamžite sem príde náhrada od našich spojencov a bude tu dovtedy, dokedy nebudeme mať náhradu, že tak to vybavil. No a videli sme, bola tu náhrada možno rok a pol,“ konštatoval v jednom zo svojich live videí na Facebooku.
„Teraz nehovorím, že nebolo správne Ukrajine vtedy pomôcť, ale ide mi o to klamstvo, ktoré Jaro voči koalícii spáchal. Som trošku presvedčený o tom, že keď niekto je schopný v takejto vážnej veci zaklamať, tak je to schopný spraviť aj v iných vážnych veciach,“ dodal Matovič.
Gröhling vidí zavádzanie
Minulý týždeň sa k Sulíkovi s Matovičom nečakane pridal aj predseda SaS Branislav Gröhling, bývalý minister školstva. V tom istom rozhovore, v ktorom oznámil, že Sulíkovi už viac nedovolí kandidovať za SaS, tiež obvinil Naďa. Nehovoril o klamstve, ale „len“ o zavádzaní.
„V rámci vlády, kde boli predkladané tieto materiály, boli naozaj vyslovené veci, že keď odovzdáme S-300, dostaneme dlhodobú náhradu. Časom sa ukázalo, že to tak nebolo. Kolegovia to vyhodnocujú ako klamstvo, zrejme to bolo nejaké zavádzanie,“ povedal.
Podľa Naďa sú to však práve jeho bývalí koaliční partneri, ktorí buď účelovo klamú, alebo sa rozhodli využiť Sulíkove útoky v rámci politického boja vo svoj prospech. „Ak niekto hovorí o tom, že som ja niekedy povedal na vláde alebo na koaličnej rade, že darujeme S-300 a za to nám niekto daruje systém, tak je čistý klamár, to sa nikdy nestalo,“ tvrdí líder Demokratov.
Naď vysvetľuje, že spojenci nám ako náhradu za systém S-300 garantovali Patriot alebo jeho ekvivalent na obdobie dvoch rokov. Vláda už medzitým začala obstarávať vlastný systém protivzdušnej obrany. „Ten proces bežal, tak povedali, že keď to bude dva roky, bude to dva roky, keď budete potrebovať o rok dlhšie, nájdeme nejakú cestu,“ tvrdí Naď. Potom sa však začali veci komplikovať.
Vláda padla a Taliani odišli
Vláda Eduarda Hegera padla. Úradnícka vláda potom síce odporučila kúpiť izraelský systém Barak, no novému ministrovi obrany Robertovi Kaliňákovi trvalo viac ako rok, kým nákup techniky za viac ako pol miliardy eur podpísal. Systém Barak by mal na Slovensko doraziť až začiatkom budúceho roku.
Medzitým, v apríli 2024, naše územie opustil aj taliansky systém SAMP/T (Mamba), na ktorý sa premiér Fico ponosoval, že nie je taký dobrý ako americký Patriot. Naď tvrdí, že všetky tieto okolnosti prispeli k tomu, že vlastný systém sme obstarať nestihli a spojenci naše nebo nakoniec nestrážili viac ako garantované dva roky.
„Nebyť toho, že to Kaliňák rok a pol naťahoval a že padla naša vláda a systém Talianov nazvali gumipuškou, tak by sme to tak urobili, že by sme stihli nahradiť Patriot alebo Mambu našim vlastným systémom,“ dodáva Naď.
Keď sa pred viac ako tromi rokmi novinári Jaroslava Naďa pýtali, ako dlho u nás budú spojenecké systémy protivzdušnej obrany, o tom, že by tu mali zostať navždy, skutočne nehovoril. Na druhej strane, nespomínal ani garanciu maximálne dvoch rokov.
„Jednoducho spojenci nám to tu sem na našu obranu dali zadarmo a bude to tu tak dlho, ako to budeme považovať za potrebné,“ opakoval v apríli 2022 v relácii verejnoprávnej STVR O päť minúť dvanásť.
Klamár Sulík a detinský Gröhling
Podľa Naďa však ide len o „trápny politický boj“. Sulík je podľa neho „bohorovný proruský klamár“, ktorého jediným cieľom je okydávať ho. „Zaútočil veľmi zákerne a klamlivo,“ trvá na svojom Naď, ktorý odmieta, že by niekedy hovoril o „trvalej“ náhrade.
„Igor Matovič zneužil situáciu a prilepil sa k Sulíkovi, aby potvrdzoval tento naratív o klamstve. Ale on si dával veľký pozor na reči tak isto ako Braňo Gröhling, ktorý už nehovoril o trvalej, ale o dlhodobej náhrade. Dva roky tu bol systém protivzdušnej obrany, to bolo garantované ako minimum. A keby neprišla vláda Fica, tak by sme ten systém mali dlhšie, kým by neprišiel Barak. Všetko platilo,“ bráni sa exminister.
Ťažké srdce má zvlášť na predsedu SaS Gröhlinga, ktorý podľa neho útočí „dosť lacno a podprahovo“. „Má potrebu útočiť na Demokratov a tým získavať percentá pre seba. Nemyslím si, že mu to pomáha, myslím si, že je to detinské a nehodné budúcej koaličnej spolupráce. Ale nech to robí,“ ukončil Naď.
Čo hovorí Ivan Korčok?
So žiadosťou o stanovisko sme oslovili aj bývalého šéfa diplomacie a dnes politika Progresívneho Slovenska Ivana Korčoka. V odpovedi, ktorú nám zaslal mailom, sa akémukoľvek hodnoteniu vyhol.
„Pre mňa bola rozhodujúca informácia pána Naďa na vláde (koaličných rád som sa nezúčastňoval), že dodanie tohto systému je v danom momente kriticky dôležité pre napadnutú Ukrajinu a zároveň, že nebude oslabená naša protivzdušná obrana,“ hovorí.
Pri rozhodovaní vlády podľa neho zavážil Naďov argument, že S-300 bol už vtedy morálne zastaraný a hlavne, že to bol Ruskom dodaný systém, pri ktorom bol dlhodobý zámer vymeniť ho za systém zodpovedajúci nášmu členstvu v NATO. „Vláda bola ubezpečená, že náhradu za S-300 poskytnú naši spojenci,“ dodal Korčok.
Či mal Naď klamať alebo zavádzať, Korčok nehovorí. Exminister zahraničia patril medzi ľudí, ktorí spolu s ministrom obrany odovzdanie S-300 podporovali.
Bývalý šéf SaS v júli zavítal do konšpiračného portálu Hlavné správy, kde sa o protivzdušnom systéme systéme rozhovoril. „Ale veľmi dobre si pamätám na systém S-300, kde pán Naď oklamal nielen mňa ako ministra zodpovedného za vydanie exportnej licencie, ale prakticky celú vládu. Pretože nám povedal, že za S-300 je zabezpečená trvalá náhrada a tá jednoducho nebola,“ povedal.
Líder Demokratov je vraj jedným z mála politikov, „ktorý by takto prvoplánovo a s plechovým ksichtom klamal“. O niekoľko týždňov sa k Sulíkovi pridal aj predseda hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý bol v čase darovania S-300 ministrom financií. So Sulíkom sú v politike úhlavnými nepriateľmi, predsa mu však dal za pravdu.
„On prišiel na vládu a všetkým aj na koaličnej rade hovoril, že keď aj S-300 darujeme, vôbec nemusíme mať žiadne obavy, lebo okamžite sem príde náhrada od našich spojencov a bude tu dovtedy, dokedy nebudeme mať náhradu, že tak to vybavil. No a videli sme, bola tu náhrada možno rok a pol,“ konštatoval v jednom zo svojich live videí na Facebooku.
„Teraz nehovorím, že nebolo správne Ukrajine vtedy pomôcť, ale ide mi o to klamstvo, ktoré Jaro voči koalícii spáchal. Som trošku presvedčený o tom, že keď niekto je schopný v takejto vážnej veci zaklamať, tak je to schopný spraviť aj v iných vážnych veciach,“ dodal Matovič.
Gröhling vidí zavádzanie
Minulý týždeň sa k Sulíkovi s Matovičom nečakane pridal aj predseda SaS Branislav Gröhling, bývalý minister školstva. V tom istom rozhovore, v ktorom oznámil, že Sulíkovi už viac nedovolí kandidovať za SaS, tiež obvinil Naďa. Nehovoril o klamstve, ale „len“ o zavádzaní.
„V rámci vlády, kde boli predkladané tieto materiály, boli naozaj vyslovené veci, že keď odovzdáme S-300, dostaneme dlhodobú náhradu. Časom sa ukázalo, že to tak nebolo. Kolegovia to vyhodnocujú ako klamstvo, zrejme to bolo nejaké zavádzanie,“ povedal.
Podľa Naďa sú to však práve jeho bývalí koaliční partneri, ktorí buď účelovo klamú, alebo sa rozhodli využiť Sulíkove útoky v rámci politického boja vo svoj prospech. „Ak niekto hovorí o tom, že som ja niekedy povedal na vláde alebo na koaličnej rade, že darujeme S-300 a za to nám niekto daruje systém, tak je čistý klamár, to sa nikdy nestalo,“ tvrdí líder Demokratov.
Naď vysvetľuje, že spojenci nám ako náhradu za systém S-300 garantovali Patriot alebo jeho ekvivalent na obdobie dvoch rokov. Vláda už medzitým začala obstarávať vlastný systém protivzdušnej obrany. „Ten proces bežal, tak povedali, že keď to bude dva roky, bude to dva roky, keď budete potrebovať o rok dlhšie, nájdeme nejakú cestu,“ tvrdí Naď. Potom sa však začali veci komplikovať.
Vláda padla a Taliani odišli
Vláda Eduarda Hegera padla. Úradnícka vláda potom síce odporučila kúpiť izraelský systém Barak, no novému ministrovi obrany Robertovi Kaliňákovi trvalo viac ako rok, kým nákup techniky za viac ako pol miliardy eur podpísal. Systém Barak by mal na Slovensko doraziť až začiatkom budúceho roku.
Medzitým, v apríli 2024, naše územie opustil aj taliansky systém SAMP/T (Mamba), na ktorý sa premiér Fico ponosoval, že nie je taký dobrý ako americký Patriot. Naď tvrdí, že všetky tieto okolnosti prispeli k tomu, že vlastný systém sme obstarať nestihli a spojenci naše nebo nakoniec nestrážili viac ako garantované dva roky.
„Nebyť toho, že to Kaliňák rok a pol naťahoval a že padla naša vláda a systém Talianov nazvali gumipuškou, tak by sme to tak urobili, že by sme stihli nahradiť Patriot alebo Mambu našim vlastným systémom,“ dodáva Naď.
Keď sa pred viac ako tromi rokmi novinári Jaroslava Naďa pýtali, ako dlho u nás budú spojenecké systémy protivzdušnej obrany, o tom, že by tu mali zostať navždy, skutočne nehovoril. Na druhej strane, nespomínal ani garanciu maximálne dvoch rokov.
„Jednoducho spojenci nám to tu sem na našu obranu dali zadarmo a bude to tu tak dlho, ako to budeme považovať za potrebné,“ opakoval v apríli 2022 v relácii verejnoprávnej STVR O päť minúť dvanásť.
Klamár Sulík a detinský Gröhling
Podľa Naďa však ide len o „trápny politický boj“. Sulík je podľa neho „bohorovný proruský klamár“, ktorého jediným cieľom je okydávať ho. „Zaútočil veľmi zákerne a klamlivo,“ trvá na svojom Naď, ktorý odmieta, že by niekedy hovoril o „trvalej“ náhrade.
„Igor Matovič zneužil situáciu a prilepil sa k Sulíkovi, aby potvrdzoval tento naratív o klamstve. Ale on si dával veľký pozor na reči tak isto ako Braňo Gröhling, ktorý už nehovoril o trvalej, ale o dlhodobej náhrade. Dva roky tu bol systém protivzdušnej obrany, to bolo garantované ako minimum. A keby neprišla vláda Fica, tak by sme ten systém mali dlhšie, kým by neprišiel Barak. Všetko platilo,“ bráni sa exminister.
Ťažké srdce má zvlášť na predsedu SaS Gröhlinga, ktorý podľa neho útočí „dosť lacno a podprahovo“. „Má potrebu útočiť na Demokratov a tým získavať percentá pre seba. Nemyslím si, že mu to pomáha, myslím si, že je to detinské a nehodné budúcej koaličnej spolupráce. Ale nech to robí,“ ukončil Naď.
Čo hovorí Ivan Korčok?
So žiadosťou o stanovisko sme oslovili aj bývalého šéfa diplomacie a dnes politika Progresívneho Slovenska Ivana Korčoka. V odpovedi, ktorú nám zaslal mailom, sa akémukoľvek hodnoteniu vyhol.
„Pre mňa bola rozhodujúca informácia pána Naďa na vláde (koaličných rád som sa nezúčastňoval), že dodanie tohto systému je v danom momente kriticky dôležité pre napadnutú Ukrajinu a zároveň, že nebude oslabená naša protivzdušná obrana,“ hovorí.
Pri rozhodovaní vlády podľa neho zavážil Naďov argument, že S-300 bol už vtedy morálne zastaraný a hlavne, že to bol Ruskom dodaný systém, pri ktorom bol dlhodobý zámer vymeniť ho za systém zodpovedajúci nášmu členstvu v NATO. „Vláda bola ubezpečená, že náhradu za S-300 poskytnú naši spojenci,“ dodal Korčok.
Či mal Naď klamať alebo zavádzať, Korčok nehovorí. Exminister zahraničia patril medzi ľudí, ktorí spolu s ministrom obrany odovzdanie S-300 podporovali.
Zase sa ideš rýpať v gramatike, lebo nemáš čo povedať k tomu, že si nepochopil Dubéciho slová? Tak si stráž tu svoju gramatiku, lebo ťa na tom nachytám jak minule, keď si neolvádal nominatív plurálu.Slovenska s veľkým S.
"hysterka" aspoň nepostuje bludy z každej prdele, ktorú nájde na nete aby som tu robil miestny spravodaj a bez paywallu.No aj pri tomto sa ukáže ako sa to vyvinie, len aby zase hysterke viac nehrablo že to je s predplatným, pochybujem že aj to pochopí.
Dverami ho vykopli, oknom sa vrátil. Môj bývalý spolužiak je späť a tentoraz je odborník na suverenitu Slovenska.
Každý deň čítam, akému ďalšiemu a ďalšiemu nímandovi Ficova vláda vymyslela funkciu za kráľovský plat, komu dalo ministerstvo zmluvu za XY desaťtisíc euro, aký rekordný počet štátnych tajomníkov máme...to sú tisíce a tisíce úplne zbytočných darmožráčov, ktorí neberú bežný úradnícky plat. Ale pozor, tu sa konsoliduje!
https://www.aktuality.sk/clanok/5hwZodl ... olokauste/
https://www.aktuality.sk/clanok/5hwZodl ... olokauste/
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako keby nam nestaci suverena politika na vsetky 4 svetove strany.
A zacinam si vsimat, ze ludia, co sa o politike nikdy nevyjadrovali, tak uz otvorene nadavaju na tuto vladu. Co je logicke, lebo negativne zasahuje do ich odboru alebo zivota (davanie pristoru Kotlarovi zabija deti), nic tu nefunguje, vsetko je drahe a dobre platene funkcie dostavaju takito odbonici.
Uz sa tesim na Grecku cestu a 6 dnovy pracovny tyzden, ktory nam dochocovia dopraju.
A zacinam si vsimat, ze ludia, co sa o politike nikdy nevyjadrovali, tak uz otvorene nadavaju na tuto vladu. Co je logicke, lebo negativne zasahuje do ich odboru alebo zivota (davanie pristoru Kotlarovi zabija deti), nic tu nefunguje, vsetko je drahe a dobre platene funkcie dostavaju takito odbonici.
Uz sa tesim na Grecku cestu a 6 dnovy pracovny tyzden, ktory nam dochocovia dopraju.
nie len mne, vôbec to nie je jasné ale chápem, že ty máš problém s priznávaním si vlastných chýb, so svojou labilitou a týmto svojích chorým písaním, kde reakcie na nové posty, skrývaš do svojích staších postov.Blastbit napísal: 25 aug 2025, 14:52 * dole - len tebe tupému to nebolo jasné ani dôvody ich hádok ani škreky ktoré som aj označil, preto skoro celú stranu meleš tupiny.
Už si si dočítal celý článok? Už si pochopil, že Naď vôbec nemusel klamať a celú blbosť si mohol vymyslieť Sulík keď bol v konšpiračnom denníku, Matovič sa k nemu pridal a zo zvyšku článku vychádza, že Groling to klamstvom ani nenazval, len zavádzaním. Konieckoncov, sú to v prvom rade politickí protivníci, ja keď na rovnaej strane spektra. To, že sa v niečom obviňujú, nesuhlasia či hádajú je úplne normálne, ptrože bojujú o toho istého voliča a cieľom politickej strany je mať čo najviac %. Spájať sa budú až po voľbách. Tomu ale ty veľmi nerozumieš a si presne ako bulvár, hľadáš senzáciu v každej blbosti a z komára robíš somára.
Tak už sa skús zamyslieť sám nad sebou konečne.
Toto mu uz pises 3r. Nie, nezamysli sa.
-
starysomar
Hardcore addict
harisson - "ktory nam dochocovia dopraju"
Netreba všetkých paušálne značkovať - poznám viacerých pri zmysloch no ešte viac mladých, reagujúcich odrazom od miechy ktorým zdravý rozum a schopnosť vidieť a vnímať chýba.
Netreba všetkých paušálne značkovať - poznám viacerých pri zmysloch no ešte viac mladých, reagujúcich odrazom od miechy ktorým zdravý rozum a schopnosť vidieť a vnímať chýba.
mL+w "prevýchovávanie" formou OT a pritom vo vlastnom nakadené, hoc videli, že aj iný user sem dal aktuality s časťou platený článok.
mLuks - je rozdiel medzi nominatívom množného čísla kde je mäkké "i" a prídavným menom. No a prvý si moju gramatiku riešil ty v minulosti tak teda ja riešim tvoju gramatiku zakaždým, keď posthuntneš moje posty, vypisuješ mi a potom sa na konci sťažuješ že ja som závislý na tebe, si trol.
Prvý mňa napádaš ako vyššie (ty inde aj iních) a potom sa sťažuješ. Zabávaš ako v aditíve kde si trolil, hádzal o zem a tiekli ti nervičky.
No aj na toto nech si každý kto chce urobí názor sám, neexistuje jeden povinný názor https://www.aktuality.sk/clanok/TwwKVp6 ... eru-grafy/
Už aby boli voľby aby sa ukázalo, že keď majú strany nad 20% tak potom vo voľbách to vždy inak vypáli a po voľbách prídu o značnú časť voličov.
* No rozplačkaj sa nad tým že si editnem príspevok a napíšem to tam kde to patrí do kontextu. Už ti bolo v inej téme písané, že svoje ho*ná si máš inde riešiť. Jasné ty si si musel kvôli mne. Už diskusie tam sú zahltené trolmi čo sú aj tu. Zdr*al si sa sám tvoj problém.
Článkom som ukázal na ich trenice ktoré nahrajú tupovláde, mne je Nad ukradnutý pre mňa nevoliteľný človek. Opozičná nealternatíva kombinácia 5 opozičných strán. Keby je možnosť, alternatívna vláda SaS, KDH, Demokrati (po zmene predsedu), len žiaľ nemajú potrebné percentá.
Toxikant ako ty nepochopí ani úvod článku, takže keď si toto prečítaš budeš mať opäť svoju potrebu trola riešiť čo neriešim a čo riešim s Johnnym.
To už ale neškriekaš, neposthuntuješ keď ephramko dal aktuality s časťou obsahu platené, za mňa si trol alebo užitočný vypatlanec ktorého keď si prečítajú a vidia že škriekaš že ja som na tebe závislý a posadnutý, hoci ty na 90% prvý mne píšeš a tvojou slepačou logikou napíšeš (nepovieš, cez písanie prstami sa nehovorí), že aj budeš lebo chceš, vidia čo si za blba, čo a v akej téme rieši na strany, *ty dávno, vy dvaja v aditíve.
Susko odmieta nárast kriminality ako inak
, Kotlár neodstúpi, "vládny" minister tiež nie https://domov.sme.sk/c/23535700/susko-f ... ..&ref=mnt
Až ked sa tak urobí, potom sa dá povedať čo tupovláda zrušila a čo nie aj pri 4 sviatkoch https://www.startitup.sk/vlada-planuje- ... moIiFmGObg
mLuks - je rozdiel medzi nominatívom množného čísla kde je mäkké "i" a prídavným menom. No a prvý si moju gramatiku riešil ty v minulosti tak teda ja riešim tvoju gramatiku zakaždým, keď posthuntneš moje posty, vypisuješ mi a potom sa na konci sťažuješ že ja som závislý na tebe, si trol.
No aj na toto nech si každý kto chce urobí názor sám, neexistuje jeden povinný názor https://www.aktuality.sk/clanok/TwwKVp6 ... eru-grafy/
Už aby boli voľby aby sa ukázalo, že keď majú strany nad 20% tak potom vo voľbách to vždy inak vypáli a po voľbách prídu o značnú časť voličov.
* No rozplačkaj sa nad tým že si editnem príspevok a napíšem to tam kde to patrí do kontextu. Už ti bolo v inej téme písané, že svoje ho*ná si máš inde riešiť. Jasné ty si si musel kvôli mne. Už diskusie tam sú zahltené trolmi čo sú aj tu. Zdr*al si sa sám tvoj problém.
Článkom som ukázal na ich trenice ktoré nahrajú tupovláde, mne je Nad ukradnutý pre mňa nevoliteľný človek. Opozičná nealternatíva kombinácia 5 opozičných strán. Keby je možnosť, alternatívna vláda SaS, KDH, Demokrati (po zmene predsedu), len žiaľ nemajú potrebné percentá.
Toxikant ako ty nepochopí ani úvod článku, takže keď si toto prečítaš budeš mať opäť svoju potrebu trola riešiť čo neriešim a čo riešim s Johnnym.
To už ale neškriekaš, neposthuntuješ keď ephramko dal aktuality s časťou obsahu platené, za mňa si trol alebo užitočný vypatlanec ktorého keď si prečítajú a vidia že škriekaš že ja som na tebe závislý a posadnutý, hoci ty na 90% prvý mne píšeš a tvojou slepačou logikou napíšeš (nepovieš, cez písanie prstami sa nehovorí), že aj budeš lebo chceš, vidia čo si za blba, čo a v akej téme rieši na strany, *ty dávno, vy dvaja v aditíve.
Susko odmieta nárast kriminality ako inak
Až ked sa tak urobí, potom sa dá povedať čo tupovláda zrušila a čo nie aj pri 4 sviatkoch https://www.startitup.sk/vlada-planuje- ... moIiFmGObg
myslim ze na strednych skolach by sa malo povinne aspon jeden rok vyucovat a drilovat a memorovat aky je rozdiel medzi nazorom a faktom. neexistuje alternativna pravda, jedina alternativa k pravde je loz, rovnako neexistuju alternativne fatky, lebo potom uz nie su faktami.
ovela radsej by som v parlamente videl 150 ucitelov, zdravotnych pomocnikov a kludne aj pokladnikov z lidlu ci pracovnikov za pasom. proste ludi ktori by si povedali "fuu, oni mi chcu davat 6000 eur mesacne tak to sa budem fakt snazit".
to by sa mozno dalo dosiahnut zakazanim predvolebnej reklamy uplne (preco by o volbach mali rozhodovat peniaze?) a hlavne vytvorenie nejakej zodpovednosti pre politikov. ved to funguje v kazdom zaprdenom korporate ze mas KPI, ciele ktore mas za ulohu dosiahnut za urcite obdobie a na konci toho obdobia sa to vyhodnocuje. no a pokial si ich nedosiahol tak treba vysvetlit preco a pridu nasledky..
mne to pride totalne absurdne ze toho nefunguje v parlamente a na ministerstvach... ale to je problem ze to ludia nechapu ze to takto ma fungovat. ze my, obcania, sme vlastne zamestnavatelia tychto poslancov a nam sa maju zodpovedat. si predstavte ze v praci ste za cely rok nic nespravili poriadne, minuli kopu firemnych penazi a tych par projektov co ste mali ste spackali a ked sa vas manazerl na konci roka opyta ze preco je to tak tak mu poviete "a vy ste kto? starajte sa do seba, teraz obedujem"...
tak tak, urcite by som nedaval naroky na kvalifikaciu, ked uz tak mozno na prijmy a vlastnictvo, neviem ako vy ale fakt neverim tomu ze clovek co ma na ruke 100 tisicove hodinky, nehnutelnosti viac nez prstov na rukach a prve co spravi po nastupeni do prace je ze si odhlasuje zvysenie planu chape ako zije bezny clovek na slovensku, ake ma potreby a problemy.harrison314 napísal: 22 aug 2025, 17:33 Problemom je, ze tymi kvalifikanymi narokmi by si vedel lahko ohrozit demokraticku sutaz a asi by to nepomohlo. Titul si moze kupit hocikto, na druhej strane sa moze stat, ze sa zvedie to, ze premierom moze byt len niekto, kto uz bol premierom najmenej 4-krat, lebo mu to ide tak dobre.
ovela radsej by som v parlamente videl 150 ucitelov, zdravotnych pomocnikov a kludne aj pokladnikov z lidlu ci pracovnikov za pasom. proste ludi ktori by si povedali "fuu, oni mi chcu davat 6000 eur mesacne tak to sa budem fakt snazit".
to by sa mozno dalo dosiahnut zakazanim predvolebnej reklamy uplne (preco by o volbach mali rozhodovat peniaze?) a hlavne vytvorenie nejakej zodpovednosti pre politikov. ved to funguje v kazdom zaprdenom korporate ze mas KPI, ciele ktore mas za ulohu dosiahnut za urcite obdobie a na konci toho obdobia sa to vyhodnocuje. no a pokial si ich nedosiahol tak treba vysvetlit preco a pridu nasledky..
mne to pride totalne absurdne ze toho nefunguje v parlamente a na ministerstvach... ale to je problem ze to ludia nechapu ze to takto ma fungovat. ze my, obcania, sme vlastne zamestnavatelia tychto poslancov a nam sa maju zodpovedat. si predstavte ze v praci ste za cely rok nic nespravili poriadne, minuli kopu firemnych penazi a tych par projektov co ste mali ste spackali a ked sa vas manazerl na konci roka opyta ze preco je to tak tak mu poviete "a vy ste kto? starajte sa do seba, teraz obedujem"...
Nauc sa co je posthunting, pretoze ja neposthuntujem tvoje posty. Posthunting neznamena, ze ragujem na tvoje bludy.Blastbit napísal: 26 aug 2025, 8:10 To vaše "prevýchovávanie" formou OT a pritom vo vlastnom nakadené, hoc videli, že aj iný user sem dal aktuality s časťou platený článok.![]()
mLuks - je rozdiel medzi nominatívom množného čísla kde je mäkké "i" a prídavným menom. No a prvý si moju gramatiku riešil ty v minulosti tak teda ja riešim tvoju gramatiku zakaždým, keď posthuntneš moje posty, vypisuješ mi a potom sa na konci sťažuješ že ja som závislý na tebe, si trol.![]()
Acohentizmus, aj dalsi to robia a na nich nepindate len na mna, no rozplac sa. Ano budem reagovat na teba, lebo si jeden z najprotivnejsich userov tu na fore.
Tvoje hrajkanie a plackanie nadtym, kto co kedy komu robil prvy, kto druhy atd je tak detinske, jak maly chlapcek v skolke, dospej konecne.
A nakoniec, zvyskom clanku sa ukazalo a vysvetlilo ze Nad nemusi byt klamar a vobec nemusel oklamat vtedajsiu vladu. Ale ked som sa opytal ako ich oklamal, tak tebe k tomu stacilo len par viet bez kontextu aby si vedel, ze takto ich oklamal. A to je pointa toho, na co som ja reagoval.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 41 min 31 sek:
celkom ma bavi sledovat ako sa vytacas kazdym dalsim postom a mna nazyvas hysterkou, zato ty sa uz opustas, len mi nakladas, zase robis moje psychologicke posudky a hodnotis co si o mne dalsi maju mysliet, snazis sa ma urazat, ze som troll ci spamer.
Jediny hystericky si tu ty, tym co predvadzas. Ukludni sa, daj si liek nejaky.
-
starysomar
Hardcore addict
..."jeden z najprotivnejsich userov tu na fore"...