Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Čo hovoríte na iOS 26?
Liquid glass sa mi veľmi páči, neviem sa na to vynadívať - som fanúšik jednoduchého UI, flat dizajnu, ale je to svieža zmena. Občas vidím malé vizuálne bugy, keď niečo preblikne, alebo sa rozmaže a podobne, rátam že bude vyladené čoskoro. Tiež sa mi páči nová klávesnica v natívnych appkách a robím na nej výrazne menej chýb - verím že bude čím skôr aj v ostatných aplikáciách.
To že v dobe AI sú tie AI funkcionality stále nedostupné pre väčšinu jazykov je fail, rovnako ako že Siri nevie po slovensky. Príkazy na nastavenie časovačov a reminderov používam X krát denne a ako ch*j musím do telefónu hovoriť po anglicky. Nie že by mi to vadilo, len je na hlavu, že to v dobe AI tú slovenčinu nepodporuje (a to aj napriek tomu že speech-to-text tu funguje úplne geniálne aj v slovenčine už dlhé roky, tak ako nikde inde).
Nové natívne appky sa mi na prvý pohľad zdajú ako krok vpred, čiže fajn.
Baterka drží s iOS 26 citeľne menej (mám 16 Pro so 100% zdravím), viem že je to jav čo bol vždy X dní/týždňov na čerstvo novom iOS, takže verím že sa to vyladí. Aj keď, ten liquid glass musí žrať nejaký výkon.
To že v dobe AI sú tie AI funkcionality stále nedostupné pre väčšinu jazykov je fail, rovnako ako že Siri nevie po slovensky. Príkazy na nastavenie časovačov a reminderov používam X krát denne a ako ch*j musím do telefónu hovoriť po anglicky. Nie že by mi to vadilo, len je na hlavu, že to v dobe AI tú slovenčinu nepodporuje (a to aj napriek tomu že speech-to-text tu funguje úplne geniálne aj v slovenčine už dlhé roky, tak ako nikde inde).
Nové natívne appky sa mi na prvý pohľad zdajú ako krok vpred, čiže fajn.
Baterka drží s iOS 26 citeľne menej (mám 16 Pro so 100% zdravím), viem že je to jav čo bol vždy X dní/týždňov na čerstvo novom iOS, takže verím že sa to vyladí. Aj keď, ten liquid glass musí žrať nejaký výkon.
-
nejakymarko
Addict
Stáva sa Vám občas na iOS 26, že pri odomknutí cez FaceID nastane krátky sek, kým sa zobrazia ikonky? Nestáva sa to stále, ale z 10x možno 3-4 a je to trochu otravné.
Mám síce len 12 Pro, tak už može trochu chýbať výkon, ale presviedčam sa, že 17 Pro ešte nechcem, lebo nie som moc fanúšik toho dizajnu, aj keď ošahať som si ho ešte nebol
Mám síce len 12 Pro, tak už može trochu chýbať výkon, ale presviedčam sa, že 17 Pro ešte nechcem, lebo nie som moc fanúšik toho dizajnu, aj keď ošahať som si ho ešte nebol
Hej, na 13 Pro sa mi to stava tiez, dufam ze to vyriesia. Menit tiez neplanujem, kym mi tento telefon nepoda sam vypoved 
S tým FaceID to mám aj ja na 16 PM, ako keby ma pustilo na plochu a až následne prebehne FaceID kontrola.
Inak sa mi Liquid glass veľmi páči. Zatiaľ som ho vyskúšal len na iPhone. Takisto zdravie batérie 100% (po roku užívania) a s novým iOS som zaznamenal že ho vybijem skôr, ale to je normálne pri nových updatoch, dávam tomu pár týždňov a bude to ok.
Inak užívatelia 12/13 rady iPhone, čo by vás presvedčilo prejsť na nový model? Ja som napríklad nikdy nemenil batériu na iPhone, môžem očakávať že to dá ešte staršiemu modelu dych navyše?
Inak sa mi Liquid glass veľmi páči. Zatiaľ som ho vyskúšal len na iPhone. Takisto zdravie batérie 100% (po roku užívania) a s novým iOS som zaznamenal že ho vybijem skôr, ale to je normálne pri nových updatoch, dávam tomu pár týždňov a bude to ok.
Inak užívatelia 12/13 rady iPhone, čo by vás presvedčilo prejsť na nový model? Ja som napríklad nikdy nemenil batériu na iPhone, môžem očakávať že to dá ešte staršiemu modelu dych navyše?
Keby vysiel v mini verzii. To je doslova to jedine co ziadam a bez coho svoju 13 mini nevymenim.fildinko napísal: 21 sep 2025, 13:34 užívatelia 12/13 rady iPhone, čo by vás presvedčilo prejsť na nový model?
+1. Pri tom na co ja pouzivam telefon nic viac ako mini nepotrebujem.
To neznamena, ze chcem ludi, aby ho pouzivali ako ja. Nech si robia co chcu. Na moje cinnosti ale staci mini a na vacsi by som ja nenasiel vyuzitie. Bol by to overkill.
To neznamena, ze chcem ludi, aby ho pouzivali ako ja. Nech si robia co chcu. Na moje cinnosti ale staci mini a na vacsi by som ja nenasiel vyuzitie. Bol by to overkill.
Mna na mojom takmer 4 rocnom iPhone 13 sere iba baterka, prve 2 roky som daval na nu pozor, ale potom sa mi uz nechcelo a dobijam ju uz do 100%, zdravie baterie mam uz len pri 83% inak vo vsetkom bohate postacuje, cize si pockam mozno, kym nepredstavia iPhone 20 
Taktiež sa mi ten dizajn páči. Čakam len zaodstránenim toho bugu, čo nič nevidieť keď sa v appke otvorí klávesnica (nie stále, ale relatívne často).
Subjektívne mám pocit akoby zrýchlenia chodu systému. (16 pro)
Čo sa týka 17, postrehli ste ten problém s novými iphonami s poškodenými hlinikovými časťami?
Subjektívne mám pocit akoby zrýchlenia chodu systému. (16 pro)
Čo sa týka 17, postrehli ste ten problém s novými iphonami s poškodenými hlinikovými časťami?
ánonejakymarko napísal: 19 sep 2025, 23:21 Stáva sa Vám občas na iOS 26, že pri odomknutí cez FaceID nastane krátky sek, kým sa zobrazia ikonky? Nestáva sa to stále, ale z 10x možno 3-4 a je to trochu otravné.
Mám síce len 12 Pro, tak už može trochu chýbať výkon, ale presviedčam sa, že 17 Pro ešte nechcem, lebo nie som moc fanúšik toho dizajnu, aj keď ošahať som si ho ešte nebol![]()
-
nejakymarko
Addict
A ešte jedna "fičúra" ktorá mi lezie na nervy. Macbook (macOS 26 Tahoe) zvoní (hlási hovor z iPhone iOS 26) aj keď je macbook zatvorený. To sa mi pred tým nestávalo. Neviete mi poradiť, ako to vypnúť (nech hlási hovor len, ked mac aktuálne používam)?
Ďakujem
čo sa týka update - hlavne "morálne zastaranie" ale momentálne nepocitujem nejakú potrebu meniť. Sú preč tie časy, keď som menil telefón takmer každý rok, max dva. Teraz kým nekľakne, bude slúžiť. Bateriu mám pôvodnú - zdravie 78% a hlási servis, ale ešte s ňou vydržím, neplánujem meniť, aj keď už na ňu nie je úplný spoľah
Ďakujem
čo sa týka update - hlavne "morálne zastaranie" ale momentálne nepocitujem nejakú potrebu meniť. Sú preč tie časy, keď som menil telefón takmer každý rok, max dva. Teraz kým nekľakne, bude slúžiť. Bateriu mám pôvodnú - zdravie 78% a hlási servis, ale ešte s ňou vydržím, neplánujem meniť, aj keď už na ňu nie je úplný spoľah
Asi to ani nie je možné keďže ty macbook vlastne ani nevypínaš že?
Riešenie je len buď vypnúť hlásenie o hovore na macbooku úplne alebo to bude hlásiť aj v zatvorenom stave.
Riešenie je len buď vypnúť hlásenie o hovore na macbooku úplne alebo to bude hlásiť aj v zatvorenom stave.
-
nejakymarko
Addict
A to je nejaká novinka v macOS 26?
Lebo do teraz sa mi to nedialo
Lebo do teraz sa mi to nedialo
Mne AW 8 stiahol aktualizaciu sam od seba cez noc, hroza… Doteraz som nemal ziadne lagy, no teraz mi to lagne mozno 4 z 10 krat ked vojdem do menu otvorit nejaku appku.
Čo som rýchlo pogooglil tak to vyzerá byť už dlhšie pretrvávajúci bugnejakymarko napísal: 22 sep 2025, 19:28 A ešte jedna "fičúra" ktorá mi lezie na nervy. Macbook (macOS 26 Tahoe) zvoní (hlási hovor z iPhone iOS 26) aj keď je macbook zatvorený. To sa mi pred tým nestávalo. Neviete mi poradiť, ako to vypnúť (nech hlási hovor len, ked mac aktuálne používam)?
…
https://www.reddit.com/r/MacOS/comments ... _sleeping/
Cavte, aky pouzivate adblocker na ios safari? Skusal som chvilu brave, ale slo mi to strasne na nervy, strasne blbo sa s tym browserom pracuje.. + je tam strasne vela bugov.
Mam adblock, ale ten je globalny a funguje cez vpn. To mi moc nevyhovuje, lebo ma to obmedzuje v praci.
Nainstaloval som si adblock pro, ale ten nefunguje ze vobec.
Co pouzivate vy, co aj funguje?
Mam adblock, ale ten je globalny a funguje cez vpn. To mi moc nevyhovuje, lebo ma to obmedzuje v praci.
Nainstaloval som si adblock pro, ale ten nefunguje ze vobec.
Co pouzivate vy, co aj funguje?
Čo myslíš tým pracovať v safari na iOS? Čo akože robíš?
https://github.com/uBlockOrigin/uBOL-home the best one
+ dns profil od mullvadu https://github.com/mullvad/encrypted-dns-profiles
+ vpnku od protonu ktorá tiež blokuje tieto srandy
+ dns profil od mullvadu https://github.com/mullvad/encrypted-dns-profiles
+ vpnku od protonu ktorá tiež blokuje tieto srandy
Existuje aplikácia TV program aj s pripomenutím pred začiatkom vysielania? Ďakujem