4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ale ja neviem ako sme dospeli k tomu, ze ja hovorim o nejakom progresivizme v SR, alebo ze sa tu desim 72 pohlavi atd. Je to ideologia, globalna zalezitost u nas prakticky neexistujuca a aj keby vyhrali volby, stale su tam iste brzdy. Ja predsa nehovorim o Slovensku, hovorim o tom co mi vadi na progresivizme ako takom.

Je uplne v poriadku, ze nieco jasne komunikovali. Ja hovorim, ze si nemyslim, ze klucom pri obsadzovani kandidatky, ani veducich poziciach ma byt to ci niekto cura v sede, alebo v stoji. Samozrejme, mozu si dat na kandidatku prvy 150 clenov strany podla abecedy, je to ich vec, ale ja s tym nemusim suhlasit, nesuhlasim a povazujem to za dokonalu demonstraciu pozitivnej diskriminacie ktora by teda vraj nemala byt sucast ich agendy. To je cele.

A ja mam tiez rad pokrok a napredovanie, ale zatial sa mi nepodarilo najst definiciu progresivizmu ktora by popierala ich lavicovu orientaciu. Cim netvrdim, ze taka neexistuje a pokojne si svoj nazor na nich poupravim ak sa nejaka vierohodna objavi.

Inak znova, netvrdim, ze su to zli ludia, ani ze maju zle umysly (ani ze nemaju), ale ich videnie sveta a aj sposob komunikacie sa lisi od toho mojho, preto sa za progresivca nepovazujem. Co neznamena, ze im vo volbach nehodim hlas ako som uz pisal vyssie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja som nepisal o tebe. No pozeral som si co za "material" nemoze rozdychat ceske volby, kde je tiez "problem so zenami v politike"
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hlavne to pises v teme o 4. Ficovej vlady a potom sa tu ohanas, ze ty nemyslis Slovensko. A ten Fico ma vladu aj v USA, v Nemecku alebo niekde v Skandidavii? Okrem toho ked som cital tvoje prispevky, tak som si nikde nevsimol, ze ty nemyslis Slovensko a ze myslis zahranicie.

Ja nevidim problem v tom, ze ci ma PS 50% muzov a 50% zien na kandidatke alebo ze ci si tam da Hlas 100% muzov. Primarne predsa volim stranu ako taku, za ich program, za to co by chceli presadit a zmenit. Myslim, ze na kazdu funkciu najdem odbornikov aj medzi muzmi, aj medzi zenami a moze to byt kludne ustavne pravo, klimaticka kriza, cestovny ruch, energetika, skolstvo, medicina alebo diplomacia. Podla mna nam odbornost velmi dobre ukazuju nominanti SNS, napriklad Kotlar, Simkovicova, Huliak, Taraba, zo Smeru tu mame Blanara a podobne. Navyse strana ma moznost nominovat aj niekoho ineho, nemusi to byt zvoleny poslanec, aby sa dostal na post ministra, statneho tajomnika, na Urad vlady ci ine funkcie. Kludne to moze byt aj osoba akceptovana odbornou obcou, ktora je politicky necinna a prijme ponuku na funkciu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja som celkom jasne napisal, ze ceski incelovia robia kňů kňů, lebo si volici prekruzkovali zeny, a ze nechapem, ako moze byt niekomu sympaticka zenska, ktora nema ambicie. Uzivatel to vztiahol na seba. Tak sa kusok spamataj aj ty.

Takze problem je, ze su volene zeny, ze zeny mozu mat lepsie pozicie v praci ako muzi... ale nie je problem v neschopnosti muzov. Hlavne ked sa clovek pozrie akych "muzov" poprinasali volby z inych stran ako PS: Mazuritko, ktory je degen, Kali mladsi, ktory je povolanim synovac, Bartek, ktory je nahradnik nahradnika, ale rozdrapeny je ako by mal stovky tisic kruzkov. Su bieli muzi, no odbornost nemaju ziadnu. A starsi? Huliak, jeden aj druhy Gaspar,... ma penis, ma funkciu. Aj ked je to cisty odpad. Len nie zeny na kandidatke. To je proti pokroku.

Aky je rozdiel, ak Taliban ci Iran brani zenam vzdelavat sa a zucastnovat sa politickeho zivota a mat karieru a ak to kňučí biely heterosexualny muz?

Dalej v clanku, zlo menom progresivna dan. Uplny marxizmus a propagacia komunizmu. Sice tu progresivnu dan ma aj krajina, v ktorej zijem a to je monarchia, no nevadi. Severna Korea suvix.

Absensia regionalnych struktur. To mne pride ako komunizmus. Od ulicneho vyboru az po vybor ustredny. Hlavne v krajine, kde je jeden obvod a vacsina poslancov su aj tak z BA. Zmenit volebny system, tak by to malo zmysel.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

heker - Tarabu tam mas zle. On je celkom odbornik, vzdelany clovek. Akurat hajzel ktory hlada valov z ktoreho sa nazere.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Johnnny napísal: 27 okt 2025, 18:01Ja nemam absolutne ziadny problem so zenami nikde. Ak by PS malo kandidatku kde bude 99% zien, uplne pokojne. Za ubohy stav tejto krajiny mozu skor muzi, nez zeny a jedina premierka a prezidentka ktore sme tu mali mi tiez nevadili. Lenze ak postavis kandidatku 50:50, je uplne jasne, ze odbornost sla bokom, resp bola druhorada. Cielom bolo dosiahnut ten pomer a za tym ziadne racio nevidim. To je cele.
takze keby to bolo 99% s tym by si nemal ziaden problem ale 50% problem je?
celkovo co je to za argument? tak si strana povedala ze chce mat na kandidatke rovnako muzov a rovnako zien. co je na tom zle? mas nejake podozrenie ze ktorakolvek z tych zien si tam nezasluzi byt? alebo preco je to problem?
mne to veru vobec nepride ako pozitivna diskriminacia. proste len vedia ze ich volicska demografia je vyrovnana a zaroven vedia ze pre ich volicov je rovnopravnost medzi pohlaviami celkom dolezita tak spravili taketo rozhodnutie.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

heker napísal: 27 okt 2025, 22:29 Hlavne to pises v teme o 4. Ficovej vlady a potom sa tu ohanas, ze ty nemyslis Slovensko. A ten Fico ma vladu aj v USA, v Nemecku alebo niekde v Skandidavii? Okrem toho ked som cital tvoje prispevky, tak som si nikde nevsimol, ze ty nemyslis Slovensko a ze myslis zahranicie.

Ja nevidim problem v tom, ze ci ma PS 50% muzov a 50% zien na kandidatke alebo ze ci si tam da Hlas 100% muzov. Primarne predsa volim stranu ako taku, za ich program, za to co by chceli presadit a zmenit. Myslim, ze na kazdu funkciu najdem odbornikov aj medzi muzmi, aj medzi zenami a moze to byt kludne ustavne pravo, klimaticka kriza, cestovny ruch, energetika, skolstvo, medicina alebo diplomacia. Podla mna nam odbornost velmi dobre ukazuju nominanti SNS, napriklad Kotlar, Simkovicova, Huliak, Taraba, zo Smeru tu mame Blanara a podobne. Navyse strana ma moznost nominovat aj niekoho ineho, nemusi to byt zvoleny poslanec, aby sa dostal na post ministra, statneho tajomnika, na Urad vlady ci ine funkcie. Kludne to moze byt aj osoba akceptovana odbornou obcou, ktora je politicky necinna a prijme ponuku na funkciu.
1.) ze by to bolo kvoli tomu, ze sa ma na to v tejto teme na to niekto pytal ? To je fakt dedkukcia jak hovado. Cize podla teba je progresivizmus nejaka lokalna zalezitost SR a mimo SR neexistuje ? Mne to doteraz prislo, ze je to skor naopak a patrime skor k tym progresivizmom nedotknuti :)

2.) vyrovnavaciu politiku maju priamo v programe. Aj ked teda pre uplnost, oni hovoria o docasnej. Volit podla programu je v poriadku, ale na papier sa zmesti cokolvek, takze samozreme sledujem aj to co robia. SMER sice program nema, ale to co aspon v minulosti hovorili a hlasali bolo tiez nebolo tak strasne ako to co realne robili, vsakze ?

Autoeditácia príspevku po 2 min 5 sek:
aacid napísal: 27 okt 2025, 23:43 takze keby to bolo 99% s tym by si nemal ziaden problem ale 50% problem je?
celkovo co je to za argument? tak si strana povedala ze chce mat na kandidatke rovnako muzov a rovnako zien. co je na tom zle? mas nejake podozrenie ze ktorakolvek z tych zien si tam nezasluzi byt? alebo preco je to problem?
mne to veru vobec nepride ako pozitivna diskriminacia. proste len vedia ze ich volicska demografia je vyrovnana a zaroven vedia ze pre ich volicov je rovnopravnost medzi pohlaviami celkom dolezita tak spravili taketo rozhodnutie.
Ano, mam to podozrenie, nakolko ciste matematicky je smiesne mala sanca, ze to vyslo nahodou. Takze sa tam nedostali ti najkompetentnejsi ludia aj ked ano, vymenovat Ti ich neviem. Ako som povedal, problem mam s tym principom a sposobom vyberu, vysledkom ktoreho je 50:50.

Je to exemplarny priklad pozitivnej diskriminacie nakolko este raz. Pohlavie sa pouzilo ako kriterium pri vybere. Uplne rovnako ako ked v duchu DEI niekto vyhlasi, ze potrebuje viac ciernych ludi vo vedeni. Nech su cierni pokojne vsetci, ale chcem aby boli vyberani na zaklade odbornosti a skusenosti, nie farby. Neviem co je na tom nezrozumitelne.

A vazne by som ocenil ak by ste ma prestali obvinovat z toho, ze nejak spochybnujem odbornost, alebo kompetentnost zien v politike. Nikde som nic take nenapisal.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak som si pozrel hornu cast kandidatky PS. Ale asi to bola zla verzia, lebo ani jedna tam nebola "zena v domacnosti", "lesna zienka", "dojicka na JRD", "kucharka v skolskej jedalni".

Je fakt, ze zeny predstavuju 51% populacie Slovenska. Preto je "princip DEI", ked ich 51% nezastava najvyssie fukcie. Lebo ak je niekoho "kvalifikacia" WHM, ktoreho pocity zranuje kazda zena, ktora ma ambicie alebo vzdelanie, tak to je spolocnost pekne v haji.

Ak mame zaplnit 75 mien na kandidatke a mame zeny, ktore su odbornicky, musime im povedat "rozhodne nie" v prospech muzov, ktori odbornost nemaju, ale maju penis a su bieli a preto zvladnu vsetko. Teda okrem tych zien. Tie im sposobia krivdu na dlhe roky.

Ved este aj Japonsko, kozervativne AF ma premierku. Ale 75 zien na kandidatke na Slovensku je tragedia.

Ked chce strana ukazat na diskrimiaciu zien, aj ked tvoria vacsinu spolocnosti, tak to musi robit tak, ze zo 150 mien bude 149 muzov a ta jedna bude sekretarka na UV, aby sa nepovedalo.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale zobrazuje sa vam to co pisem po slovensky, vsak ? Resp neviem, je mozne, ze to nejak automaticky preklada do nejakeho neznameho jazyka, ale ja stale vidim slovencinu ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nemal by si sa skor pozastavovat nad tym ako je mozne ze na kandidatkach inych stran su viac menej iba muzi? to nie je diskriminacia? nie je "negativna" diskriminacia horsia ako "pozitivna"?
ako pisal jackb, zeny predstavuju 51% populacie, preto mi pride ovela prirodzenejsie ak je v strane ten pomer vyrovnany.

ale pokial ozaj to najhorsie proti co mas voci PS je to ze sa rozhodli mat pekne okruhle cisla tak vlastne mi ta PS vychadza celkom super.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V pozadí nebude problém s liberalizmom, progresivizmom, ženami ale nejaký vnútorný, osobný.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Je ich prevaha, pretoze je ich prevaha v politike obecne. Neviem co by som na tom mal riesit viac.

Ak by nejaka strana vylozene branila zenam vstupovat do strany, alebo do politiky, tak ano, takato diskriminacia je este horsie, ale takto z fleku si na ziadnu taku stranu nespominam. Mame ministerky z neprogresivnych stran, mali sme prezidentku, aj premierku a na nic z toho sa nemuselo tlacit a z nicim z toho nemam problem. Za mna cajk uplne rovnako ako je cajk, ze mame v viac muzov v armade (to som si narychlo vymyslel, ale tipujem, ze to tak bude).
ale pokial ozaj to najhorsie proti co mas voci PS je to ze sa rozhodli mat pekne okruhle cisla tak vlastne mi ta PS vychadza celkom super.
Toto uz komentovat ani nebudem, lebo mam naozaj pocit, ze hovorim do steny.

Autoeditácia príspevku po 1 min 48 sek:
starysomar napísal: 28 okt 2025, 9:01 V pozadí nebude problém s liberalizmom, progresivizmom, ženami ale nejaký vnútorný, osobný.
Naozaj hlboka uvaha :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mozno to je to co nechapes, ze to ze v politike je prevazna vacsina muzov, nie len v politike ale napriklad aj na vysokych poziciach vo firmach, je problem dlhodobej diskriminacie. nie ze roky ale desatrocia neustaleho opakovania zenam ze maju byt v kuchyni, rodit a starat sa o deti. muzi maju byt v praci, ziskavat kontakty a socializovat sa.
toto je realny problem, ako by si ho riesil ty? mozno si povies ze DEI a pozitivna diskriminacia nie je to spravne riesenie ale co je lepsie? ako zabezpecis to ze 99% muzsky kolektiv ked bude hladat novych ludi nezoberie medzi sebou zase len muzov aj napriek tomu ze mali lepsich zenskych kandidatov?

lebo je velmi jednoduche ukazovat prstom na zle riesenie, ovela tahsie je prist s dobrym riesenim.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto uplne chapem. Teoreticky sa mozeme bavit o tom, ze je to problem. Akurat ze toto riesenie podla mna vytvara dalsi problem. Ak moju horsiu a menej skusenu kolegynu v praci povysia nie kvoli schopnostiam, ale pohlaviu, mozno si vyriesil storocnu krivdu, ale prave tak si vytvoril uplne novu, aktualnu na niekom, kto naozaj za nic nemoze. Za to ako sa tvoj dedko spraval k svojej zene fakt nie.

A potom je tu ta dalsia vec a sice, ze neviem uplne presne ako sa tym, ze do riadiacich a veducich pozicii obsadzujem menej kompetentnych ludi na zaklade pohlavia, farby, alebo orientacie prispieva pokroku. U mna je to skor naopak.

Preto hovorim, ze som skor klasicky liberal v tom zmysle, ze tymto veciam by som nechaval daleko volnejsi priebeh.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"ze do riadiacich a veducich pozicii obsadzujem menej kompetentnych ludi na zaklade pohlavia, farby, alebo orientacie" - "ťažká úvaha"...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale za to ze tvoju kolegynu povysia na zaklade pohlavia a nie schopnostiam predsa nemoze PS ani liberalizmus, nie? za to moze nekompetentny sef.
lebo tento narativ o tom ako je DEI zle neustale stoji na tom ze urcite je niekto nekompetentny zamestnavany/povysovany len kvoli pohlaviu, farbe ci narodnosti. ale ako casto sa to realne deje? neni ovela vacsia sanca ze vdaka nejakym kvotam konecne prijmu aj tu kompetentnu zenu napriek tomu ze by radsej prijali nekompetentneho muza tak ako sa to dialo doteraz?
nikto neprikazuje aby si dal to zvysenie platu kolegyni len preto ze je zena, naopak to zamestnavatelom brani zvysovat plat na zaklade kamaradickovania sa na obede miesto toho aby to dostala kompetentna osoba, ktora by to normalne nedostala len preto lebo je "ina"...

problem s tym volnym priebehom je prave to ze za diskriminacia tu je a nikto ju neriesi, vsetci pred nou zatvaraju oci. a ked viditelne volny priebeh nefunguje tak zial to musis vymysliet inak. a znova sa pytam, mas nejake lepsie riesenie?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To nie je uplne pravda, kedze mas smernicu podla ktorej by napriklad firmy EU nad nejaky pocet zamestnancov, tusim 250 mali mat nejake obsadenie zenami na veducich funkciach (a to dokonca okolo 30-40%). To Ti na volnosti vyberu extra nepridava. Segrin kamarat robi HR vo vyznamnej ceskej firme a on sam povedal, ze sa im tam hlasi menej zien nez realne potrebuju prijat aby sa do toho vosli.

A to iste plati o skolach. A to iste plati o ich kandidatke.

Ja vidim diskriminaciu naopak v tom natlaku. Akurat diskriminujes inu skupinu ludi. Opat ... tu nikdy ziadny progresivizmus nebol, napriek tomu sme mali premierku, prezidentku a s humorom dodam, ze aj tepleho prezidenta, takze na tom na tlaku to zase tak uplne nestoji a nepada. Ale ked mas z 10 kandidatov 1 zensku, tak jo ... sanca ze si tym a ludi vyskladas 50:50 trochu klesa.

V USA dokonca, ale toto som nejak dosledne neoveroval, no spominal to aj Miklos ktoremu ja osobne verim dokonca ked chces robit vyskum na univerzite, musis podpisat suhlas, alebo dokonca napisat o DEI esej aby si vobec mal, alebo si minimalne zvysit sancu sa tam dostat. A to je ten zasadny rozdiel. To je nieco ako podpisovat vernost strane. Ja s Tebou nesuhlasim, ale za ten nazor Ta z prace nevyhodim, zatial co ty by si to mne spravil bez vahania. Preto mam s touto ideologiu problem)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

treti krat sa pytam:
ake riesenie tohto problemu navrhujes ty?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslim, ze som odpovedal hned po prvom opytani, takze mi tu nemusis nic zvyraznovat a radsej skus pozornejsie citat, ale zopakujem. Nechal by som tomu volnejsi priebeh nakolko ja osobne si myslim, ze sme sa v tomto smere posuvali bez natlaku. Vytvaranie novych problemov za riesenie nepovazujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja zase naopak nepovazujem ignorovanie existujucich problemov za riesenie. lebo tie problemy tu su, objektivne a preukazatelne. samozrejme ze kedze teba sa ten problem nedotyka tak ta nezaujima a nepovazujes ho za problem ale co je horsie ze ty povazujes snahy riesit to za problem.
Napísať odpoveď