4. Ficova vláda (2023-202x)
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Tak toto video je krasna. Fico vo Visnovom pred Dusickami, nepripraveny, bez vopred napisaneho textu musel improvizovat. Nezabudol sa postazovat na opoziciu, na Dennik N a SME, ale vyzdvihol plne nakupne centra (plne boli zrejem preto, ze je tam parkovanie zadarmo a bolo pred Dusickami) a tiez zateplene domy (ludia zatepluju z dovodu komfortu, vzhladu, nizsich nakladov na kurenie a dotaciam z EU). Vlastne podla neho sa na Slovensku dibre zije podla toho co videl.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
https://dennikn.sk/4955053/fica-cakal-p ... i-zrusili/
Bude dalsia tlacovka o tom, ze liberlna Bratislavska kaviaren siir nevavist, tentoraz je z Popradu. Fica privital pri besede v skole napis, ze je zradaca, besedu zrusil.
Cakame tlacovku o tom, ze radsej nech daju detom do ruk zbrane.
Bude dalsia tlacovka o tom, ze liberlna Bratislavska kaviaren siir nevavist, tentoraz je z Popradu. Fica privital pri besede v skole napis, ze je zradaca, besedu zrusil.
Cakame tlacovku o tom, ze radsej nech daju detom do ruk zbrane.
Jak v Rusku
https://dennikn.sk/minuta/4956754/?ref=mwat
https://dennikn.sk/minuta/4956754/?ref=mwat
Ak by sa niekto pýtal, čo je tá riaditeľka zač, okrem toho že je pi*a, ktorá údáva študentov za využívanie svojich ústavných práv...Pred školou boli napísané tri nápisy a jedno ukrajinské srdce. Všetky ste nakreslili a napísali vy?
Nie. Keď som tam ráno prišiel, už tam bol nápis „Fico je zradca“. Asi to niekto napísal cez noc. Ráno bolo vidno, že sa to už niekto snažil zošúchať dole. Neviem kto to bol, nepoznám ho, ale poskočilo mi srdiečko, že juchú, nie som sám. Neskôr som sa dozvedel, že nápis je vlastne vandalizmom, lebo je napísaný sprejom
Stalo sa to pred hlavnou budovou, kde vlastne ja nie som žiakom, to je štvorročné gymnázium.
Ja som napísal iba kriedou, všetko sa to dalo zmyť, čiže jediné, čo mi hrozí je pokuta 33 eur vraj za hrubé správanie na verejnosti, pretože som použil vulgarizmus. Napísal som – Ako chutí Putinov ko***? Aj s otáznikom, lebo je to básnická otázka.
Druhý môj nápis bol „Dosť bolo Fica“. Ešte som dokreslil srdiečko v ukrajinských farbách. Počas toho, ako som to kreslil, ma riaditeľka natáčala na mobil a hovorila mi, že na mňa podá trestné oznámenie, lebo šírim nenávisť.
Povedali ste jej na to niečo?
Že mi pripadá dosť ironické povedať mi, že ja šírim nenávisť v tejto situácii.
Tieto vaše nápisy ste si potom museli zmyť?
Nie, poslali to zmyť školníka. Na mňa počas vyučovania na hodinu poslali policajtov. Normálne vošli do triedy, zobrali ma na stanicu na výsluch v čiernom aute dvaja policajti v civile. Spolužiaci si z toho robili srandu, začali sa so mnou lúčiť, že – bolo nám s tebou dobre a dúfame, že si nájdeš ďalšiu školu.
Báli ste sa?
Ani nie, ale ruky sa mi triasli. Vedel som, že nerobím nič nelegálne. Musím úprimne povedať, že policajti boli ku mne veľmi ústretoví, ľudskí a chápaví. Nerobili žiadne zbytočné hovadiny okolo toho. Spísali zápisnici a možno dostanem pokutu 33 eur za vulgarizmus na chodníku.
Navyše hlavný nápis bol na ceste a nie na pozemku školy, tým pádom na to škola nemá dosah. Po hodine a pol som sa vrátil na vyučovanie. Všetci spolužiaci boli zvedaví, čo sa dialo a tak.
Máte už informácie zo školy, čo vám za toto pokreslenie chodníka a cesty hrozí zo strany školy?
Zatiaľ nie, ale chcel by som to vedieť. Asi ma to čaká v pondelok. Každopádne ma kontaktovalo viacero členov pedagogického zboru a vyjadrili mi podporu, čo bolo pekné.
Je táto forma protestu podľa vás vhodná?
Myslím si, že je to jedna z najvhodnejších foriem protestu, lebo som nič nepoškodil, nezničil, nikomu som neublížil. Je to maximálne humánne a demokratické. Nepoužil som žiadne násilie. Je to ideálna forma protestu pri tejto udalosti.
Za kriedu na chodniku policajtov, za schvalovanie znasilneni, vojnovych zlocninov, vrazdy a korupcie "ustavne pravo na slobodu slova",
Ale bavím sa na tom. Jedna tupá SMERáčka sa chcela napchať kolaborantovi do riti a dúfala, že nejaké špinavé peniaze od mafie z toho budú a nakoniec jej to takto prekazí 1 študent, ktorý kriedou napíše na chodník "ako chutí putinov ko*ot?". Alfafico, ktorý 10 rokov nebol v diskusii s politickým oponentom a zásadne chodí "diskutovať" len keď nie je možnosť klásť otázky, okamžite zdupkal aj s tou hordou fízlou, ktorí ho chránia. Už len čakám, kedy sa ozve jeho psychiatrická diagnóza a natočí pre facebooky monológ o tom, ako má informácie, že ho študenti chceli zavraždiť a že zvoláva bezpečnostnú radu štátu.jackb napísal: 08 nov 2025, 12:45 Za kriedu na chodniku policajtov, za schvalovanie znasilneni, vojnovych zlocninov, vrazdy a korupcie "ustavne pravo na slobodu slova",
-
harrison314
Hardcore addict
ephramko - typujem, ze zajtra budu Ficove monology na RTVS, kde vysvetli, ze za to mozu media a PS.
Ale je dost symbolicke, ze sa to stalo tyzden pred 17.tym novembrom
Autoeditácia príspevku po 41 min 53 sek:
Jednota dochodcov podpori Huliakove kasina o 3... 2... 1... to nie je AI, to sa realne deje. (Edit vlastne nie je, podla informacii seky su zatial nekryte)
Ale je dost symbolicke, ze sa to stalo tyzden pred 17.tym novembrom
Autoeditácia príspevku po 41 min 53 sek:
Jednota dochodcov podpori Huliakove kasina o 3... 2... 1... to nie je AI, to sa realne deje. (Edit vlastne nie je, podla informacii seky su zatial nekryte)
Ja že čo toľko jednopriateľových kvetinkových profilov začalo v súvislosti so študentom s kriedami trepať že je ako Cintula... Evidentne SMER aktivoval svoje trolie farmy. Ešte nech sa sem príde vygrcať curta a je dokonané. 
-
harrison314
Hardcore addict
Dakde som videl napad na tricka s napisom "Pisal som po chodniku".
ephramko nie len to, niektore politocke profili uz pisu, ze 17-ty nomber bola najvetsia tragedia v dejinach Slovenska.
Robert Fico zvoláva zasadnutie vlády na 17. november.
Cim viac sa mi objavu spravy, tym je to lepsie a lepsie
Uz ma aj slerozu
ephramko nie len to, niektore politocke profili uz pisu, ze 17-ty nomber bola najvetsia tragedia v dejinach Slovenska.
Robert Fico zvoláva zasadnutie vlády na 17. november.
Cim viac sa mi objavu spravy, tym je to lepsie a lepsie
Uz ma aj slerozu
Poslat policajtov na studenta pred 17. novembrom za napis kriedom s legitimnou otazkou je na okamzite odstupenie. A nech preplava cez trubku Pritelstvo ku svoju priatelovi, lebo to je aj pre neho na dozivotie - este viac ako ked vytvoril podmienky na zavrazdenia Jana Kuciaka so snubenicou.
Fico ešte aj obyčajnú otázku o RKC akcii za pokoj v spoločnosti zneužije na to, aby útočil, šíril nenávisť a maloval ľuďom terče na chrbát.
No to ti neviem podať štatistiku kolko je zo živnostníkov tých, ktorí si platia minimálne odvody preto lebo sú radi, že im zostane kopa penazí mimo, ja poznám skor tých živnostníkov, ktorý si platia minimálne odvody lebo im proste vyššie platiť finančne nevychádza. So živnosťou je spojené ako riziko nízkeho dôchodku, tak neistota stálosti zárobku, a ochudobnenie o všetky spomínané benefity, teda ak sa bavíme o tých zivnostníkoch čo zarobia plus minus nejakú minimálnu mzdu plus odvedú minimálne odvody. Tam to zivnostník berie vždy osobne keď niekto z tpp začne rozprávať o bohatých živnostníkoch, ktorý si ulievajú peniaze bokom aby nemuseli platiť vysoké odvody a môžu za to chodiť na dovolenky alebo si kupovať každý druhý rok nové auto, alebo kupjú jeden byt za druhým.ephramko napísal: 06 nov 2025, 9:09 Proti živnostníkom nemám nič. Živnosť má jednoznačne zmysel pri niektorých povolaniach alebo ako privyrobenie si pri hlavnom pracovnom pomere. Ale ruku na srdce, koľko je takých živnostníkov, ktorí si vybrali živnosť len pretože to je spôsob, ako platiť najnižšie dane a odvody? Plus živnosť zneužívali aj zamestnávatelia. Viem to z vlastnej skúsenosti, keď som chodil po pohovoroch a pýtali sa ma somariny typu "či mám auto a budem svoje auto používať na pracovné účely". Práca psychológa na 40hod./týždenne pre jednu firmu, ani za svet nechceli dať TPP a čudovali sa, prečo toho psychológa hľadajú už viac ako rok a "nikto nechce robiť". Na druhej strane zamestnanci s odvodmi a daňami nespravia nič a platia ich obrovské. A ešte aj na dôchodku ich idú zdierať, lebo treba pomôcť tým, čo majú nízke dôchodky (platili minimálne odvody).
Áno zamestnanci platia povinne vysoké odvody zo svojho platu, akurát, že tie odvody sú platené z dvoch zložiek z hrubej a superhrubej, ktoré štát nastavil pre zamestnancov a zamestnávatela, áno zamestnanec sa pozerá na cenu prace ako na celkovú čiastku, ktorú zarobí svojou pracou zamestnavatelovi, ale zamestnávateľ sa na to pozerá ako ich náklad korí musia vynakladať na zamestnanca, o to otáznejšie je to pri štátnych zamestnancoch, že aká je ich pridaná hodnota
A tie 13 dôchodky začali vznikať ešte ovela skôr, teraz je už len otázka kedy ich zrušia, lebo je to neudržateľné. Zrejme to chcú potiahnuť až do ďalších volieb a keby aj nevyhrali, tak aspoň po nás potopa. A keď ich zlá vláda zruší, tak oni budu tý čo budú slubovať ich opetovné zavedenie... takí sú priehladní.ephramko napísal: 06 nov 2025, 9:09 Celý tento dôchodkový systém vymyslený po 2. svetovej je neudržateľný. Si zoberte príklad: Moja babka, 86 rokov, išla do dôchodku v 56 rokoch. Za socializmu mala totálne smiešne daňovo-odvodové zaťaženie práce. Mohli si to dovoliť, lebo bolo XY viac pracujúcich na 1 dôchodcu, ako je teraz. Po revolúcii sa štátny majetok rozpredal, takže babka odkúpila byt za nejakých 15,000SK a po rodičoch zdedila dom. Nikdy sa nemusela tiesniť v byte s cudzími ľuďmi a platiť drahé nájomné. Koľko je dôchodcov, ktorí majú XY nehnuteľností za milióny, žijú sami a načahujú ruky, aby sme im pomohli? Ja, s hypotékou na krku, víziou budúcnosti, že pôjdem do dôchodku niekedy po 70ke (ak vôbec dožijem), dôchodok od štátu bude akurát tak na jednu kávu a na dôchodku neprežijem, ak sa teraz nepostarám sám o seba, by som sa mal teraz zadlžovať, aby to súčasní dôchodcovia mohli prežrať cez 13. dôchodky? To čo je za medzigeneračnú solidaritu?!
-
starysomar
Hardcore addict
"po nás potopa" "oni budu tý čo budú slubovať ich opetovné zavedenie" - o tom to celé je. Tá potopa bude sakra veľká, požičali si ak sa nemýlim 12 miliárd a kde sú? A ich tupovoliči a priaznivci nemajú čím pochopiť o čo (komu) ide.
Už sa teším na to "riešenie" stavu našich železníc. Tipujem, že maximálne tak vymenia SMERáckych nominantov na ŽSR/ZSSK a za trest im dajú luxusné zlaté padáky. Naposledy keď "vyhadzovali" pána Sako, exmanžela ministerky Sakovej, potom čo sa prevalilo, že nová nemocnica bude úplnou náhodou stáť na jeho pozemkoch, dostal od Ráža (SMER) zlatý padák vo výške takmer 50,000€.
Plus dookola budú trepať o tom, že predseda vlády, ktorý je 16 rokov kráľovsky platený za spravovanie krajiny, samozrejme absolútne nemôže za to, že Slovensko je po 4 vládach Roberta Fica v dezolátnom stave.
Plus dookola budú trepať o tom, že predseda vlády, ktorý je 16 rokov kráľovsky platený za spravovanie krajiny, samozrejme absolútne nemôže za to, že Slovensko je po 4 vládach Roberta Fica v dezolátnom stave.
Ani tak nie. Podla sprav, ktore boli pred polnocou zverejnene, tak jeden z vlakov presiel na cervenu a nezastavil ani po upozorneni. Takze v tomto pripade pojde o zlyhanie ludskeho faktora zo strany rusnovodica. V tomto pripade sa nemusi Fico na nikoho vyhovarat, staci na dnes rano zvolat bezpecnostnu radu ci vladu, aby akoze riesil problem, ktory ani neexistuje (chybu rusnovodica nepovazujem za chybu dezolatnej zeleznicnej infrastruktury) a popri tom ponadava na opoziciu a progresivne media.
Nemaju ale vlaky systemy ktore by zrovna tomuto mali zabranit v pripade, ze rusnovodic nereaguje ?
Neviem ti odpovedat. Predpokladam, ze ak to aj nebrdzi automaticky, tak minimalne pipa varovny zvuk alebo nieco blika. Podla sprav z noci, tak vlak narazil zozadu, hoci EX vlak brzdil. Takze je mozne, ze sa zaplo automaticke brzdenie alebo zasiahol rusnovodic, ked si uvedomil, ze presiel na cervenu - toto som sa zial este k dnesnemu ranu nedocital, ze kto zacal brzdit.
Práveže práve iba na tejto trati (BA-Žilina) by malo byť ETCS, ale netuším, či ETCS bolo aj v tých 2 vlakoch. Ono je veľmi jednoduché zvaliť to na "prešiel na červenú", ale otázka je, či vôbec rušňovodič mal šancu to ubrzdiť, keď zbadal červenú. To je jediné, čo funguje, tento systém z 19. storočia (rozdelenie trate na úseky a keď vlak prechádza do ďalšieho úseku, vyskratuje obvod a nahodí sa červená). REX ale mohol byť tesne za tou červenou.
K včerajšej nehode by nedošlo, keby trať nebola v dezolátnom stave. Nehoda sa stala tak, že EX meškal ešte viac ako obvykle a obyčajne spraví obeh toho REX v Trnave. Včera ale pustili REX na trať do PK-BA prvý. REX stojí v PK, EX nie a ide tade plnou rýchlosťou. A práve v PK EX dobehol REX a napálil to do neho zozadu. Dispečing / výpravcovia si evidentne tiež nevšimli, že hrozí zrážka. Zamestnanci železníc už mesiace upozorňujú na to, že sa konsoliduje aj u nich, chýbajú ľudia a tí, čo tam ešte sú, majú extrémne nadčasy.
Nákladné CARGO zase upozorňuje, že nemá čo voziť a hrozí bankrot. Zákazníci začali Slovensko obchádzať pre katastrofálny stav infraštruktúry. Také Rakúsko stavia novú trať do Maďarska, aby sa vyhli BA a južnej trati, kde sa toho veľa nezmenilo od čias Rakúsko-Uhorska.
A nie, neočakávam, že toto Fico bude riešiť. Vláda spôsobila nárast kriminality novelou trestného zákona, 6krát ten zákon opravuje a aj tak problém neodstráni. Popiera to a potom sa ľuďom vysmieva, že však si majú zamknúť bicykle. Taká vláda nie je schopná vyriešiť absolútne nič.
___
___
EDIT: Na trati síce je ETCS, ale rušen vlaku REX nemá ETCS. Takže bezpečnostný systém bol iba na parádu, ako keby si niekto kúpil nové porsche, ale bez volantu a bŕzd, lebo na to mu už prachy nevyšli.
K včerajšej nehode by nedošlo, keby trať nebola v dezolátnom stave. Nehoda sa stala tak, že EX meškal ešte viac ako obvykle a obyčajne spraví obeh toho REX v Trnave. Včera ale pustili REX na trať do PK-BA prvý. REX stojí v PK, EX nie a ide tade plnou rýchlosťou. A práve v PK EX dobehol REX a napálil to do neho zozadu. Dispečing / výpravcovia si evidentne tiež nevšimli, že hrozí zrážka. Zamestnanci železníc už mesiace upozorňujú na to, že sa konsoliduje aj u nich, chýbajú ľudia a tí, čo tam ešte sú, majú extrémne nadčasy.
Nákladné CARGO zase upozorňuje, že nemá čo voziť a hrozí bankrot. Zákazníci začali Slovensko obchádzať pre katastrofálny stav infraštruktúry. Také Rakúsko stavia novú trať do Maďarska, aby sa vyhli BA a južnej trati, kde sa toho veľa nezmenilo od čias Rakúsko-Uhorska.
A nie, neočakávam, že toto Fico bude riešiť. Vláda spôsobila nárast kriminality novelou trestného zákona, 6krát ten zákon opravuje a aj tak problém neodstráni. Popiera to a potom sa ľuďom vysmieva, že však si majú zamknúť bicykle. Taká vláda nie je schopná vyriešiť absolútne nič.
___
___
EDIT: Na trati síce je ETCS, ale rušen vlaku REX nemá ETCS. Takže bezpečnostný systém bol iba na parádu, ako keby si niekto kúpil nové porsche, ale bez volantu a bŕzd, lebo na to mu už prachy nevyšli.
Ephramko, toto skoro znelo, ze by si chcel obvinovat statny podnik z neefektivity a nefunkcnosti. No to snad nie ...