4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa starysomar »

Garantujem že ho(vno) počúvať nebudem. Nepotrebujem spraviť inventúru zažívacieho traktu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Modlitby zabrali. Apage Satanas! :D
Prílohy
584276124_1161492322782153_6491203354570606303_n.jpg
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

asi mu niekto vysvetlil, že nie je dobrý nápad prilievať vodu do horúceho oleja deň pred ohlásenými protestami. Keďže by to zase bolo len prskanie a útočenie na iných.

Autoeditácia príspevku po 17 min :
harrison314 napísal: 15 nov 2025, 14:33 Co sa tyka 13-tych dochodkov, tak je jedno aka bude vlada bude ich musiet zrusit, ina ekonomicka moznost nie je - tento tyzden som pocuval nejaku debatu ekonomov, proste Slovensko na to nema, takisto sa zrusi az zastropovanie cien energii a zrazu budu ludia platit 2-3-krat viac ako teraz.

S tym rozdielom, ze Fico sa vyhovori na media a Matovicovu vladu. Ked to zrusi demokraticka vlada, tak sa zas Fico vyhovori na nu.
Zrušiť ich niekto bude musieť to je pravda, ale nemyslím si, že to bude v nasledujúcich dvoch rokoch resp. súčasná vláda. S klesajúcimi preferenciami sa toho budú báť a budú hľadať všetko možné len aby to nemuseli spraviť. Radšej dodrbú život pracujúcim ako by si mali sami podkopnúť stoličku, ak už majú hlavu vloženú v slučke.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Kedze to malo byt v telke, tak mal sancu, ze by nedopadol ako rumunsky Nico, ktory sa rozhodol "ukludnovat". No obsah by bol ale podobny.
Ako ho ale museli popradski pubertiacia nasrat, ked od vtedy slope a nevie prestat? :D
Nemali by mu zohnat dvojnika ako ma jeho kamarat v Moskve?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ficísek se posral.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

mLuks napísal: 15 nov 2025, 14:29 Aj tu si dovolím nesúhlasiť. Ekonomiku neozdraviš s 13. dôchodkami za skoro jednu mld ročne, či vlakmi zadarmo, atď. Pozri ako sa k 13. dôchodkom vyjadruje Erik Tomáš, ja nemám veľmi pocit, že by zrazu vo vláde s PS otočil a obhajoval ich úplne zrušenie, či obmedzenie aby boli adresné a sociálne, teda žeby ich nedostalo približne 75% dôchodcov. Ak by aj vo voľbách Hlas získal menej ako 10% a boli by prizvaní do vlády dopočtu, tak by prakticky tieto sociálne témy boli ich nosné, ktorými by si chceli ešte nejako zachrániť tvár. A tu by vznikal problém.

Čo s krikľúňmi ako Bartek? Raši je tak isto závadová osoba spolu s bývalými smerákmi, MŠE by jednoducho musel odísť z Hlasu.

Či by do vlády išiel Matovič alebo Hlas ja to vidím na rovnako, bola by to krehká vláda, ktorá by zažívala turbulentné obdobia a akákoľvek kríza by mohla znamenať pád vlády, akákoľvek téma by mohla byť osudnou.

Ja osobne som za trojkoalíciu PS, SaS a Demokrati, verím tomuto zoskupeniu, žeby vydržali celé volebné obdobie, žeby vedeli naštartovať zmeny a nasmerovať krajinu, to žeby to bolelo všetci rozmuní vieme. Na to ale musia všetky tri strany ešte zabrať a makať.
S tym suhlasim, akurat nemam pocit, ze by to s Matovicom bolo ine a ze by bol ochotny nejak naburavat socialny standard. Lenze okrem neho by robil bordel aj vsade inde, kedze jeho nezaujimaju riesenia, ale to teatro okolo.

K Bartekovi som sa vyjadril uz predtym, ako ano ... s tym by som mal skoro tak velky problem ako s Estokom.

Ono toto je ale tak ci tak hodne teoreticka debata, nakolko Hlas s nimi do vlady nepojde a pokial bude mat tu moznost, vyberie si SMER.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Johnnny napísal: 16 nov 2025, 16:37 S tym suhlasim, akurat nemam pocit, ze by to s Matovicom bolo ine a ze by bol ochotny nejak naburavat socialny standard. Lenze okrem neho by robil bordel aj vsade inde, kedze jeho nezaujimaju riesenia, ale to teatro okolo.
Ono je skor problem, ze sme v takom rozlozeni volickej zakladne, ze zrusnie 13-teho dochodku je politicka samovrazda.

Tak pozor, ja Matovica nemusim ako populistu, ale uz len to, ze pri nom nebolo systemove kradnutie poporovane z hora, policii a prokuratre sa rozviazali ruky, tak sa zacali diat veci tak povediac aj bez neho. A v prospech statu. A vtedy aj IT zakazky stali 30-krat menej ako teraz za tu istu vec.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

tu keby sa nám ročne nestrácali miliardy na tendroch, zákazkách a neschopnosti čerpať eurofondy, tak by sme tie 13te dôchodky aj mať mohli v pohode. Alebo by nám ich ani nebolo treba, lebo normálne dôchodky a schopnosť si za ne niečo kúpiť, by bola úplne inde a stačili by.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Inac smeracko-bolsevicko-hlasakca uderka na FB ide, vyhadzuje mi desiatky platenych prispevkov, ktore nespominaju smeracky komparz medzi studentami, dokonca aj ten komparz ma pletene prispevky, kde hovoria sko su studenti (ale sucasne pracucju a preco by nemohli prist na verejnu diskusiu stresokolakov v Poprade napriklad z Bratislavy?). Ale tiez milion pripvekov ako bol 17 november nafingovany, podvod a v komunizme bolo vsteko lepsie super atd...

Dnes musi mat FB doslova zatvyna platenych prispevkoch.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Registrujem výrazný nárast dezinformačných, náckovských aj huráslavienskych (proruských) sračiek vo FB Reels aj v diskusiách pod článkami "spravodajských" webov. Valia naplno.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

harrison314 napísal: 16 nov 2025, 22:14 Inac smeracko-bolsevicko-hlasakca uderka na FB ide, vyhadzuje mi desiatky platenych prispevkov, ktore nespominaju smeracky komparz medzi studentami, dokonca aj ten komparz ma pletene prispevky, kde hovoria sko su studenti (ale sucasne pracucju a preco by nemohli prist na verejnu diskusiu stresokolakov v Poprade napriklad z Bratislavy?). Ale tiez milion pripvekov ako bol 17 november nafingovany, podvod a v komunizme bolo vsteko lepsie super atd...

Dnes musi mat FB doslova zatvyna platenych prispevkoch.
O tom komunizme inak funny stuff.To video som si pozrel cele na youtube SMERu a Fico tam doslova povedal, ze to bol komunisticky puc, ze to prebehlo pokojne a nikto nezomrel len kvoli tomu, ze to tak komunisticke elity chceli, pretoze si uvedomovali, ze ten system je nekonkurencieschopne a stattom planovane a riadene hospodarstvo nikdy fungovat nebude.

Strasne by ma zaujimalo ako taketo nieco z jeho ust prijimaju jeho volici, aj ked chapem, ze asi sa nad tym moc nezamyslali. Im sa proste dobre zilo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

danodrevo napísal: 16 nov 2025, 21:44 tu keby sa nám ročne nestrácali miliardy na tendroch, zákazkách a neschopnosti čerpať eurofondy, tak by sme tie 13te dôchodky aj mať mohli v pohode. Alebo by nám ich ani nebolo treba, lebo normálne dôchodky a schopnosť si za ne niečo kúpiť, by bola úplne inde a stačili by.
Dovolím si nesúhlasiť. Keď sa pozrieme na výdavky štátu, už teraz tvoria "sociálne benefity" obrovskú sumu. Možno to pri tej sume dôchodku pár stoviek € mesačne niekomu príde absúrdné, ale skutočne sme najchudobnejšia krajina EU, ktorá zároveň je ale jednou z najsociálnejších v EU a na dôchodcov minieme ďaleko väčšie % štátnych príjmom ako iné krajiny EU.

Väčšina občanov nevie, že to čo platia do I. pilieru si nikde nešporia, ale okamžite sa to prežerie. A ešte menej občanov vie, že kompletne aj všetky ostatné odvody (invalidné, nezamestnanosť) sociálna poisťovňa okamžite preleje do dôchodkov a prežerie sa to. Dokonca sa to robí aj so zdravotným odvodom, ktorý nejde do zdravotného systému, ale prežerie sa cez dôchodky. Napriek tomu to nestačí. A s 13. dôchodkom v súčasnej podobe to duplom nestačí. To si ešte neviem predstaviť, čo bude, keď do dôchodku pôjde tá silná generácia z prelomu 70-80. rokov a začne to "ťahať" naša slabá 90kova generácia.
harrison314 napísal: 16 nov 2025, 21:34 Ono je skor problem, ze sme v takom rozlozeni volickej zakladne, ze zrusnie 13-teho dochodku je politicka samovrazda.
Nikdy nevyhovieš všetkým a vždy niekoho naserieš. Podľa mňa sa to dá spraviť 2 spôsobmi:
1. Chce to politika, ktorý prevráti stôl. Už si všímam, že s tým začína Hlina. Prevrátiť diskurz na to, že 13. dôchodok je hanba a dôchodcovia, ktorí ho berú, sú svine, ktoré prežierajú budúcnosť svojich detí a vnúčať a ešte ich zadlžujú. To pochopí každý, že babka, po ktorej nič nezdedíš, len dlhy, nie je dobrá babka. A zároveň treba dôchodcom pripomenúť, že 20 rokov tu berú 13. dôchodky (aj vianočné balíčky bola forma 13. dôchodku, skrátka nesystémová bonusová dávka, je jedno aký to má názov), už sa o nich štát postaral a teraz po 20 rokoch je čas, aby aj dôchodcovia boli solidárni a sociálni a postarali sa o skupiny obyvateľstva, ktoré sú na tom ešte oveľa horšie ako dôchodcovia.

2. Populizmus. Zoškrtať 13. dôchodok o 90% tak, aby sme ho vyplatili iba 100% ŤZP ľuďom, plus ľuďom s min. dôchodkom, ktorí ale majú odpracovaných aspoň 30. rokov. Tak môžeš dookola opakovať, že si 13. dôchodok nezrušil. Ale dal si ho ľuďom, ktorí ho skutočne potrebujú. Zoškrtal by som aj výsluhové dôchodky, lebo je totálny nonsens, aby skorumpovaný poskok mafie Kováčik (a mnohí ďalší) bral výsluhový dôchodok. A zároveň by som dôchodcom pripomenul, že sú privylegovaná skupina obyvateľstva, ktorá má 50% zľavu alebo im štát rovno odpúšťa 100% poplatku, majú vlaky zadarmo, cenový strop na doplatky liekov atď atď. Alebo by som to rovno v tichosti zoškrtal.

Ono keď sa nad tým zamyslíme čisto technokraticky bez emócii a pozrieme sa na dáta, tak je neskutočná sprostosť namiesto inovácii, investícii a zlepšovania ekonomiky tlačiť také ohromné zdroje na "prežieranie". A duplovaná sprostosť je túto "prežieračku" dopriať skupine obyvateľstva, ktorá už pre štát nevytvorí žiadne hodnoty ani kapitál. 20 rokov Fico buduje krajinu, ktorá nie je pre mladých. Cez milión ľudí pod hranicou chudoby, ďalší milión je "pracujúca chudoba". Podpora detí a rodín nulová, absentuje dostupný systém štátneho nájomného bývania. A my ideme takýchto ľudí zdierať a brať im, lebo to potrebujú dôchodcovia? To je ako si kúpiť 30 ročné BMW a potom nielen minúť všetky úspory, ale ešte si zobrať spotrebné úvery, aby som to BMW dal aspoň ako tak dokopy. Aj tak to stále bude nespolahlivý šrot a úplne nové auto by bolo lacnejšie.

A do toho si človek prečíta, že starí eštebáci a komunisti berú dôchodok cez 1000€, k tomu majú ešte výsluhový dôchodok a my sa im radi poskladáme aj na 13. dôchodok. Alebo že 13. dôchodok radi vyplatíme aj nejakému Srbovi, ktorí tu bol na krátkodobé prac. vízum a rok odpracoval vo fabrike.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemalá časť dôchodcov je (a bude) na/pod hranicou chudoby - mnohí vlastnou vinou. Neriešili a neriešia z čoho budú žiť na dôchodku - vo firme kde som pracoval bolo množstvo ľudí s exekúciami lebo mali na čo nemali (autá, motorky, drahé televízory atd).
Niektoré dôchodky sú "smutné" z objektívnych príčin, moja pani má taký, mala celoživotný príjem dosť nízky, až posledné roky dobrý. Ja som drel, riskoval život no máme z čoho žiť. "Trinásty dôchodok" tak ako je neschvaľujem. Ešte menej neprimerané výsluhové dôchodky. Mal som spolužiaka pyrotechnika, nikdy nevyliezol z kancelárie, roky je dôchodca (odrobil tuším iba 15 rokov) za parádne peniaze...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tato vlada predsa pomaha obcanom, napriklad obcanovi babicovi za 300-700 milionov, co by si chudobni agrobaroni bez neho pomohli.

https://e.dennikn.sk/4969972/taraba-chc ... vej-vlady/

A tiez dalsia tragikomedia: Hlas si uctil 17. november vyhlásením, na ktorom neumožnili novinárske otázky
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Také ich menšie divadielko https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -novembri/
" Pellegrini kritizuje Fica: Mal by si uvedomiť, že nie je predsedom len svojich voličov.
Odmieta premiérove slová o 17. novembri " - odmietnuť oboch, prezidenta aj premiéra.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Prázdny oblek sa robí chrumkavý...

Podľa Štatistického úradu SR dosiahol vládny dlh v roku 2024 77,65 mld. €, čo predstavuje ~59,28 % HDP.
Podľa mňa tí s "dostatočným" dôchodkom takzvaný trinásty nepotrebujú.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Co pozeram videa, tak aj napriek pocasie dostali kolaboranti do zubov.
Pride ale smerobot a z noticiek napise, ze neprotestoval nikto a cele Slovensko slavilo Zder, na ktoreho Hanobenie Novembra si navozili este viac komparzu ako do PP (o tom, o ktorom ucelovo a vedome zdielal lzi)
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Liberálni totalitníci by po každých prehratých voľbách chceli nechať vládnuť ulicu heh.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Curta, dakujeme za vsuvku. Co hovoris na akciu Smeru v Nitre, kde Klub Jednoty dochodcov zvazal ludi za Slovenska (dochodcov) a vstup im bol povoleny len po preukazani za pozvankou a prejdenim bezpecnostnej kontroly na urovni letiska? Je to podla teba normalne, ze si dovezu publikum a to im potom tlieska? Pretoze v piatok v Poprade bolo ine publikum a vyzeralo to tam inak.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Je to normálne. Aj bezpečnostné kontroly.
Keď bol Smer v opozícii tiež mu ľudia chodili na pouličné protesty, ale nechceli, aby vládla ulica. Chceli referendom rozhodnúť. To je rozdiel demokrata Fica, ktorí sa demokraticky správa a tzv. liberálov, ktorí po každej volebnej prehre demokraciu znenávidia :)
Fico to v Nitre dal na pána, malú časť som počul: "tupá západná propaganda"
V Poprade to bolo tiež v pohode, ale liberálny mainstream informuje tendečne, ba až klame.
Starší skúsení ľudia volia skôr SMER, mladí PS, takže niekedy nám tu aj anglickí liberáli budú hecovať mladých, aby išli voliť.
Napísať odpoveď