Energopomoc
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Energopomoc
tisíce oficiálneho platu, kšefty mimo toho a ešte tu šaškujú že chcú energopomoc?
Fiha, takze Gaspar pise o ustavnych pravach? Tolko zabava.
-
starysomar
Hardcore addict
Nenazrana bagaz.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
komik
-
starysomar
Hardcore addict
Len co si dovoluju a co robia nie je zabava 
Aj ked sa mi z toho chce zvracat, Gaspar ma v podstate pravdu aj ked by sa od socialnej vlady (ktorou samozrejme nie su) cakalo nieco ine. Toto je fakt tak nejak vysmech.
-
nejakymarko
Addict
Páni, nadviažem na diskusiu.
Stalo sa niekomu niečo podobné? Dnes mi prišiel energošek (teda nie mne, manželke) ako kompenzácia za dodávku tepla a teplej vody cez CZT. Avšak bývam v byte (nadstavbe) a mám vlastný plynový kotol, ktorým si kúrim aj pripravujem teplú vodu.
Za CZT platím len nejakých 5,80e vrámci mesačného predpisu (asi ako vykurovanie spoločných priestorov, neviem...).
Mám to nejako reklamovať, alebo ako zistím, za čo konkrétne som ten energošek dostal?
Ďakujem
Stalo sa niekomu niečo podobné? Dnes mi prišiel energošek (teda nie mne, manželke) ako kompenzácia za dodávku tepla a teplej vody cez CZT. Avšak bývam v byte (nadstavbe) a mám vlastný plynový kotol, ktorým si kúrim aj pripravujem teplú vodu.
Za CZT platím len nejakých 5,80e vrámci mesačného predpisu (asi ako vykurovanie spoločných priestorov, neviem...).
Mám to nejako reklamovať, alebo ako zistím, za čo konkrétne som ten energošek dostal?
Ďakujem
A na co to riesis? Dosiel sek? Dosiel. Ako mas ty vediet, ze ako to vypocitali, z akych dat a podobne? Vsak vyber peniaze na poste a viac neries.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
a koľko ti prišlo?
vysvetlené
https://e.dennikn.sk/minuta/5075142Energopomoc dostanú aj byty, ktoré sú v bytovke napojenej na centrálne vykurovanie, aj keď samy sú odpojené. Zmenu schválila vláda, vysvetľuje, že aj takýto byt má nepriamy úžitok z tepla v dome a platí základné náklady na vykurovanie.
Byt však nemá dostať 100 % pomoci ako ten, ktorý je vykurovaný centrálne, ale iba časť. Štát mu prizná 25 % hodnoty energopoukážky, píše sa vo vládnom materiáli.
-
nejakymarko
Addict
Celé to je podľa mňa debilne nastavené.
My teda platíme za spoločné teplo cca 5,80e ako som hovoril, energopomoc vo forme šeku sme dostali vo výške cca 60e / štvrťrok (keby mi platbu zo 6 dvihli na 10e, vážne by som sa nezbláznil, zato rodičom v dome energopomoc na plyn neschválili (na el. áno, už to je divné, keď výpočet je jeden) a im dvihli mesačnú zálohovú platbu o takmer 100e (bez pár centov).
Rodičia sú obaja v preddôchodkovom veku a ani jeden z nich nezarába nejaké závratné sumy. Adresná pomoc sa fakt podarila...
My teda platíme za spoločné teplo cca 5,80e ako som hovoril, energopomoc vo forme šeku sme dostali vo výške cca 60e / štvrťrok (keby mi platbu zo 6 dvihli na 10e, vážne by som sa nezbláznil, zato rodičom v dome energopomoc na plyn neschválili (na el. áno, už to je divné, keď výpočet je jeden) a im dvihli mesačnú zálohovú platbu o takmer 100e (bez pár centov).
Rodičia sú obaja v preddôchodkovom veku a ani jeden z nich nezarába nejaké závratné sumy. Adresná pomoc sa fakt podarila...
"Ak tento prepočítaný príjem presiahne 1930 €, domácnosť nemá nárok na energopomoc, aj keď jej reálne výdavky na energie sú vysoké, čo frustruje mnohých, najmä pracujúcich v zahraničí."
Cize ak maju tvoji rodicia prijem dokopy viac ako 1930, tak energopomoc sa ich netyka. Tam moze rolu zohrat aj fakt, ze napriklad si sa prestahoval, zijes o 50km dalej, ale trvaly pobyt mas u rodicov a tak ste sa dostali cez sumu 1930 eur.
Cize ak maju tvoji rodicia prijem dokopy viac ako 1930, tak energopomoc sa ich netyka. Tam moze rolu zohrat aj fakt, ze napriklad si sa prestahoval, zijes o 50km dalej, ale trvaly pobyt mas u rodicov a tak ste sa dostali cez sumu 1930 eur.
-
nejakymarko
Addict
Áno, sumy aj výpočet poznám, len mi teda hlava neberie, že EL áno a plyn nie, keď výpočet je len jeden (ak teda správne chápem, že príjem / 1,7 (v ich prípade) musí byť menej ako 1930 e)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne to tiez hlava neberie, lebo ako nadpiremerne zarabajuci IT-ckar, co byva sam som ju dostal na elektrinu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
apríl sa to bude prehodnocovať.
Maju problem s datami - elektromer alebo naopak plynomer (tam tych problemov bolo ale vyrazne menej) je nespravne evidovany (distribucna spolocnost nevie presnu adresu, napr. bol prihlaseny este pred kolaudaciou teda bez popisneho cisla a udaje nikto neaktualizoval). V takom pripade sa stat rozhodol pri nejasnych pripadoch pomoc poskytnut.
https://zive.aktuality.sk/clanok/31jbyn ... -stratene/ Niekde to bolo aj detailnejsie vysvetlene s presnymi poctami chybne evidovanych odbernych miest ale neviem to najst.S otázkou sme sa preto obrátili na Ministerstvo hospodárstva (MH SR). Rezort priblížil, že táto situácia nastáva vtedy, keď má dodávateľ elektriny alebo plynu vo svojom systéme zaevidované na meno zákazníka nesprávnu adresu odberného miesta, respektíve nesedí iný údaj. Systém energopomoci totiž údaje pre výpočet nároku získava práve z databáz dodávateľov.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ved co mali na to len jedno cele ministertvo a dva roky...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
nestíhali
Najnovšie mi prišli správy od ZSE a SPP, že energopomoc nedostanem. SPP mi avizovali zvýšenie preddavku, aby som pri vyúčtovaní nemal veľký nedoplatok. Nový preddavok ? Rovnaký ako starý...
No a dnes som si v pošte našiel energopoukážku. Tak kua mám nárok alebo nemám ?