Globalne oteplovanie
Re: Globalne oteplovanie
Viete ako funguje skleník? Čím kvalitnejšie zasklenie, tým pomalší pokles teploty. Kvalitnejšie zasklenie zmenšuje rozdiely teploty. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, zmenšovali by sa rozdiely teploty na zemskom povrchu a preto by sa mali zmenšovať aj extrémy počasia, lebo rýchlosť vetra je závislá od rozdielov teploty.
Rýchly pohyb vzduchu je iba v deravom skleníku a ten má slabší skleníkový efekt ako správne fungujúci skleník. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme. Ste ochotný uvažovať o možnosti, že znižovanie emisií klimatické zmeny ešte zrýchľuje?
Rýchly pohyb vzduchu je iba v deravom skleníku a ten má slabší skleníkový efekt ako správne fungujúci skleník. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme. Ste ochotný uvažovať o možnosti, že znižovanie emisií klimatické zmeny ešte zrýchľuje?
-
starysomar
Hardcore addict
Zem nie je sklennik.
Oteplovanie je fakt.
Aky podiel ma na nom ludska cinnost je otazne.
Oteplovanie je fakt.
Aky podiel ma na nom ludska cinnost je otazne.
jasne ze som ochotny o takej moznosti uvazovat. uvazovat treba nad vsetkym. lenze vsetky studie a vyskumy hovoria ze cim viac emisii tym viac stupa teplota, nie naopak.agud napísal: 10 dec 2025, 10:16Ste ochotný uvažovať o možnosti, že znižovanie emisií klimatické zmeny ešte zrýchľuje?
pokial by som chcel byt velmi tvrdohlavy tak by som mohol uvazovat nad moznostou ze 99% vedcov studujucich klimaticke zmeny sa myli alebo nas nebodaj cielene klame a to uz mi veru pride ako dost nerealisticka predstava. zijeme vo svete kde unik tajnych informacii je na kazdodennom poriadku a udrzat taketo "tajomstvo" pred verejnostou je totalne nerealne.
Sponzorstvo = legálna korupcia. O vplyve CO2 na klimatické zmeny rozhodla malá skupinka vedcov a tí ostatní im iba slepo veria.
V dnešnej dobe sa už nehovorí o globálnom otepľovaní, ale o klimatických zmenách, lebo nedochádza iba k nárastu teploty, ale aj k náhlym poklesom teploty a to nieje možné pri silnejšom skleníkovom efekte atmosféry.
Viete ako fungujú atmosféry susedných planét? Vďaka silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Venuše sú na Venuši menšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na povrchu Venuše dosahuje rýchlosť iba 4 – 7 km/h, čo je podstatne menej ako na zemskom povrchu. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať rýchlosť i ničivá sila vetra.
Vďaka slabšiemu skleníkovému efektu atmosféry Marsu sú na Marse väčšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na Marse dosahuje rýchlosť 200 – 400 km/h čo je podstatne viacej ako na zemskom povrchu. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, musí dochádzať k zoslabovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme.
Všetky zmeny v atmosférických javoch sú prejavom slabšieho skleníkového efektu atmosféry Zeme a je úplne jedno či ich porovnávam z fungovaním skleníka, alebo z fungovaním atmosfér susedných planét.
V dnešnej dobe sa už nehovorí o globálnom otepľovaní, ale o klimatických zmenách, lebo nedochádza iba k nárastu teploty, ale aj k náhlym poklesom teploty a to nieje možné pri silnejšom skleníkovom efekte atmosféry.
Viete ako fungujú atmosféry susedných planét? Vďaka silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Venuše sú na Venuši menšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na povrchu Venuše dosahuje rýchlosť iba 4 – 7 km/h, čo je podstatne menej ako na zemskom povrchu. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať rýchlosť i ničivá sila vetra.
Vďaka slabšiemu skleníkovému efektu atmosféry Marsu sú na Marse väčšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na Marse dosahuje rýchlosť 200 – 400 km/h čo je podstatne viacej ako na zemskom povrchu. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, musí dochádzať k zoslabovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme.
Všetky zmeny v atmosférických javoch sú prejavom slabšieho skleníkového efektu atmosféry Zeme a je úplne jedno či ich porovnávam z fungovaním skleníka, alebo z fungovaním atmosfér susedných planét.
Takže sa chystáš na dovolenku na Venušu? Síce ti slnečník a deka okamžite začnú horieť, ale aspoň ti ich neodfúkne vetrík. 
-
starysomar
Hardcore addict
Kto by tu potom odhaľoval klimatické a iné sprisahania? 
Cesky minister Micinka hned v prvej prestavke od chrumania granul vyhlasil: "klimaticka kriza skoncila".
Britsky statny meteorologicky ustav (Met Office) oznamil, ze rok 2025 bol aj najeteplejsi aj na slnecnejsi od zaciaku merani.
https://www.metoffice.gov.uk/about-us/n ... -on-record
Verim, ze Micinka si velvyslanca Fielda za to, ze Britania robi z macicky tupe hovado
Britsky statny meteorologicky ustav (Met Office) oznamil, ze rok 2025 bol aj najeteplejsi aj na slnecnejsi od zaciaku merani.
https://www.metoffice.gov.uk/about-us/n ... -on-record
Verim, ze Micinka si velvyslanca Fielda za to, ze Britania robi z macicky tupe hovado
Dnesna Historia.cs o kimatickej zmene.
Co ma potesilo najviac bolo, ze porovnavali (o.i.) aj situaciu na vrchole poslednej medziladovej doby. Teda dobu, pre ktoru som vytvoril model pre porovnanie s aktualnou (ku roku 2016)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 100051001/
Co ma potesilo najviac bolo, ze porovnavali (o.i.) aj situaciu na vrchole poslednej medziladovej doby. Teda dobu, pre ktoru som vytvoril model pre porovnanie s aktualnou (ku roku 2016)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 100051001/