Žijeme v simulácii?
Re: Žijeme v simulácii?
OK, vynechajme nateraz placebo - ako je ale mozne, ze mam vsetky priznaky opitosti, ked si dam nealko, o ktorom viem, ze je to nealko?
Toto nie je iba moj pripad, boli k tomu aj clanky, ze aj ked ludia vedeli, ze ide o placebo, tak zabralo, ako vysvetlit toto?
Toto nie je iba moj pripad, boli k tomu aj clanky, ze aj ked ludia vedeli, ze ide o placebo, tak zabralo, ako vysvetlit toto?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pre to iste, preco ludia na tych velkych onsiach americkych kazetlov zo seba dostavaju Satana a prejavuju znamky posadnutia.
pretože mame skusenostou v hlave zafixovane ze pivo = alkohol. Takze ked niekto vypije povedzme dve nealko pivá, tak v hlave sa mu spusti program ze vypil pomerne znacne mnozstvo alkoholu. Ale to neznamena ze je skutocne pripitý, len moze mat "akoby" podobný pocit.Dreamer napísal: 30 jan 2026, 23:07 OK, vynechajme nateraz placebo - ako je ale mozne, ze mam vsetky priznaky opitosti, ked si dam nealko, o ktorom viem, ze je to nealko?
Ale je to individualne. Obcas si nealko dam ale necitim ze by som mal pocity ako po alkohole. Proste niektorí ludia su tzv "sugestivnejsi" tí su aj idealnymi typmi na hypnoticke pokusy.
Celkom sa mi paci tato teoria s placebom.
To nealko pivo ale pocujem prvy krat, pride mi to ako blbost.
To nealko pivo ale pocujem prvy krat, pride mi to ako blbost.
Lenze to, ze ludia vedeli, ze ide o placebo a napriek tomu dany "liek" fungoval, k tomu bola nejaka studia, clanok, iba to teraz neviem najst.
EDIT: Tak AI nieco nasla: Placebos work even when patients know what they are — Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford
EDIT: Tak AI nieco nasla: Placebos work even when patients know what they are — Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford
k tomu nealko pivu, ak nie je vyslovene 0.0% tak bezne nealko pivo ma 0.5% alkoholu. bezne alkoholicke pivo ma 0.5 dajme tomu. takze dve nealko piva maju rovnako alkoholu ako jedno deci alkoholickeho piva. urcite ta z toho neopijes ale prijemny pocit uz pocitovat mozes.
a pokial si zvyknuty na alkohol tak v mozgu mas uz urcite vytvorene spustace hormonov... niekedy ani to pivo nepotrebujes, ked idem s kamaratmi vecer na pivo tak uz cestou domov mam lepsiu naladu
a pokial si zvyknuty na alkohol tak v mozgu mas uz urcite vytvorene spustace hormonov... niekedy ani to pivo nepotrebujes, ked idem s kamaratmi vecer na pivo tak uz cestou domov mam lepsiu naladu
Praveze to bolo 0,0% a bolo iba jedno.
K tym percentam, tie sa nedaju len tak spocitavat, opit by sa dalo asi z 10 kusov 0,5% nealko piva, lenze to mnozstvo sa hned odbura, takze vlastne ani teoreticky sa to neda.
Aj v beznych potravinach je alkohol, okolo 0,5% - banan, jablko, chlieb, kysla kapusta, kefir...
Kazdopadne, opat poukazujem aj na tie studie, kde "liek" zabral, aj ked respondenti vedeli, ze ide o placebo, co iba potvrdzuje moju skusenost - a stale je to pre mna zahada, aj samotne fungovanie placebo, ale aj to, ze funguje, aj ked ludia vedia, ze je to placebo.
EDIT: Este mi napadlo, ze to mohlo byt spojene s unavou, niekedy tie pocity a stavy pri silnej unave su velmi podobne, ako pri opitosti, co je tiez dost zvlastne, no nie vzdy som bol unaveny pri piti nealko piva.
K tym percentam, tie sa nedaju len tak spocitavat, opit by sa dalo asi z 10 kusov 0,5% nealko piva, lenze to mnozstvo sa hned odbura, takze vlastne ani teoreticky sa to neda.
Aj v beznych potravinach je alkohol, okolo 0,5% - banan, jablko, chlieb, kysla kapusta, kefir...
Kazdopadne, opat poukazujem aj na tie studie, kde "liek" zabral, aj ked respondenti vedeli, ze ide o placebo, co iba potvrdzuje moju skusenost - a stale je to pre mna zahada, aj samotne fungovanie placebo, ale aj to, ze funguje, aj ked ludia vedia, ze je to placebo.
EDIT: Este mi napadlo, ze to mohlo byt spojene s unavou, niekedy tie pocity a stavy pri silnej unave su velmi podobne, ako pri opitosti, co je tiez dost zvlastne, no nie vzdy som bol unaveny pri piti nealko piva.
no neviem, mne to az taka zahada nepride, nie su to proste pavlovov efekt? si nauceny ze ked si das pivo tak ta pripije a citis sa veselo a prijemne. das si nealko pivo a sice nedostanes do seba alkohol ale telo zareaguje aj tak lebo je zvyknute...
-
harrison314
Hardcore addict
Navyse pri alkohole clovek nie je opity z alkoholu, ale z latok, ktore vytvara telo na to aby spracoval alkohol, a to sa teoreticky da aj bez alkoholu.
ono ide aj o nieco ine: pivo obsahuje chmel. A niektoré látky z chmela pôsobia utlmujuco. Preto sa kedysi v ludovom liecitelstve na lepsi spanok pouzival čaj z chmela.
je to real - ja som o tom dávnejšie písal tu: pocit-opitosti-po-nealko-pive-t201330.htmlDreamer napísal: 30 jan 2026, 23:07 OK, vynechajme nateraz placebo - ako je ale mozne, ze mam vsetky priznaky opitosti, ked si dam nealko, o ktorom viem, ze je to nealko?
dokonca mám pocit, že mi nealko pivo občas "píše" silnejšie ako alko pivo
Viackrat som to chcel napisat do roznych tem, ale po tom videu na trampolinach, nechapem, ako moze byt tak vela ludi zaslepenych, pride mi to, ze prave toto moze byt dokaz, ze zijeme v simulacii a velka cast populacie su NPC. Potom este realni vojaci, ktori idu zomierat vo vojne, vacsina sa nevzburi, ako sa mozu takto spravat ludia s plnym vedomim? Mozno prave taketo veci su silnejsie dokazy o simulacii vesmiru, ako rozne nevysvetlitelne javy, "bugy simulacie" a pod.
Taktiez som chcel v tejto suvislosti poukazat na politiku, Slovensko, ako ludia nechapu, ze niektore strany maju tak vysoke percenta, napriek zdrazovaniu, zvysovaniu dani, logicky by mali ludia protestovat, minimalne volit ine strany, no aj v inych krajinach to tak je, cast ludi aj protestuje, voli ine strany, ale stale je tu velka cast, ktora sa jednoducho sprava ako NPC, naprogramovane, aby sa spravala urcitym sposobom, alebo ako postavy ovladane niekym - hracom, ktory ma za ulohu spravit tento svet (simulaciu) zaujimavou, teda v tomto pripade to moze byt kombinacia filmu a hry.
Cely cas vedci sleduju "veci" - vesmir, castice, UFO, skumaju nevysvetlitelne javy, ale mali by sledovat aj ludi, tam sa to casto vysvetluje tym, ze su nevzdelani, zmanipulovani, maju vymyte mozgy, ale mozno jednoduchsie vysvetlenie by bolo, ak by boli proste NPC, resp. by niekto ovladal niektore "postavy".
Mozno som uz tou teoriou simulacie vesmiru posadnuty, aj ked stale netvrdim, ze som presvedceny, ze urcite zijeme v simulacii, ved aj ten otaznik v nazve temy je tam zamerne.
Hlavne v kontraste napr. s misiou Artemis, ako ludia dokazu spolupracovat, objavovat, skumat vesmir, alebo AI, humanoidne roboty - a potom tieto nezmyselne vojny, nie iba Rusko, je to ako komplexna strategicka hra, kde su realni hraci, ale aj mnozstvo NPC.
EDIT: Este som si spomenul na Cinu alebo Severnu Koreu, nie je mozne, aby nikomu nenapadlo, ze su to NPC.
-
harrison314
Hardcore addict
No vies oni nejdu zomierat, ale vedia, ze taka moznost tam je a su na to roky a roky trenovany. Aspon v zapadnom svete je uloha armady odstrasit druhu stranu od pripadneho konfliktu. Nie ist niekde zomierat.
A ten zvysok... asi je pre teba lahsie stravietlne, ze sme v simulacii ako to, ze ludia su pudovi, sprosti a zli. Co do znacnej miery chapem.
A este ti pridam (AI zenske vyskakuju aj na mna na IG, na prvy pohlada to ide obcas blbo rozlisit, ale ked sa clovek pozrie na osttane fotky)