externé úložisko
Re: externé úložisko
Ja mám len NAS - 2 disky v raid 1 a mám viac menej istotu, že to prežije..
istotu ze to prezije potopu, poziar, prepatie pri poruche alebo kradez?
co tak malware ktory zakryptuje data a bude chciet vykupne?
raid ta ochrani len pred jednou vecou a to su vadne disky, nic viac.
co tak malware ktory zakryptuje data a bude chciet vykupne?
raid ta ochrani len pred jednou vecou a to su vadne disky, nic viac.
Otazny je zasah bleskom, pretoze je tam odide aj NAS, aj oba disky v nom.
Mam tam založák s prepäťovou, teda zásah blesku by to mohlo prežiť.
Ak príde požiar alebo taká potopa, ktorá mi vytopí NAS, tak strata dát bude môj najmenší problém.
Ak príde požiar alebo taká potopa, ktorá mi vytopí NAS, tak strata dát bude môj najmenší problém.
urcite ma kazdy svoje priority, kazdy si vyberie riesenie ktore mu najviac sedi.
ja to beriem tak ze pri potope alebo poziari, pokial nebude ziadna ujma na zdravi a vacsinu fyzickych veci o ktore si prisiel budes vediet nahradit z poistky tak co ma bude boliet najviac su virtualne data o ktore nechcem prist. fotky, projekty, dokumenty, prihlasovacie udaje ci uz len blby minecraftovy server ktory si uz x rokov budujeme s detmi...
za poistu na dom platim celkom slusnu sumu, preco neplatit 3-10 eur mesacne aj za takuto poistku?
ja to beriem tak ze pri potope alebo poziari, pokial nebude ziadna ujma na zdravi a vacsinu fyzickych veci o ktore si prisiel budes vediet nahradit z poistky tak co ma bude boliet najviac su virtualne data o ktore nechcem prist. fotky, projekty, dokumenty, prihlasovacie udaje ci uz len blby minecraftovy server ktory si uz x rokov budujeme s detmi...
za poistu na dom platim celkom slusnu sumu, preco neplatit 3-10 eur mesacne aj za takuto poistku?
Lebo ak nemáš server v pivnici, tak si neviem predstaviť tú potopu, ktorá by mi ho zničila.
A čo sa týka požiaru - ak mi zhorí celý dom, tak JA budem považovať stratu dát za najmenší problém.
A čo sa týka požiaru - ak mi zhorí celý dom, tak JA budem považovať stratu dát za najmenší problém.
Byvas na piatom poschodi v panelaku? Nevadi, sused nad tebou zapali byt a hasici peudom vody neuhasia len ten byt, ale aj tvoj NAS/server. To len ako priklad, ked si to nevies predstavit. Mimochodom, ja mam NAS a je zhodou okolnosti v pivnici na podlahe (nikomu nevadi hluk, je tam relativne sucho a chladno).
Ahojte, kúpila som teda externý disk Verbatim 500GB.
Keď som ho pripojila k notebooku, pýtalo to skontrolovať disk (čo som teda dala), a potom mi normálne otvorilo disk a v ňom súbory (applications, manuals, software, ._fscommand, ._start verbatim)
Manuály v slovenčine som sem priložila, že to môžem naformátovať (ale nemusím?)
Keď som skúsila skopírovať fotku na disk, ide to.
Treba to teda naformátovať, či nemusím, a bude to fungovať?
Keď som ho pripojila k notebooku, pýtalo to skontrolovať disk (čo som teda dala), a potom mi normálne otvorilo disk a v ňom súbory (applications, manuals, software, ._fscommand, ._start verbatim)
Manuály v slovenčine som sem priložila, že to môžem naformátovať (ale nemusím?)
Keď som skúsila skopírovať fotku na disk, ide to.
Treba to teda naformátovať, či nemusím, a bude to fungovať?
- Prílohy
-
- PC Formatter SK.pdf
- (827.87 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- User Guide SK.pdf
- (1.55 MiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
Pri formatovani sa vsetko vymaze co je na tom externom disku. Mozes ale ani nemusis formatovat. Ja mam taky zvyk ze som dal formatoval a len preklikal.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Normalne to naformatuj. Tie veci co si tam nasla, boli nakopcene od vyrobcu a su zbytocne.
Dobre, nechala som teda naformátovať tým, čo tam bolo predvolené. Vďaka, chlapci