Banka Revolut

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Banka Revolut

Príspevok od používateľa baldorex »

taki7 napísal: 13 okt 2024, 13:02 Ten pripisovaný úrok sa zdaňuje Revolutom na flexibilnom účte.
tak si skús rozkliknúť ten účet a ísť dole na položku úroky a dane, budeš tam mať takýto text:

"Dane

Zodpovednosť za zaplatenie všetkých splatných daní a za poskytnutie všetkých potrebných informácií daňovým úradom v súvislosti s akýmikoľvek držanými alebo predanými akciami fondu peňažného trhu, ako aj dosiahnutými výnosmi vrátane všetkých súvisiacich nákladov a poplatkov nesiete výlučne vy. Nie sme povinní a nebudeme aktívne spracovávať informácie týkajúce sa vašich investícií pre daňové úrady na účely daňových priznaní.

Povinnosť platiť daň z dosiahnutého výnosu závisí od niekoľkých faktorov vrátane výšky vášho príjmu a bydliska.

Ak máte akékoľvek otázky, mali by ste vyhľadať nezávislé poradenstvo. Neposkytujeme daňové poradenstvo a žiadne informácie v aplikácii by sa zaň nemali považovať."
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa taki7 »

Dík, inak keď napr. časť vyberiem z toho flexibilného po pár dňoch, nehrozia potom nejaké zrážky na úroku? Napr. do štyroch percent z tej sumy..keď vyberiem...
Okrem nižšieho vkladu na flexibilnom samozrejme.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

je pravda, že sa v zahraničí viac oplatí platiť revolutom kvôli kurzu? ak áno, platíte normálne kartou ako doma, alebo si robíte konverziu peňazí na účte predom?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mne sa to oproti 365 a mBank oplatilo, skúšobne som platil drobné sumy všetkými kartami a Revolut mal najlepší kurz.
Meniť dopredu menu malo zmysel keď si chcel platiť cez víkend, vtedy si Revolut účtoval/účtuje drobný príplatok ku kurzu, lebo sú zavreté burzy. Ale pokiaľ nemáš v pláne míňať stovky či tisíce eur, neriešil by som to.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ja to menim dopredu ak platim v inej mene. Aspon nemusim prepocitavat. A este relativne jednoduchy trik - ak chces vymenit viac ako 1000e (limit pre standardny ucet), staci si aktivovat premium (pozor, nevyuzit ziadnu zvyhodnenu ponuku na 3 mesiace, ale normalne platit mesacne, tusim 9,99e/mesacne), vymenit kolko potrebujes, a vratit sa spat na standard. Obratom ti vratia poplatok 9,99 eura.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

na dovolenkách miniem možno okolo 500€. čiže zrejme to meniť nebudem. mám vub a fio a premýšľam o revolute na tie dovolenky. doteraz som platil všetko cez vub.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ale ako pise baldorex, vymeny cez vikend su s poplatkom.
Napísať odpoveď