Monitor k PC
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Monitor k PC
ako som pisal vyssie, prechadzal som z celkom draheho ips na oled a popravde web, praca na pc a tzv denna prevadzka az taky rozdiel v obraze nerobi, kde rozdiel rozhodne je su nocne sedenia pri pc, hranie, nocne videa atd. oled je super, no u mna to nebolo az take velkolepe padnutie na zadok, rovnako mame doma tzv. najvyssiu triedu mini ledu od TCl z roku 2023 s cca 2000 zonami a ten obraz je velmi podobny, TCL ma jas teda uplne inde, idealne si ist niekam oled pozriet, znamemu alebo tak, pretoze ak nehras tak ostavaju uz len filmy, v dalsich sferach nemusi byt oled vobec lepsi ako kvalitne ips displeje, teda praca, web atd.
-
Ryan Giggs
VIP
Kvalitne IPS? To je co? 
Pri praci je to vcelku jedno na co sa pozeras. Pri vsetkom ostatnom (filmy, hry) je oled uplne ina galaxia ako ktorekolvek IPS.
Pri praci je to vcelku jedno na co sa pozeras. Pri vsetkom ostatnom (filmy, hry) je oled uplne ina galaxia ako ktorekolvek IPS.
stále čakám na ten AOC AGON AG326UD, potom dám info aké su dojmy 
Na alze to mali drahsie tak som objednal od mensieho eshopu, lenze ten ma problem s dodavkou od ext predajcu ale vraj by to uz nemalo dlho trvat.
Na alze to mali drahsie tak som objednal od mensieho eshopu, lenze ten ma problem s dodavkou od ext predajcu ale vraj by to uz nemalo dlho trvat.
-
cORP.
Addict
takto zle som sa vyjadril, nieje to ultra drahe ips, no co sa panelu tyka bol v tej dobe super, ma ho vedla mna zena na svojom pc a pocas beznej prace a prehliadania webu nieje vidiet ultra rozdiel, ako som pisal, pri filmoch, hrani a vecer je kontrast oledu uplne niekde inde, to je jasne
https://www.alza.sk/27-msi-optix-mag274 ... 288568.htm
https://www.alza.sk/27-msi-optix-mag274 ... 288568.htm
Co ma spolocny kontrast s pozeranim vecer?
-
cORP.
Addict
to, ze v tmavej miestnosti ti ten kontrast lepsie vynikne ? ked mas kompletne presvetlenu miestnost je ti oled viacmenej na prd. , preto
Ja som v decembri bral tento LG UltraGear 34GS95QE-B. Je to 34", 3.440 x 1.440.gogo956 napísal: 30 mar 2026, 19:21 Ahojte, kupil si niekto v poslednej dobe Oled monitor? Aký presne typ? Ste spokojný, je to velky rozdiel oproti beznemu monitoru? Je aktivne chladeny ventilatorom?je ho pocut?/
Autoeditácia príspevku po 16 min 7 sek:
Vsade sa hovori, ze ked niekto skusi Oled, tak uz sa na stary Lcd ani nepozrie. Trochu rozmyslam nad tymto: https://www.alza.sk/31-5-aoc-agon-ag326ud-d12749516.htm
Hry v podstate nehram takze nizsia frekvencia 165Hz nijako nevadi.
Ja hry hrám, takže ten rozdiel mi príde dosť značný oproti predošlému VA monitoru, čo som mal. Plus upravujem fotky a tiež mi prídu tie farby o dosť podobnejšie Macu či displejom na telefónoch, takže ďalšie plus pre mňa. Čo mi ale dosť vadí, je raster (neviem, či je to to správne slovo) pri texte. Prvý týždeň mi to dosť vadilo. Teraz som si už na to zvykol. Mám PC na stole hneď vedľa monitoru, takže či má monitor chladenie, ani neviem.
prišiel ten oled AOC AGON AG326UD.
mala review:
1/materiálové spracovanie skvelé. Predtym som mal iba lacnejsie monitory a rozdiel v porovnani s tymto je vidno na prvy pohlad.
2/farby parádne
3/čierna je čierna
4/odozva dokonalá
5/Rgb zadne osvetlenie sa da nastavit podla potreby
Jedine na čo by som upozornil, je že displej je velmi leskly. To znamena v tmavej ci apon mierne zatemnenej miesnosti je to ok. Vo vyslovene svetlej miestnosti to ale moze dost vadit, vznikaju neprijemne odlesky.
Za mna maximalna spokojnost, ten obraz je proste niekde inde ako na beznych monitoroch
Mal som ist do Oledu uz davnejsie..
mala review:
1/materiálové spracovanie skvelé. Predtym som mal iba lacnejsie monitory a rozdiel v porovnani s tymto je vidno na prvy pohlad.
2/farby parádne
3/čierna je čierna
4/odozva dokonalá
5/Rgb zadne osvetlenie sa da nastavit podla potreby
Jedine na čo by som upozornil, je že displej je velmi leskly. To znamena v tmavej ci apon mierne zatemnenej miesnosti je to ok. Vo vyslovene svetlej miestnosti to ale moze dost vadit, vznikaju neprijemne odlesky.
Za mna maximalna spokojnost, ten obraz je proste niekde inde ako na beznych monitoroch
Mal som ist do Oledu uz davnejsie..