Co sa mi paci/nepaci na linuxe

Všetko ohľadom Linuxu...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Co sa mi paci/nepaci na linuxe

Príspevok od používateľa harrison314 »

aacid napísal: 21 máj 2026, 10:26 a viem s istotou povedat ze takto podobne vypada aj vyvoj windowsov...
Praveze nevies. A to som chcel povedat, ze ked mate vy zle kody, to neznemanja, ze ich maju vsade. Ja mozem povedat, ze voci tomuto mame vo firme luxusne kody (samozreme cast je legacy, ale take extremy nie).
aacid napísal: 21 máj 2026, 10:26 pokial pouzivas open source software a vyvoj zakape tak ho mozes stale forknut a udrzovat sam
Podla toho co vidim na vyvojarskych r na redite, tak toto sa takmer nikdy nedeje.
aacid napísal: 21 máj 2026, 10:26 open source -> vacsia kontrola -> vacsia bezpecnost
A ja hovorim, ze kontrola bezpnosti je nieco ine ako ked sa nahodny clovek mozno pozrie na zdrojaky, na to treba nejaky skill, pochopenie jazyka kniznic, atd...
Ty robis podorobny code review vstekeho co pouzivas? Kontrolujes riadok po riadku a aj ich zavislosti? Ci sa spoliehas na to, ze to spravi niekto iny? Napriklad pai Samo a Sato?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Co sa mi paci/nepaci na linuxe

Príspevok od používateľa aacid »

harrison314 napísal: 21 máj 2026, 11:03 Praveze nevies. A to som chcel povedat, ze ked mate vy zle kody, to neznemanja, ze ich maju vsade. Ja mozem povedat, ze voci tomuto mame vo firme luxusne kody (samozreme cast je legacy, ale take extremy nie).
vsade urcite nie, ale pokial mas produkt na ktorom pracujes 20+ rokov tak sa niektorym takymto preslapom proste nevyhnes.

harrison314 napísal: 21 máj 2026, 11:03A ja hovorim, ze kontrola bezpnosti je nieco ine ako ked sa nahodny clovek mozno pozrie na zdrojaky, na to treba nejaky skill, pochopenie jazyka kniznic, atd...
Ty robis podorobny code review vstekeho co pouzivas? Kontrolujes riadok po riadku a aj ich zavislosti? Ci sa spoliehas na to, ze to spravi niekto iny? Napriklad pai Samo a Sato?
my sa mozno len nerozumieme, mam pocit ze ja ked poviem open source tak si pod tym predstavujem tie masivnejsie a uspesnejsie produkty ako linux, blender, chromium, kubernetes, docker, git ci postresql zatial co ty skor myslis random projekt ktory niekto pushol do verejneho repozitara.

lebo mas pravdu, ja ako jednotlivec urcite nebudem studovat gitove zdrojaky, lebo mne je to fuk ale ked chce taketo produkty pouzivat firma, nebodaj nadnarodna korporacia tak tie zdrojaky minimalne prebehnu cez vsetky mozne bezpecnostne tooly a pokial sa nebodaj jedna o nejaky vojensky ci prisne tajny projekt tak urcite sa cele timy venuju analyze zdrojakov.
Napísať odpoveď