Nemam, nikdy som netvrdil, ze to mam dokonale premyslene a ze je to definitivna a jedina moznost, len diskutujeme a prisposobujem tomu moznosti.
Nikto by si nebral z marze, dalo by sa to vyrovnat prave premiovymi priplatkami, aj ked by to nebolo uplne na 100% rovnake, aj teraz sa to meni.Lebo obchody sú kancelárske priestory, že? Lebo obchodné reťazce, ktoré by si mali brať z marže, to že pri väčších nákupoch bude klasická pokladňa zadarmo bez príplatku majú viac kanceláriií ako obchodných jednotiek, že?
Ja sa ale musim opakovat, kazdy by si mohol vybrat a uz teraz to takto funguje vo viacerych oblastiach, uz teraz su v urcitych casoch otvorene iba samoobsluzne pokladne. Prave ak by mali ludia 2 cele volne tyzdne mesacne, tak aj iste zmeny, prisposobenie, alebo priplatky by mozno zniesli - samozrejme nie vsetci.už som ti to písal, nebudem sa opakovať, je tu skupina ľudí ktorá asco pokladňu používať nechce alebo nemôže, ...ty väčne čakáš, že ľudia si budú znižovať komfort svojho života kvoli tvojmu výmyslu...nebudú.
neviem na aké úrady ty chodíš, ale väčšina úradov úraduje od 8 rána do 15tej v stredu do 17tej vo štvrtok nestránkový deň a v piatok do 12tej, neviem ako toto chceš ešte skracovať ale potom už nič nevybavíš na úrade.
Ale moze, dokonca sa vyrazne redukovala MHD, pred viacerymi rokmi, rusilo sa viacero spojov, niektore zacali zachadzat do oblasti, aby nahradili vypadky, to vsetko sa dialo.ty zámerne ignoruješ všetko čo ti nesedí do skladačky a MHD slúži aj tým čo by chodili počas voľna na úrady vybavovať veci, aj tým čo by počas voľna chodili na nákupy, aj tým čo by chodili do fitka, k lekárom atď atď a v neposlednom rade turistom, MHD nemože chodiť menej, nemože aj keď sa pokrájaš
Preco moze byt menej spojov som vysvetlil, uz len pracovny a volny tyzden by znamenal, ze do prace v spicke bude clovek cestovat menej-krat mesacne, takze tam sa mozu predlzit intervaly, zaroven vo volnom tyzdni nebudu vsetci vstavat rano v rovnaky cas, aby si nakupili, ked si mozu pospat, rovnako nebudu vsetci chodit do obchodnych centier, alebo za zabavou v rannej spicke, rozlozilo by sa to. Dalsi dovod je, ze teraz maju ludia to praci malo casu na mimo-pracovne aktivity, ale ak by bol volny tyzden, uz by sa nemuseli tak ponahlat, mohli by pouzit napr. bicykel, alebo sa prejst pesi.
Nie je to ziadny moj system, je to moj navrh, ani nejdem nic rusit, iba ty ignorujes a prekrucas, co napisem.Už toto presne znamená, že tvoj systém nikdy nebude fungovať, lebo ľudia chcú žiť podľa seba a nie z komfortu prísť na diskomfort.
Toto som napisal, cela citacia, pre istotu:
Ty na to:Lenze ak by celkovo obchody, urady a pod. boli otvorene neskor, tak by nemuseli vstavat tak skoro, resp. rozlozenie prace na pracovny a volny tyzden by znamenal menej ludi v MHD, takze menej vodicov by muselo vstavat tak skoro.
Len priklad ako prekrucas moje slova a vymyslas si, aj nejake konkretne casy o ktorych som ja nepisal.musiš z návševy odísť o siedmej večer, lebo potom už busy nejazdia lebo by jazdili prázne