Pokroky v sociálnom živote
Re: Pokroky v sociálnom živote
Doteraz neuviedol o aké plemeno psa sa vlastne jednalo.
To nikdy nie je jedno u psa, ak má človek ADHD či niečo iné.
To nikdy nie je jedno u psa, ak má človek ADHD či niečo iné.
-
starysomar
Hardcore addict
Aj mladý pes spravidla dá vedieť že potrebuje von. Ak to človek nevníma, spraví čo musí aj doma. Za pamlsok sa dá nacvičiť venčenie vonku pomerne rýchlo len to chce 100% dôslednosť.
Tak ale nováčik ako Terepin ak dostal šteňa dominantné plemeno psa, alebo domáceho maznáčika je stále rozdiel v dôslednosti či ?
Že skrátka možno nejaké lenivé menšie plemeno sa vykadí aj doma, alebo aj vonku a ľahšie sa vycvičí, než nejaké veľké plemeno psa.
Si pamätám že kamarátka keď bola asi 14 ročná dostala za psa stafforda a ako rástol ho nedokázala utiahnuť, ja hej, aj proti dospelej doge.
Že skrátka možno nejaké lenivé menšie plemeno sa vykadí aj doma, alebo aj vonku a ľahšie sa vycvičí, než nejaké veľké plemeno psa.
Si pamätám že kamarátka keď bola asi 14 ročná dostala za psa stafforda a ako rástol ho nedokázala utiahnuť, ja hej, aj proti dospelej doge.
Bol to kríženec Slovenského čuvača.
A sme doma. To radšej zostať pri introvertnej mačke.
Alebo francúzsky buldoček s mačkou, tí ťa rozveselia doma.
Hoci pohľadov na maznáčikov doma/byt je samozrejme veľmi veľa.
Alebo francúzsky buldoček s mačkou, tí ťa rozveselia doma.
Hoci pohľadov na maznáčikov doma/byt je samozrejme veľmi veľa.
-
starysomar
Hardcore addict
Súhlasím. Terepin spravil zlú skúsenosť a zrejme už iného psa neprijme.
Chcem tomu dať ešte šancu, ale už nechcem žiadnu mačku vo vreci. Čistokrvné plemeno s papiermi alebo nič.
Cize zase ziadny pokrok. Jasne, daj tomu cas so zenami aj zvieratami, idealne tak do 70-tky.
Také šteňa stojí riadny balík peňazí, takže potrebujem získať peniaze.
klasika, terepin si kupil psa, nezvladol ani 2 tyzdne s nim a samozrejme sa ukazalo ze problem je v psovi, nie v terepinovi...
-
starysomar
Hardcore addict
Čistokrvný je dobrý nápad - bude mať predvídateľnú povahu a nebude časom stáť zbytočne veľa peňazí ako zvyknú občas množiteľské skrz choroby, problémy.
to ale predsa vobec nie je pravda, prave preslachtene cistokrvne plemena mavaju zdravotne problemy...
a to ze stena cura kade tade a nici doma veci tiez nie je plemenom, to je proste tym ze je to stena. stenata su sproste a plne energie. to proste treba vydrzat a venovat mu dostatok pozornosti, trpezlivosti a vychovy.
a to ze stena cura kade tade a nici doma veci tiez nie je plemenom, to je proste tym ze je to stena. stenata su sproste a plne energie. to proste treba vydrzat a venovat mu dostatok pozornosti, trpezlivosti a vychovy.
-
starysomar
Hardcore addict
Pozri - mal som psov od mladi - v bytoch. Máme psa aj teraz od šteniatka.
A že sú krížence často viac zdravotne problémové sa tu v okolí potvrdilo už na štyroch. Ostatne aj nám odišla množkárska Pudlica na nádor.
A že sú krížence často viac zdravotne problémové sa tu v okolí potvrdilo už na štyroch. Ostatne aj nám odišla množkárska Pudlica na nádor.
A dodám, že už teraz naťahujem svoje finančné možnosti až na hranu. Nemôžem si dovoliť mať psa aj priateľku bez toho, aby som žil o chlebe a vode.heker napísal: 05 okt 2026, 0:53 Cize zase ziadny pokrok. Jasne, daj tomu cas so zenami aj zvieratami, idealne tak do 70-tky.
Autoeditácia príspevku po 31 sek:
Bol si pritom, že vieš kde presne bol problém?aacid napísal: 05 okt 2026, 8:55 klasika, terepin si kupil psa, nezvladol ani 2 tyzdne s nim a samozrejme sa ukazalo ze problem je v psovi, nie v terepinovi...
Ak máš finančné ťažkosti tak načo mať doma aj psa (nedávno/do budúcna) ?
Lebo s ním mi chce pomôcť mama.
potreboval som byt pri tom aby som vytusil ze problem urcite nebol v tebe ale v niecom/niekom inom?