Nosite sirokeee gate ??? Siroke trickaaaa ???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosíte také či nie ???

Je to pecka nosiť široke(volne gate)........#1
80
41%
Nie nenosiiim to
115
59%

Celkom hlasov: 195

Retsko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retsko »

Ani obtiahnute, ani sirkoe... Nosim co sa mi paci a nemam potrebu sa opicit po nejakych HH sracoch... A ani nemam potrebu si kazdych 5 krokov obliekat znova nohavice...
frodimir1
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frodimir1 »

Retsko napísal:Ani obtiahnute, ani sirkoe... Nosim co sa mi paci a nemam potrebu sa opicit po nejakych HH sracoch... A ani nemam potrebu si kazdych 5 krokov obliekat znova nohavice...
pozor na slovkaaa ......

Kto nevie o com je hip hop radsej nech sa nevyjadruje, a to hovoriiiim poslednyyy kraaat, uz som to v uuuvode spomenul !!!
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Tak mna by to fakt zaujimalo co je to ta "hiphopova kultura" :D

A tie handry suxx, najlepsie su normalne veci, ziadne "styly".
tryagain1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa tryagain1 »

ak nemaju tie gate rozkrok niekde na kolenach tak pohoda, bedrace4ever
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

frodimir1 napísal:pozor na slovkaaa ......

Kto nevie o com je hip hop radsej nech sa nevyjadruje, a to hovoriiiim poslednyyy kraaat, uz som to v uuuvode spomenul !!!
O com je teda HH? O noseni o 3 cisla vacsich veci, ktore z teba padaju? O piiiisaniiiii vela piiismenoook za sebooou lebo jeeee to misteeeee? O gestikulovani pri konverzacii? O noseni siltovky nakrivo? O mishte vyjadrovani??? Zatial pozorujem vsade len toto...
jord
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jord »

Aryan Angel napísal:Tak mna by to fakt zaujimalo co je to ta "hiphopova kultura" :D

A tie handry suxx, najlepsie su normalne veci, ziadne "styly".
ake su normalne veci ?
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

jord napísal:ake su normalne veci ?
take, aby si nevyzeral jak debil v tom

nie, nenosim
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

uz nejake extra large nenosim, skor taky decent:) ale zas uplne obtiahnute nenosim.
frodimir1
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frodimir1 »

to Retsko : Nech sa paci mas to tu a citaj pozorne o com je cela hiphopova kultuuura a nebud jeden z tych tupc0v co to nevedia

Kód: Vybrať všetko

Rap sa vytvoril mixovanim soulovych,funky a jazzovych piesni.Prvy kto to zacal robit bol DJ Kool Herc z Juzneho Bronxu.Bolo to na konci 70 rokov.Hip-hop nieje len hudba,hip-hop je styl,hip-hop je breakdance(ako tanec), rap a djing(ako hudba), grafity(ako umenie) a k nim patri dnesny novy styl streetart(inak aj stiky)

Dalsim velkym zlomom bolo ked sa zacali v 80 rokoch rodit prve velke rapove hviezdy.Eric B & Rakim,Boogie Down Productions,Big Daddy Kane,Doug.E.Fresh & Get Fresh Crew...
Alebo taky Africa Bambatta ktory uz tvory vyse 20 rokov a ma za sebou vyse 30 albumov.
v 80 rokoch este vznikla dalsia skupina menom Native Tongues(Tribe Called Quest,De La Soul,Black Sheep,Queen Latifah...).A este jedna z najvacsich rapovych spolocnosti Def Jam.
A boli tu este aj skupiny s tzv. politickym rapom(Public Enemy,Poor Righteous Teachers...).Ich texty boli proti rasizmu, a proti americkemu systemu

Prvy na slovensku bol david zo senca a 

Rap. 1 slovo. Tisíce pocitov, názorov.  Milióny ľudí... a čo história, korene, formovanie do dnešnej podoby ? S radikálnym nárastom popularity tohto hudobného štýlu sa môže tešiť i čoraz väčšiemu záujmu zo strany médií i samotných ľudí. Tento fakt so sebou ale prináša i časté dezinformácie, polopravdy, po prípade ľudia nejavia záujem obetovať kúsok času a pozrieť sa, čo sa skrýva za tým magickým slovom. Rap. Myslíš, že to všetko začalo Bronxom, Kool Hercom a 70-tymi rokmi ? Si na omyle brácho, najvyšší čas to napraviť, tak pome na to...

„Hip hop predstavuje celú tú kultúru, keď sa bavíme o rape... rap je časť tejto kultúry, emceeing. Djing je časťou tejto kultúry. Štýl obliekania, vyjadrovania sa, to všetko patrí k tejto kultúre. Break dance, b-boys, b-girls. Ako sa človek správa, vyzerá, chodí, rozpráva, to všetko... a tá hudba je pestrá, pochádza od ľudí čiernej, bielej, červenej, žltej rasy...hocijaká hudba, ktorá Ti dodá ten hluk, beat, ten funk, groove... to všetko je časť hip hopu.“
Takto sa o hip hopovej kultúre vyjadrila výrazná postava jej dejín, Afrika Bambaataa.

Všimnúť ste si teda mohli i poukázanie na jednu z vecí, ktorá je v dnešnej dobe často zamieňaná. Význam a odlišnosť slov hip hop a rap. Ich časté zamieňanie (ba až splynutie v jeden a ten istý význam) má svôj pôvod v prvej oficiálnej rapovej nahrávke Rapper´s delight od Sugarhill Gang(názov podľa new yorského hudobného štúdia Sugar Hill) z roku 1979, ktorá sa začína slovami „I said a hip hop, the hippie the hippie, to the hip hop, and you don´t stop“
V skutočnosti však predsa len existuje rozdiel medzi týmito dvoma slovami, a nie je zanedbateľný.
Hip hop ako kultúra združujúca 4 základné elementy: rap (emceeing), graffiti, breakdance, djing (turntablism). Môžete sa stretnúť i s označením human beatboxu (beatboxing) ako s 5.neoficiálnym elementom.
KRS-One ako „veľký učiteľ“ rozlišoval dokonca až 9 elementov: Emeecing, Djing, B-Boys, B-Girls, Graffiti, street knowledge (znalosti), street language (jazyk), street fashion (móda), beatboxing a street entrepreneurialism (niečo ako zmysel pre pouličný biznis).

A čo slovo rap ?
V súčasnej dobe teda slúži na označenie hudobného štýlu, ľahko definovateľného ako „skladanie rýmov do beatu“, zväčša sa točiaci okolo tempa 90bpm (beats per minute) (Drum and bass zvyčajne 160-180 bpm, techno taktiež do 180 bpm), ale súčasné tendencie túto hranicu posúvajú čoraz vyššie.
Konečne sa ale dostávame k hlavnému bodu programu, predstaviť si, ako sa táto najvýraznejšia zložka hip hopovej kultúry formovala do podoby , v akej ju poznáme dnes.

Najstaršie korene nás zavedú do krajín ako USA, ale aj západná Afrika, Brazília, Jamajka. Všetky tieto prúdy sa stretli pred vyše troma desaťročiami v mestskej časti Bronx, New York.
Tomuto však predchádzal bohatý vývoj, kde sa menil ako charakter, tak i názov tohto hudobného štýlu, alebo vyjadrovania sa ľudí.
Prapočiatky rapu nachádzame v západnej Afrike u ľudí hovoriacich si Griots. Toto slovo má pôvod vo francúzskom preklade "guiriot" z portugalského originálu "criado", čo v doslovnom preklade znamená “sluha“ a slúžilo na označenie „profesionálnych“ rozprávačov a spevákov v jednej osobe. Potomkovia týchto ľudí dodnes obývajú oblasti krajín Mali, Gambia, Guinea, a Senegal. Nepodarilo sa mi nájsť presný dátum k týmto udalostiam, baviac sa o období otroctva je ale zrejmé, že sa pohybujme v 16.-17. storočí. Rap je teda spôsob vyjadrovania sa, majúci pôvod v prastarej africkej kultúre a ústnej tradícii.

Otroctvo malo za následok o.i. i príchod otrokov z najstaršieho kontinentu do severnej Ameriky. Medzi afroamerickou komunitou sa vždy vyskytovala určitá forma slovnej akrobacie, rýmovania, skrývajúca sa pod rozličnými názvami: signifying (dávanie najavo, prejavovanie sa, snaha slovne znemožniť Vášho súpera), testifying (vypovedanie o...), school yard rhymes, prison “jail house“ alebo double Dutch jump rope. Všetko to bolo späté s prácou otrokov na plantážach, keď si rýmovaním spríjemňovali čas, používajúc pri tom čoraz zábavnejšia a výstižnejšie formy vyjadrovania. Spievali sa duchovné piesne, všetko vo forme rapu. Hudobné nástroje v tej dobe nepotrebovali, na beat sa využívalo búchanie na rozličné predmety. Spievalo sa o tom, čo mali v danom momente na jazyku, témou bola často túžba vrátiť sa späť domov, pocit voľnosti. Postupne sa pridávali i ďalší otroci pracujúci v blízkosti a formovali sa väčšie skupinky takto sa baviacich ľudí.
V Luisiane bola obľúbenou hra “The Dozens“, ktorá spočívala v snahe poraziť protivníka prostredníctvom slov, všetko v rýmovanej forme a so zameraním uraziť matku vášho súpera. Víťaza určoval dav.

V priebehu storočí sa menil i význam slova “rap“. Istý čas významovo predstavoval skupinu slov, ktorými sa Vás snažil zabaviť podvodník v snahe oklamať Vás. V 70-tych rokoch pod týmto pojmom rozumeli slová používané mladými chlapcami snažiacimi sa dostať dievča do postele, jednoducho umenie presvedčiť, ktoré využívali vo svojom prejave aj speváci Isaac Hayes (známy aj zo skladby “I can´t go to sleep“ od Wu-Tang Clanu), Barry White, Bobby Womack i Millie Jackson, predstavitelia štýlu “Love Raps“.

Dostávame sa do druhej polovice 20.storočia, teda do obdobia, kedy už rozprávame o preformovaní sa rapu do takej podoby, akú poznáme dodnes.
Na jeho vývoj mala silný vplyv hudba s jamajskými koreňmi, alebo tzv. toasting (DJ vykrikoval do práve hrajúcej hudby rozličné slogany a povzbudzoval tanečníkov) a dub talk, vychádzajúce z raggae.

Tak, a prichádza „veľký tresk“.
DJ Kool Herc, občianskym menom Clive Campbell, pôvodom z Kingstonu, hlavného mesta Jamajky, sa v roku 1967 ako 12-ročný presťahoval do západného Bronxu, a to, čo spôsobil v nasledujúcom období, sa označuje za vznik rapu i hip hopovej kultúry ako takej. Z Jamajky so sebou dotiahol i svoj playlist pozostávajúci z raggae, RnB, soulu, funku a temného disko.
Keďže v tej dobre raggae nebolo v týchto končinách veľmi populárne, prispôsobil sa tým, že svoj jamajský štýl Djingu, zahrňujúci i rozličné pokrikovania do nahrávok, začal využívať do skladieb, ktoré boli v tej dobe populárne. Ľudia z Bronxu a Harlemu si okamžite zamilovali jeho ghetto štýl, ktorý bol aj základným kameňom pre vznik b-boyingu. Pri jeho akciách, odohrávajúcich sa na zaplnených miestach (napr. Hervalo v Bronxe), bolo často možné vypočuť si jeho pokriky mierené na zhypnotizovaný dav, „B-boys go down!“ a podobne.
Tieto pokriky DJ-ov sa stávali čoraz obľúbenejšími, s čím bolo spojené aj ich neustále predlžovanie.
Začali sa usporiadavať rozličné “block parties“, stretnutia skupín ľudí s obľubou rýmovania.
Naokolo stojaci dav vymedzoval priestor (niekedy aj lanom), v ktorom stáli mc´s, okolo tancujúci b-boys, to všetko za podpory dvoch gramofónov a mikrofónu.
Sme teda už vo fáze vývoja, kedy si môžeme dovoliť tvrdiť, že rap sa ujal, a v nasledujúcich rokoch dochádza k jeho prudkému rozvoju.

Oukej ľudia, tak na dnes hádam aj stačilo, že ?. Dostali sme sa síce len na štartovaciu čiaru, pretože práve od tohto momentu sa rap začína vyvíjať ako plnohodnotný hudobný štýl, ale týmto článkom som chcel poukázať najmä na skutočné počiatky rapu. Novodobú históriu, teda od čias Afrika Bambaataa, Kool Herca, cez Sugarhill Gang si snáď priblížime, ak budete poslúchať, niekedy v budúcnosti, ale takto naraz sa to jednoducho nedá, pretože to by bolo ozaj neúnosné množstvo informácií na jeden článok.

Snáď Vám moje doobedňajšie blúdenie po internete a v časopisoch prinieslo aspoň nejaké info, ktoré ste doteraz nevedeli, po prípade nemali možnosť sa s ním stretnúť. Sami máte možnosť vidieť, že aj tento štýl má svoju bohatú históriu, takže by bolo ozaj na škodu veci neovládať aspoň základné údaje o tom, čo si tak bránime a na čo sme tak hrdí. emoticon  
Na záver mi napadá ešte jedna zaujímavá myšlienka, ktorej autorom je Afrika Bambaataa, a síce, že neoficiálnym, ale o to dôležitejším elementom našej kultúry sú vzdelávanie a vedomosti (nielen hudobné), takže netreba zabúdať na to, že tá hudba si sem tam zaslúži aj trošku viac nášho času, než jej venujeme pri jej počúvaní...
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

áno kapsááče to je moje.. Som rád ked si môže veci ustavične schovávať..
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

MS FRANKY napísal:áno kapsááče to je moje.. Som rád ked si môže veci ustavične schovávať..
to jo, len ked sa vnich niekam bezi, vsetko lieta jak zive, a vyzera to divne :DDD
jovan
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jovan »

akže netreba zabúdať na to, že tá hudba si sem tam zaslúži aj trošku viac nášho času, než jej venujeme pri jej počúvaní... -------tak v tomto mas 100%pravdu........a daj aj tu druhu polovicu som zvedavy, :roll:
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Traktorista napísal:to jo, len ked sa vnich niekam bezi, vsetko lieta jak zive, a vyzera to divne :DDD
heh ale akokolvek som sa snazil nikdy my pri utekani z kapsacov nevypadli prachy..
scortyak47
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scortyak47 »

nie vôbec nenosim ani nebudem...volne veci su v poho ale urcite nie veci v style hip-hop :roll:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Volakedy som nosieval US letecke kapsace (model si uz nepamatam), dnes mam jedny sirsie rifle Quiksilver a kratke rifle od Rocawear. PS: Nie som privrzencom ziadnej subkultury- mam svoju filozofiu ktora s handrami nema absolutne nic spolocne.
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Tak samozrejme kto preferuje repovú hudbu, tak k tomu patrí aj fashion. Ja mám celkom rád široké gate, mikiny a tričká, šiltovky... Značky sú všakovaké MassDnm, RydelHouse, Sean John, BeFree atď. Škoda, zas nejsu tuke aby som sa mohol obliekať výlučne takto. A ešte na margo obliekania -> každého názor, pretože mne sa punkerské oblečenie nepáči vôbec.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

EE,nemam rad tych trapkov co si daju gate,ze maju razporok ci jak sa to pise az pri kolenach,ze jedna nohavica je sirsia jak oni v pase,mikinu,ze by bola v ramenach velka aj Colemanovi a nakrivo siltovku a potom sekaju machrov,ja sa na nich vzdy zacnem strasne uje****,proste z takych chlapcov nemozem.

Oblecenie preferujem klasicke,dost som si oblubil obchod Shocker,maju tam pekne svetre a docela fajn gate,vacsinou tam najdem,co hladam

A co este neznasam su pankaci v tych napasovanych gatiach,to je proste na mna vela :?
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Ako tiež sa mi zdá komická "tá" skupina "reperov" čo majú najdrahšie oblečenie, šatky, potítka a neviem čo ešte, zlaté klobásy okolo krku a tvária sa - aha všetci sa pozerajte mne dali fotrovci peniaze a ja na to mám. Tak aby ste náhodou hiphopovú komunitu neškatulkovali len vďaka takýmto mantákom.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

[hawkeye] napísal:Ako tiež sa mi zdá komická "tá" skupina "reperov" čo majú najdrahšie oblečenie, šatky, potítka a neviem čo ešte, zlaté klobásy okolo krku a tvária sa - aha všetci sa pozerajte mne dali fotrovci peniaze a ja na to mám. Tak aby ste náhodou hiphopovú komunitu neškatulkovali len vďaka takýmto mantákom.
plne suhlasim, najlepsi su 13-16 rocni "ganstazz" co robia "zloby" kolo hip-hopu ani nesli a oblieakju sa tak preto lebo to je v telke. potom ich vidis v elektricke jak tam cmaraju p*coviny a maju z toho rehoty.....

aby to nebolo OT:
volne nosim tak akurat(normalne rifle, normalne tricka), inac by ma udusilo :D mikiny hlavne hrube lebo nenavidim zimu :oops:
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

rad nosim volne veci, ale zase nie az tak volne....... proste v pohode oblecenie
Napísať odpoveď