Čo vám vadí na Slovensku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo vám vadí na Slovensku?

Politika
91
51%
Kalamita
2
1%
Príroda
4
2%
Smog
7
4%
Chudoba
58
33%
Nic
16
9%

Celkom hlasov: 178

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

MS FRANKY napísal:Definuj pojem "normálna spoločnosť". To je taká spoločnosť že ked prídem do obchodu tak sa so mno po Slovensky nechce predavačka baviť? A okolonakupujuci ma považuju za veľmi drzé za to že hovorím po Slovensky? Takto si ty predtavuješ normálnu spoločnosť? Lebo ja nie..
Definitivne nie. Pozri, tomuto, co ty hovoris ja absolutne rozumiem a stojim pri tebe. Je predsa neunosne, aby ludia zijuci na Slovensku nevedeli po slovensky. Vadi mi to a neskutocne. Ak aj chcu pouzivat svoj jazyk, tak nech je stale druhorady, ja im v tom nebranim a myslim si, ze nikto iny tiez. Cize, ked pridem do obchodu, tak chcem najprv pocut slovenske: "Prosim?" a az potom to madarske "Tesek?", ci ako sa to pise. Ja to hovorim takto, ked ja som sa dokazal za 11 rokov byvania na Slovensku naucit vas jazyk ovladat na vybornu, pisat na vybornu, tak to MUSI dokazat aj jeden clovek, kt. sa tu narodil a na to, nie je ziadne ospravedlnenie. Len mam dost casto pocit, ze ludia s k tejto problematike agresivne stavaju a to ma "znepokojuje" a vadi mi to.

Tymto pripustam, ze mozno sem-tam na niektore odpovede niektorych z vas reagujem velmi rychlo, zbrklo a potom to v skutocnosti nevyznie tak, ako to naozaj myslim. Dufam, ze tento prispevok vniesol trosku svetla na tuto problematiku, ako ju vidim ja.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

p4ra napísal:To si kde nabral? Aj ked.. Srbi su drbnuty narod, ani by som sa necudoval tak moc..
Boze moj... Nevidis otaznik.. nevadi .. pripomeniem
Les napísal:Je tiez zaujimave, ze Vas hejslovakov moc "nedojalo" ked Srbi diskriminovali proti ludom slovenskej narodnosti na ich uzemi pocas etnickych cistiek
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan: Ved preto som sa dal otaznik aj ja, ze to kde si nabral?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

p4ra napísal:Aryan: Ved preto som sa dal otaznik aj ja, ze to kde si nabral?
Fajn, tak a teraz mozme cakat na vysvetlenie, ktore nikdy nepride:)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Fajn, tak a teraz mozme cakat na vysvetlenie, ktore nikdy nepride:)
No jo. Ale mna zaujima, ze ako si dospel k otazke? Si niekde tuto vycital, ci ta to len tak napadlo? Inak, ked hovorime o byvalej Juhoslavii, tak mali vyborne vztahy s vtedajsou CSR.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

vadi mi ludska hlupost...
ale to je jedno v akej kraijne by ste zili...
azimut3
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa azimut3 »

Neviem ci to tu uz niekto pisal(nestihol som si vsetko precitat), ale mne najviac vadi, ako nasi politici dovolia sparat sa madarom v nasom rodnom kraji. Nestaci ze nas diskriminovali kedysi, musime im vsetko dovolit aj teraz??? Preco si mozu tolko dovolat na nasom uzemy ked my si na ich ani neprdneme??? Je to strasne nefer. . . ((aby ste si nemysleli, nie som ziaden rasista, antisemetista a ani nieco podobne)) . . . hanba nasim politikom(ne vsetkym, su tu aj dobry politici, ktory sa snazia pre svoj rodny domov daco robit)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

p4ra napísal:No jo. Ale mna zaujima, ze ako si dospel k otazke?
07 Jan 2006, 1:14
Browser
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Browser »

Aryan Angel:Nie kedy, ale ako! A predsa sa neposerte kôli jednému poje**** otázniku. :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

To ste uz fakt taki blbi? :roll:
kandler
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kandler »

azimut3 napísal:Neviem ci to tu uz niekto pisal(nestihol som si vsetko precitat), ale mne najviac vadi, ako nasi politici dovolia sparat sa madarom v nasom rodnom kraji. Nestaci ze nas diskriminovali kedysi, musime im vsetko dovolit aj teraz??? Preco si mozu tolko dovolat na nasom uzemy ked my si na ich ani neprdneme??? Je to strasne nefer. . . ((aby ste si nemysleli, nie som ziaden rasista, antisemetista a ani nieco podobne)) . . . hanba nasim politikom(ne vsetkym, su tu aj dobry politici, ktory sa snazia pre svoj rodny domov daco robit)
to asi preto dude, ze tu zije neco okolo pol miliona madarov, co je dobrych 10% populacie... poxybujem, ze my sme tak zastupeni v madarsku...
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Na slovensku?
1- Politika
2- chudoba
3- Dzurinda..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

MS FRANKY napísal:Na slovensku?
1- Politika
2- chudoba
3- Dzurinda..
Chudoba? Bud si isty ze nas Slovensku je vsetko mozne, ale chudoba nie. To by tu vyzeralo trosku inak. Napr. by si nad niecim takym ako pripojenie na internet ani nerozmyslal, pretoze by si bol rad, ze mas co do ust.
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

t0m4s3 napísal:Chudoba? Bud si isty ze nas Slovensku je vsetko mozne, ale chudoba nie. To by tu vyzeralo trosku inak. Napr. by si nad niecim takym ako pripojenie na internet ani nerozmyslal, pretoze by si bol rad, ze mas co do ust.
2tomas: never tomu.. tu na východe je to trošku iné ako pri blave.. Ak by z tadiaľto ľudia nechodili do prahy mnohé rodiny sú na ulici..
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

MS FRANKY napísal:2tomas: never tomu.. tu na východe je to trošku iné ako pri blave.. Ak by z tadiaľto ľudia nechodili do prahy mnohé rodiny sú na ulici..
tu na vychode sa da zit slusne. sice nie je tolko pracovnych prilezitosti ako na zapade, ale o to viac by sa mali ludia snazit a nie prepadat alkoholu
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hodurovec »

Na Slovesku mi najviac vadi rasova neznašanlivosť k menšinam. <>jete hlavne do maďarov, asi preto, že vas to tak naučili doma alebo priatelia. Ak sa niekto aj spyta na dôvod, nie ste schopni napisať nejaké normalne argumenty (ďalšia vec čo mi vadi na slovensku). Ak svoju nenavisť aj nejako zdôvodníte, tak jedine, že maďari nas utláčali, bla bla bla, ale skúste aspoň otvoriť nejakú serióznu knihu zaoberajúcu sa dejinami. 5 storočí vládli v Uhorsku Habsburgovci, krajina bola riadená ako kolónia z viedne, autonómia miestneho obyvateľstva bola naozaj minimálna. Z toho teda vyplýva, že kroky namierené v tej dobe proti slovákom treba v prvom rade vyčítať im. Viedli kampaň proti menšinám, nielen proti slovákom, ale aj proti maďarom, chorvátom, rumunom,... Ich snom bolo vytvorenie ríše s jednotným, nemeckým obyvatľstvom (viď Jozef II). Zaujímavé je aj národnostné zloženie Uhorska, napr. v roku 1840 tu žilo 46,1 % maďarov, 10,7% nemcov, 18,8% rumunov, 13,9% slovákov, 5,5% srbov a chorvátov, 3,7% rusínov a 1% iných národností. Takže keby aj maďari mali v tej dobe nejaké snahy namierené proti Slovákom, a mali by aj moc, museli by sa spolčiť ešte s niekým, lebo sami nedosahovali nadpolovičnú väčšinu. A LESov názor, že maďari sú tu o nejaký rôčik dlhšie ako Slováci, je pravdivý. Je fakt, že Slovania tu boli skôr, ale po vpáde maďarov toto obyvateľstvo postupne zaniklo, splynulo s maďarmi. predkovia dnešným slovákov žili na juhu poľska, na územie slovenska sa dostali až po 15 ročnej vojne 1593-1608. Táto vojna posunula etnické hranice, slováci sa presunuli na juh kvôli lepším podmienkam na život, srbi sa posunuli smerom na sever, kvôli turkom, rumuni sa presťahovali do sedmohradska.

Predpokladám, že reakcií na môj príspevok bude viac než dosť, ale prosím vás, aby ste ma vo svojich príspevkoch neurážali, nenazývali maďarónom a pod., ak niečo napíšete, aspoň si pravosť svojich názorov overte.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hodurovec > neznasanlivost k mensinam alebo mensine? Pretoze ak sa nemylim tak na Slovensku je to iba k jednej, uz spomenutej, mensine. Netusim preco vo svojom prispevku hovoris o NAS, ako keby sa to tykalo nas vsetkych co toto budeme citat, a neviem preco sa tak distancujes od slovenskeho narodu, kedze pises "vy <>cujte" a namiesto "my <>cujeme", kedze aj ty si Slovak. To je vsetko co som chcel.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hodurovec napísal:Je fakt, že Slovania tu boli skôr, ale po vpáde maďarov toto obyvateľstvo postupne zaniklo, splynulo s maďarmi.
Napis zdroje tychto mudrosti :roll:
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baphomet »

v moznostiax pri hlasovani mi xyba bod "populacia vseobecne" :D
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

t0m4s3 napísal:hodurovec > neznasanlivost k mensinam alebo mensine? Pretoze ak sa nemylim tak na Slovensku je to iba k jednej, uz spomenutej, mensine. Netusim preco vo svojom prispevku hovoris o NAS, ako keby sa to tykalo nas vsetkych co toto budeme citat, a neviem preco sa tak distancujes od slovenskeho narodu, kedze pises "vy <>cujte" a namiesto "my <>cujeme", kedze aj ty si Slovak. To je vsetko co som chcel.
Neznasanlivost sa prejavuje aj voci romskej mensine pomerne dost a on sam ne<>cuje, <>jeme my ostatni
Napísať odpoveď