Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

toxi napísal:posunut svet k lepsieme a cim? tym ze na celu piesen da jeden rytmus a tym ze vynadaju vsetkym a poviedia ze oni su najlepsi a posuvame svet k lepsiemu
Velmi to skatulkujes, sam dobre vies (mozno nevies), ze existuje velke mnozstvo raperov. Jedni to robia zo srdca, ini pre prachy. Jedni su "lame" a davaju len same reprezenty a nadavky a ich text je len taky "aby sa nepovedalo" a su tu aj taki, ktori davaju lyriku, ktora sa moze neraz rovnat najvacsim a najkrajsim basnam a ma zmysel.

Nadavky. Nadavky su pouzivane aby sa zdorazila cela skladba a jej vyznam, teraz nehovorim o lame raperoch.
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

toxi napísal:posunut svet k lepsieme a cim? tym ze na celu piesen da jeden rytmus a tym ze vynadaju vsetkym a poviedia ze oni su najlepsi a posuvame svet k lepsiemu
staci zajst za mnou a vypocut si nejake texty a ozaj.Aky vyznam ma pocuvanie hudby, ktorej ani nerozumies? :lol: a este neco. ten prispevok pred tym ---=== CISTY OFF-TOPIC neni to aky mas nazor na rap ale aky rap pocuvas. a ked nepocuvas rap tak nepridavaj prispevky. Ci TI ide o tvoj pocet prispevkov :?: :arrow: whoo
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Davam priklad "peknej lyriky"... :) Nieco taketo mam rad a aj to rad pocuvam. Este ked to ma dobry flow, tak co si clovek moze viac prijat :)

Obrázok
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:tomexx ten tvoj text bol od zaciatku utrpenie citat ale nakoniec som to zvladol a ak ma toto ludom otvarat oci, tak... tak to aj vyzera ako to vyzera :D

posunut k lepsiemu? to su len trapne frazy.. rap a cela ta "hiphopova kultura" nie je ziadna ideologia, ziadne realne ciele, ziadny skutocny svetonazor.. tak neviem preco to tak opisujes. ja si myslim, ze je to len vedlajsi produkt doby dnesneho upadku, ktory okrem ineho privadza ludi k drogam, pretoze, mozes si hovorit co chces, ale taka marihuana je tiez sucastou tej "hiphopovej kultury" co dokazuju aj texty.. to ze teba sa to nahodou netyka pisat nemusis..
for Arijsky Anjel :?

Na zaciatok este raz odcitujem Indyho - skus si to este raz precitat a prestan zavadzat...

Kód: Vybrať všetko

Tak a sme u knížek zastavme se blíže. 
Dříve čet sem vo vesmíru a stavu bez tíže. 
Prej že i na Zemi se to vyvolat dá, 
a hele máme téma psychedelika. 
Prášků plno každej něco polyká, 
kam se člověk podívá, 
každej něco užívá. 
S toho máme závislost 
špatná vlastnost je to dost. 
Až moc! 
Nejdřív vleze jenom měklost 
pak sežere tě až na kost. 
Mimochodem vápník a kalcium 
je dle nejnovějších průzkumů zdravější než rum, 
vožralej jak doga nepostavíš dům. 
Barák! Tak vyhejbej se svejm růžovejm snům.
1. Nie je hip-hoper ako hip-hoper. Niekto dava trapne frazy a niekto rapuje od srdca a pravdivo. Ja preferujem tu druhu moznost...
2. Drogy z duse nenavidim, a nepaci sa mi ked na ne niekto niekoho navadza. Kvoli drogam som stratil mnoho dobrych kamosov... :cry:
3. Marihuana je celosvetovy fenomen a nie sucast hip-hopovej kultury. Myslis si, ze ked si pozries nejaky komercny klip od Eminema v telke, tak mas v malicku vsetky suvislosti tykajuce sa hip-hopovej kultury? Never tomu...
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

toxi napísal:skús zahrat na bicich, gitare, basgitare, klavesoch a potom sa ozvy
A ked nepoznas dobre programy na robenie umelej hudby, tak sa ozvy nejake ti poradim.
Vieš na niečom z toho hrať????
A ja nemusím mať pravdu. Mne stačí keď ja si myslím že mám pravdu. Ale to ty musíš maŤ vždy pravdu takže asi tak
frodimir1
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frodimir1 »

tak uvediem par prikladov, ktore Vam mozu otvorit oci, teda mne je dno kto ti na xsicht mociii ale musim ti napisat totot:

taze podla mna pecky robi indy a wich z ciech, sak si skus aj 1000 Mcs vypocut a tam mas skoro celu podstatu rapu, teda minimalne aspon trochu to indy priblizuje v tom texte..... a problemy ako, ked si seres na rodinu, to mas od NS pecka vec teda rodina, no a mas este peknu temu od uja VECa, napiklad aj z praxe ked tak NA HORACH sa ludia radi rozbijaju a to nieje len nas problem to mas problemik vsetkych ludiii !!!

Aleboo od Fikusa nieco, napriiiklad cista pravda co hovoriii v treku raz dobre raz zle, ale tam co hovori o tom ako "zem na ktorej stojis toe tvoe, biela modra cervena srdce moje" Proste zo srdca a este mie niekto povedzte, ze to nema nic spolocne so zivotom ???? No ak hej tak sa p0j3bt3 vsetci co sa vami nic na nicom nepaci, zamknite sa doma a palte do p!c! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
toxi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa toxi »

atrey napísal:staci zajst za mnou a vypocut si nejake texty a ozaj.Aky vyznam ma pocuvanie hudby, ktorej ani nerozumies? :lol: a este neco. ten prispevok pred tym ---=== CISTY OFF-TOPIC neni to aky mas nazor na rap ale aky rap pocuvas. a ked nepocuvas rap tak nepridavaj prispevky. Ci TI ide o tvoj pocet prispevkov :?: :arrow: whoo
Atrej tu bola otazka ze aky rap uznavame a nie pocuvame a ako som uviedol na pocet prispevkov ti kaslem. Ja sa aspon snazim naucit hrat na gitare a tie skrece ti urobim za 15min vo fruity loops :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

omg je*te uz na to...
naco niekomu vysvetlovat o com je rep, ked ani nema zaujem tomu pochopit... strata casu, taky clovek bude VZDY hovorit svoje
[hawkeye] napísal:No jo, kuknite si 8mile (eminem) alebo Get rich or die tryin' (50cent). malo by sa to opierať o autentické udalosti zo života.
A čo sa týka vzniku repu, čeknite

Kód: Vybrať všetko

http://www.zdruzenie.info/index.php?id=1092
tie filmy maju daleko od hhpovej kultury ako samotni herci v hlavnych ulohach... k tomu clanku - je celkom dobry, ajked mam niektore vyhrady... ak chcete vediet nieco o hh kulture pozrite si radsej filmy uvedene v mojom prispevku tu
mastermind napísal:ano skvely priklad je Kontrafuckt- Pixu o mne vis
to je ako keby si povedal o slovensku ze zijeme v chatrciach, lebo si videl vlkolinec..omg... kf je skor priklad "ako by to nemalo byt"

pre "toxi": urob vo fruity loops taky transformer scratch... alebo sprav radsej hned skladbu ako dj premier in deep concentration a potom chod rovno na suboj s x-ecutioners nech kazdy vidi ake je jednoduche skrecovat a dokaze to kazdy debil (cize aj ty) na kompe a potom posli kid koalu nech sa ide ucit hrat na gitare

pre masterrra: naco lezies do temy kde nemas co povedat?
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

toxi napísal:Atrej tu bola otazka ze aky rap uznavame a nie pocuvame a ako som uviedol na pocet prispevkov ti kaslem. Ja sa aspon snazim naucit hrat na gitare a tie skrece ti urobim za 15min vo fruity loops :D
Dosť mi robí utrpenie čítať príspevky o ľudoch, ktorí mudrujú o repe a vedia o ňom holé nič. Počuli ste možno 2 pesničky, akurát ste mali šťastie na Kontrafakt. Je smutné, že do problematiky vôbec nevidíte a píšete o nej. Určite je rep hudba viac, ako techno, prípadne niake komerčné popové sra*ky. Reper aspoň repuje o čom chce a o jeho názoroch. Komerčáci spievajú o tom, čo sa páči ľudom a robia hudbu len kvôli úspechu a je im jedno, či s tým súhlasia. A nehovorte, že sa repuje len o blbostiach, sú to fakt zmysluplné texty, niektoré aj na zamyslenie.
Profesionálne podmazy sa nerobia na compe, ani v programoch ale v Sampleri. A čo sa týka chatrného Fruity Loopsu a jeho skrečov. Veľmi si ma rozosmial. Pre tvoju informácie existujú aj mixážne pulty.
Ale toto je ako hrach na stenu hádzať. :( :? :nono:

Ale som rád, že sú ľudia (a je ich dosť) čo vedia o čom rozprávajú a vedia oceniť.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

moj priklad s KF bol taky extremny ako to co povedal p4ra, ze skoro ziadna hudba nema zmysluplne texty.
mne hiphop naozaj vobec nevadi. mne vadia ti "hiphoperi" co pobehuju po uliciach s nohavicami spustenymi pod kolena, so super trickami a uplne blbymi recami. Vy co sa tak vyznate, skuste mi nejak zadefinovat, alebo popisat co to je ta hiphopova kultura, respektive co vsetko zahrna.
toxi
Amateur
Amateur

[hawkeye] napísal:Dosť mi robí utrpenie čítať príspevky o ľudoch, ktorí mudrujú o repe a vedia o ňom holé nič. Počuli ste možno 2 pesničky, akurát ste mali šťastie na Kontrafakt. Je smutné, že do problematiky vôbec nevidíte a píšete o nej. Určite je rep hudba viac, ako techno, prípadne niake komerčné popové sra*ky. Reper aspoň repuje o čom chce a o jeho názoroch. Komerčáci spievajú o tom, čo sa páči ľudom a robia hudbu len kvôli úspechu a je im jedno, či s tým súhlasia. A nehovorte, že sa repuje len o blbostiach, sú to fakt zmysluplné texty, niektoré aj na zamyslenie.
Profesionálne podmazy sa nerobia na compe, ani v programoch ale v Sampleri. A čo sa týka chatrného Fruity Loopsu a jeho skrečov. Veľmi si ma rozosmial. Pre tvoju informácie existujú aj mixážne pulty.
Ale toto je ako hrach na stenu hádzať. :( :? :nono:

Ale som rád, že sú ľudia (a je ich dosť) čo vedia o čom rozprávajú a vedia oceniť.
Kedze poznam Atreya tak viem ze ziadny mix pult nema a este asi ho mat ani dlho nebude. Tak potom kde inde by chcel hudbu robit on ako v pc. Fruity loops ma as tak netrapi ja sa skor zameriavam na grafiku, ale par samplov dokazem aj ja nahadzat aby to davalo rytmus. Co sa tyka textov tak tie sa daju skombinovat s duchaplnejsou hudbou ako je ta rapova. Mozno ze niekde existuju aj duchaplne texty, ale ja som vela takych nepocul. A keby si cital trocha vyssie tak som tam pisal ze mne sa skor paci zlozitejsia hudba a ked je k tomu aj duchaplny text tak je to len lepsie. Podla mna rap nie je pre mna natolko zaujimavy aby som ho pocuval. Ale len posuvajte svet s komercnymi rapermi do pr(dele)edu.
MisguidedAngel
Star
Star

Hiphop. To je taký všeobecnejší pojem, zahŕňajúci rap, djing, graffity, break. Patrí k tomu aj obliekanie charakteristické pre tento druh kultúry.
Lenže niektorí ľudia si mýlia Slovensko s nejakou pimpin štvrťou a West Side a chodia oblečení, no asi ako Modrá Žiara a robia všakovaké pózy. Za to ja nemôžem. Ale iné.
V repe sa snaží MC povedať to, čo si naozaj myslí. Preto sa dostávame aj k problému, čo vadí niektorým ľudom - nadávky. Ale dá sa na to pozerať aj z iného uhla pohľadu. Napr. keď si o nejakom určitom druhe báb myslíme, že sú kur*y, tak to aj tak povieme. Rep neni mäkká hudba. Počul som tiež všelijaký metal, kde si speváci nedávajú pred ústa servítky. Ale ne že každé druhé slovo je p*ca. To nezastávam ani ja ten názor, že to je dobré.
Len ešte jedno: Ja nikomu neberiem jeho hudbu, nikoho hudbu nespochybňujem, ani nič podobné, len potom ma štve, keď niekto kto vôbec nevie o čom hovorí, začne o danej veci hovoriť slovami: Pre mňa to nie je hudba... Sa zamyslite: čo je hudba? Hudba je melódia, rytmus... A to všetko rep má. A robiť rep nie je vôbec ľahké, najlepšie hiphopove kapely na Slovensku sú na scéne dlho, a stále sa vyvíjajú. Rep je názor, to, že sa ten názor niekomu nepáči, je iná vec. Každopádne rep je aspoň "o niečom" narozdiel od väčšiny komercie, čo beží v hitparádach.
MisguidedAngel
Star
Star

toxi napísal:Kedze poznam Atreya tak viem ze ziadny mix pult nema a este asi ho mat ani dlho nebude. Tak potom kde inde by chcel hudbu robit on ako v pc. Fruity loops ma as tak netrapi ja sa skor zameriavam na grafiku, ale par samplov dokazem aj ja nahadzat aby to davalo rytmus. Co sa tyka textov tak tie sa daju skombinovat s duchaplnejsou hudbou ako je ta rapova. Mozno ze niekde existuju aj duchaplne texty, ale ja som vela takych nepocul. A keby si cital trocha vyssie tak som tam pisal ze mne sa skor paci zlozitejsia hudba a ked je k tomu aj duchaplny text tak je to len lepsie. Podla mna rap nie je pre mna natolko zaujimavy aby som ho pocuval. Ale len posuvajte svet s komercnymi rapermi do pr(dele)edu.
Fruity Loops? Keď už na compe tak Reason a pod. To, že to dáva rytmus nie je žiadna výhra, to je to najmenej, to dokáže aj cvičená opica.
To, že si mal šťastie na neduchaplne texty, za to ja nemôžem. V textoch sa rozoberajú všemožné témy. Nie všetko je kontrafakt. Ak ti rep nie je zaujimavy, tak ho jednoducho nepocuvaj. Nikto tu nikoho do nicoho nenuti. A poviem ti, radšej rep, než väčšina nezmyselných komerčákov, čo robia hudbu výlučne PRE PENIAZE a nie pre ľudí. Lebo tí nevedia ani čo spievajú, prečo spievajú, im ide len o zisk a predajnosť. Ak sa ľudom budú páčiť texty o prdení, tak budu spievať o prdení len preto, že je to teraz v móde.
toxi napísal:pre mna hip-hop nema zmysel, ale ako chces ket sa ti to paci tak ti to neberiem ale podla mna to nie je hudba ale iba rytmus.
Ale Atry ty aj tak nemas pravdu
Ako mozes o niekom povedat ze proste nema pravdu. To mozem povedat aj ja o tebe, to nie je diskusia na urovni taketo veci hovorit.
toxi
Amateur
Amateur

hawkeye napísal:Ako mozes o niekom povedat ze proste nema pravdu. To mozem povedat aj ja o tebe, to nie je diskusia na urovni taketo veci hovorit.
To mozes,ale ja tak isto o tebe. To venovane Atreyovi tak to bolo osobne a on vie o co sa jedna.

A este som nikde nepocitil ani nepochopil ako rap posuva tento svet do predu. Hawkeye mozes my to vysvetlit, lebo ja si myslim ze maloktora hudba posuva tento svet dopredu, alebo nieco pren robi. Vela raperov hovori o sebe aky su dobry ale co urobili pre tento svet??? Hudba dokaze cloveka posunut vpred ale zeby bol rap taky silny zeby posunul tento svet dopredu to si nemyslim.
MisguidedAngel
Star
Star

Možno robí ľudom radosť. A hovorí o veciach, čo pre iných boli nepríjemné a nechceli o nich hovoriť.
toxi
Amateur
Amateur

je to individualne a kazdy nech sa k tejto teme postavi ako chce
MisguidedAngel
Star
Star

Aspoň v niečom s tebou súhlasím :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

toxi > to ze sa TEBE nieco nepaci je automaticky zle, ze ano? Toto je jedna z veci, ktoru nemam moc v laske, ked niekto drzkuje kto aku hudbu pocuva. Ja sa tiez nestaram co si obliekas, aky mas uces, aku pocuvas hudbu - je to tvoj nazor na vec. A predstav si, ale existuju ludia co pocuvaju nieco ine ako ty - to je prekvapenie, ze?
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:toxi > to ze sa TEBE nieco nepaci je automaticky zle, ze ano? Toto je jedna z veci, ktoru nemam moc v laske, ked niekto drzkuje kto aku hudbu pocuva. Ja sa tiez nestaram co si obliekas, aky mas uces, aku pocuvas hudbu - je to tvoj nazor na vec. A predstav si, ale existuju ludia co pocuvaju nieco ine ako ty - to je prekvapenie, ze?
Výnimočne s tebou súhlasím. A určite viem, že mne dá rap viac ako len gitara, č klávesy.To TOXI >>>Vieš v čom je vínimočný rap??? V tom že nie každý ho dokáže a môže počúvať, ďalej v tom že sa nedá spojiť s niektorím iným hudobným. Ale neodkláňajme sa od témy.MNE SA PÁČI SLOVENSKÝ RAP. Proste rozumiem čo mi típek vraví.
MisguidedAngel
Star
Star

Ináč rep sa dá skĺbiť aj so živými nástrojmi. Ak ste videli napr. hudobnú reláciu na STV2 Metro s Flaps, tak tam hrali so živou kapelou.
Napísať odpoveď