SLOVANET

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
ceco
Light Expert
Light Expert

SLOVANET

Príspevok od používateľa ceco »

Zdravim -
Tuto temu zakladam ako VAROVANIE pre tych co by si niekedy v buductnosti chceli dat internet a poskytovatela Slovanet - ja som sa tiez nechal zlanarit a nechal som si zapojit linku od slovanetu - program TOTAL FUN 1024/256 - agregacia 1:40 - do teraz bolo vsetko fajn rychlosti sa pohybovali medzi 80 KB az 30 KB co sa este dalo - potom prisiel december kde rychlost neprekrocila 15 KB a poseldne dva tyzdne bola rychlost mojej 1Mbit. linky nieco medzi 5 KB - ale to som mohol byt este spokojny pretoze to zaslo este do vacsich extremov ( *vid prilohu). Skusal som pisat maily do technickeho strediska ze asi nieje nieoc v poriadku .. nedockal som sa odpowedi ani po 3 maily . skusal som preto volat na HOTLINE linku kde to pre istotu nikdo nedvihal .. Vybral som sa preto osobne do pobocky v BB kde som im powedal v com je problem - odpowed : AGREGACIA - neviem mozno si myslel ten co mi odpowedal ze som nejaky debilek a neviem co to slovo znamena a tak asi po polhodinovej hadke pri ktorej mi na kazdu otazku odpowedal : AGREGACIA toho debilka so mna naozaj urobil . Ked som mu powedal aby skontroloval moju pripojku odpowedal ze to nemusi ze je to agregacia - nakoniec mi poradil aby som zmenil program a platil z powodnych 1050 sk 2500 sk - a tak som v podstate nevybavil nic moj vysokorychlostny internet ide asi 5 krat pomalsie ako DIAL UP !!!!! Viazanost 2 roky v zmluve mi sposobuje zaludocne vredy -

Tento prispevok je ako varovanie aby sa neopakovalo to co sa stalo mne !!!!
Prílohy
vrrrr.jpg
vrrrr.jpg (134.56 KiB) 1522 zobrazení
rrrrrrrr.jpg
rrrrrrrr.jpg (72.65 KiB) 1505 zobrazení
grrr.jpg
grrr.jpg (187.88 KiB) 1505 zobrazení
brrr.jpg
brrr.jpg (96.51 KiB) 1520 zobrazení
....jpg
....jpg (73.97 KiB) 1556 zobrazení
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

Hmm to su ty nasi poskytovatelia uroven ziadna alebo minimalna ale ceny stale jedny z najvyssich
co ktomu dodat mna ST hneva uz od roku 2001. Keby som tu energiu s ktotou som im pisal listy, telefonoval a navstevoval pobocky vyuzil v posilovni tak je zo mna asi terminator
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ja by som ti povedal to iste na jeho mieste - agregacia. Mate si poriadne vyberat providera.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

neviem v ST je stornovaci poplatok 3000 Sk, ak je aj tam u SLOVANETU taka moznost, tak by som to zaplatil vynadal im a dal si chello, alebo ST alebo hocico ine...neviem ci mozes mat chello asi nie inac by si ho uz mal :/

ST DSL DATA FLAT[BASiC ci jak sa to vola proste to najsupackejsie :)]

oficialny shaping 512/128 agregacia 1:50 a takto to vypada v praxi:

Obrázok

ja nevjem co maju seci s tym slovanetom...saq st sa mi javi ovela ovela lepsie :/...ale mozno len ja mam take skusenosti. btw ta rychlost je taka uz asi rok co mam dsl...

P.S.: SToji ma to 970 Sk aj s danou mesacne...:) alebo 940? tak nejak :D
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

mno takze dsl je dsl. ja mam napr na starosti jeden pc a tam pada ST dsl 3x denne. je to 1024 flat. ide to 300kbit a co je horsie 2-3x denne to vypadne na 10 minut
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:mno takze dsl je dsl. ja mam napr na starosti jeden pc a tam pada ST dsl 3x denne. je to 1024 flat. ide to 300kbit a co je horsie 2-3x denne to vypadne na 10 minut
No tak to by si mal ist do ST a povedat ze nech ti vymenia kabelaz a premeraju linku.
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

tak to ste ma teda nepotesili :( Chcel som si dat ST DSL DATA FLAT je to za 500,-Sk neobmedzene, ale agreg. 1:50 Nejde mi nejak o stahovanie, ale ak mi rychlost klesne az na takuto hodnotu, tak zbohom. :?
Pauliess
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pauliess »

Mám program DSL Flat Basic a nikdy mi rýchlosť nepadla pod 50 KB/s.
Tú agregáciu vôbec necítim, odporúčam tento program. (samozrejme pre tých ktorí z určitých dôvodov nemôžu mať lepšiho poskytovateľa, napr. Chello) :)
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

peter9cipa napísal:tak to ste ma teda nepotesili :( Chcel som si dat ST DSL DATA FLAT je to za 500,-Sk neobmedzene, ale agreg. 1:50 Nejde mi nejak o stahovanie, ale ak mi rychlost klesne az na takuto hodnotu, tak zbohom. :?
len to mas iba jednu vec.
K DSL potrebujes dve veci
1. poskytovatela DSL linky /ST/
2. providera pristupu /toho si mozes vybrat/
takze musis zaplatit dva poplatky opravte ma ak sa mylim
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

fiiha toto je dobra agregacia :shock: :shock: :shock:
mam dsl basic (asi 4 dni) a zatial to ide pekne, predtym som mal data 1000 a tiez to islo v pohode i ked obcas mali vypadky ale to bolo tak raz do mesiaca aj to v noci, cize som spokojny ( len tie ceny mohli byt nizsie :lol: )
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

serte na slovanet aj ST, prejdite na lokalnych providerov pretoze ti jedini maju vlastne linky a vedia co mozu uzivatelom zarucit, kez to taky slovanet zije na linkach ST a ked sa tam daco stane tak trpia zakaznici, inak ako mozes ist podla zmluvy ked si ju podpisal na garantovanu rychlost 1 Mbit - to znamena ze porusili zmluvne podmienky a kym ty zato platis vznika ti skoda pretoze hadzes peniaze rovno do kosa :? doporucujem aby si rozpraval s niekym vyssim ako kancelarskou krysou co predava internet :wink:
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

ja som mal lokalneho providera, a presiel som na dsl, konkretne SLOVANET 1024/256 a pripojka 1024/128 a fici mi upload pekne 30kB/s s tym som spokojny.

download sa mi kolise cez 60-110kB/s

ale vzdy ked meram na dsl.sk a hoci kde inde, ukaze vzdy 400-500.. divne.
ale som spoko.
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Flat 1024 od ST spokojnost s rychlostou aj s hotline. Radim nespekulovat.
Od jedneho ddavatela aj linku aj pripojenie. Inak sa budu vyhovarat jeden na druheho.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

je vseobecne zname ze SLOVANET robi FUP, ja ho mam vo firme a na maily, bezne browsovanie a pracu napr cez ssh, telnet, rdp bohate postacuje a hlavne nemavaju ziadne vypadky ako ST...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

deblasco napísal:je vseobecne zname ze SLOVANET robi FUP, ja ho mam vo firme a na maily, bezne browsovanie a pracu napr cez ssh, telnet, rdp bohate postacuje a hlavne nemavaju ziadne vypadky ako ST...
ST ma vypadky? Kedy? :) jak je rok dlhy tak som nezazil ;)...myslim si ze to zalezi od oblasti kde clovek byva.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

uplink napísal:ST ma vypadky? Kedy? :) jak je rok dlhy tak som nezazil ;)...myslim si ze to zalezi od oblasti kde clovek byva.
ja som bol na ST cez 2 roky, byvam v Petrzalke, problemy boli min 1x do mesiaca, bud priamo s linkou, ustrednou a ked nic ine tak DNS servre...
najhorsie bolo ze ked nieco neslo tak mi oni tvrdili ze u nich je vsetko OK, raz som ich nachytal na tom ze ked bol vypadok, ja som surovo odpojil router z linky a volal som tam ze preco nie som online, typek mi bohorovne tvrdil ze ja online som a ze ma vidi, sa pozeral tak mozno psovi do zadku a nie do "link monitora" vtedy som si povedal ze dost... odvtedy mam doma chello a v robote slovanet, ak mi daco nejde, brnknem skacu 2,30 a do 30min mam vsetko ok... :D
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

jasne, ak niekto ma tu moznost tak si ho urcite da(to chello). Ja tu moznost nemam, tak vyberam medzi 2 moznostami. DSL alebo WiFi! Dal by som si dsl, ale este uvidim.
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

neviem co sa stalo, ale asi 3dni mi ide slovanet uplne na <>u
Rýchlosť Vašeho pripojenia je 153.1 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 19.1 KB/sec (Kilobytov za sekundu).

a to je teraz vela.. doteraz tak 62 Kbps.

kamarat ma 512 od SLOWNETU a ide mu tak 380kbps a ja platim za 1mbit a ide mi tak ako ide.. byva o do mna asi 50m vzdusnou ciarou.. proste... dufam ze to nepotrva dlho :?
ako na ssh a tak mi to staci, ale viete, plati sa za 1mbit a ide to 60, mozem si kupit dialup..
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

to preto ze v slovanet su ku*vy a pi*e najhrubsieho zrna ak prekrocis urcity objem dat pri flatku alebo cez vikend ked mas akoze neobmedzene tak ti je*nu taku agregaciu ze sa stane co sa stalo ..pouzivaju tzv FUP a nemozes im nist bo si podpisoval papiere kde je to spomenute ....
Preto vravim kto chce tahat bez obmedzenia a FUPu tak nech ide k ST tam sa takymi zbytocnostami ako je FUP nezaoberaju :D :!:
ferko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ferko »

chlapci za jedno giga čo stahnete slovanet platí 120 Sk,
oni su svine a znižuju rychlosť tym čo stahuju najviac
mam 512/64 a stahoval som velka giga a net potom isiel tak max do 5 kB/s down.
na hovno - netshovat a mate vyriesene
Napísať odpoveď